Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(Song @ 2010 08 13, 13:47)
Manai, karvės savęs nemyli? g.gif

lotuliukas.gif oi, negaliu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sima_kaj @ 2010 08 10, 10:23)

Gimdymas sunkus darbas, kuri moteris atlikti gali. Jos anatomija tokia. Nesiulau gimdyt pirmaji vaikuti CP, bet jei yra indikacijos, arba psichologines problemos, tai kodel ir ne. Juk vaikucio i pasauli atejimas turi but didis momentas tiek jam, tiek teveliam, o ne kupinas stresu ir baimiu. Kad ir kiek diskutuotumem, kiekviena nuspres taip, kaip jos galva atrodys geriau.

Pritariu drinks_cheers.gif
Nors pirmaji gimdziau naturaliai, antraji ruosiuosi irgi naturaliai .. Taciau prisiminus visus skausmus, baisumus gimdymo metu ir ypac po jo, kai 4 sav. negali atsisesti, 3 men. vyrui net prisiliest prie saves neleidi ir ejimo i WC "dziaugsmus", tai nesu taip jau nusistacius ir pries CP smile.gif
Tik aisku, pas mus Airijoj CP pats net ir uz didelius pinigus turbut nepasirinksi be gydytoju nuosprendzio .. Todel bus kaip bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2010 08 13, 21:39)
Pritariu  drinks_cheers.gif
Nors pirmaji gimdziau naturaliai, antraji ruosiuosi irgi naturaliai .. Taciau prisiminus visus skausmus, baisumus gimdymo metu ir ypac po jo, kai 4 sav. negali atsisesti, 3 men. vyrui net prisiliest prie saves neleidi ir ejimo i WC "dziaugsmus", tai nesu taip jau nusistacius ir pries CP  smile.gif
Tik aisku, pas mus Airijoj CP pats net ir uz didelius pinigus turbut nepasirinksi be gydytoju nuosprendzio .. Todel bus kaip bus  rolleyes.gif

As va antraji kaip tik ir gimdziau Airijoje. Nu nenoriu gazdint, nes juk visom vienodai nebuna, bet Lt. geresni prisiminimai( cia as nekalbu apie skausmus, atsidarymus, nu apie ta naturaliaja eiga). Personalo vaidmuo nekoks pasitaike. Abrazija gyvai, be nuskausminamuju padare. Sekmes tau. Nenusiteik blogiausiam, viskas bus gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 08 09, 19:19)
Na aš gal būt idealizuoju truputi tą natūralų gimdymą g.gif, bet kadangi jis vienas man pavyko - nesukelė didžiausio streso, kaip kiti, o gimdžiau keturius kartus, dėl to ir rašiau g.gif. Iš tikrųjų, pasiruošant gimdymui, dėl kai kurių dalykų gydytojo galima paklausti, ką ir kaip jis darys t.t.komplikacijų metų - bet tai įmanoma tik jeigu gydytojas yra pasirinktas, o ne bent kas. Tas pat dėl to, ką darys pvz cezario metų ir kur bus tada mažylis, koks nuskausminimas.. - taip pat neįmanoma pasirinkti nepasirinkus gydytojo.

O natūralus gimdymas mano atžvilgiu yra tas, kai gimdvybė aplamai gimdo kaip nori ir elgesi kaip jai patinka visą gimdymo eigą - net per stumimą - intuityviai klauso savo kūną ir daro taip, kaip dabar reikia. Tam nereikia daug - tik žinoti, kad tavo kūnas žino ką daro ir kad jo signalų reikia klausyti, pasitikėjimo, bei saugios, tą leidžiančios aplinkos. Gydytojai lai buna šalia, jie gali įsimaišyti, jeigu rimtai kažkas yra negerai. Tačiau tos komplikacijos - kaip kūdikio neteisingas apsisukimas, vaiko užstrigimas, kai mama negali išstumti, reikia spasuti pilvą - būna daug daug rėčiau - dėl to, kad savo judėsiais mama padėda vaikui įsistatyti, ir dėl to, kad intuityviai ji pasirinks gimdymo pozą, kur klubų atsidarymas bus plačiausias ir vaikeliui bus daugiausiai vietos išslyst - daug daugiau, negu gulint ant nugaros ir stumiant pagal komandą.

QUOTE(Sima_kaj @ 2010 08 10, 08:23)
Jo, del gimdyves intuicijos pilnai sutinku. Man neleido stumt kaip man patogiau, liepe ant nugaros, o va stangu metu i vyra isikibus stovejau, nors is skausmo keliai linko, o akusere vis stengesi mane i lova iguldyt, bet as kai ozka isispyrus vyro iki paskutinio momento isstovejau.
Stumimo metu irgi masciau kaip cia geriau stumt, klausiau savo organizmo, tik, kad jauciu atsitupus buciau be tokiu plysimu issisukusi. O va jau gyditojo atgrubnagiskumo numatyt negalejau, nors ir pries gimdyma konsultacijose su juo bendravau ir jis paklause ar sutinku but kerpama jei prireiks, ir i kortele irase,net piese kokiu budu busiu kerpama, bet vistiek leido plyst. Tai kokia prasme buvo diskutuot apie tai???  blink.gif
Gimdymas sunkus darbas, kuri moteris atlikti gali. Jos anatomija tokia. Nesiulau gimdyt pirmaji vaikuti CP, bet jei yra indikacijos, arba psichologines problemos, tai kodel ir ne. Juk vaikucio i pasauli atejimas turi but didis momentas tiek jam, tiek teveliam, o ne kupinas stresu ir baimiu. Kad ir kiek diskutuotumem, kiekviena nuspres taip, kaip jos galva atrodys geriau.

Sima-kaj nezinau kurioj tu ligoninej gimdei,as gimdziau Ratundoj,dar pries gimdyma turejom 6 savaiciu kursa,tel labai graziai viska isaiskino kas ir kaip,kokios gimdymo pozos geriausios,na jei epidiuras,tada pasirinkimo kaip ir nera...bet kaip suprantu tu gimdei be epidiuro.
Natuke,taip cia su akusere susitinki jau ligoninej,nebent gimdai privaciai,bet bent jau man viskas buvo isaiskinta,jei be epidiuro ir skatinamuju buciau gimdzius buciau galejus pasirinkti kokia poza gimdyti,bet,buvo taip kaip buvo... ax.gif del extra CP taip pat viskas buvo paaiskinta,buvo patiekti nuskausminamuju variantai,net ir kas bus po operacijos,su kuo bus maziukas ir net kokios komplikacijos manes gali laukti,bet dziaugiuosi kad man to neprireike,nors informacija buvo pateikta,su akusere susitikau pirma karta savaite pries gimdyma(teko savaite pries gimdyma keliata dienu paguleti pataloginiam del inkstu uzdegimo)bet nesitikejau kad su jos pagalba gimdysiu kaip ir ji nustebo kad as dar nepagimdziau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sima_kaj @ 2010 08 14, 15:26)
As va antraji kaip tik ir gimdziau Airijoje. Nu nenoriu gazdint, nes juk visom vienodai nebuna, bet Lt.  geresni prisiminimai( cia as nekalbu apie skausmus, atsidarymus, nu apie ta naturaliaja eiga). Personalo vaidmuo nekoks pasitaike. Abrazija gyvai, be nuskausminamuju padare. Sekmes tau. Nenusiteik blogiausiam, viskas bus gerai. mirksiukas.gif

Tai va, mano situacija bus tokia pati .. LT gimdziau pirmaji ir nors gimdymas buvo skausmingas ir ilgas, bet isliko grazus prisiminimai vien del personalo (nes buvau susitarus is anksto su savo gydytoja) wub.gif
Tikiuos, neteks nusivilti ir Airijos gydytoju profesionalumu antro gimdymo metu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 08 14, 16:39)
Sima-kaj nezinau kurioj tu ligoninej gimdei,as gimdziau Ratundoj,dar pries gimdyma turejom 6 savaiciu kursa,tel labai graziai viska isaiskino kas ir kaip,kokios gimdymo pozos geriausios,na jei epidiuras,tada pasirinkimo kaip ir nera...bet kaip suprantu tu gimdei be epidiuro.
Natuke,taip cia su akusere susitinki jau ligoninej,nebent gimdai privaciai,bet bent jau man viskas buvo isaiskinta,jei be epidiuro ir skatinamuju buciau gimdzius buciau galejus pasirinkti kokia poza gimdyti,bet,buvo taip kaip buvo... ax.gif del extra CP taip pat viskas buvo paaiskinta,buvo patiekti nuskausminamuju variantai,net ir kas bus po operacijos,su kuo bus maziukas ir net kokios komplikacijos manes gali laukti,bet dziaugiuosi kad man to neprireike,nors informacija buvo pateikta,su akusere susitikau pirma karta savaite pries gimdyma(teko savaite pries gimdyma keliata dienu paguleti pataloginiam del inkstu uzdegimo)bet nesitikejau kad su jos pagalba gimdysiu kaip ir ji nustebo kad as dar nepagimdziau  biggrin.gif

Apie ROTUNDOS ligonine girdejau daug graziu dalyku, bet per toli nuo jos gyvenu, tad ten atkrito gimdymas. Kas del epiduro - as buvau susitarus, kad imsiu nuskausminima, buvo yrasas kortelej, ir del veiksmu gyditoju tariaus, bet isejo taip, kad epidurui gyditojo nebuvo- truko personalo, o del kitu dalyku, tai viskas buvo padaryta nelabai atsizvelgiant i mano norus.
Papildyta:
QUOTE(Domke @ 2010 08 14, 19:18)
Tai va, mano situacija bus tokia pati .. LT gimdziau pirmaji ir nors gimdymas buvo skausmingas ir ilgas, bet isliko grazus prisiminimai vien del personalo (nes buvau susitarus is anksto su savo gydytoja)  wub.gif
Tikiuos, neteks nusivilti ir Airijos gydytoju profesionalumu antro gimdymo metu  rolleyes.gif

Kurioje ligonineje zadi gimdyt jei ne paslaptis?
Atsakyti
as gal truputi ne i tema... Bet, manau, jei pirma karta dare CP ir antras gimdymas nusimato komplikuotas, ta prasme jei reikes skatinamuju, nebus sklandi gimdymo eiga, ar kudikis labai didelis ir nusimato plysimu ar kirpimu rizika, tai gal tada ir antra vaika su CP? Kam dvieju daiktu sugadintu (ir pilvas prapjautas, ir apacia visa iskarpyta ir susiuvineta) jei gb tik vienas..?
Papildyta:
sorry jei ka izeidziau... tiesiog pamastymai.
Atsakyti
QUOTE(Shanghai @ 2010 08 15, 16:07)
as gal truputi ne i tema... Bet, manau, jei pirma karta dare CP ir antras gimdymas nusimato komplikuotas, ta prasme jei reikes skatinamuju, nebus sklandi gimdymo eiga, ar kudikis labai didelis ir nusimato plysimu ar kirpimu rizika, tai gal tada ir antra vaika su CP? Kam dvieju daiktu sugadintu (ir pilvas prapjautas, ir apacia visa iskarpyta ir susiuvineta) jei gb tik vienas..?
Papildyta:

pritariu thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(Shanghai @ 2010 08 15, 16:07)
Papildyta:

jeigu pirmas darytas CP, retas kuris gydytojas skatins, kad neplyštų randas nuo smarkių sąrėmių.
Atsakyti
Pirma karta girdziu, kad galimi plysimai ir kirpimai arba nesklandi gimdymo eiga yra indikacijos CO atlikti g.gif Nes ne vienas gydytojas jums niekada nepasakys, koks pas jus gali buti gimdymas. Mano pazistama pagimde pati be jokiu komplikaciju 5 kg vaika ir net nepastebejo, o kitas gali ir 2 kg pagimdyti ir tapti invalidu. Nuo ko tai priklauso niekas nezino. O jeigu galvoti, kad viskas bus labai blogai, tada taip ir bus. Galiu pasakyti tik tiek, kad mano artimi zmones po CP negali pastoti, nes joms buvo komplikaciju. Todel 100 procentu pritariu, kad pirmas vaikas turetu gimti naturaliai, o antras pagal pageidavima mirksiukas.gif
MANO NUOMONE - cezario operacija nera gelbejimo ratas nuo visu nelaimiu.
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 08 16, 10:49)
jeigu pirmas darytas CP, retas kuris gydytojas skatins, kad neplyštų randas nuo smarkių sąrėmių.

Jei yra buvęs cezaris, skatinti sekančio gimdymo negalima.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 08 16, 22:11)
Jei yra buvęs cezaris, skatinti sekančio gimdymo negalima.

negalima, bet yra kas skatina, todėl sakau kad retas gydytojas taip darys smile.gif nenorėčiau pas tokį pakliūti smile.gif
Atsakyti