QUOTE(Natuke @ 2010 08 09, 19:19)
Na aš gal būt idealizuoju truputi tą natūralų gimdymą

, bet kadangi jis vienas man pavyko - nesukelė didžiausio streso, kaip kiti, o gimdžiau keturius kartus, dėl to ir rašiau

. Iš tikrųjų, pasiruošant gimdymui, dėl kai kurių dalykų gydytojo galima paklausti, ką ir kaip jis darys t.t.komplikacijų metų - bet tai įmanoma tik jeigu gydytojas yra pasirinktas, o ne bent kas. Tas pat dėl to, ką darys pvz cezario metų ir kur bus tada mažylis, koks nuskausminimas.. - taip pat neįmanoma pasirinkti nepasirinkus gydytojo.
O natūralus gimdymas mano atžvilgiu yra tas, kai gimdvybė aplamai gimdo kaip nori ir elgesi kaip jai patinka visą gimdymo eigą - net per stumimą - intuityviai klauso savo kūną ir daro taip, kaip dabar reikia. Tam nereikia daug - tik žinoti, kad tavo kūnas žino ką daro ir kad jo signalų reikia klausyti, pasitikėjimo, bei saugios, tą leidžiančios aplinkos. Gydytojai lai buna šalia, jie gali įsimaišyti, jeigu rimtai kažkas yra negerai. Tačiau tos komplikacijos - kaip kūdikio neteisingas apsisukimas, vaiko užstrigimas, kai mama negali išstumti, reikia spasuti pilvą - būna daug daug rėčiau - dėl to, kad savo judėsiais mama padėda vaikui įsistatyti, ir dėl to, kad intuityviai ji pasirinks gimdymo pozą, kur klubų atsidarymas bus plačiausias ir vaikeliui bus daugiausiai vietos išslyst - daug daugiau, negu gulint ant nugaros ir stumiant pagal komandą.
QUOTE(Sima_kaj @ 2010 08 10, 08:23)
Jo, del gimdyves intuicijos pilnai sutinku. Man neleido stumt kaip man patogiau, liepe ant nugaros, o va stangu metu i vyra isikibus stovejau, nors is skausmo keliai linko, o akusere vis stengesi mane i lova iguldyt, bet as kai ozka isispyrus vyro iki paskutinio momento isstovejau.
Stumimo metu irgi masciau kaip cia geriau stumt, klausiau savo organizmo, tik, kad jauciu atsitupus buciau be tokiu plysimu issisukusi. O va jau gyditojo atgrubnagiskumo numatyt negalejau, nors ir pries gimdyma konsultacijose su juo bendravau ir jis paklause ar sutinku but kerpama jei prireiks, ir i kortele irase,net piese kokiu budu busiu kerpama, bet vistiek leido plyst. Tai kokia prasme buvo diskutuot apie tai???
Gimdymas sunkus darbas, kuri moteris atlikti gali. Jos anatomija tokia. Nesiulau gimdyt pirmaji vaikuti CP, bet jei yra indikacijos, arba psichologines problemos, tai kodel ir ne. Juk vaikucio i pasauli atejimas turi but didis momentas tiek jam, tiek teveliam, o ne kupinas stresu ir baimiu. Kad ir kiek diskutuotumem, kiekviena nuspres taip, kaip jos galva atrodys geriau.
Sima-kaj nezinau kurioj tu ligoninej gimdei,as gimdziau Ratundoj,dar pries gimdyma turejom 6 savaiciu kursa,tel labai graziai viska isaiskino kas ir kaip,kokios gimdymo pozos geriausios,na jei epidiuras,tada pasirinkimo kaip ir nera...bet kaip suprantu tu gimdei be epidiuro.
Natuke,taip cia su akusere susitinki jau ligoninej,nebent gimdai privaciai,bet bent jau man viskas buvo isaiskinta,jei be epidiuro ir skatinamuju buciau gimdzius buciau galejus pasirinkti kokia poza gimdyti,bet,buvo taip kaip buvo...

del extra CP taip pat viskas buvo paaiskinta,buvo patiekti nuskausminamuju variantai,net ir kas bus po operacijos,su kuo bus maziukas ir net kokios komplikacijos manes gali laukti,bet dziaugiuosi kad man to neprireike,nors informacija buvo pateikta,su akusere susitikau pirma karta savaite pries gimdyma(teko savaite pries gimdyma keliata dienu paguleti pataloginiam del inkstu uzdegimo)bet nesitikejau kad su jos pagalba gimdysiu kaip ir ji nustebo kad as dar nepagimdziau