QUOTE(natalije @ 2010 09 01, 19:22)
Visa laika galvojau , kad gimdysiu pati , labai to noreciau , bet dabar pakliuvau i tokia situacija ... vaikiukui jau beveik 35 sav , o svoris- 2,8kg , pati esu smulki , 164 , sveriu 61 , cia jau priaugus 9 kg.nestumo metu , tai gyd pasake , kad jei vaikiukas taip augs , kad negalesiu pati gimdyti t.y nesugebesiu pati to padaryti , ir reikes CP , pasak jos 4kg vaika man naturaliai pagimdyti be sansu , jei ir gautusi , praeitu per dubeni , tai yra tikimybe traumu .
Dabar net nezinau ka daryti

ar visgi rizuoki gimdyti paciai ??? ir jei ka - darytu ekstrini CP ., ar iskarto planuotis planini CP
Esu paimetusi , patarkite ??????
Labai juokingai skamba, na kaip galima ka nors patarti tokioje situacijoje

, cia kiekvienos patarineja is savo varpines,
vienos, kurios norejo cp ( arba nenorejo, bet taip gavosi ir visai patiko

) patars daryti cp, kitos , kurios atsidure extra cp situacijoje, nors laba-labai norejo ir tikejo kad pagimdys pacios ( po ekstra cp dar nesu girdejus, kad kam patiktu, nes ir taip viskas ant ribos : ir jegos, ir laikas, ir nervai, ir kaip taisykle sunkesnis atsistatymo periodas, ir vaikas iskankintas po ilgo nesekmingo gimdymo nelabai kaip laikosi

), ir tos, kur pagimde per puse valandos be jokiu problemu ir pasekmiu be abejo balsuos uz naturalu gimdyma, jeigu tam yra galimybes.
Na 164/52 , tai nera LABAI smulki

, o 4 kg. vaika gimdyti naturaliai visada sunkiau, negu 3 kg. ir aisku gimdymo traumu galimybe visada didesne gimdant naturaliai . Neaisku is kur tokios prognozes, kad jusu vaiko svoris pasieks 4 kg- 1,200 per 5 savaites

, sakyciau daugoka

. Bet as asmeniskai vistiek TIK uz cp, visada ir visais atvejais. Sekmes apsisprendzent

.