Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjame "lengvu būdu"

QUOTE(Egliukasz @ 2009 03 03, 17:10)
Snekam dar apie mano medziagele surinkta ta pacia tema, kaip knygoje. Jei domina, duoks emeila, galesi paskaityti, gal ka naudingo rasi mirksiukas.gif
Tai reiskias organizmas valosi tavo nuo slaku ir toksinu, jei alkio priepuoliai nekankina. Labai gerai. Vadinasi vartoji angliavandeniu tiek, kiek reikia tavo organizmui, nes nuo ju pertekliaus dazniausiai ir buna tie alkio priepuoliai. Riesutus labai saikingai vartok, po tiek, kiek telpa y saujele. Nes jie kadangi pakankamai riebus yra, sunkiai virskinami.
Su skysciais tinka ir vandenukas, ir arbata, ypac zalia, svarbu su mazai cukraus, arba isvis be jo. Gerk tiek, kiek norisi, nes valgant daug darzoviu skysciu gaunama ir is ju. Beje, geriausia gerti distiliuota vandeny, nes saltinio vandenyje yra tokiu elementu, kuriems musu organizmas nepritaikytas mirksiukas.gif

Būčiau dėkinga 4u.gif

Jo, organizmas tikrai valosi: oda švaresnė, gražesnė ir pan.
Riešutų noriu tai nedaug na kokius 10 vnt suvalgau ir viskas.
Angliavandeniai tai irgi apgaulingas dalykas: Pvz balti miltai ir cukrus tai tik skatina apetitą ir subalamutina visai, o va rupi duona, ryžiai, grikiai ir pan. tai pakankamai pasotina ir geriau virškinami.
Arbata dabar einamiausia žalia arba Pu Ehr ir BŪTINAI be cukraus. Gadina skonį man cukrus oi gadina...
Vandenį tai butelinį perku, nes vandentiekio kažkaip nekaip nuteikia...
Atsakyti
[quote=Egliukasz,2009 03 03, 02:27]
Siaip saunuole, tikrai puikiai supratai derinimo principus 4u.gif Sveikintina, kad taip derini thumbup.gif Tik siaip grybu labai daznai nepatarciau valgyti, nes tai gan sunkus maistas, labai daug jegu reikalauja virskinimas, sriuba be grietines irgi neblogai manau, o del vaisiu tai patarciau juos geriau valgyti tik ryte, o visos dienos eigoje labiau su darzovem draugauti, kaip ir darei per pietus mirksiukas.gif
Siek tiek apie vaisius:

O ka patartumet valgyt po vakarienes jei praalkstu? pvz pavalgau vakariene kokia 7 val o miegot einu apie 12 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos! Skaiciau sia knyga ir dar kelias apie zalia mityba.Nuo liepos men. daugiau nei 90% mano raciono-zalias maistas (termiskai neapdoroti vaisiai,darzoves,riesutai).Per 2 savaites atsikraciau antsvorio (per nestuma priaugau 8 kg),celiulito ir netgi savo storu slaunu.Jos mane kankino nuo paauglystes.Istirpo 10 cm !!!!!! (buvo 54-dabar 44).Jokiu treniruociu-tik zalia mityba smile.gif Vyras svere 106 kg,o dabar 76 kg Manau,kad sie rezultatai daug ka pasako wink.gif Jauciames abu puikiausiai-kupini energijos,sveiki (per ziema nesirgome nei karto,net neslogavom).Taip pat maitinam ir dukryte.Jai metai ir 6 men. Auga sveika,protinga,hemoglobinas aukstas,nebijo joliu skersveju ir salciu.Nesirgo nei vieno karto. Kas mokat rusu k.-BUTINAI paskaitykit http://syromonoed.com/ -,paziurekit nuotraukas. Sveikatos visiems ir laimes!!!!
Atsakyti
na as irgi taip noreciau, bet be silto maisto g.gif negi skrandziui nereikia silto?

o del to vandens, kad distiliuotas geriausias, tai man keista kazkaip, man atrodo, kad mineralinis geriausias, nes jis skaniausias smile.gif

Atsakyti
[quote=Onora,2009 03 03, 23:10]
na as irgi taip noreciau, bet be silto maisto g.gif negi skrandziui nereikia silto?

Na,jeigu skaitet knyga-turejot suprast,kad ne tai kad nereikia...o ziauriai kenksminga.Mano ir vyro artimiausias tikslas-100% zalio maisto smile.gif Trukdo tik psichologiski aspektai....Noras suvalgyti kazka,ka pripratai valgyt nuo pat vaikystes.
Atsakyti
QUOTE(aggata @ 2009 03 03, 20:51)
O ka patartumet valgyt po vakarienes jei praalkstu? pvz pavalgau vakariene kokia 7 val o miegot einu apie 12 4u.gif .

Valgykit vakariene tada apie 20 val. Nes veliau jau nelabai galima. Per velu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2009 03 03, 22:10)

o del to vandens, kad distiliuotas geriausias, tai man keista kazkaip, man atrodo, kad mineralinis geriausias, nes jis skaniausias smile.gif

Siltas maistas yra kenksmingas. As jau gal kokia savaite laiko nevalgiau nieko silto, kolkas laikausi neblogai, bet tikrai truksta sriubytes kokios schmoll.gif
Zodis skaniausias ir sveikiausias ne visada yra kartu mirksiukas.gif As ir pati distiliuoto vandens negeriu, o mineraliny, bet kaip ir sakiau, ten yra mikroelementu, netinkanciu musu organizmams. Geriausias distiliuotas vanduo, nes jis ju neturi.
Papildyta:
QUOTE(Diuna @ 2009 03 03, 22:20)
Na,jeigu skaitet knyga-turejot suprast,kad ne tai kad nereikia...o ziauriai kenksminga.Mano ir vyro artimiausias tikslas-100% zalio maisto smile.gif Trukdo tik psichologiski aspektai....Noras suvalgyti kazka,ka pripratai valgyt nuo pat vaikystes.

Kodel butent 100%, jeigu pilnai uztenka 70%? g.gif
Atsakyti
kur galima butu pasiskaityt apie tai kad siltas maistas kenksmingas? niekur to neuzfiksavau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diuna @ 2009 03 03, 22:20)

as iskaiciau ten, kad tinkamiausias neapdorotas arba mazai termiskai apdorotas.
jus man pasakykite tada, kaip valgyti zalia baklazana, nevirtas bulves ir dar daugybe kitu dalyku, Juolab kad 30 proc maisto A.Carr "leidzia" suvalgyti netgi mesos ar pan. produktu "netinkamu"

QUOTE(Egliukasz @ 2009 03 04, 09:16)
Zodis skaniausias ir sveikiausias ne visada yra kartu mirksiukas.gif  As ir pati distiliuoto vandens negeriu, o mineraliny, bet kaip ir sakiau, ten yra mikroelementu, netinkanciu musu organizmams. Geriausias distiliuotas vanduo, nes jis ju neturi.

bet tai jei sieti viska su musu "gamtine" praeitimi, tai gamtoje nebuvo distiliuoto vandens g.gif
o tu mikroelementu yra ir vaisiuose ir darzovese, riesutuose,
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2009 03 04, 17:05)
bet tai jei sieti viska su musu "gamtine" praeitimi, tai gamtoje nebuvo distiliuoto vandens  g.gif
o tu mikroelementu yra ir vaisiuose ir darzovese, riesutuose,

As tik sakau, ka skaiciau. O mikroelementai, kurie yra vaisiuose, darzovese, yra kitokie mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2009 03 04, 21:18)
As tik sakau, ka skaiciau. O mikroelementai, kurie yra vaisiuose, darzovese, yra kitokie mirksiukas.gif

nesakau, kad tu neteisingai skaitei, tiesiog pirmakart girdziu, pasiemiau savo mineralinio buteli ir supratau, kad Ca, Mg, Na, K
Kas uzkliuvo- Cl (chloras)- Chloras padeda organizmo skysčių osmosiniam slėgiui vandens apykaitoje palaikyti. Augalinės kilmės maiste chloro mažai, daugiausia gyvuliniuose produktuose, piene, kiaušiniuose, sūryje. Per para jo zmogui reiki mazdaug 2 g per diena, minerealinyje, kuri as geriu jo yra tik 1.5 mg/l, tai 10 litru galiu isgerti biggrin.gif
SO 2/4- sulfatai, apie juos zemiau esancioje nuorodoje toks zodis parasytas, kurio nesupratau smile.gif juros kopustuose ju yra, daugiau neradau. Nebent tiktu tai, kur randama Sieros- Siera į žmogaus organizmą patenka daugiausia su gyvuliniais produktais ir tik nedaug jos - su augaliniu maistu (svogūnais, česnakais, dilgėlėmis).
HCO3- hidrokarbonatai (jie randami ryziuose, sojose, zaliose, tikriausiai zalios spalvos darzovese) nes kitur radau, kad rugstynese, spinatuose ir nebepamenu, kur dar, bet viskas buvo zalios spalvos).

kazkuri is siu medziagu paprikoje buna,

Tai gaunasi, kad net valgydamos darzoves gauname visu siuo medziagu, aisku, su mineraliniu gal kazkiek ir per daug galime kuria diena gauti.

Nuorodos:
Mineraliniai vandenys tinka ne visiems
visai idomu buvo, nes daugelyje mineralinio gamintoju puslapyje teigiama, kad mineraliniai sveika visiems ir visada

Mineralines medziagos maiste ir kaip jos veikia musu organizma, kur randamos is cia truputi info virsuj paminejau, tai tiesiog nuoroda i saltini 4u.gif

kodel visa tai idejau- tiesiog atsakiau i sau iskilusi klausima, gal jums idomu smile.gif
Atsakyti
4u.gif senokai nebuvau uzsukus, sirgau siaubingai, 2 savaites, tai patikekit pirma savaite, galejau oru gyva but, nes ir taip nieeeeko nenorejau valgyt...
as jau pries 2 men pradejau vadovautis jo knyga ir lienkenti lengvu budu, bet as siulau visgi merginos , nesufanateti, ar kaip cia issireiksti biggrin.gif ta prasme laikytis tam tikru principu mitybos, jo pateiktu ir pan, na bet ne iki beproybes, as pvz, nu neesu gerbeja darzoviu ir vaisiu, ir tikrai jie nesudaro 70 proc mano raciono, o maziau, ir nieko, tfu tfu tfu svoris ir savijauta tikrai po truputi gereja thumbup.gif beto, noriu priminti,ka jau cia kalbejome, kad visgi darzoves, vaisiai, laaaabai jau nekokie pesticidiniai ir visokie kitokie musu pardese, tad irgi kyla klausimu ar nekenkiame sau, valgydami vien tai g.gif
del vandens , as nesuku galvos, irgi, nes cia galima isdurniuot, jei i viska taip kreipsi demesi, as geriu filtruota vandeni, arba silpna arbatele,kaip as sakau nudazyta vandeni biggrin.gif
Atsakyti
sveikutės , sveikuolės ,

nauja mityba su daug vaisių ir daržovių man neatsibodo ir tikrai mėgaujuosi tuo lengvumo jausmu,kai nevalgai sunkaus maisto... bigsmile.gif
nors svarstyklės realiai rodo kol kas tik vienu kg mažiau, bet jaučiuosi lyg daugiau būtų nukritę... unsure.gif na, bet viskam savas laikas.. ax.gif

vakar tik kažkaip labai norėjosi man grūdinių daugiau nei visada ... ta prasme dribsnių sausų ar duonos kokios...bet galiausiai vis tiek vaisiais numalšinau šitą norą..o vakare prisiviriau puodą sriubos - visokių daržovių- brokoliai, morkos, kopūstai,salierai, paprika,pora bulvyčių... tai srėbsiu šiandien..atkris galvojimas, ką valgyt...o kadangi skani jinai man,tai nesutinku,kad čia dietinsiuos..nors kai tą pačia sriubytę valgiau laikydamasi kopūstų sriubos dietos, tai kitą dieną nelabai norėjosi man į ją žiūrėt.. blush2.gif smile.gif vat kaip daug nulemia tas psichologinis faktorius.. rolleyes.gif
Atsakyti