Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjame "lengvu būdu"

QUOTE(jadzka @ 2009 03 12, 10:51)
O tai ką tu darei dar? Sportavai?
Ir ką valgei?
Čia jau bandau sėkmingą patikrtį išklausti  lotuliukas.gif

Nesportavau, man negalima schmoll.gif
Valgiau suderinta maista - salotas, koses, darzoves, vaisius. Atsisakiau mesos, kiausiniu, jogurto, pieno. Pirmiausia labai pagerejo savijauta, tokia vidine laime ir ramybe pajauciau, o po to eme krist ir svoris. Manau, cia gal daugiausiai ytakos turejo psichologiniai dalykai. Kad tiesiog norejau pakeisti savo gyvenima kazkiek, kad nesusikoncentravau butent y svorio netekima - man daugiau norejosi isvalyti organizma, atsikratyti spuogu, kurie jau 14 metu neduoda ramybes ( kas man ir pavyko). Turbut ta saviytaiga daug ka duoda irgi. Ar tu tiki tuo, kaip gyveni, ar nori kazka pakeisti, ar tik apsigaudineji ir neturi valios. Maistas tai yra pagrindas to, kaip mes jauciames, jis netgi emocijas tam tikras sukelia ( pvz. kad mesa kelia agresija, tai 100% pajutus esu ant saves biggrin.gif ). Taip kad, kaip save myli, kaip save puoseleji, tokie ir rezultatai bus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aggata @ 2009 03 12, 11:20)
Na, kad atrodo tinkama maista valgau,nieko nemaisau ko negalima, derinu produktus, bulku, makaronu nevalgau, nebent man alkio priepuoliai nuo rupios duonytes kuria kartais valgau vakarienei su salotos lapu  doh.gif

Pabandyk tos rupios duonytes atsisakyt kuriam laikui. Ant salotu uzsidek lydyto surio siek tiek, arba ozkos surio gabaliukais siek tiek pasipjaustyk. Jis riebesnis, suteiks ilgiau sotumo jausmo, ir medziagu naudingu ten yra. Dar gali pvz. zuvies valgyti su salotom, irgi sociau bus. Parasyk mazdaug ka valgai, gal tiesiog reikia payvairinti valgiarasty 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nika25 @ 2009 03 12, 11:18)
o man nesvarbu iki kada... blush2.gif
kad tik atgal negrįžtų... ax.gif
nes kažkaip iki kol perskaičiau a. Carr knygutę, besidietindama ir kitaip durniuodama labiau priaugau,nei išlaikiau tuos keletą, kuriuos pavyko nukratyt nuo savęs pradžioje.....  rolleyes.gif

Dietos nieko gero. Efektas greitas, minusas, kad atauga svoris, dar greitesnis mirksiukas.gif Tiesiog organizmas ima kaupti atsargas ir tada net nedidelem porcijom valgant vistiek maistas zymiai leciau virskinamas.
Atsakyti
QUOTE(aggata @ 2009 03 12, 12:20)
Na, kad atrodo tinkama maista valgau,nieko nemaisau ko negalima, derinu produktus, bulku, makaronu nevalgau, nebent man alkio priepuoliai nuo rupios duonytes kuria kartais valgau vakarienei su salotos lapu  doh.gif

Pasitikrink duonos sudėtį: dažnai būna kvietinių miltų visokių keliančių medžiagų ir konservantų arba skonio stipriklių pridėta ax.gif
Atsakyti
Jus cia minit salotas vis, o tai su kuo maisote jas? ir salotose irgi galima "paslysti" juk produktu suderinamumo prasme
as tokias kurias valgydavau anksciau nebegaliu valgyt, reik keist i kitokias, nes nesiderina produktai, delto ir pasiuliau pasidalinti kas ka valgot konkreciau 4u.gif
ir ar dedate druskos,prieskoniu, sviesto i koses?
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2009 03 12, 13:01)
Pabandyk tos rupios duonytes atsisakyt kuriam laikui. Ant salotu uzsidek lydyto surio siek tiek, arba ozkos surio gabaliukais siek tiek pasipjaustyk. Jis riebesnis, suteiks ilgiau sotumo jausmo, ir medziagu naudingu ten yra. Dar gali pvz. zuvies valgyti su salotom, irgi sociau bus. Parasyk mazdaug ka valgai, gal tiesiog reikia payvairinti valgiarasty 4u.gif

Man dar labai skanu duona su avokadu wub.gif

žalia arbata su cinamonu labai pareguliuoja apetitą. Bent jau man patinka ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kristelil @ 2009 03 12, 13:16)
Jus cia minit salotas vis, o tai su kuo maisote jas? ir salotose irgi galima "paslysti" juk produktu suderinamumo prasme
as tokias kurias valgydavau anksciau nebegaliu valgyt, reik keist i kitokias, nes nesiderina produktai, delto ir pasiuliau pasidalinti kas ka valgot konkreciau  4u.gif

Na salotas tai aš darau taip: Imu Aisbergo salotų, prisilaužau lapų, dedu pomidoro, agurko, avokado, prieskoninių žolelių ir pan. Padažo nebepilu, nes nuo pomidoro kaip ir užtenka... Ir užkandu grūdėta duona.
Jei į salotas dedu mėsos kokios - stengiuos duonos nebeužkąsti.
Papildyta:
Egliukasz, tai sakei,akd svoris ne iškart kristi pradėjo ane? Aš spėju, kad perlenkiu lazdą su avokadais (po 1 vnt. per dieną). doh.gif: reiks apsiriboti bent puse... Sveika kaip ir. LAbai jaučiasi ant odos: neišsausėjusi visiškai ax.gif
Atsakyti
[quote=Egliukasz,2009 03 12, 14:01]
Nesportavau, man negalima schmoll.gif
Valgiau suderinta maista - salotas, koses, darzoves, vaisius. Atsisakiau mesos, kiausiniu, jogurto, pieno. Pirmiausia labai pagerejo savijauta, tokia vidine laime ir ramybe pajauciau, o po to eme krist ir svoris. Manau, cia gal daugiausiai ytakos turejo psichologiniai dalykai. Kad tiesiog norejau pakeisti savo gyvenima kazkiek, kad nesusikoncentravau butent y svorio netekima - man daugiau norejosi isvalyti organizma, atsikratyti spuogu, kurie jau 14 metu neduoda ramybes ( kas man ir pavyko). Turbut ta saviytaiga daug ka duoda irgi. Ar tu tiki tuo, kaip gyveni, ar nori kazka pakeisti, ar tik apsigaudineji ir neturi valios. Maistas tai yra pagrindas to, kaip mes jauciames, jis netgi emocijas tam tikras sukelia ( pvz. kad mesa kelia agresija, tai 100% pajutus esu ant saves biggrin.gif ). Taip kad, kaip save myli, kaip save puoseleji, tokie ir rezultatai bus mirksiukas.gif
Papildyta:
Papildyta:

pvz vakar pietums valgiau stintas su salotom, siandiena kepinta kalafijora, vakarais beveik visada ta pati savo megstama duonele su pomidoru ir salotos lapu, arba avizine kose arba grikiu kose. Arbatu, kavu negeriu tik gryna vandenuka na o kadangi vakare man patoviai badas buna tai dar ir riesutu pavalgau. Dabar vel nesvietiskai noriu pienisko sokolado..
Papildyta:
paziurejau dabar savo ekologiskos duonytes "Rugelis" sudeti: ruginiai miltai,, kvietiniai miltai, geriamas vanduo, tai cia nuo jos man alkio proverziai gali buti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aggata @ 2009 03 12, 15:43)
pvz vakar pietums valgiau stintas su salotom, siandiena kepinta kalafijora, vakarais beveik visada ta pati savo megstama duonele su pomidoru ir salotos lapu, arba avizine kose arba grikiu kose. Arbatu, kavu negeriu tik gryna vandenuka na o kadangi vakare man patoviai badas buna tai dar ir riesutu pavalgau. Dabar vel nesvietiskai noriu pienisko sokolado..
Papildyta:
paziurejau dabar savo ekologiskos duonytes "Rugelis" sudeti: ruginiai miltai,, kvietiniai miltai, geriamas vanduo, tai cia nuo jos man alkio proverziai gali buti? 4u.gif

Gali būt, kad mažai vandens geri. Kai alkis puola - pirmiausia stiklinę vandens išgerk, arba sumaišyto vandens su linų sėmenimis ar pan.
Duonoje kvietiniai miltai gali daryt savo piktą darbą...
Atsakyti
QUOTE(aggata @ 2009 03 12, 14:43)
Papildyta:
Papildyta:

Jeigu vakarais dazniausiai valgai ta duonele, tai tiesiog per daug tu angliavandeniu gal gaunasi, kiek ten toj duonelej gramu angliavandeniu yra? g.gif Pabandyk nevalgyti isvis jos kelias dienas. Tiesiog issivirk ryziu ir uzsipilk kokio saldziarugscio padazo, kur buna vistienai skirta, grikiu kose, varskes siek tiek arba surely. Ir nevalgyk riesutu daznai mirksiukas.gif Gal pades mirksiukas.gif
Jeigu nori sokolado, tai ok, priespieciams, pavakariams suvalgyk pora gabaliuku, pries tai puse valandos ar daugiau isgerk arbatos ar vandens. As zinok, kai save ribojau, tai ojojoj kaip visko norejau. O pavalgiau truputy su saiku tu produktu, kur norejau, ir jiems potraukis isnyko thumbup.gif Svarbu, nemaisyk su kitu maistu, daryk pertraukas tarp valgymu ir gerimu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kristelil @ 2009 03 12, 12:16)
as tokias kurias valgydavau anksciau nebegaliu valgyt, reik keist i kitokias, nes nesiderina produktai, delto ir pasiuliau pasidalinti kas ka valgot konkreciau  4u.gif

Svarbiausia, nemaisyti krakmolingu produktu su krakmolingais. Pvz. bulves galima valgyti su pomidorais, agurkais. Agurkus, pomidorus galima paskanint druskyte, pipiriukais ir truputeliu fetos ar mozarelos suriu. Siaip geriausia jas maisyti su truputeliu alyvuogiu aliejaus, vengti majonezo, jogurto uzpilu. As y koses dedu siek tiek cukraus arba druskos, y ryzius siek tiek kario.
Papildyta:
QUOTE(jadzka @ 2009 03 12, 12:28)
Egliukasz, tai sakei,akd svoris ne iškart kristi pradėjo ane? Aš spėju, kad perlenkiu lazdą su avokadais (po 1 vnt. per dieną). doh.gif: reiks apsiriboti bent puse... Sveika kaip ir. LAbai jaučiasi ant odos: neišsausėjusi visiškai ax.gif

Avokadas riebokas, daug ten sociuju riebalu man rodos. Geriau po puse ir tai ne kasdien, ypac jei ta diena valgai riesutus mirksiukas.gif
Na man pradejo kristi kazkur po savaites ar siek tiek daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2009 03 12, 17:16)
Avokadas riebokas, daug ten sociuju riebalu man rodos. Geriau po puse ir tai ne kasdien, ypac jei ta diena valgai riesutus mirksiukas.gif
Na man pradejo kristi kazkur po savaites ar siek tiek daugiau 4u.gif

Tai avokadų ir nevalgau kai riešutis valgau... Išvis dabar mečiau ruiešutus jau, sakiau gana smile.gif
Atsakyti
[quote=Egliukasz,2009 03 12, 18:16]
Jeigu vakarais dazniausiai valgai ta duonele, tai tiesiog per daug tu angliavandeniu gal gaunasi, kiek ten toj duonelej gramu angliavandeniu yra? g.gif Pabandyk nevalgyti isvis jos kelias dienas. Tiesiog issivirk ryziu ir uzsipilk kokio saldziarugscio padazo, kur buna vistienai skirta, grikiu kose, varskes siek tiek arba surely. Ir nevalgyk riesutu daznai mirksiukas.gif Gal pades mirksiukas.gif
Jeigu nori sokolado, tai ok, priespieciams, pavakariams suvalgyk pora gabaliuku, pries tai puse valandos ar daugiau isgerk arbatos ar vandens. As zinok, kai save ribojau, tai ojojoj kaip visko norejau. O pavalgiau truputy su saiku tu produktu, kur norejau, ir jiems potraukis isnyko thumbup.gif Svarbu, nemaisyk su kitu maistu, daryk pertraukas tarp valgymu ir gerimu mirksiukas.gif
Papildyta:
aciu jums labai uz patarimus, labai labai man padedat isivaziuot.. 4u.gif
tiesa o kaip del tu pieno produktu ar jus vartojate, surelius, varskes ir pan.? juk Carr nurodo kad tai - blogis, kad musu organizmas neisskiria jau nuo 3 metu reikalingo fermento pieno produktams virskinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggata: 12 kovo 2009 - 19:33
QUOTE(aggata @ 2009 03 12, 19:30)
aciu jums labai uz patarimus, labai labai man padedat isivaziuot.. 4u.gif
tiesa o kaip del tu pieno produktu ar jus vartojate, surelius, varskes ir pan.? juk Carr nurodo kad tai - blogis, kad musu organizmas neisskiria jau nuo 3 metu reikalingo fermento pieno produktams virskinti

Truputely jau mineto ozkos surio prie salotu ( karta y savaite mazdaug), kartais vakare suvalgau surely. Svarbiausia jausti, ar tinka tai tavo organizmui. As pavyzdziui nuo pieno siaubingai jausdavausi, pusdavo pilva, raizydavo, kad atrode, jog numirsiu. Tai seniai jo nebevartoju. Grietines, kefyro, rugpienio gyvenime nesu ragavus, nes negaliu pakesti ju kvapo schmoll.gif O surely kartais suvalgau ir nieko blogo nejauciu mirksiukas.gif
Nereikia ten visu Carr`o metodu imti uz gryna piniga, tiesiog stebekit savo savijauta, pajauskit, kas jums labiausiai tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2009 02 11, 12:17)
Man ir greitokai, bet matyt pagreitejo medziagu apykaita, smaguriauju retai, porciju nedidinu, valgau sveikesny maista g.gif  Tai tikiuos kad ir isliks toks ax.gif
Parasykit man a.z. savo el. pasto adresa, atsiusiu 4u.gif

as ir noreciau lusasita@inbox.lt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2009 03 13, 01:05)
Truputely jau mineto ozkos surio prie salotu ( karta y savaite mazdaug), kartais vakare suvalgau surely. Svarbiausia jausti, ar tinka tai tavo organizmui. As pavyzdziui nuo pieno siaubingai jausdavausi, pusdavo pilva, raizydavo, kad atrode, jog numirsiu. Tai seniai jo nebevartoju. Grietines, kefyro, rugpienio gyvenime nesu ragavus, nes negaliu pakesti ju kvapo schmoll.gif  O surely kartais suvalgau ir nieko blogo nejauciu mirksiukas.gif
Nereikia ten visu Carr`o metodu imti uz gryna piniga, tiesiog stebekit savo savijauta, pajauskit, kas jums labiausiai tinka 4u.gif

Va pieno ir aš negeriu, nes nepatinka, o jogurtai, varškė, grietinė, kefyras, sūris ir pan. tai man super.
Aišku stengiuosi nepiktnaudžiauti.. Šiandien pietums valgysiu Salotas (aisbergas + pomidorai) su šiek tiek grūdėtos varškės (skysčius nupilsiu)...
Atsakyti