Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek laiko vežiojot vaiką vežimuku?

Sveikutės,

Lygtai seniau kazkada maciau buvo tokia tema, bet dabar niekur nerandu. Kai maciau mano mazius dar net nevaiksciojo, taigi tema nesusidomejau. O man idomu iki kada savo vaikiukus veziojot ar veziojat vezimuke (sportinuke), kad neatrodytu labai juokingai ir dar labai bijau jei per ilgai veziosiu, tai gali priprasti, kad visad gali sededamas keliauti ir gali nebenoret pats eiti. Maniskiui beveik 2 meteliai, jei vezimo nepasiimu, tai butinai turiu nesti pats niekaip neina, o jei pasiimu, tai kaip i galva sauna kartais eina, o kartais tik sedi ir net lipti nenori.

Laukiu pasidalinant mintimis ir patirtimi.
Atsakyti
Mes iki šiol vežiojame, nes antraip vaikas eitų ten, kur nori, o mes ir lakstytumėm už paskos. Rankos jis niekada neduoda. Jei esame saugioje vietoje, iškeliu iš vežimo pavaikščioti. Ant rankų niekada nenešam, geriau jau vežimėliu. Paneštas, pats eiti nebenori. Vežimėlis tokių problemų nesukelia. Planuojame jo atsisakyti iki žiemos ar pavasario. Esu girdėjusi, kad specialistai rekomenduoja vežimėlio atsisakyti iki 3 metų, nors aš manau, kad reikėtų anksčiau.
Atsakyti
Mano vaikas anksčiau vežimėlio nemėgo ir mes jo beveik nenaudodavom. Prieš du mėnesius pas mus pradėjo dirbti auklė. Ji skundėsi, kad mažiukė lauke nemėgsta vaikščioti, kad dažnai prašosi kad paneštų (nors su manim taip nebūdavo). Dabar jos į lauką eiti tik su vežimu. Labai neprieštarauju, bet manau, kad tada geriau triratukas, nes tada mankštinsis kojytės.
Atsakyti
4u.gif mes jau pasirinkom dviratuka nors vezime sedeti labai megeja
Atsakyti
Na, o mes vezimuko sportinuko atsisakeme nuo 1,5 metuku. Bet ne todel kad taip nusprendeme del amziaus, o greiciausiai del susiklosciusiu aplinkybiu. Visu pirma tai buvo ziema. O antra, musu auklytei isoperavo stuburo isvarza ir jai negalima kelti sunkiu daiktu.Tad musu pupa nuo to laiko sekmingai vaiksto pati. As nezinau kiek ji nuzingsniuoja per diena, bet manau kad nemazai, nes lauke su aukle buna apie 4 val ir dar mes kartu apie 2. ir visa ta laika ji vaikstineja, tupineja na ir pan. Ant rankyciu prasosi tik pas mane arba pas teti, o pas aukle - ne, nes zino, kad ji jos ne nes.
Atsakyti
Mūsų vaikas vežimo atsisakė nuo 11 mėnesių blink.gif Dešimties mėnesių pradėjo vaikščioti ir nuo vienuolikto nebesėdo į vežimą jokiais būdais. Iš pradžių dar imdavom vežimuką į lauką, bet lėkti paskui vaiką ir dar žiūrėti vežimą per sudėtinga schmoll.gif taigi vežimas iškeliavo į rūsį, dabar jau beveik du metai ir nesiduoda net nešiojamas - visur eina pats mirksiukas.gif
Atsakyti
Atsisveikinom su vezimeliu kai dukrytei suejo 1m.Jinai pati pradejo priestarauti keturraciui,nes vaikscioti pasirode daug idomiau.
Atsakyti
Vezimo nebenaudojom tik ismoke vaikscioti nuo 10 men. ir nenaudojom 2 metus, dabar vel prisireike. Teko rinktis: isejus kur toliau pasivaikscioti (daugiausia istraukiam Palangoje) arba pati didziaja dali kelio turiu nesti 15 kg. ant ranku (jei einam kartu teciui nesti neleidzia) arba pirkti sketuka, pasirinkom sketuka mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš kažkur skaičiau, kad apie antrus metus leliai nustoja jausti tokį vaikšiojimo malonumą, kokį jausdavo anksčiau. Dėl to kai kurie vėl grįžta prie vežimėlio.
Atsakyti
ir dabar dar jei toliau keliaujam imam vezima, arba sketuka arba sportinuka. Pavargsta, o nesti sunku. Be to ir siaip kartais net namuose uzsimano: "paveziok Sima", tai vezioju, kaifuoja...
Atsakyti
Pasirodo ne mes vieni tokie tinginiai, taigi mazuju vaiksciotoju mamos neskubekit parduoti savo ratu, kad nereiktu vel i vezimeliu parduotuves gryzt mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes ir vis dar naudojame vežimą (džiaugiuosi, kad nepardavėm) smile.gif nors iki 1,5 mums beveik nereikėjo, nes l.sėkmingai nuo 5mėn. naudojom kengūrą, tik 1,5 vėl atradom vėžimą ir jo teikiamus malonumus ( kai reikia toliau žygiuoti) smile.gif o šiaip mėgėjas ir pats vaikščioti ar su mašinyte važinėti.
Atsakyti