Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 5

QUOTE(Babi* @ 2010 05 17, 19:36)
Aš dar tebesu mokinė. Anglų kalbą mokykloje mokausi jau 10 metų, bet negaliu didžiuotis didžiulėmis žiniomis, nes pas mus mokoma tik žodžiai ir gramatika. Klausymo beveik nėra, todėl kai žiūriu angliškus filmus daug nesuprantu, o pamačius anglišką vertimą neaiškių žodžių pasidaro žymiai mažiau. Kas man dar nepatinka, tai kad nedarome užduočių, kur būtų netik pvz.:past simple ir past continiuos, o būtų bent keturi laikai, nes kai reikia kalbėti nebežinai kuriuo laiku sakyti veiksmažodį.

Suprantu tave. Mano dukra mokosi šeštoj klasėj, tai mačiau aš tuos baisiuosius "word list'us". Gali pažiūrėti, kokias aš jai darau pamokėles (video pabaigoje)

Anglu kalbos pamokos internete nemokamai

Su anglų rūpesčių jau neturim, tai neseniai griebėmės rusų kalbos. Ten tai tikrai yra ką veikti. Startuojam faktiškai nuo nulio, bet turiu nupirkęs Blaine Ray knygelę, be to pats moku ruskai, tai prieš porą savaičių pradėjom treniruotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 17, 20:00)
Suprantu tave. Mano dukra mokosi šeštoj klasėj, tai mačiau aš tuos baisiuosius "word list'us". Gali pažiūrėti, kokias aš jai darau pamokėles (video pabaigoje)

Anglu kalbos pamokos internete nemokamai

Su anglų rūpesčių jau neturim, tai neseniai griebėmės rusų kalbos. Ten tai tikrai yra ką veikti. Startuojam faktiškai nuo nulio, bet turiu nupirkęs Blaine Ray knygelę, be to pats moku ruskai, tai prieš porą savaičių pradėjom treniruotis smile.gif

Aš apie savo rusų kalbos žinias geriau nieko nesakysiu blush2.gif Moku pagrindines frazes ir pavienius žodžius, kuriems niekaip nepritaikyčiau teisingos galūnės doh.gif Tos pamokėlės tai visai įdomios ir tikrai naudingos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 05 18, 15:44)
Aš apie savo rusų kalbos žinias geriau nieko nesakysiu blush2.gif Moku pagrindines frazes ir pavienius žodžius, kuriems niekaip nepritaikyčiau teisingos galūnės doh.gif Tos pamokėlės tai visai įdomios ir tikrai naudingos smile.gif

Aš nesuku jai galvos dėl galūnių. Pirmiausia noriu, kad ji išmoktų kalbą suprasti, o kalbėjimas ir galūnės - po to smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 18, 18:05)
Aš nesuku jai galvos dėl galūnių. Pirmiausia noriu, kad ji išmoktų kalbą suprasti, o kalbėjimas ir galūnės - po to smile.gif

Puiku, jei ji to nori smile.gif Mano vaikams įdomi tik anglų kalba.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 18, 22:06)
Puiku, jei ji to nori smile.gif Mano vaikams įdomi tik anglų kalba.

Kažkada ir anglų nenorėjo smile.gif Bet kai pradėjo truputi suprasti, tai taip prilimpa prie Hannah Montana, kad vos galiu atlupti. O iš "Camp Rock" tai jau beveik visas dainas moka atmintinai.

Problemas matau tas pačias. Jeigu ne tie word list'ai, tai gal vaikai ir mokytųsi, bet dabar jiems tiesiog neįdomu. Ir kam būtų įdomu kalti pavienius žodžius, kai vadovėlyje net nėra pavyzdžių, kaip tie žodžiai vartojami. Kažkoks absurdas ax.gif
Aš ir pats kažkada niekaip negalėjau pradėti mokytis anglų. Kai tik pagalvodavau, kad reikės mokytis žodžių (nu negaliu eilinį kartą nepadėkoti mokyklai biggrin.gif), tai iš karto išgaruodavo visi geri ketinimai doh.gif
Atsakyti

Aš ir pats kažkada niekaip negalėjau pradėti mokytis anglų. Kai tik pagalvodavau, kad reikės mokytis žodžių (nu negaliu eilinį kartą nepadėkoti mokyklai biggrin.gif), tai iš karto išgaruodavo visi geri ketinimai doh.gif
[/quote]

aš perskaičiusi Gintaro patarimus iškart nusprendžiau keisti savo anglų mokymosi metodą. Nes supratau, kodėl aš tos anglų per šitiek metų neišmokau, o juk buka tikrai nesijaučiu. Mums mokykloje kiekvieną pamoką užduodavo išmokt kažkur po 20 naujų žodžių, o kitą pamoką rašydavom iš jų kontrolinį. Mums sako žodį lietuviškai, mes rašom angliškai. o likusią pamokos dalį turėjom nusipirkę pratybas ir taip mokėmės gramatikos. Jokio klausymo, ir tik prieš anglų kalbos egzaminą, paskutiniais metais, pradėjom bandyt atpasakot tekstukus, ir sudarinėt tarpusavy dialogus, kad išmoktume kalbėti.
Dar dabar pamenu, kad pati anglų kalbos mokytoja prastai kalbėjo lietuviškai, (berots latvė g.gif ) tai dažnai užtrukdavom, kol ji mums išversdavo mums nežinomą žodį. mes spėliodavom, kol ji pasakydavo, ,,jo jo, tas žodis būtent tą ir reiškia".

taigi, dabar sau ramiai nesiparindama klausausi tekstukų iš LingQ ir iš ten bandau įsisavinti nežinomus žodžius.
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 18, 22:35)
Kažkada ir anglų nenorėjo smile.gif Bet kai pradėjo truputi suprasti, tai taip prilimpa prie Hannah Montana, kad vos galiu atlupti. O iš "Camp Rock" tai jau beveik visas dainas moka atmintinai.

Problemas matau tas pačias. Jeigu ne tie word list'ai, tai gal vaikai ir mokytųsi, bet dabar jiems tiesiog neįdomu. Ir kam būtų įdomu kalti pavienius žodžius, kai vadovėlyje net nėra pavyzdžių, kaip tie žodžiai vartojami. Kažkoks absurdas  ax.gif
Aš ir pats kažkada niekaip negalėjau pradėti mokytis anglų. Kai tik pagalvodavau, kad reikės mokytis žodžių (nu negaliu eilinį kartą nepadėkoti mokyklai biggrin.gif), tai iš karto išgaruodavo visi geri ketinimai  doh.gif

Nesu mačius, kad mano sūnūs mokytųsi žodžių, bet angliškai jie kalba tekstais. Mano namuose apskritai anglomanija, nes vaikai tarpusavyje kalbasi angliškai. Net septynmetė dukra. Man kartais tenka paprašyti, kad išverstų, nes nesuprantu lotuliukas.gif
Atsakyti
aš irgi bandau bandau tą anglų įveikti,o dar italų norisi,ir laiko yra,bet akys nekokios,greit pavargsta,tai laukiu ipod iš kiniečių per ebay užsisakiau,bandysiu daugiau klausytis. Dar lankau anglų kursus,ten pigu,užtat nelabai kokia mokymo metodika,žmonės susirinkę mėgstantys paplepėti lietuviškai,tarp jų ir pati mokytoja.Be to,klausomės tekstų,kurių nė velnio nesuprantu,ir neturiu galimybės suprasti,nes neduoda nei prieš tai,nei po to persiskaityt.Viena nauda tai vadinamasis namų skaitymas,kai namie pasiruoši ir po to pasakoji. Skaitom adaptuotas knygeles.Tai tik dėl to išmokau keletą sakinių suregzti.Šiaip labai nemėgstu kalti žodžių,dabar kalbų mokausi taip,kad kas įkrenta į smegeninę,tas įkrenta. Nors prisipažinsiu,kad yra dalykų iš mokyklos,kuriuos atsimenu tik dėl to,kad iškaliau,ir ne tik užsienio kalbos,bet ir geografija,dar dabar žinau visokių afrikos valstybių sostines.
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2010 05 19, 14:02)
Kursų nebelankau, anglų knygas (vadovėlius) išmečiau 4u.gif

Tu drąsi. Pačią ploniausią gramatikos knygelę galėjai dar pasilaikyti ateičiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 20, 23:55)
Tu drąsi. Pačią ploniausią gramatikos knygelę galėjai dar pasilaikyti ateičiai mirksiukas.gif

Ne, ačiū cool.gif Su tom knygelėm apie 12 metų vokiečių kalbos mokiausi. Sekėsi gerai, buvo mėgstama pamoka, gaudavau gerus pažymius, dirbau vokiečių kalbos mokytoja 2 metus doh.gif Bet vokiškai nieko nesuprantu per teliką, su vokiečiais nebesusikalbu (apie 8 metus tos kalbos visai nenaudojau) doh.gif
O rusų kalbos mokytojai negriebė smarkiai, sunkiai sekėsi mokytis gramatikos... Bet va, puikiai viską suprantu, žiūriu filmus, kalbėt irgi sunkumų nėra smile.gif
Tai kur šuo pakavotas?
Viskas labai paprasta- rusų kalba daug filmų, filmukų pražiūrėta (su rusais bendraut mažai tekę ). Iš ten ir moku smile.gif cool.gif
Išvada: kalbą mokytis iš vadovėlių- laiko ir pinigų švaistymas. geriau jau atsipalaidavus kokį multiką pažiūrėt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2010 05 21, 08:37)
Viskas labai paprasta- rusų kalba daug filmų, filmukų pražiūrėta (su rusais bendraut mažai tekę ). Iš ten ir moku smile.gif cool.gif

"Iš visų menų svarbiausias mums yra kinas" (Vladimiras Iljičius Uljanovas - Leninas) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 21, 14:23)
"Iš visų menų svarbiausias mums yra kinas" (Vladimiras Iljičius Uljanovas - Leninas) mirksiukas.gif

Man mano sūnūs aiškiai pasakė: jei nori išmokti anglų kalbą, sėdėk prie teliko ir žiūrėk filmus ir filmukus.
Atsakyti