Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 5

QUOTE(akagintaras @ 2010 05 21, 17:41)
Pacituosiu daktarą J. Marvin Brown:
Both adults and children can do it right, but only adults can do it wrong.

Problema ta, kad suaugusieji jaučiasi penelyg protingi, kad galėtų mokytis iš vaikų smile.gif
Čia trupmas audio straipsnelis apie tai. Reikia atsisiųsti.

Learning Languages Like Children

Perklausiau šį tekstą kelis kartus. Sutinku ne su viskuo...
Esmė tokia, kad vaikai ne tik klauso, bet ir bendrauja su kitais vaikais. Visai netiesa, kad burnos užčiauptos. Matyt, teksto autorius niekad nestebėjo vaikų, atvykusių į svetimą šalį. Jie iš karto ieško kontaktų ir tyli tik gal puirmą pusvalandį. Po to bendrauja, kaip išeina.
Bet šiaip dėl visko iš esmės sutinku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2010 05 24, 14:07)
Perklausiau šį tekstą kelis kartus. Sutinku ne su viskuo...
Esmė tokia, kad vaikai ne tik klauso, bet ir bendrauja su kitais vaikais. Visai netiesa, kad burnos užčiauptos. Matyt, teksto autorius niekad nestebėjo vaikų, atvykusių į svetimą šalį. Jie iš karto ieško kontaktų ir tyli tik gal puirmą pusvalandį. Po to bendrauja, kaip išeina.
Bet šiaip dėl visko iš esmės sutinku  mirksiukas.gif

Teksto autorius yra lingvistikos mokslų daktaras ir jo metodika sėkmingai taikoma jau 25 metus. Jis pats jau miręs, bet kiti žmonės tęsia jo darbą. Žmonės pradeda laisvai kalbėti nauja kalba po 2 metų. Tuo tarpu gramatikos ir vertimų metodas, vartojamas (negaliu rašyti naudojamas, kadangi iš jo jokios naudos) mokyklose, jau 300 metų taikomas nesėkmingai. Tik toks mažytis skirtumas mirksiukas.gif

Apie filmų karpymą padarysiu vaizdelį. Bet vėliau. Parašysiu, kai bus gatavas. O kol kas gali pasinaudoti bukmarkinimo funkcija t.y. kai kurie kompiuteriniai video plejeriai leidžia dėti bookmarks norimose vietose. Taip galima išskirti scenas ir jas vėliau žiūrėti pakartotinai.
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 05 24, 14:36)
1.Teksto autorius yra lingvistikos mokslų daktaras ir jo metodika sėkmingai taikoma jau 25 metus. Jis pats jau miręs, bet kiti žmonės tęsia jo darbą. Žmonės pradeda laisvai kalbėti nauja kalba po 2 metų. Tuo tarpu gramatikos ir vertimų metodas, vartojamas (negaliu rašyti naudojamas, kadangi iš jo jokios naudos) mokyklose, jau 300 metų taikomas nesėkmingai. Tik toks mažytis skirtumas mirksiukas.gif

2.Apie filmų karpymą padarysiu vaizdelį. Bet vėliau. Parašysiu, kai bus gatavas. O kol kas gali pasinaudoti bukmarkinimo funkcija t.y. kai kurie kompiuteriniai video plejeriai leidžia dėti bookmarks norimose vietose. Taip galima išskirti scenas ir jas vėliau žiūrėti pakartotinai.

1.Dėl šito tai tikrai nesiginčiju ax.gif
2.Ačiū, bandysiu žiūrėt. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas galetu permesti akimis ir pataisyt klaidas? 4u.gif blush2.gif buciau labai dekinga 4u.gif

E. You are Neringa, right?
E. So, let’s begin our interview. Please, tell me about your future plans. What would you to do after graduation?
E. And what do you want to work?
E. Oh, where do you plan to study?
E. Why would you want to go away? Don’t like your own town?
E. But, what do you like most in your town?
E. Okay.I see..What about your family? Do you have sisters or brothers?
E. Let’s talk about your hobbies. Do you have any hobbies?
E. That’s great.Why English language is important for you?
E. But if you stay in Lithuania, you needn’t English language.
E. Okey. I understand.. I think we can finish our interview. I will call you. Thanks for conversation. Good bye
Atsakyti
Galėtume mes, suaugėliai, kartais būti kaip vaikai, ypač užsienio kalbų mokydamiesi...Kartą stebėjau savo dukrą. Jai tuomet buvo 6 m. (Atvažiavo pas mane draugė iš Danijos, kuriai lietuvių kalba giliai dzin ir ji savo sūnaus lietuviškai nemoko, nors jis gimęs LT ir jo tėvas lietuvis. ) Kai mergaitė suprato, kad berniukas nekalba lietuviškai, ji pradėjo jam rodyti savo žaislus ir po kiek laiko abu čiauškėjo kiekvienas savo kalba, susirodė gestais ir abu vienas puikiai suprato. Po kiek laiko mano vyras parsivežė savo draugus užsieniečius ir aš pasijutau visiška idiotė, nes anglų kalba kažkur galugerklyje taip ir įstrigo...Niekaip nesugebėjau atsipalaiduoti ir normaliai prašnekti. Padėtį gelbėjo mano sūnūs, kurie vertė svečiams, ką aš norėjau pasakyti... doh.gif
Atsakyti
klausiu tų, kurie yra prisijungę LingQ, rašymas, šiaip rašot rašinėlį, atpasakojimą pagal klausytą-skaitytą tekstą? ir gal dar man, tundrai, galit paaiškinti kaip "pridėti" draugus? būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
prisijungsiu ir as. Tenka vel kibti i anglu kalbos mokymosi. Prisiminti anglu kalba. Deja ilgai mokiausi bet niekaip neismokdavau arba pasimokindavau kiek ir mesdavau viska i sali sakydama nesugebu, negabi man tas neimanoma. Nera drasos kalbet - apsijuoksiu ir pan. Bet gyvenime taip jau svieciasi kad norisi daugiau ir vel turiu bandyti.

Ieskojau internete patarimu. Taigi pabandysiu Lingq sistema. Gal ji man patiks. Dar siaip internete kadaise radau tokia programa kaip Palk talk. Tai chatai vadinami. Nera populiari nes skype nukonkuruoja visus. Yra ten chatu skiltis kaip education. Ir ten sedi specialus mokytojai kurie savanoriskai mokina zmones anglu kalbos, duoda uzduoteles papraso apie ka nors papasakoti per mic. Gal dar yra kokiu panasiu analogu? nezinau... Siaip tai ten kadangi visi ateina mokytis drasina visus kalbet, lauzyt liezuvi ir pan.

Atsakyti
QUOTE(gur @ 2010 06 01, 13:26)
klausiu tų, kurie yra prisijungę LingQ, rašymas, šiaip rašot rašinėlį, atpasakojimą pagal klausytą-skaitytą tekstą? ir gal dar man, tundrai, galit paaiškinti kaip "pridėti" draugus? būsiu dėkinga  4u.gif

Rašymas - taip, bet tai yra mokama paslauga. Turiu omeny rašto darbų taisymas.

Draugų galima ieškoti per Community -> Friends

Ten dešinėje reikia įvesti vartotojo vardą, fragmentą, arba raidę (pavyzdžiui žmonių, kurių vardas turi raidę "a" ten yra 105631), arba nieko neįvesti, o pasirinkti pagal

1. kokia kalba kalba;
2. kokios kalbos mokosi;
3. kokią kalbą taiso (rašto darbus);
4. kokiai kalbai vadovauja (pokalbiai);
5. iš kokios šalies.

Tada spaudi ant įdomaus žmogaus ir apačioj po nuotrauka yra nuoroda "Add to friends"
Atsakyti
Kaip sekasi mokytis anglų? Gal kas nors yra buvęs anglų kalbos kursuose užsienyje? Tokius organizuoja ir iš Lietuvos. Kaina "žvėriška". O įdomu rezultatas yra? 4u.gif
Atsakyti
prigesus tėmelė
aš dabar dažniausiai klausausi pokalbių čia
http://www.elllo.org/
ačiū akagintarui už nuorodos wink.gif
Atsakyti
laba,
ačiū akagintarui už nuorodas 4u.gif . Užsiregistravau, bandau naudoti ir mokytis.
Atsakyti
QUOTE(Jolare @ 2010 07 03, 20:37)
Kaip sekasi mokytis anglų? Gal kas nors yra buvęs anglų kalbos kursuose užsienyje? Tokius organizuoja ir iš Lietuvos. Kaina "žvėriška". O įdomu rezultatas yra?  4u.gif

Kas mokosi, tam sekasi 4u.gif
Rezultatas nepriklauso nei nuo lokacijos, nei nuo kainos. Tik trys dalykai iš tikrųjų svarbūs. Pirmas, nežinau kaip lietuviškai yra "mindset" (gal minčių nustatymas ar požiūrio sureguliavimas), paskui eina laikas ir metodai.

Daug laiko gali atsverti net ne pačias geriausias technikas. Pavyzdžiui profesorius Alexander Arguelles nenaudoja jokių ypatingų mokymosi technikų, bet jis mokosi 12-16 valandų per dieną ir dėl to yra susipažinęs su 58 kalbom. Laisvai gali kalbėti, kaip ir Steve Kaufmann, 11 kalbų.

Pažiūrėkit, kam įdomu:

A Polyglot's Daily Linguistic Workout

Daug kur dar gyvos bobučių baikos apie neregėtus poliglotų gabumus. Bijau kad tos pačios bobutės taptų poliglotėmis, jei dirbtų po 16 valandų per dieną. Ką jie tikrai turi, tai discipliną ir didelį darbingumą.
Atsakyti