Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 5

QUOTE(saulenė @ 2010 09 22, 12:36)
Aš pati buvau mokytoja. Beje, buvau vienerius metus ir kalbos (vokiečių) mokytoja. Mečiau šį reikalą ir negrįšiu, kol nebus galimybės dirbt taip, kaip sąžinė ir sveikas protas liepia... Kol iš mokytojo bus reikalaujama tik "išeiti programas", tol jie nieko ir neišmokys. Todėl savo vyriausiąjį sūnų mokau rusų kalbos savarankiškai. Todėl manau, kad mokyklas reikia iš esmės keisti. Todėl noriu grįžti į mokyklą ir mokyti iš tiesų. Kol kas neturiu aiškaus veiksmų plano. Bet tik kol kas...
Vat, pavariau..  doh.gif
Atsiprašau, kad ne į temą.  blush2.gif Bet nuo temos netoli...

Na taip. Tas Longmano vadovėlis, kuris išleistas pačioje Anglijoje (kai kam tai atrodo cool - lygis) mano galva yra tikra katastrofa. Kiekvienas žmogus yra skirtingas, visi turi skirtingus interesus, skirtingus pomėgius, o mokykloje visus moko pagal vieną kurpalį - vadovėlį. Iš kur ten normaliems vaikams gali būti įdomu kas yra tas current employment arba application form. Atrodo lyg tie vadovėlių rašytojai būtų totaliai atšokę nuo realybės.
Atsakyti
Laba visoms, labai reikia siandien Anglu kalba kokiu fraziu apie anglu kalba biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal kas nors pasakytumet kaip lingq sistemoje pazymeti sudurtini zodi kaip nezinoma? pvz laid-back, man ji zymi ir reiksmes dasideti leidzia tik kaip atskirus zodzius, o man nezinoma butent tokia struktura. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 10 03, 19:43)
gal kas nors pasakytumet kaip lingq sistemoje pazymeti sudurtini zodi kaip nezinoma? pvz laid-back, man ji zymi ir reiksmes dasideti leidzia tik kaip atskirus zodzius, o man nezinoma butent tokia struktura. Aciu

Reikia taip ir žymėti. Po paskutinio sistemos atnaujinimo buvo sutrikęs nepažymėtų žodžių linkinimas. Neveikė dvi dienas. Dabar jau veikia - ką tik linkinau.

Gal man kas nors gali priminti nuo kiek laiko vaikai jau viską supranta. Kiek atsimenu, kai maniškei buvo 2,5 tai jau kuo puikiausiai buvo galima susikalbėti g.gif
Atsakyti
Uzvakar dar nepavyko, meginsiu ryt, aciu

Priklauso nuo vaiko. Mano didzioji 1.10 mokejo apie 150 zodziu, o paskui per menesi kaip luzo, tai dar minimum 200 zodziu. Dabar ziurek pagal liniuote kiek jai, lengvai snekames, viska komentuoja, sakiniai ilgi ir aiskus. O supranta manau dar daugiau. O ka gal ir tokius maziukus jau galima mokint kalbos? neuzkaistujiem galveles? nors jeigu naturaliai, be "mokslo", gal ir nieko.. kartais namie pasneku jai angliskai arba rusiskai tai labai juokiasi smile.gif tiesa viena rusiska dainele labai graziai dainuoja
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 10 05, 21:41)
Uzvakar dar nepavyko, meginsiu ryt, aciu

Priklauso nuo vaiko. Mano didzioji 1.10 mokejo apie 150 zodziu, o paskui per menesi kaip luzo, tai dar minimum 200 zodziu. Dabar ziurek pagal liniuote kiek jai, lengvai snekames, viska komentuoja, sakiniai ilgi ir aiskus. O supranta manau dar daugiau. O ka gal ir tokius maziukus jau galima mokint kalbos? neuzkaistujiem galveles? nors jeigu naturaliai, be "mokslo", gal ir nieko.. kartais namie pasneku jai angliskai arba rusiskai tai labai juokiasi smile.gif tiesa viena rusiska dainele labai graziai dainuoja

Nee-a... Man gaila vaikučių. Tegu mokosi patys. Jie geriau žino iš ko mokytis. Aš už tai, kad mokytis iš mokančių.

Jūsų vaikas po 2 metų jau daug ką supranta g.gif

Pagal mokytojų raštus temoje Anglų kalbos mokytojų būrelis išeina, kad dvyliktokai po 10 metų mokslų "keturis kartus klause bet nieko nesuprato." Arba "is 18 mokiniu vos du kazka gaudos" doh.gif

Kaip sako advokatai teisme "daugiau klausimų neturiu." Įdomu, kada žmonės pagaliau praregės... blink.gif
Atsakyti
Rekomenduoju uzsukti cia daug tekstu su igarsinimu ir online internetinis zodynas, jeigu kils klausimu kaip naudotis rasykit i az padesiu thumbup.gif

http://www.lingq.com/?referral=Irena_P
Atsakyti
Aš užsiregistravau linqg ir savo el. paštą pradėjau gauti laiškus :" linda susidomėjo
jums, taip pat norėtų sužinoti apie jus daugiau, ir norime, kad jūs
siųstumėte laišką į mano elektroninio pašto adresą". Aš atsakiau. Tada ji vėl man parašė, kad ji yra iš Sudano , kad dabar gyvena Senegale , kad jos tėvai buvo per karą šaltakraujiškai nužudyti. Tėvas buvo gana aukštas pareigas užimantis ar tai politinis veikėjas. O šiandien tai iš vis gavau, kad jos tėvas turėjo milijardus dolerių, bet jai reikia patikėtinio užsieniečio, kuris padėtų jai. Tipo pinigus pervestų man, o aš jai , kad galėtų grįžti į savo šalį. Aišku čia jau kažkokia nauja afera turbūt kvepia?
Ir dar norėjau paklausti, jei el. pašto adresas pasibaigia yahoo.co.uk , tai jis tikriausiai turėtų ateiti iš Anglijos?
Atsakyti
mano draugas irgi gavo tos Lindos laišką per lingq, ir foto atsiuntė, tokia sexy juodukė biggrin.gif bet po antro jos laiško, kai parašė,kad tėvai žuvo ir kaip jai ten blogai,nieko mes neatrašėm,tai ir ta Linda neatrašė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 03, 21:06)
mano draugas irgi gavo tos Lindos laišką per lingq, ir foto atsiuntė, tokia sexy juodukė  biggrin.gif bet po antro jos laiško, kai parašė,kad tėvai žuvo ir kaip jai ten blogai,nieko mes neatrašėm,tai ir ta Linda neatrašė  biggrin.gif

Aišku, na aš dar susirašinėjau, bet pasirodo afera
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2010 11 03, 21:25)
Aišku, na aš dar susirašinėjau, bet pasirodo afera

Prieš nuspręsdamos su kuo susirašinėti, nukeliaukite į profilį ir pasižiūrėkite ar ta persona ko nors mokosi. Šiaip tai ta giesmė dažniausiai prasideda panašiai: pastebėjo, patiko ir visada deda savo e-mail. Buvo tokių ir anksčiau - Baby4Love ir pan. smile.gif

Tokiais atvejais reikia parašyti į forumą, kad Markas juos išvalytų
Atsakyti
Labas vakaras, jungiuosi prie šios puikios kompanijos. Nusprendžiau pasimokyti anglų kalbos, kurios nesimokiau niekada, taigi, kaip sakant nesugadinta mokytojų tongue.gif Nepatingėjau ir parskaičiau visą šią forumo dalį, bandau vadovautis akagintaro patarimais. Labai gera įdėja tie filmukai, nes aš ne tik nekalbu angliškai, bet sunkiai valdau kompiuterį. Taigi, prisijungiau prie lingq , perklausiau vieną pamoką 20 kartų kažkokio vyro čiulbesui, bandžiau išsiversti, Na gavosi toks pažodinis vertimas, esmę apie ką eina kalba supratau. Bėda tokia, kad ne visus žodžius verčia lietuviškai, o jei eini per duotus žodynus, tai aiškina angliškai, kurios aš nemoku nei perskaityti smile.gif Šiandie pasikarojau žodžius iš žodyno, perklausiau kitą tekstą 10 kartų ir tik paskui pastebėjau, kad yra lingq bibliotekoje, tokiems kaip aš žiopliams elementarūs dialogai lotuliukas.gif O aš vakar tiek vargau... Taigi tokie mano savarankiški anglų kalbos mokslai
Atsakyti