Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 5

QUOTE(nadia1 @ 2010 11 10, 22:38)
Ačiū, paguodei smile.gif Jau tiksliai žinau apie 100 žodžių, kitus dar painioju. Na, aš niekur neskubu, manau per porą metų bus visai neblogai. Tik bijau frustracijos epizodų g.gif

Frustracijos epizodai - kaip blogas oras. Ateis ir praeis. Kur kas lengviau, kai žinai, kad jie turi būti. O kaip tiems, kas to nežino? Jiems gi tai atrodo pasaulio pabaiga lotuliukas.gif

Aš turiu dar gerų žinių. Maniškė mokosi rusų antrus metus. Aš jai "uždaviau" pačius pirmuosius klausymus iš LingQ (totaliems begineriams) klausyti po 50 kartų. Kai jau perklausė visus "Greetings And Goodbyes" ir penkias dalis "Eating Out" sakau, užlinkink nežinomus žodžius. Vaikas nežinomų žodžių nerado... nė vieno! Kartais, klausymo eigoj paklausdavo ką reiškia tas ar kitas žodis. Viskas. Smagu smile.gif

Net pati nustebo kaip taip gali būti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Saunuole dukra, saunuolis tetis thumbup.gif visai noreciau savo vyra kazkaip pasodint prie tokiu mokslu, nes ne vienos kalbos uzsienines net nesupranta, ir nors jau daugybe kartu gyvenime susidure koks tai trukdis, bet neuztenka jam nezinau net ko, gal motyvacijos, gal uzsispyrimo, zodziu neuzsikabina. Zinoma, jei jis pats neuzsikabina, tai jau ir as neuzkabinsiu, juolab, kad neturiu tokiu galiu jam, kaip tetis dukrai. Matyt nesu toks autoritetas smile.gif
Tiesa, as irgi myliu lingq, tik man ten lenku kalbos dar noretusi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 11 16, 22:19)
Tiesa, as irgi myliu lingq, tik man ten lenku kalbos dar noretusi  thumbup.gif

Šiemet buvo pasiūlymas padaryti lenkų. Bet balsavimą laimėjo korėjiečių.

Kas dėl žodžių įsiminimo tai pastebėjau vieną esminį dalyką. Natūraliai vaikai niekada nesimoko taip kaip suaugę. Jie pirmiau atsimena žodžius, o po to klausia: "o ką tai reiškia?.."

Suaugę bando daryti atvirkščiai. O kaip bus angliškai tas ar anas. Greičiausiai dėl to jiems ir nieko neišeina. Iškala kelis žodžius, paskui tas užsiėmimas užknisa ir jie viską meta. Čia kaip dantis armijoje traukti. Kadangi ten viskas "делается через жопу", tai ir paprasčiausi dalykai pasidaro labai sudėtingi. Tas pats ir su mokykla.

Šiandien buvau pakraupęs, kiek vaikas sugaišo laiko, kad išmokti atmintinai kažkokį idiotišką tekstą, kad neva yra "labai svarbu suvokti augalų ryšį su žmogumi". Vaikai tokių nesąmonių lietuviškai nesupranta, o mokykloj juos prievartauja tai iškalti atmintinai angliškai. Vaikas sugaišo kelias valandas, o po dviejų dienų viską pamirš.

Būtų mano valia, tai visai uždrausčiau lankyti tokias "pamokas" protest.gif
Būtų daugiau naudos, jeigu eitų žaisti.
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 11 16, 21:59)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 11 16, 22:59)
(..)

Šiandien buvau pakraupęs, kiek vaikas sugaišo laiko, kad išmokti atmintinai kažkokį idiotišką tekstą, kad neva yra "labai svarbu suvokti augalų ryšį su žmogumi". Vaikai tokių nesąmonių lietuviškai nesupranta, o mokykloj juos prievartauja tai iškalti atmintinai angliškai. Vaikas sugaišo kelias valandas, o po dviejų dienų viską pamirš.

bet is esmes mokymasis mintinai turetu but nnaudngas? juk kartoji ta pati daug kartu, cia panasiai kaip klausymas daug kartu to paties?
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 11 16, 23:30)
bet is esmes mokymasis mintinai turetu but nnaudngas? juk kartoji ta pati daug kartu, cia panasiai kaip klausymas daug kartu to paties?

Suprasčiau, jeigu mokytųsi kokių gražių eilėraščių (lengvų) ar klasikos, o dabar bruka vaikams į galvas tuščias abstrakcijas, kurios jiems nei rūpi, nei yra suprantamos. O po to stebisi, kad vaikai nieko nemoka doh.gif

Maniškė žiūri angliškus filmus be subtitrų ir viskas tvarkoj - esmę pagauna, o kai nori išsiaiškinti įdomias, bet sunkesnes vietas, tai stabdo filmą, grįžta atgal ir užsideda subtitrus, o po to vėl nuima, kad netrukdytų žiūrėti. Bet, kai paklausiau ar ji supranta tai, ką kala iš vadovėlio, tai sako, kad ne. Sakau, kai ką tu čia mokaisi... blink.gif

O dėl žodžių įtvirtinimo atmintyje mes darom taip. Žiūrim anglų filmo sceną (per mobiliaką) po ~3 min. trukmės po 4 kartus per dieną. Viso 20 peržiūrėjimų. Pernai žiūrėjom po 30 kartų, bet, kadangi su anglų problemų nėra (turiu omeny su normalia kalba, ne mokykline), sumažinom žiūrėjimus iki 20 kartų. Rusų mokosi dar tik antrus metus ir, kadangi nelabai sekėsi, pridėjom papildomų klausymų. Viso apie 3 min. trukmės du kartus per dieną - pakeliui į mokyklą ir namo. Kol perklauso viską 50 kartų, praeina 25 dienos. Todėl viskas išlieka. Tai, ką vaikas iškala per vieną dieną, išlieka labai trumpai (žr. Ebbinghauzo kreivę)

user posted image

Čia rodo kiek išlieka iškaltos informacijos po tam tikro laiko (eksperimentiniai duomenys). Matom, kad po 1 dienos atmintyje lieka 33% informacijos, po 6 dienų - 25% ir t.t. Dėl to mes ir darom pakartojimus papildomai su Supermemo.
Atsakyti
Sveiki, siūlau visoms į mpTrys įsirašyti BBC radiją iš interneto.Labai gerai. Norint išmokti ar patobulinti kalbą neužtenka skaitymo pratimų ir rašymo. Klausymas yra būtinas.Klausant žinių daug žodžių nežinosit, bet svarbu perprasti kontekstą.
Nesiūlau jums iškart klausyti 30min.britiškų žinių kur neišeina atgaminti greitai pilamų žodžių.Ne.Galite parsisiųsti BBC vaikams, BBC six minutes english practise

Čia galite parsisiųsti tiesiai į kompiuterį įvairių kalbėjimų
1. http://www.bbc.co.uk...sts/series/6min šešių minučių kalbėjimas anglų kalbos mokinimuisi(kalba lėtai, geriausia parsiusiųsti interviu, temos įdomios: mados, sportas, valgiai)
2. http://www.bbc.co.uk...ts/worldservice (radijas)
3. http://www.bbc.co.uk...asts/series/wnc (BBC žinios vaikams, bet mokytis tinka suaugusiems biggrin.gif. daug suprantamų frazių, nesunkūs žd.)
4. http://www.bbc.co.uk...casts/series/ta (trys minutės kalbėjimo)

Tai vat, o šiaip dar filmus parsisiųskit anglų kalba, bet su lituviškais titrais. Sąžiningai : neskaitykite jų, tik kai nesuprasit apie ką kalba eina ;D

Aš taip pat klausiu, gal kas nors žinot kur dar galima parsisiųsti istorijų, dialogų anglų kalba. (?) ;]
Papildyta:
Tiesa, šios nuorodos labiau pažengusioms, bet norinčioms patobulinti kalbėjimo žinias, įgyti drąsos kalbant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sho.Igneta: 19 lapkričio 2010 - 19:19
As manau, kad daug geriau yra ziureti filma su angliskais subtitrais o ne lietuviskais.

As paskutiniu metu klausau TED kalbu. Jos idomios ir nera sudetinga ju klausytis smile.gif (www.ted.com)
Atsakyti
QUOTE(nadia1 @ 2010 11 03, 23:17)
Labas vakaras, jungiuosi prie šios puikios kompanijos. Nusprendžiau pasimokyti anglų kalbos, kurios nesimokiau niekada, taigi, kaip sakant nesugadinta mokytojų tongue.gif Nepatingėjau ir parskaičiau visą šią forumo dalį, bandau vadovautis akagintaro patarimais. Labai gera įdėja tie filmukai, nes aš ne tik nekalbu angliškai, bet sunkiai valdau kompiuterį. Taigi, prisijungiau prie lingq , perklausiau vieną pamoką 20 kartų kažkokio vyro čiulbesui, bandžiau išsiversti, Na gavosi toks pažodinis vertimas, esmę apie ką eina kalba supratau. Bėda tokia, kad ne visus žodžius verčia lietuviškai, o jei eini per duotus žodynus, tai aiškina angliškai, kurios aš nemoku nei perskaityti smile.gif Šiandie pasikarojau žodžius iš žodyno, perklausiau kitą tekstą 10 kartų ir tik paskui pastebėjau, kad yra lingq bibliotekoje, tokiems kaip aš žiopliams elementarūs dialogai lotuliukas.gif O aš vakar tiek vargau... Taigi tokie mano savarankiški anglų kalbos mokslai

sveiki,
pagaliau radau panasiu i mane thumbup.gif blush2.gif
anglu kalbos nemoku, galiu pasakyti tik koks mano vardas ir kiek man metu..
bet kompiuteri valdau irgi labai sunkiai.. blush2.gif tad pradzioj skaitydama pamaniau, kad "ne tau Martynai,melynas dangus"... parsisiusti, linkinti ir tt, man jau kaip aukstoji matematika doh.gif blush2.gif
taciau, kiek suprantu, galima ismokti anglu kalba ir tiems,kurie nelabai moka dirbti kompiuteriu blush2.gif
Reik eit skaityti visa tema, ane? blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2010 12 01, 00:53)
sveiki,
pagaliau radau panasiu i mane thumbup.gif  blush2.gif 
anglu kalbos nemoku, galiu pasakyti tik koks mano vardas ir kiek man metu..
bet kompiuteri valdau irgi labai sunkiai.. blush2.gif  tad pradzioj skaitydama pamaniau, kad "ne tau Martynai,melynas dangus"... parsisiusti, linkinti ir tt, man jau kaip aukstoji matematika doh.gif  blush2.gif
taciau, kiek suprantu, galima ismokti anglu kalba ir tiems,kurie nelabai moka dirbti kompiuteriu blush2.gif 
Reik eit skaityti visa tema, ane? blush2.gif  bigsmile.gif

As irgi dar ''nesugadinta'', niekad nesimokiau anglu. Butu idomu kaip jus cia mokinates. Gal kas jau paskaite visa temele irtrumpai papasakos, kad kitiem to paties nereiketu daryt, kaip sakant negaist laiko, o griebtis mokslu cool.gif
Atsakyti
Aš nežinau, ką pasakyti... g.gif

Kaip rinkos dalyvis negaliu kalbėti blogai apie kitus rinkos dalyvius. Tačiau kaip pilietis turėčiau rėkti visa gerkle.

O ką jūs darytumėt, jeigu pamatytumėte kaip jūsų panosėje vienas Lietuvos pilietis kiša ranką į kito Lietuvos piliečio kišenę ir bando ištraukti piniginę? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 12 01, 15:41)
Aš nežinau, ką pasakyti...  g.gif

Kaip rinkos dalyvis negaliu kalbėti blogai apie kitus rinkos dalyvius. Tačiau kaip pilietis turėčiau rėkti visa gerkle.

O ką jūs darytumėt, jeigu pamatytumėte kaip jūsų panosėje vienas Lietuvos pilietis kiša ranką į kito Lietuvos piliečio kišenę ir bando ištraukti piniginę?  blink.gif

Perverciau pora puslapiuku bei is jusu zodziu supratau, kad ta programa mokama. Tai jau tikrai geriau eit i anglu kursus, nei taip pinigais svaistytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auklyte-mokytoja: 01 gruodžio 2010 - 17:12