Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 5

Atsiprašau,jei klausimas kartosis,bet tikrai nėra laiko skaityt blush2.gif Kiek kainuoja ta LinQ ?
Atsakyti
Sveikos! Gal kas nors turite anglų kalbos vadovėlį Round-up 5 (autorė Virginia Evans)? Labai tikiuosi, kad atsiras turinčių smile.gif
Nuoroda:
http://www.google.lt.../...280&bih=834
Atsakyti
QUOTE(zappy @ 2010 12 05, 19:31)
Atsiprašau,jei klausimas kartosis,bet tikrai nėra laiko skaityt blush2.gif  Kiek kainuoja ta LinQ ?

Basic Account sistemoje LingQ kainuoja 10 JAV dol./mėn., Free Account - 0,00.
Atsakyti
Ką tik perskaičiau įdomų straipsnį: Anglų kalbos dar mokytis ir mokytis. Atrodo čia slypi atsakymas, kodėl ta kalba tokia nepasiekiama.

Pirmiausia žmonių nuomonė apie save.

3% apklaustųjų mano, kad puikiai moka anglų kalbą;
9% mano, kad moka "gerai"
18% mano, kad vidutiniškai.

Atmetę "vidutiniokus" ("vidutiniškai" lietuvių kalba manau reiškia, kad jie negali susikalbėti su anglais, kitaip sakant - kalbos nemoka) turime iš viso 12%. Spėju, kad mažiausiai pusė iš tų, kas mano, kad moka "gerai" irgi nemoka, kadangi greičiausiai nėra buvę Anglijoje ir turi labai miglotą supatimą apie tai, kas yra ta kalba iš tikrųjų (aš irgi kažkada (kol nenuvažiavau į Vokietiją) maniau, kad gerai moku vokiečių).

Lieka apie 7%. Nors aš, tiesą sakant, abejoju ir dėl tų likusių "gerai". Tie, kurie tvirtai sako "puikiai" yra kas kita. Jeigu tik "gerai", tai nežinau. Man kelia abejonių. Tarp jų gali būti nemažai popierinių studentų, gavusių didelį skaičių ant popieriaus, ir paskendusių iliuzijose.

Bet kalba ne apie tai. Įdomiausia dalis, ką žmonės mano apie tai, kaip reikia mokytis kalbos. Čia ir slypi atsakymas į tai, kodėl jie tos kalbos niekada neišmoks. Čia norėčiau įkišti savo trigrašį ir pakomentuoti.

28% gyventojų mano, jog geriausia anglų kalbos yra mokytis individualiai su mokytoju.

Net jeigu mokytojas ir galėtų "išmokyti", tiems žmonėms paprasčiausiai neužtektų:
1. pinigų
2. kantrybės
3. motyvacijos

Akivaizdu, kad jie nesidomi nei kultūra, nei pačia kalba, tik laukia, kad juos kažkas kitas "išmokytų" - žuvę žmonės. Kas domisi - tie randa begales būdų ir jiems nereikia jokių mokytojų.

Kodėl aš toks kategoriškas? Todėl, kad jie nesimoko, o "mano". Jie iš viso neturi jokios motyvacijos, kitaip jau seniai būtų pradėję mokytis.

28% apklaustųjų teigė, jog geriausiai kalbą galima išmokti bendraujant su angliškai kalbančiais žmonėmis.

Labai įdomiai skamba idėja "bendrauti su angliškai kalbančiais žmonėmis", kai nesupranti kalbos ir negali nieko pasakyti angliškai. Įdomu, kur tie žmonės tikisi rasti tų "angliškai kalbančių" pašnekovų. Įsivaizduokit, kad prie jūsų prieina kinietis, kuris lietuviškai nei "bū" nei "me" ir pageidauja su jumis bendrauti lietuviškai. Kiek laiko jums užteks su juo kantrybės?

20% mano, kad reikia eiti į kursus.

Tiesiog žuvę žmonės.

6%. mano, kad kalbą galima išmokti skaitant knygas, spaudą, klausantis radijo ir žiūrint televizijos laidas bei filmus anglų kalba

Vienintelė grupė, kuri turi šansų.

5% respondentų nurodė, kad parankiausia kalbų mokytis savarankiškai, naudojant kompiuterinę mokymo programą

Parankiausia - galbūt. Bet ne daugiau.

Kažkas kažkurioje temoje abejojo dėl to, kad tik 5% besimokančiųjų išmoksta kalbėti angliškai. Tai štai jums ir atsakymas.

6% žino, kaip reikia mokytis. Bet gali būti, kad pusė iš jų taip ir neišmoks, kadangi motyvacijos stoka, laiko nebuvimas ir t.t. Ir kas mums lieka? Taigi tie patys 3%, kurie sako, kad puikiai moka anglų kalbą. Tai yra rimto tyrimo Lietuvoje duomenys. Skaičiukai aišku gali truputį svyruoti, bet esmė aiški.

Byla uždaryta.

Jūsų nuolankus tarnas - akagintaras drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki, prieš kokius 3 metus lankiau kursus tačiau vėl prisimiršo.Mano lygis pre -intermedia. Kas gal galėtų parekomenduoti kaip pasitobulinti ypatingai klausymasi ir vertimą iš lietuvių į anglų.Rašyti angliškai sekasi vidutiniškai, bet kai reikia pakalbėti baigiasi ne kaip. blush2.gif
Atsakyti
Labi,
QUOTE(juratepaz @ 2010 12 07, 15:39)
Sveiki, prieš kokius 3 metus lankiau kursus tačiau vėl prisimiršo.Mano lygis pre -intermedia. Kas gal galėtų parekomenduoti kaip pasitobulinti ypatingai klausymasi ir vertimą iš lietuvių į anglų.Rašyti angliškai sekasi vidutiniškai, bet kai reikia pakalbėti baigiasi ne kaip. blush2.gif

ir pati nebuciau geriau parasius apie save blush2.gif
mano patarimai:
1. motyvas, t. y. tikslas. kodel, kam man to reikia ir konkretus terminas.
2. jei nesiruosiat vertejaut, tai ir nereikia verst nieko is - i;
3. klausyti, klausyti, klausyti, klausyti
4. naudoti english snekamaja kiekviena proga.

Man siuo metu remisija, bet jau pradedu po truputi is naujo isibeget...
Motyvas: bandau pakliut i workshopa UK ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juratepaz @ 2010 12 07, 16:39)
... kaip pasitobulinti ypatingai klausymasi...

Galit pabandyti vaikiškus filmus su subtitrais. Vaikiškuose bus mažiau nežinomų žodžių, aiškesnė kalba, jei kokio žodžio neatpažinsit iš klausos, visada galėsit pažiūrėti subtitrus.
Atsakyti
na vaikiškus nelabai įdomu, mano vaikai dideli, bet anūkų dar neturiu, o pačiai norėtusi ,kad klausymasis ir kalbėjimas turėtu naudos.Reikia pasitobulinti iki gegužės mėn. Čia randu daug info. Bet noriu klausti nuomonės apie mokymasi su CD. Gal galite parekomenduoti, kurie suteikia daugiau informacijos verslo kalboje. Daug sąvokų ir žodžių susijusių su verslo kalba moku tačiau, jei pasitaiko anglas arba greitakalbis, sunkiai pagaunu. Na ir suregsti ilgesnį sakinį gaunasi sunkiai, po pokalbio galiu mintyse diskutuoti, tačiau kai reikia kalbėti viskas išgaruoja, tiesiog kvailai atrodau. Gal Kaune yra koks anglų kalbos klubas ur galima būtu pasikalbėti?
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 12 06, 14:41)

6%. mano, kad kalbą galima išmokti skaitant knygas, spaudą, klausantis radijo ir žiūrint televizijos laidas bei filmus anglų kalba

Vienintelė grupė, kuri turi šansų.

g.gif
cia absoliuciai visiems galioja?? Net ir zaliems?? Jei as turiu galima sakyti nulines zinias, tokias kaip abecele ir keletas zodziu bei sakiniu, man skaityti angliskai? Ziureti TV? Juk is dvieju sakiniu gal tik du zodziai ir bus suprantami... O kaip laikai,netaisyklingieji veiksmazodziai?
Atsakyti
na, Akagintaras turbūt nesutiks su manim, bet manau pradžia turi būti iš knygų, geriausia, su mokytoju, perkąsti gramatikos pagrindus, tarimą ir pan, o vėliau jau savarankiškai,klausant,skaitant ir visaip kitaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2010 12 08, 15:20)
g.gif
cia absoliuciai visiems galioja?? Net ir zaliems?? Jei as turiu galima sakyti nulines zinias, tokias kaip abecele ir keletas zodziu bei sakiniu, man skaityti angliskai? Ziureti TV? Juk is dvieju sakiniu gal tik du zodziai ir bus suprantami... O kaip laikai,netaisyklingieji veiksmazodziai?

Kai Jums buvo 0 metų, Jūs nežinojote nei abėcėlės, nei keleto frazių ir ką gi? Žiūrėjote išpūtusi akis ir klausėte ištempusi ausis. O didžiąją paros dalį miegojote. Jums gi niekas nesamdė lietuvių kalbos mokytojo ir čia Jūsų laimė, nes per visą gyvenimą nebūtumėte išmokusi lietuviškai mirksiukas.gif

Kai išmokote klausti, Jūs klausėte: "Kas čia? O kas čia? O ką jis daro? O kodėl sniegas šaltas?.. Ar Jus kas nors mokė laikų? Ar netaisyklingųjų veiksmažodžių? Ar tarimo? Jūs šveplavote ir niekas Jums nebadė pirštu, kad reikia sakyti ne "LLLLL" o "RRRRRRRRR"

Jūsų (ir visų mūsų) laimė, kad niekas mums nerašė pažymių ir neįkalė į galvas, kad išmokti kalbėti yra labai sunku. O daktaro Miltono Eriksono nuomone, tarpe kitko, sunkiausi dalykai pasaulyje yra išmokti vaikščioti ir kalbėti.

Aišku iki vaikų motyvacijos mums kaip iki Mėnulio. Jiems gi svarbiausia kažkaip pasakyti, ko jie NORI (nes kitaip nieko negaus) arba kažkokiu būdu nusigauti iki to daikto ir jį pasiimti. Dėl to jie išmoksta greitai. Kai žmonės pakliūna į taip vadinamą "bačką" (kur absoliučiai niekas nesupranta jų kalbos), jie mokosi labai greitai, nes kitaip galėtų pasišnekėti nebent patys su savimi.

Paulina25
Jūs gerai žinote mano atsakymus mirksiukas.gif
Matau problemą tame, kad absoliuti dauguma užsienio kalbų mokytojų yra, kaip sako anglai, outdated (sprendžiu pagal užduotis, kurias mano dukra parsineša iš mokyklos ir pagal tai, kaip mokosi mano vienas draugas, kuris jau daug metų mėgsta vaikščioti į kursus). Ir čia ne Lietuvos bėda. Tie skaičiai yra panašūs visame pasaulyje, nebent gal amerikonai dar mažiau moka užsienio kalbų, o švedai, olandai, taivaniečiai ir etiopiečiai ar (etiopai) daugiau. Bet tai ne dėl to, kad juos mokytojai išmokino. Bėda ne tame, kad mokytojas negali nieko duoti. Bėda tame, kad mokantis tokiais būdais, mažai kam užtenka kantrybės tęsti mokslus. Iš čia ir tie blogi procentai.

Jeigu aš kažką darau, aš noriu matyti rezultatus. Jeigu du, tris, dešimt metų aš jų nematau, labai natūraliai kyla mintys, kaip ir visiems normaliems žmonėms tokiais atvejais (tai neįmanoma arba tai labai sunku, arba tai ne man).

Aš dabar LingQ'e pradėjau skaityti "Vakarų fronte nieko naujo" vokiškai. Galima sakyti, nieko nesuprantu. Ir ką gi? Ogi neimu į galvą. Žiūriu žodyne praktiškai vos ne kiekvieną žodį (mokykloje iš vokiečių visada turėjau l.gerai) ir bandau suprasti kas ten vyksta. Jau nekalbu apie tai, kad ta kalba iš klausos - tai išvis žuvęs reikalas. Aišku, tai yra literatūrinė kalba, ten be galo daug visokių žodžių. Bet ką man daryti, kad tuo tarpu man daugiau niekas neįdomu vokiškai? doh.gif
Beje XIX a. vokiečių poliglotas Heinrich Schlieman mokėsi anglų kalbos skaitydamas ir mokydamasis atmintinai V.Skoto "Aivenhą". Tai galima sakyti, kad dabar einu jo pėdom (tik nesimokinu atmintinai).

O su anglų galiu pasakyti ko išmokau ir kiek tam prireikė laiko

Va šitas video man dabar yra tas pats kaip ir lietuviškas:

Kaip duoti patarimus

Tam prireikė dviejų metų tikros kalbos klausymo vidutiniškai po 1 valandą kasdien. Ir man neprireikė nei mokytojų, nei gramatikų (net neįsivaizduoju, kuo jie čia galėtų pagelbėti).

Tačiau yra vienas niuansas. Šita kalba yra lengva dėl to, kad čia žmogus kalba auditorijai. Jis kalba aiškiai, nevartoja nei idiomų, nei slengo. Tai ne literatūrinė ir ne pernelyg casual kalba. Filmus suprasti sunkiau. O tikrus anglus ar amerikiečius dar sunkiau. Todėl Rokile pradžioje reikia pereiti per visokius pasisveikinimus ir prisistatymus, valgymo reikalus, o jau po to po trupučiuką judėti toliau. Yra vaikiškas kinas ir vaikiška literatūra, kur yra mažiau ar daugiau ribotas žodynas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akagintaras: 08 gruodžio 2010 - 20:52
QUOTE(akagintaras @ 2010 12 08, 20:40)
Todėl Rokile pradžioje reikia pereiti per visokius pasisveikinimus ir prisistatymus, valgymo reikalus, o jau po to po trupučiuką judėti toliau. Yra vaikiškas kinas ir vaikiška literatūra, kur yra mažiau ar daugiau ribotas žodynas.

aciuks.gif

dar vienas klausimas - turiu senus uzrasus,kur mokiausi anglu individuliai. Ten minimaliai informacijos, bet elementariausi zodziai, tie patys netaisyklingieji veiksmazodziai, trumputes diskusijos yra. Ar man verta kiekviena diena juos skaityti,tol kol perskaitysiu 30 ar 50 kartu, kaip Jus savo vaika mokot (sorry,jei neteisingai supratau,tema skaiciau paskubomis blush2.gif ) ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rokile: 09 gruodžio 2010 - 11:49