QUOTE(Sdove @ 2008 06 13, 13:38)
Perskaiciau tema, ir kazkaip susidare ispudis, kad net ytos, kurios visom penkiom uz ispazinti, tai daro nes reikia, nes tokios taisykles ir jas turim priimti. O kas tas taisykles sukure? Dievas? na tikrai ne, zmones kazkada eme ir sukure, be jokios racionalios priezasties, nes man nesuvokiama kuo skiriasi ispazintis sakoma kunigui i ausi nuo tos kai tu sededama baznycioj jas mintyse issakai ir apgailestauji? Ka padaro kunigas? paprastas mirtingasis, kuriuo gali tapti bet kas kas nori, jau nekalbu apie tai, kad bent jau man daugiausia teko sutikti tokiu, kad ju nuodemiu sarasas ilgesnis uz visu parapijieciu kartu sudejus... Ka dievas isgirsta tik tai, kas sakoma i klausyklos langeli? Ar palengveja nuo to, kad tai isgirsta kunigas?Manau tai mechaniskas veiksnys, va atlikau ir ramu, nes ATLIKAU, o ne del to, kad dievas isgirdo mano nuodemes. O ka man daryt jei as ne truputelio nesigailiu kad gyvenaom daug metu kartu iki santuokos? Kodel as turiu kunigui sakyt kad gailiuosi, jei taip nera?Kodel as jam turiu aiskinti, jei dievas ir taip zino ka jauciu? Net jei kunigas ir puikus, jis vistiek yra tik zmogus, o kazkieno kadais isgalvotas isrisimo procesas manau tik juokina dieva

As priimu savaime suprantamas baznycios tradicijas, nueiti i baznycia, nes ten lengviausia susikaupti apmastymams ir pokalbiui su dievu, gerbti ja, stengtis nedaryti tu baisuju nuodemiu, bet visi kiti ritualai tai tik zmoniu susigalvoti ibauginimo ir paivairinimo budai, dievui ju tikrai nereikia. Man atrod ta zodi praktikuojantys katalikai kaip tik reiktu pakeisti i teoriniai katalikai, nes tikrieji katalikai yra tie, kurie patys tiki dievu be jokiu dogmu ir keistu ritualu garbinimo. Baznycioj tuokiuosi, nes tai kai minejau ta vieta, kiurioje paprasciausia pajusti dieva, nes tai ramybes oaze, o ne todel kad tik ten dievas yra ir daugiau niekur. Sugalvokim dar kokia nauja tradicija, ir po 200 metu visi manys kad taip turi buti ir sventai tikes, kad butina ju laikytis, nors su dievo norais tai netures nieko bendro.
yra ir tiesos ir ne

bet tarkimas geriau jau atsiklaupus pasakysiu viska mintyse, nei kunigui

man nejauku kalbet apie savo nuodemes,gyvenam su vyru ir be vestuviu kartu,bet neisiu jam taip ir nesakysiu,pasakyciau jei reiketu,bet galiu ir mintimis issakyt,ka galvoju,kuo nusidejau.pasakyciau jam tai,ir tureciau atgailauti,nors as to nesigailiu,meluociau sakydama:as atgailauju uz savo nuodemes,tai isietu,kad ispazinties metu padaryciau dar viena nuodeme-pameluociau.O gi visokiu kunigu buna,ir ispliurpia jei kaimieciai,ir dar aprekt sugeba(esu macius).Kunigas kunigui nelygu,yra ir labai fainu,kurie randa kelia i tavo ir kitu sirdis,kurie nepriekaistauja,ir nemoko,supranta ,kad laikai kiti,ir santykiai iki vestuviu tikrai ne retenybe.Tarkim katedoj Vilniaus 3 kunigai,su visais kalbejau,visi zino,kad turim sunu,nors ne santuokoj,ir ne zodzio pries,paklausia kaip sekasi,praso parodyt

Ir jei as taip manau,tai nereiskia,kad as netikiu,tiesiog biski kitaip manau.
O siaip nei viena splanuojant vestuves kunigas mum nepasake apie ispazinti.Gal ir kunigai keiciasi?malonu butu,jei daugiau ju butu malonus ir supratingi