Taigi nuskus jus gimdymo namuose - ko cia panikuojat...

Del to ir panikuoja, kad gimdymo namuose zada nieko neprisileisti
As tai viska su veidrodzio pagalba susitvarkau... jau baigiu ismokti

As tai viska su veidrodzio pagalba susitvarkau... jau baigiu ismokti

As gimdziau klinikose pries keturis menesius,niekas neskuto ir klizmos nedare,viskas buvo
.O va drauge gimde mazylyje tai ten jai klizma dare,bet irgi neskuto

O man tai vyras skus
Jau ne karta tai dare, tai patirties turi
Man tai labai patinka, kai paciai nereikia vargti

Tute, o kokiom priemonem tavo vyriukas tau skuta
.Manasis irgi yra pasiruoses siai procedurai,bet galvojam,kuo cia pasinaudot-ar skutimosi peiliuku,ar kuom nors kitku.Kaip man nesinori pacios tarpvietes skust,kad negaliu.Prieki tai aisku,kad galima prisidaryti sukuosenu,o ten toliau,tai nezinau
.

Meile, tai ten tarpvieteje lengva susitvarkyti, o va prieki tai - problema
As susitvarkau pati, aisku per pilva nieko nematau
(gimdysiu po keliu savaiciu), bet atrodo navaku dar nepraradau, kazkaip apsiciupineju ir pasidarau sukuosena, aisku kartais ji tokia kreivoka
, bet as patenkinta, kad susitvarkau pati.

As susitvarkau pati, aisku per pilva nieko nematau

AS, DEL VISO PIKTO, VISKA NUSISKUTAU IR LAUKIU,KADA GIMDYSIU

Kadangi mano gimdymas buvo vėluojantis, pernešiojau dvi savaites, tai teko pabūvoti gydytojų svarstyme, ką su manim daryt, čia skatint ar dar laukt, na ir dar daug visokių dalykų.Gulėjau kauno medicinos klinikoje, taigi tame susirinkime buvo beveik visi geriausi ginekologai, doc. profesoriai. Tai galiausiai kai iš tyrimų nusprendė kad skatins gimdymą, aš jų paklausiau apie klizmą , man buvo įdomu kada darys. Tai jie taip man atsakė, tipo dabar yra nustatyta, kad darant klizmą dar labiau skatinama gimdymo eiga, kas nėra gerai ir sveika. Kai kurioms moterims po klizmos gali ir atvirkštinis poveikis būti, t.y. klizma gali slopinti gimdymą. Todėl jie man nepatarė daryt klizmos, sakė pasižiūrėk į gamtą ar ten kas nors klizmą sau statosi, kas yra natūralu tas yra geriausiai. Be to sakė, kad po klizmos išsausėja storoji žarna, ko pasekoje per gimdymą nuo didelio spaudimo ir slydimo nebuvimo gali būti pažeidžiama storoji žarna, gali atsirast žarnos pertempimai ar kaip ten vadinasi, gali išeit į išorę dalis žarnos, paaštrėja hemorojus. Na vienu žodžiu sakė, geriau yra nedaryt klizmos, na nebent labai jau pilna jautiesi. O per gimdymą sakė visai natūralu jei kažkiek š... ir išeina lauk, net po klizmų taip būna.Gydytojai į tai visai nereaguoja. Todėl Kauno klinikos ir nedaro klizmų. Po tokių žodžių net ir negalvojau daryt klizmos. Apsiskutus pati buvau truputį. Tiesa, dėl skutimo irgi sakė, kas tai tik padidina infekcijos galimybę ir ligoninėj neskuta. Na vienu žodžiu nuspręskit kaip jums geriau. Svarbu pačioms gerai jaustis

QUOTE (Ritukas @ 2004 05 20, 11:57) |
Tai jie taip man atsakė, tipo dabar yra nustatyta, kad darant klizmą dar labiau skatinama gimdymo eiga, kas nėra gerai ir sveika. Kai kurioms moterims po klizmos gali ir atvirkštinis poveikis būti, t.y. klizma gali slopinti gimdymą. Todėl jie man nepatarė daryt klizmos, sakė pasižiūrėk į gamtą ar ten kas nors klizmą sau statosi, kas yra natūralu tas yra geriausiai. Be to sakė, kad po klizmos išsausėja storoji žarna, ko pasekoje per gimdymą nuo didelio spaudimo ir slydimo nebuvimo gali būti pažeidžiama storoji žarna, gali atsirast žarnos pertempimai ar kaip ten vadinasi, gali išeit į išorę dalis žarnos, paaštrėja hemorojus. Na vienu žodžiu sakė, geriau yra nedaryt klizmos, na nebent labai jau pilna jautiesi. O per gimdymą sakė visai natūralu jei kažkiek š... ir išeina lauk, net po klizmų taip būna.Gydytojai į tai visai nereaguoja. Todėl Kauno klinikos ir nedaro klizmų. Po tokių žodžių net ir negalvojau daryt klizmos. Apsiskutus pati buvau truputį. Tiesa, dėl skutimo irgi sakė, kas tai tik padidina infekcijos galimybę ir ligoninėj neskuta. Na vienu žodžiu nuspręskit kaip jums geriau. Svarbu pačioms gerai jaustis ![]() |
Oho, tai turbut ir nesidarysiu aš tos klizmos...........

Na jūs kiekviena dar galite pas savo gydytoją pasikonsultuoti tuo klausimu apie klizmas, aš parašiau tik Kauno klinikų ginekologijos-akušerijos gydytojų nuomonę.
Dabar kiti laikai ir nuomonės apie viską keičiasi, tai neaišku ar tai tikrai gali daugiau žalos padaryti ar ne tos klizmos. Ta procedūra manau yra kiekvieno reikalas, kaip geriau jums taip ir elkitės
Dabar kiti laikai ir nuomonės apie viską keičiasi, tai neaišku ar tai tikrai gali daugiau žalos padaryti ar ne tos klizmos. Ta procedūra manau yra kiekvieno reikalas, kaip geriau jums taip ir elkitės

QUOTE (Ritukas @ 2004 05 20, 11:57) |
yra nustatyta, kad darant klizmą dar labiau skatinama gimdymo eiga, kas nėra gerai ir sveika. Kai kurioms moterims po klizmos gali ir atvirkštinis poveikis būti, t.y. klizma gali slopinti gimdymą. Todėl jie man nepatarė daryt klizmos, sakė pasižiūrėk į gamtą ar ten kas nors klizmą sau statosi, kas yra natūralu tas yra geriausiai. Be to sakė, kad po klizmos išsausėja storoji žarna, ko pasekoje per gimdymą nuo didelio spaudimo ir slydimo nebuvimo gali būti pažeidžiama storoji žarna, gali atsirast žarnos pertempimai ar kaip ten vadinasi, gali išeit į išorę dalis žarnos, paaštrėja hemorojus. Na vienu žodžiu sakė, geriau yra nedaryt klizmos, na nebent labai jau pilna jautiesi. O per gimdymą sakė visai natūralu jei kažkiek š... ir išeina lauk, net po klizmų taip būna.Gydytojai į tai visai nereaguoja. Tiesa, dėl skutimo irgi sakė, kas tai tik padidina infekcijos galimybę ir ligoninėj neskuta. |
Visa tai as irgi girdejau is savo gydytojos. Beje, aiskino visus tuos delikacius reikalus net neuklausta