QUOTE (Rasma @ 2003 05 29, 03:26) |
Manęs niekas nieko neklausė ir niekas nieko nesiūlė ![]() ![]() |

Pas mane buvo taip panasiai.Manikiuras,pidikiuras,ten skutu jau daug metu.Ir per nestuma neapleidau.
O klizma man dare,gimdziau pries 13men. 2ligoninej

Gal del to kad buvo gydytoja isrinkta ir vyras sale stovejo

Niekas per prievartą nebeskuta ir klizmos nedaro. Manęs paklausė ar esate apsiskutusi, pasakiau, kad taip(nors nematydama per pilvą, buvau šiek tiek kreivoką šukuoseną pasidariusi)
gydytoja paklausė ar senai tuštinausi, pasakiau kad vakar vakare, ir nieko nedarė.O be to ji pati man pasakė, kad nepergyvenk,jei truputį pakakosi
, nelabai ten ką sukontroliuosi.

Siaip skutimas neprivalomas, bet jeigu reiktu siuti, geriau but apsiskutus, bet tik bikini linija , na ir siek tiek zemiau, bet ne daugiau, o klizma pagreitina gimdymo eiga, jos dabar nebeisios, vienkartines, bent jau kauno antroje klinik lligon.
Sveikos. Pati gimdziau Klaipedos gimdymo namuose. Dar einant i kursus poliklinikoje mums, busimoms mamytems, buvo pasakyta, kad apsiskutineti nereikia, o tik zirklemis nukirpti ilgesnius plaukelius. Man paciai kirpo tarpviete ir siuvo, ir plaukeliai trumpuciai netrugde. Na bent jau man, apsiskusti trugde pupsantis pilvukas, o vyro prasyti tokios paslaugos nelabai drisau. O kas liecia klizma - tai vienkartines klizmutes daromos jei atvyksti gimdyti is namu. Jei gulejai skyriuje - tai niekas net nepasiulo. Na bent jau taip buvo Klaipedos gimdymo namuose pries beveik pora metu.

Na, susitvarkyti as pati susitvarkiau. Per nestuma del pilvelio kazkaip vis tiek nebuvo minties nesitvarkyti, nes paciai maloniau.
O klizma paprasiau ir padare. Nes Mikrolax neuztenka. Man po gimdymo del viduriu uzkietejimo ji net nepadejo. Ir nieko ten baisaus nera.
O klizma paprasiau ir padare. Nes Mikrolax neuztenka. Man po gimdymo del viduriu uzkietejimo ji net nepadejo. Ir nieko ten baisaus nera.
Nu, merginos, pasijauciau kaip is kaimo...
Pries 4 metus gimdziau krikscioniskuose, Kaune, nieka sman nieko nesake apie jokias klizmas ir skutinejimus... (per kursus).. Atvaziavau visa nusividuriavus, nes visa nakti laksciau i tulika, galvojau kad ka nors uzvalgiau.. O ten pasirodo man jau "prasidejo"...
Tik akusere paklause, kada ant rimto buvau - as sakau visa nakti pralaksciau.. Tai nieko nedare.. O del skutimo - tai manes neklause - nori ar ne - kai pamate, kad reiks kirpt, atejo jaunute sanitare ir nuskuto.. TIkrai nebuvo jokio nepatogumo nei pries vyra, nei pries ka.. TOkie skausmeliai buvo, kad galejo man ten ir drugelius ir meskucius su akutem skutineti..
Dabar visai susibalamtuniau - matyt reiks irgi "plaukuosenas" darytis pries vaziuojant... arba bus, kaip bus.. Gal isves blaiviai nemastancia jau su visais plaukais ir viduriais....

Dabar visai susibalamtuniau - matyt reiks irgi "plaukuosenas" darytis pries vaziuojant... arba bus, kaip bus.. Gal isves blaiviai nemastancia jau su visais plaukais ir viduriais....
joooo.....
na ka ash galiu pasakyti.... geda man. bet ko chia gedytis?! reikalas buvo labai skubotas, tai kad apie klizmas net kalbos nejo....
gimdzhiau Kauno klinikose. gimdymas preshlaikinis (26 savaite), skatinti pradejo priesh para, bet vaistai suveike tik kita diena ir kazhkaip staigiai... praejus 30 val. po pirmojo skatinimo, uzhsimaniau "kaku". pasakiau seselems. sako: "gerai" - ir atvazhiuoja su ta lova ant ratuku - tipo, vazhiuojam, jau gimdai.
zhodzhiu, kai jau nebegalejau kenteti - taip baisiai norejosi - gydytoja pasake: "jei taip daryti (o juk tai beveik tas pats, kaip stangintis) - susipleshysi kakleli", nes niekaip jis negalejo atsidaryti... gimdymas jau kaip ir vyksta, o kaklelis vis uzhsidares...
paskui, kai leido stangintis, ish karto ir apsidirbau
buvo baisiai geda. prie manes tada buvo kokie 8 zhmones... o ypac geda priesh vyra, bet jis "tipo" nieko nemate.
sunus gime dar po keliu stangu.
na ka ash galiu pasakyti.... geda man. bet ko chia gedytis?! reikalas buvo labai skubotas, tai kad apie klizmas net kalbos nejo....
gimdzhiau Kauno klinikose. gimdymas preshlaikinis (26 savaite), skatinti pradejo priesh para, bet vaistai suveike tik kita diena ir kazhkaip staigiai... praejus 30 val. po pirmojo skatinimo, uzhsimaniau "kaku". pasakiau seselems. sako: "gerai" - ir atvazhiuoja su ta lova ant ratuku - tipo, vazhiuojam, jau gimdai.
zhodzhiu, kai jau nebegalejau kenteti - taip baisiai norejosi - gydytoja pasake: "jei taip daryti (o juk tai beveik tas pats, kaip stangintis) - susipleshysi kakleli", nes niekaip jis negalejo atsidaryti... gimdymas jau kaip ir vyksta, o kaklelis vis uzhsidares...
paskui, kai leido stangintis, ish karto ir apsidirbau

Man tai buvo labai seniai pries 7 metus Kaune Mažylyje. Prieš tai lankytuose kursuose akušerė prisakė, kad jokiu būdu pačios namuose nesiskustume, nes gali buti kažkoks užkrėtimas. Tai as ir atvažiavau gimdyti su visais plaukais, o sąremiai jau buvo turbūt kas minutę. Tai mane tokia sena tarybinė ragana kaip griebė su metaliniu nevienkartiniu atšipusiu peiliuku patvarkė (ne apskuto, o išpešė), tuo tarpu seselė pildė dokumentus, po to net nespėjus atsistot iš karto klizmą padarė ir nieks nieko neklausė.
Ir dabar tikrai žinau, kad kai važiuosiu gimdyt, tikrai namuose apsiskusiu, o klizmą jau turbut ten darys.
Ir dabar tikrai žinau, kad kai važiuosiu gimdyt, tikrai namuose apsiskusiu, o klizmą jau turbut ten darys.
NESENIAI MAZYLYJE GIMDZIAU. GERAI, KAD PATI BUVAU APSISKUTUS, NES LABAI NEMALONI SANITARE JAU BUVO PASIRUOSUSI SKUSTI...KLIZMOS NEISVENGIAU

Paskaitinėjau čia jūsų merginos apmąstymus, galvoju parašysiu ir aš.
Kažkuri čia parašė, kad per gimdymą ne kakoji, o gimdai, tai apie kokį apsiš.... galima kalbėt. Patikėk, galima. Kai labai stipriai stumi, išstumi ir tai ko nereikėtų
Nors man buvo klizma padaryta, per patį gimdymą vis tiek tokių "siurprizų" buvo. Bet brangiosios būsimos mamytės patikėkit - tai yra menkniekis. Kad klizmą dariausi nesigailiu, nes ji mane neblogai "išvalė". O koks būtų buvęs tada vaizdelis per gimdymą, jei būčiau jos nedarius?...
Kažkuri čia parašė, kad per gimdymą ne kakoji, o gimdai, tai apie kokį apsiš.... galima kalbėt. Patikėk, galima. Kai labai stipriai stumi, išstumi ir tai ko nereikėtų

QUOTE (kendi @ 2004 06 19, 12:28) |
NESENIAI MAZYLYJE GIMDZIAU. GERAI, KAD PATI BUVAU APSISKUTUS, NES LABAI NEMALONI SANITARE JAU BUVO PASIRUOSUSI SKUSTI...KLIZMOS NEISVENGIAU ![]() |
Ash mazhyly gimdzhiau priesh 8 metus.Taip pat atejusi nemaloni sanitare siule savo paslaugas....gerai,kad pati buvau susitvarkius......Klausyk,gal chia ta pati sanitare???