Įkraunama...
Įkraunama...

MIGRENA 3dalis

QUOTE(Ksėna @ 2009 02 23, 00:01)
  bucke o kur pirkai pieštuka? Vaistineje?  g.gif

man is airijos parveze, ar yra LT net nezinau..
Atsakyti
as pavarciau savo ambulatorine knygele,kai radau viena diagnoze,vos nesprogau,kodel po skundu; galvos skausmas,svaigimas,pykinimas,vemimas,mirguliavimas akyse-daktare parase zinote KA-vegetacine psichikos liga.
man si diagnoze visai nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 23, 13:17)
as pavarciau savo ambulatorine knygele,kai radau viena diagnoze,vos nesprogau,kodel po skundu; galvos skausmas,svaigimas,pykinimas,vemimas,mirguliavimas akyse-daktare parase zinote KA-vegetacine psichikos liga.

nieko sau. visos mes tada psichine liga sergame. ir tą deagnozavo tikrai ne psichoterapeutas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bucke @ 2009 02 23, 12:44)
man is airijos parveze, ar yra LT net nezinau..

Tikrai yra, as pati pries pusmeti pirkausi! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 02 23, 15:29)
Tikrai yra, as pati pries pusmeti pirkausi! 4u.gif

liuks smile.gif kai reikes - zinosiu, nors ne taip daznai as ir naudoju ta tepaliuka. baigesi man migrena thumbup.gif sunytis susirgo musu, tai truputi streso ir migrenos kaip nebuta, tik nenoriu pagalvot, kas bus kai atslugs itampa schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bucke: 23 vasario 2009 - 17:54
o kiek Migranel galetu kainuoti?
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2009 02 23, 00:01)
Absurdas kažkoks. Vadinasi mes visos migrenininkes  turim visą gyvenimą gerti AD g.gif  V.Ž. tyngi tie gydytojai dirbti,stengtis dėl mūsų sveikatos. Aš jau nežinau ką man ir daryti ,kur kreiptis tam kad pagaliau man pripažintu migrena su aura...Gal galit irgi patarti???????? verysad.gif

Su pirmų sūnelių užmiršau kas tai yra - galvos skausmas ,nėštuma būvo lengvas  ir labai malonus biggrin.gif o dabar antras nėštumas toks sudetingas ir sunkus kad galiu teigti kad niekas nežino kaip bus...Vienos nėštumas padeda užmiršti migrena o kitoms tik paspartina.

Nu ką aš žinau, man įtarė migreną, nes neurologei pairodžiau įdomus atvejis (nu maždaug kai noriu dirbu...), o ji nusiuntė į ligoninę, vakare pradėjo skaudėt galvą iki draugystės su WC, ryte ištyrė su kopiuteriu ir akių dugną ir parašė, kad migreninė būklė - 12 val tos pačios dienos buvau namie, žodžiu para laiko ir migrena... g.gif o mano kolegei ir dabar nepripažįsta, mano mieste tai ji lekia į Kauną, ten ir vaistų duoda, ale jii tingi gydytis - nu trenkta ir psio...

O Ksėna - gal trečias nestuke.gif ir skausmas išnyks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda_balta @ 2009 02 23, 22:17)
o kiek Migranel galetu kainuoti?

Apie 35 litus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2009 02 23, 23:20)
O Ksėna - gal trečias  nestuke.gif ir skausmas išnyks  mirksiukas.gif

Lutė tai mano svajone kuri gal but taps realybe biggrin.gif Ir jeigu dar mergaite tai būčiau laaaabai laiminga wub.gif Bet tik ne dabar ,o po kokiu 3-4 metų. biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 23, 14:17)
as pavarciau savo ambulatorine knygele,kai radau viena diagnoze,vos nesprogau,kodel po skundu; galvos skausmas,svaigimas,pykinimas,vemimas,mirguliavimas akyse-daktare parase zinote KA-vegetacine psichikos liga.man si diagnoze visai nepatinka.

Apie ką aš ir rašau doh.gif Gerai kad šizofrenija neužraše aggressive.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 23 vasario 2009 - 23:06
QUOTE(pandutė @ 2009 02 22, 21:27)
o tu ad geri del panikos atakos?o tau padeda ad?as noriu kad man ju israsytu bet tik po to kai istirs migrena

pandute aš juos geriu kaip nuo PA bet pirminis mano nusiskudimas būvo migrena su aura o paskui tik panikos priepuoliai ir nerimas. Esu nemažai rašusi savo istorija ,galiu tik parašyti kad visas mano nerimas ,gal jau ir depresijos požymiai atsirado po migrenos priepuolio su aura. Gal būtu ne taip baisu bet to metų laukiosi savo antro vaiko(36sav.) . Ir nieko neišsiaiškinus mane "uždare" į reanimaciją su diagnoze " tromboflebitas " trumpai tariant po tos reanimacijos priepuoliai kartojasi dar du kartus . O migrena prasidejo irgi ne šiap sau. Nėštumas būvo sunkus, dažnai tekdavo gulėti ligonineje dėl vaikelio ir pačios sveikata būdavo nelabai gera Dėl visu stresu ir tos nežinomybes prasidejo migrena nervinio pobudžio ir dar su aura .O pačios žinote kad vaistų nepatartina gerti tai kentėjau kaip galėjau. Tai va ,aišku jų diagnoze nepasitvirtino ir mane pervede į paprastą palatą. Ką dabar kaltinti nežinau ,bet ir nelabai noriu dabar gylintis.Bet tai kad mane be reikalo pagulde į reanimaciją ir to labai labai išgasdino tai faktas. Niekaip negaliu suprasti kaip patyrusi gydytoja negalėjo suprasti kas man yra blink.gif Ir dėl migrenos reikėjo taip kankinti nėsčia moterį. Aišku migrena tai labai nemaloni ir varginanti liga,bet manau galima atskirti kur migrenos priepuolis su PA o kur tromboflebitas. Ir dar ,jeigu nepavargot skaityti ,man netgi padare plaučių rengena ,nors žinote kaip tai pavojinga vaikeliui ( ačiū devuliui kad viska dabar gerai) o kas žino kaip galėjo baigtis? Vą jums ir migrena apie kuri labai daug kalba gydytojai o nustatyti ja niekaip neišmoksta.
Na prirašiau doh.gif Ikiukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 02 23, 12:09)
Sveikos ir ne...  4u.gif
Na as nesakau kad slepkit-neslepkit,bet reikia kazkaip issakyti visus negalavimus,paprasyti daugiau tyrimu ir t.t.
As dabar per pazistama eisiu,pas mus yra du daktarai(viena visiska kvaisa,kuri tik moka pabaksnot plaktuku per koja) na dar gal pas viena,bet jau ten jis ir su psichika dirba.Tad bandysiu per drauge(jin dirbus ligoninej) prieiti pas gera daktare.Sakiau duosiu i kisene ir fsio,lai tavalioja ten mane,o tai jau nudurnet galima>Dar pastebejau kad man migrenos metu daznokai skauda kakla,tai sakau gal tame priezasties irgi yra  g.gif gal uzspausta koks nervas.....Zodziu gal kaip nors ant dienu susiderinsiu vizitui,o tai jau nervina tai tas tai anas...gyvenima tik kartina tie skausmai.
Ksenatai aisku,siais laikais neina nesinervuoti,na kartais dauk ka nuleidziu isvis negrdom,kad galvos sau nesigadint,bet kartais visai neina.Tad kai buvau pas viena neurologe ir ji man pareiske:daugiau miego,maziau nervu...Paklausiau:o jus irgi i viska ramiai reaguojat,ar daznai vaistu geriat kad nesinervuot?Pasimete aisku...vejus sneka ir pati netiki  irnesakyk.gif

Tikrai ne is pirmop karto nustate,kad migrena, kiek kankinaus su tais galvos skausmais, kol galu gale pasake gydytoja ,kad migrena. Kitiems gydytojams atrodo,kad tu tyciai vaikstai pas juos ligos ieskodama, ziuri kaip i kokia durne...o kai man nustate migrena, tai semos gydytoja pasake,ai cia ne liga... Nusijuokiau, o mintyse galvoju:moteryte moteryte,tu turbut nesi turejus tokiu baisiu galvs skausmu jei taip sakai.Ir ka gali padaryt jei gydytoju nuomone tokia...
Papildyta:
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 23, 14:17)

Va va ir man ir buvo pripaise ir AD prirase ir visokiu vaistu glebi.Cia iki migrenos nustatymo dar buvo
Atsakyti
tikrai ne taip parasei, tau tikriausiai nustate astigmatizma. pilna informacijos internete apie sita reikala. "Astigmatinėje akyje skirtingose plokštumose į akį patekę spinduliai susikerta skirtingai. Vieni gali nesiekti tinklainės, o kiti susifokusuoja už tinklainės. Tai lemia akies forma, daugiausia jos priekinis segmentas - ragena. Ragenos spindulių laužiamoji galia (refrakcija), kuri matuojama dioptrijomis, yra svarbiausia. Dar spindulius glaudžia lęšis, kurį valdo vidinis akies raumuo, vadinamas krumplyno raumeniu. Lęšio gebėjimas keisti savo refrakciją labai svarbus prisitaikant prie įvairių artimesnių atstumų, pavyzdžiui, skaitant." is esmes lesiukas nelankstus ir tas prastina regejima.
astigmatizmas migrenos neitakoja, greiciausiai tau net ne migrena, o elementarus akiu nuovargio sukelti skausmai.

QUOTE(Ksėna @ 2009 02 19, 00:21)
Labukas visoms mirksiukas.gif Štai ir aš noriu registruotis naujuose namučiuose 4u.gif  Šiandien jaučiosi kažkaip keistai ,ryte atsikėlaiu su galvos skausmais bet išgeriau kavos ,suvalgiau pusryčius ir skausmas praejo.Bet vistiek visa diena kažkokiai kaip dažnai sakau maišų trenkta.Ir dar pykinimas užeina,bijau jau kad vėl priepuolis nepasikartotu scare.gif
Kažkas raše apie tai kad nustačius aksizmatizma ( atsiprašau jeigu ne taip pavadinima parašiau) ir pradėjus nėšioti akinius migrena praejo. Galiu irgi parašyti kad  kiek kartu tikrinau akis visada gydytojai sake kad labai siaurios kraujagyslės bet regejimas geras.  Pastebėjau kad mano regėjimas nors ir geras bet užėina kad  matau bet neriškiai ir kaip per rūką,bet kalbu ne apie mirguliavima priepuolio metų o paprasta diena be galvos skausmo. Labai noriu kad parašytu ir paaiškintu man apie akstizmatizma ir kaip ji nustate g.gif
Dar klausimėlis, o kaip jums visoms su galvos svaigimais? Man kažkaip pradėjo ir vėl galva suktis nors ir AD geriu? Labai nemalonus jausmas blink.gif
Ir dar norėjau sužinoti daugiau apie Cinie? Kas ji gali išrašyti ir kaip jis veikia?
Gerai likimo draugės ,geros nakties ir ikiukas 4u.gif

Atsakyti