Įkraunama...
Įkraunama...

MIGRENA 3dalis

viename is pirmuju lapu yra rasomos ligos kuriomis sergi,tai ten ir yrasyta ta vegetacine psichikos liga.tai kai ateinu pas bet koki daktara,jis visu pirma atsivercia ta lapa-ir pradeda skaityti,tas,tas,tas,oho-vegetacine psichikos liga,migrena-visa puokste.ir jau ziuri i mane kai i nelabai psichiskai stabilia.
as paskaiciavau,kad apie 6metus man gydo depresija,juk migrena nustate tik praejusi rudeni.ir visuos tuos metus nuolatos gerdavau AD.jus ysivaizduokite,kad po migrenos pirepolio as i poliklinika atsliauziu,ir laiptai lipdavau beveik keturiomis,vis rankomis remdama laiptus.koridoriumi,stumiausiu pasieniu,nes tik sitaip galejau eiti.ir kaip i mane ziurejo zmones,medikai,kai nusiusdavo o komisija.jiems tik pakakdavo pamatyti ta vegetacine psichikos liga ir jie daugiau nieko nemaste.***** kaip nervas sueme.
Atsakyti
sveikos, merginos. ar priimsit į savo būrį? blush2.gif
Atsakyti
prasom,rimkka i musu bureli.
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 24, 16:02)
prasom,rimkka i musu bureli.

ačiū. vakar kaip tik grįžau pas gydytoją po kompiuterinės tomografijos. tyrimas parodė, kad viskas gerai, ir gydytojas patvirtino galutinę diagnozę - migrena su aura...
svarbu, kad nieko bloga. bet iš kitos pusės, ta migrena nieko gero doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimkka @ 2009 02 24, 15:12)
ačiū. vakar kaip tik grįžau pas gydytoją po kompiuterinės tomografijos. tyrimas parodė, kad viskas gerai, ir gydytojas patvirtino galutinę diagnozę - migrena su aura...
svarbu, kad nieko bloga. bet iš kitos pusės, ta migrena nieko gero  doh.gif

jei pas tave migrena su aura,tai tau mirguliuoja akyse,tirpsta kunas,liezuvis ir tt?jei tai atsitinka darbe kas tada?ar tave paleidzia ar geranoriskai i tai ziuri?
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2009 02 24, 16:16)
jei pas tave migrena su aura,tai tau mirguliuoja akyse,tirpsta kunas,liezuvis ir tt?jei tai atsitinka darbe kas tada?ar tave paleidzia ar geranoriskai i tai ziuri?

taip, mirguliuoja akyse ir pan. kai pirma karta taip atsitiko - nutirpo liezuvis, burna, desine visa ranka, tai visos moteriskutes ofise suleke - kas valerijono, kas masažą, kas vandeniuko. gerai dar, kad greitosios neiškvietė...
šiaip žino mano viršininkė, kad turiu migreną. stengiuosi darbe būti. bet jei blogai - išleidžia namo. arba kita bendradarbė smulkius darbelius padaro...
šiaip dirbu buhaltere, tad svarbiausia, kad iš ryto neskaudėtų, o po pietų kažkaip ramiau būna, tai ir ištveri...
Atsakyti
QUOTE(rimkka @ 2009 02 24, 15:12)
svarbu, kad nieko bloga. bet iš kitos pusės, ta migrena nieko gero  doh.gif

tai jau tikrai kad nieko gero... unsure.gif
man irgi darė komp. tomografiją ir pasakė, kad joje viskas gražu. todėl tau migerna. bet kartais pagalvoju, kaip tai gali būti, jog neina jos išgydyti. ima ir skauda galvą iš niekur nieko. kažkaip pagalvoju per mažai tyrimų padarė ir nurašė viską migrenai. prisiskaičiau daug, kad neina visiškai išgydyti migrenos, ir kad sunku ją išvis nustatyti. bet vistiek kažkaip sunku susitaikyti su ta mintim, kad taip ir gyvensiu tik su nuskausminamaisiais, negydant tų skausmo priežasčių...

VAJĖ kiek prirašiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rusiuke @ 2009 02 24, 16:23)
tai jau tikrai kad nieko gero... unsure.gif
man irgi darė komp. tomografiją ir pasakė, kad joje viskas gražu. todėl tau migerna. bet kartais pagalvoju, kaip tai gali būti, jog neina jos išgydyti. ima ir skauda galvą iš niekur nieko. kažkaip pagalvoju per mažai tyrimų padarė ir nurašė viską migrenai. prisiskaičiau daug, kad neina visiškai išgydyti migrenos, ir kad sunku ją išvis nustatyti. bet vistiek kažkaip sunku susitaikyti su ta mintim, kad taip ir gyvensiu tik su nuskausminamaisiais, negydant tų skausmo priežasčių...

VAJĖ kiek prirašiau. doh.gif

nu aš internete prisiskaičiau visokių straipsnių. neurologai nustato migreną, kuomet visi įmanomi tyrimai rodo, kad jokių pakitimų nėra. ir pagal požymius visus nusprendžia kokia ta migrena. aš kai papuoliau pas gerą neurologą - migrenos specą, tai jam paklausus, kuo skundžiuosi ir pradėjau vardinti - net nustebau, kad po kelių sakinių sustabdė ir pasakė - "žinau, kas jums yra". tada net atsipūčiau. nes jokie gydytojai kelis metus nieko nerasdavo. net klinikų neurologai - tipo pagerk nervus raminančios arbatytės, patepk kakliuką ir praeis doh.gif bet šitam gydytojui nuėjus tiesiai šviesiai pasakiau - darykit ką norit, bet man reikia žinoti, kodėl man skauda tą galvą. jeigu padėtų, įsibėgėčiau ir trenkčiau į sieną.
Papildyta:

nu ir aš prirašiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimkka: 24 vasario 2009 - 15:33
QUOTE(rimkka @ 2009 02 24, 15:33)
nu aš internete prisiskaičiau visokių straipsnių. neurologai nustato migreną, kuomet visi įmanomi tyrimai rodo, kad jokių pakitimų nėra. ir pagal požymius visus nusprendžia kokia ta migrena. aš kai papuoliau pas gerą neurologą - migrenos specą, tai jam paklausus, kuo skundžiuosi ir pradėjau vardinti - net nustebau, kad po kelių sakinių sustabdė ir pasakė - "žinau, kas jums yra". tada net atsipūčiau. nes jokie gydytojai kelis metus nieko nerasdavo. net klinikų neurologai - tipo pagerk nervus raminančios arbatytės, patepk kakliuką ir praeis  doh.gif  bet šitam gydytojui nuėjus tiesiai šviesiai pasakiau - darykit ką norit, bet man reikia žinoti, kodėl man skauda tą galvą. jeigu padėtų, įsibėgėčiau ir trenkčiau į sieną.
Papildyta:

nu ir aš prirašiau doh.gif

mane tai šeimos gydytoja gydė nuo padidėjusio kraujospūdžio, nes nuo sakusmo pakildavo spaudimas. o manėm, kad nuo spaudimo galvą skauda, kol vieną dieną priepuolio metu nenuvažiavau, pas gydytoją. tada pasiuntė pas neurologą, o ji išklausiusi simtomus sako migrena tau, dėl visa ko pasidarom tomografiją, kad ramiau būtų. padarė, viskas gerai. žodžiu diagnozė migrena.
O gal kuri pastebėjot, kad galvos skausmai nuo stipraus sutrenkimo prasidėjo? aš nesu 100 proc garantuota, bet kažkaip man tie skausmai parsidėjo po stipraus sutrenkimo. arba man taip atrodo. (jau pora metų tai tikrai skauda galvą, kad neatsimenu tikslaus momento, kada jie prasidėjo, žinau tik tiek, kad mokykloj galvos skausmais nesiskundžiau)
Atsakyti
o kai man darbe pasidarydavo blogai,tai niekas meuzjausdavo,netgi priekaistu esu susilaukusi is kolegiu-viena aplamai isreze-kad man GUDRUMO UZDEGIMAS-tik rusiskai tai pasake,skamba gerokai skaudziau.o butent darbe po nervines ytampos,ir prasidedavo priepolis.
darbe esu nemazai kartu nualpsi,isvezta su greitaja.
labai skaudu,kad niekas daugiau darbe neturejo sios bedos,ir negalejo manes suprasti.
Atsakyti
MB irgi dažnai galvą skauda, retais atvejais net iki pykinimo. sakau gal ir jam migrena? kartais pagalvoju, kad jis mane užkrėtė lotuliukas.gif hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 24, 15:41)
o kai man darbe pasidarydavo blogai,tai niekas meuzjausdavo,netgi priekaistu esu susilaukusi is kolegiu-viena aplamai isreze-kad man GUDRUMO UZDEGIMAS-tik rusiskai tai pasake,skamba gerokai skaudziau.o butent darbe po nervines ytampos,ir prasidedavo priepolis.
darbe esu nemazai kartu nualpsi,isvezta su greitaja.
labai skaudu,kad niekas daugiau darbe neturejo sios bedos,ir negalejo manes suprasti.

darbe tos kur neturi migrenos tai kažkaip įdomiai žiūri į mane, neva supranta, bet matau, kad nepatikimai žiūri į tą skausmą. o kas turi tą problemą, tai aišku užjaučia.
kad ir db sėdžiu darbe, galvoj kažkoks maudimas. sėdžiu prisvaigusi. dar nemirštu, bet ir nesu sveika, geriau solpadeino. nepraėjo. namie nimesil gersiu. tas pastaruoju metu padeda. kabinete viena esu, tai nelabai kas ir pastebi.o aš stengiusi ir nenurašyti savęs. tik jau kai nebeįmanoma kentėti, tada tik pasisakau, kad man jau "chana". matyt ir ant manęs tada būna. balta visa būnu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusiuke: 24 vasario 2009 - 15:57
[quote=rusiuke,2009 02 24, 16:50]
MB irgi dažnai galvą skauda, retais atvejais net iki pykinimo. sakau gal ir jam migrena? kartais pagalvoju, kad jis mane užkrėtė lotuliukas.gif hihihi.gif

Siaip tai sako, kad migrena moteriska liga smile.gif , nors gal ir vyrams buna g.gif .Ka manot?
Atsakyti