QUOTE(lutuke123 @ 2022 06 02, 14:15)
na bet manau tikisi zmones daugiau nei minimumo, ka gali gauti ri rinkdamas uogas, be jokio issilavinimo ar ne?
niekas kas moka zmoniska alga neiesko ilgai darbuotoju ati tinka visom sferom ir visom salim

jei zmogus baiges mokslus, na kiek jam trunka ismokti ta darba, menesi, du? tai kodel moketi grasius?
nu jo cia labai lietuviska...
Jei jam reikalinga tokia patirtis, pirmyn, kokios bedos. Tuomet lai neverkia, kad jo nepriima del patirties stokos.
Va kaimynes dukra pasirinko mokytis logistikos darbo, OK. Ir ka, reikia susirasti imone kur galetu atlikti praktika, atejo musu prasyti, kad gal kaip nors... Koks pazistamas, veltui idarbintu, nes tiesiog reikia iskaitos.
Tai kokia problema tam zmogui padirbti uz minimuma tuos du menesius, jei jis toks imlus?
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 06 02, 14:20)
o kam sedeti metu metus be darbo? susiranda zmones tuos darbus, kas nori, kur zmoniskai moka, arba emigruoja.
nelegalu idarbinti ir nemoketi atlyginimo.
bet ka valgyti zmogui, jei uz dyka dirbti? jei jau be jokios kitu pagalbos, kaip tu nuolat deklaruoji.
Jei nera problemos, ko tuomet vograuti, tarytum ji yra.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 06 02, 14:23)
moonte as dirbu metu metus, ko tu apie mane nuolat fantazuojiesi kazka?
As nedirbciau uz dyka ar uz minimuma, jei ne karas, maras, badas. As turiu savigarbos.
Papildyta:
O tai cia toks darbas rodyti diploma ir ziureti i akis?

na buna ir uz grazias akis ir be diplomu zmone sguana nemazai algos
As manau, kad uz darba turi buti uzmokama i rnormaliai, kad zmogus galetu pragyventi be papildomu pasalpu. ir tai normalu, o tu panasu nemoki zmoniskai savo darbuotojam.
Man pofig, dirbi tu ar ne.
Pati gi rasei, problemu nera. O jei nera, apie ka tu cia rasineji...
Tai gi tu diploma akcentuoji, ne as.
Man svarbu zmogaus noras dirbti. Su laiku igudziai atsiras. Jei zmogus, nori uzdirbti tiek pat kaip turintys igudzius, soriukas. As neprivalau, del jo gaisti savo, ar darbuotojo laiko, jo apmokymui. Tai juk irgi kainuoja. TAigi viska reikia nusipelnyti. Pagaliau, kaip jaustis patirti turinciam darbuotojui, jei turi mokinti asmeni, kuris uzdirba tiek apt kiek jis?