Lb net. Įkalba tiesiog. Senas žmogus gi...Bet ten klausinėja. Žinau, giminaičiai susidūrė. Ten konkrečiai turi apsisprendęs žmogus būt.
QUOTE(uarda @ 2022 12 19, 19:38)
Nk gero ten nėra. Mokyklos geros ne todėl, kad geros, o todėl, kad vyksta mokinių atrankos ir ateina iš viso miesto geriausi. Mano kaimynės vaikas mokesi lb geroje gimnazijoje. Tai visokių nesąmonių pripasakojo. Ir patyčių buvo. Ir vaikų visokių. Suėjo į gimnaziją ir mokiniai is neprestiziniu mokyklų, o rezultatai buvo geriausi, 95-100% iš penkių brandos egzaminų. Ir dar sakė, kad beveik visi turėjo korepetitorius, jų paklausa milžiniška dabar... Na nei viena geriausia gimnaziją neismokys mąstyti, Na gali iškalti mintinai kažką, bet ir tai ne nuo mokyklos, o nuo vaiko priklauso. Dabar, kai tiek įvairios informacijos yra internete, įvairių konspektų, pamokų matematikos, anglų, chemijos, biologijos ir t.t., išlaikyti egzaminus puikiai, aišku jeigu to nori vaikas, lb lengva, besimokant paprastoje mokykloje.
Galima mokintis eksternu ir nelankyti tos meshlinos mokyklos ir buti toliau nuo tu "kolektyvu".
Geriausi Lietuvoje, net juokinga... Kas gali Lietuvoje buti gero, kazhkokie korepetitoriai egzaminai geri balai. reikia galvot, o kas bus toliau...
Universitetas? Ten dabar irgi meshlas, atmetus specialybes kur reikia licenzijos (Medicina, architektura , statybu inzhinerija) jei norisi ten tai reikia istoti baigti.
O jei nesinori, tai universitetai mokyklos dabar yra nesamone, totaliai atgyvene. Reikia prota lavinti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 20:48)
<Bet ten klausinėja. Žinau, giminaičiai susidūrė. Ten konkrečiai tyri apsisprendęs žmogus būt.</p>
Prieš kokius 7 m. Kolegė pasakojo, kad tiesiog įkalbėjo giminaičiai. Na tipo "norėjo". Vėliau jau lb gailėjosi, kad pardavė butą...
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 12 19, 20:49)
Kas gali Lietuvoje buti gero, kazhkokie korepetitoriai egzaminai geri balai. reikia galvot, o kas bus toliau...
Universitetas? Ten dabar irgi meshlas, atmetus specialybes kur reikia licenzijos (Medicina, architektura , statybu inzhinerija) jei norisi ten tai reikia istoti baigti.
Na dabar nemažai kas stoja ir į kitus universitetus, nebūtinai LT. O ten ziuri į gerus balus.
Labai neetiškai žmonės elgiasi su tais įkalbinėjimais. Pats žmogus turi spręsti. Negalima
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 20:59)
<p>Labai neetiškai žmonės elgiasi su tais įkalbinėjimais. Pats žmogus turi spręsti. Negalima</p>
Va tam žmogui ir atrodo, kad jis pats sprendžia. Po visų tų psichologinių triukų.
Va Čekuolis rašė, kad išsikraustė į senelių namus, bet, ne valstybinius, aišku. Ten kitas reikalas, kita aplinka. Sėdi sau, knygas rašo, bet brangus tai malonumas...
Va tam žmogui ir atrodo, kad jis pats sprendžia. Po visų tų psichologinių triukų.
Bent negalima parduot savų namų...jokiu būdu. Na, ima tą 1 proc.nuo turto, bet na ir kas.
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 19:59)
<p>Labai neetiškai žmonės elgiasi su tais įkalbinėjimais. Pats žmogus turi spręsti. Negalima</p>
senas žmogus jau ir ne visai adekvačiai gali mąstyti, neigti senatvę, galimas ligas
o ar galima vaikus be galo išnaudoti? žinau dvi dukras pastoviai savaitgaliais lakstančias pas mamą po 70 km. Jos jau neturi sau gyvenimo, sau savaitgalių. Taip, šiandien mama dar veiksni, bet ji viena ir amžius 80+. Na tai įsivaizduok, nukrenta ji namuose su širdim ir? Sakysim tai pirmadienį nutinka, 9 val. ryto... Dukros ką tik sekmadienį viešėjo. Pirmadienį dukros darbe. Kuri nors per pietus paskambina mamai, mama nekelia. Na galvoja gal parduotuvėje, negirdi, paliko telefoną namie. Kokią 14 val. vėl paskambina, nieko... Na išsigąsta, skambina mamos kaimynams, jei turi numerį, tie skambina tai į duris, mama neįleidžia... kol iškviečia policiją, greitąją kokią, kol duris išlaužia, lavonas jau atšalęs tikriausiai. Juk porą valandų svarbiausios širdininkams.
O senelių namuose nebus viena.Taip, gali būti nepatogumų, nepatikti kaimynai tenais esantys, gali tekti ir mirčių pamatyti, kad kaimynai miršta, bet ar tikrai vienatvė ir vaikų nervavimas kas kartą geriau? Juk kiek kartų gali tiesiog iškrauti telefoną, nepamatyti ar pan. senas žmogus
Aš suprantu. Tai ir norisi tų tėvų arčiau, kaip, kad ir mk rašė, kad vos kas, būt galima užbėgt pažiūrėt.
Aš suprantu. Tai ir norisi tų tėvų arčiau, kaip, kad ir mk rašė, kad vos kas, būt galima užbėgt pažiūrėt.
Man vienas sake taip[ nei patys gyvena ,nei kitiem leidzia
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 22:02)
<p>Va Čekuolis rašė, kad išsikraustė į senelių namus, bet, ne valstybinius, aišku. Ten kitas reikalas, kita aplinka. Sėdi sau, knygas rašo, bet brangus tai malonumas... </p>
O kas blogo tuose senelių namuose? Dabar jie tokie, kad gyvenk ir norėk. Aš vaikam jau kada pasakiau, jei stogas pavažiuos, jokių prižiūrėjimų man nereikia, gali ateiti aplankyti ir į senelių namus ar slaugos ligoninę.
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 12 19, 17:25)
O kas tave išvarė iš tėvų namų? Jei apie studijas kalbi, tai daug kas taip daro.
nu taip aisku studijos, kas daugiau, mes mazma mieste gyvenom, pas mus nebuvo jokiu aukstuju.
Taip daug kas daro, bet daug kam ir tevai daug padeda, kam nuperko butus cia is draugiu, pazystamu, kam prisidejo gana nemazai ir t.t. Is mano pazystamu tai tik viena mergina isvyko stuidjuoti i Vilniu ir pasieme paskola, dar tuo metu, kai jas ir nelengva buvo gauti ir mazai apie jas zinojom, bet ji istojo i verlso vadyba ir matyt ten studiju metu daug apie tai suzinojo.
Visiem kitiem tevai padejo ir net ne vienus mokslus baigti, as gi ir i magsitratura nejau studijuoti, nes istojau tik i mokama vieta 7(po rezultatu perziuros, nes buvo is vis 30+, na bet jau ten budama prisiklausiau kad cia viskas per kysius Klaipedos Universitetas) ir to finansiskai jau nebepanesem, net del stojimo i magistratura padaviau tik i veina vieta, nes kainavo ten lyg 80 litu uz kiekveina, kas man tada buvo labai dideli pinigai. Ejau dirbti vietoj to

zinoma jei buciau pasilikusi butume dirbe, pasieme paskola kokiam butukui ir isimokeje iki dabar jau, bet as nenorejau tokio gvenimo.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 17:26)
Man tai lb.gadina nuotaiką, kad nepaklius į planuotą mokyklą, nes pakeitė tvarką ir mūsų tai gyv.vietai nebeprikkauso. Kita už 6-8km.ir lb.nepatogu ten iki jos. Ta, kur gera, tai už 1,5kažkur, bet, deja...perkrauta
Geras, kaip prie Vilniaus sudetinga, visur kitur tai vaiku truksta

Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 12 19, 17:26)
Plius dar jums nedaug laiko iki pensijos, tai ir įnašas didesnis gaunasi, nei kad būtumėt anksčiau paėmę.
na taip, bet maziau procentu sumokesim, mano drauge neseniai nusipirko nama, tai pati prase, kad butu ant 20m paskola, nors galejo imti ant 30, nemazai susitaupo.