Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 20:10)
<p>Aš suprantu. Tai ir norisi tų tėvų arčiau, kaip, kad ir mk rašė, kad vos kas, būt galima užbėgt pažiūrėt.</p>

kaip arčiau? jei dukros nuosavų namų kvartale gyvena kur Klaipėdoj, o mama 70 km toliau mažam mieste. Kaip jos mamai prie savęs nupirks namą iš mamos butuko? statys priestatą prie savo sutvarkyto kiemo, namo? būna aišku ir tokių atvejų, bet ne visų dukrų vyrai sutinka ir pan. O jei nupirks butuką mamai jai svetimame mieste, kur ji jokių draugų neturi, jokių daktarų nepažįsta ir pan.? Ką ji veiks toje jai svetimoje Klaipėdoje viena butuke? Tikrai dažnai geriau tada senelių namai, jei darbuotojai ten ne monstrai aišku
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 12 19, 17:29)
Ką darysit? Mes kai ieškojom šio buto, tai mokykla buvo didžiausias svertas. Dar ir dabar pas mus draugų vaikas priregistruotas, kad galėtų patekti į tą mokyklą.

kaip keista, o tai negali rinktis kuria nori mokykla Vilniuje, nes visur itur gi gali Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 12 19, 18:10)
bet tai kaip tu neimli informacijai šitaip? tu bent naktine sarge kokia dirbi? biggrin.gif šitiek metų sėdi su Lutuke bendrose temose ir nežinai kaip ji gyveno? juk viską rašė ir ne kartą. Tu gal daugiau skaityk ką žmonės tau rašo, o ne iš karto atbėk į forumą ir apvaryk kažką nepagrįstai? Linkiu tau pasitaisyti, artėjančių švenčių proga biggrin.gif

nu biggrin.gif nedemesingi kai kurie cia labai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 12 19, 18:49)
O kas ten gero toje mokykloje? Narkotikai pigus ar mergos visiems duoda?

Geriausia tai nelankyti mokyklos mokintis toliau nuo to sbrodo

as tai mokytoja rinkausi, kur geresne, nes pradinese klasese ji viena ir svabriausia. Lietuvoje tikrai buvom gera labai rade.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 19:17)
Žinau kas pardavė senos statybos butą 5 aukšte be lifto ir nupirko mamai naujos statybos butu ką 1aukšte su terasėle (netoli savo namų), tik dar didėti eurų reikėjo.

Bet tai gera gi investicija, nes pinigai dabar valandom nuverteja... unsure.gif tikrai tureciau atliekamu santaupu pirkciau NT.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 19:38)
Nu irgi reik ieškot kur priregistruot...bet kolkas neturiu idėjų...</p>

Vilniuje tikrai yra geru mokyklu, pasirinkimas bele koks ir uzsienio kalbom mokamasi, ir sveikuolisku ir Valdorfo ir t.t. As jei ten gyvenciau tai i viena vesciau, bet ji uz Vilniaus siek tiek, tai ziurint gal aisku kurioje puseje gyveni, gali buti tolokai vezioti, bet super mokykla.
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2022 12 19, 19:38)
Nk gero ten nėra. Mokyklos geros ne todėl, kad geros, o todėl, kad vyksta mokinių  atrankos ir ateina iš viso miesto geriausi. Mano kaimynės vaikas mokesi  lb geroje gimnazijoje. Tai visokių nesąmonių pripasakojo. Ir patyčių buvo. Ir vaikų visokių.  Suėjo į gimnaziją ir mokiniai is neprestiziniu mokyklų, o rezultatai buvo geriausi, 95-100% iš penkių brandos egzaminų. Ir dar  sakė, kad beveik visi turėjo korepetitorius, jų paklausa milžiniška dabar... Na nei viena geriausia gimnaziją neismokys mąstyti, Na gali iškalti mintinai kažką, bet ir tai ne nuo mokyklos, o nuo vaiko priklauso. Dabar, kai tiek įvairios informacijos yra internete, įvairių konspektų, pamokų matematikos, anglų, chemijos, biologijos ir t.t.,  išlaikyti egzaminus puikiai, aišku jeigu to nori vaikas, lb lengva, besimokant paprastoje mokykloje.

atmosfera svabri vidiurineje, nuo direktoriaus daug kas priklauso, nuo klasioku jau.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 12 19, 19:49)
Galima mokintis eksternu ir nelankyti tos meshlinos mokyklos ir buti toliau nuo tu "kolektyvu".
Geriausi Lietuvoje, net juokinga... Kas gali Lietuvoje buti gero, kazhkokie korepetitoriai egzaminai geri balai. reikia galvot, o kas bus toliau...
Universitetas? Ten dabar irgi meshlas, atmetus specialybes kur reikia licenzijos (Medicina, architektura , statybu inzhinerija) jei norisi ten tai reikia istoti baigti.
O jei nesinori, tai universitetai mokyklos dabar yra nesamone, totaliai atgyvene. Reikia prota lavinti

buvo panaikine sia galimybe, bet manau vel lyg iteisino, nesu tikra. Taigi persekojo vaiku teises tuos, kas namie moke vaikus, tikiu, kad kartais tai gera alternatyva pagal vaika cia, kur gyvena ir t.t. bet ne visiem vaikam.

o siaip vaikam mokykla ne vien del ziniu, as ieskojau tokios, kur vaikam bus draugiska aplinka, kur jiem bus SMAGU, o ne del superiniu kokiu akademiniu pasiekimu.

O studijuoti irgi smagu buvo, nezinau man labai patinka atmosfera universitetuose.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 20:02)
<p>Va Čekuolis rašė, kad išsikraustė į senelių namus, bet, ne valstybinius, aišku. Ten kitas reikalas, kita aplinka. Sėdi sau, knygas rašo, bet brangus tai malonumas... </p>

nu jei reiktu prieziuros as noreciau geriau kur seneliu namuose, o ne vaikus apkrauti. Yra ju aisku visokiu.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 12 19, 21:57)
kaip arčiau? jei dukros nuosavų namų kvartale gyvena kur Klaipėdoj, o mama 70 km toliau mažam mieste. Kaip jos mamai prie savęs nupirks namą iš mamos butuko? statys priestatą prie savo sutvarkyto kiemo, namo? būna aišku ir tokių atvejų, bet ne visų dukrų vyrai sutinka ir pan.  O jei nupirks butuką mamai jai svetimame mieste, kur ji jokių draugų neturi, jokių daktarų nepažįsta ir pan.? Ką ji veiks toje jai svetimoje Klaipėdoje viena butuke? Tikrai dažnai geriau tada senelių namai, jei darbuotojai ten ne monstrai aišku

jei zmogus name gyvena, ir jam reikia pireziuros, manau geriausia pasamdyti zmones, kad priziuretu, med sesutes ne tiek duag uzdriba Lietuvoje, kad keli vaikai negaletu susimesti prieziurai. Arba koks artimasis turi atsikelti gyventi.
bet kaip bebutu tai tevu ir vaiku sprendimas, kaip issiauklejo tevai vaikus, tokius ir turi.
Atsakyti

nu taip aisku studijos, kas daugiau, mes mazma mieste gyvenom, pas mus nebuvo jokiu aukstuju.

Taip daug kas daro, bet daug kam ir tevai daug padeda, kam nuperko butus cia is draugiu, pazystamu, kam prisidejo gana nemazai ir t.t. Is mano pazystamu tai tik viena mergina isvyko stuidjuoti i Vilniu ir pasieme paskola, dar tuo metu, kai jas ir nelengva buvo gauti ir mazai apie jas zinojom, bet ji istojo i verlso vadyba ir matyt ten studiju metu daug apie tai suzinojo.
Visiem kitiem tevai padejo ir net ne vienus mokslus baigti, as gi ir i magsitratura nejau studijuoti, nes istojau tik i mokama vieta 7(po rezultatu perziuros, nes buvo is vis 30+, na bet jau ten budama prisiklausiau kad cia viskas per kysius Klaipedos Universitetas) ir to finansiskai jau nebepanesem, net del stojimo i magistratura padaviau tik i veina vieta, nes kainavo ten lyg 80 litu uz kiekveina, kas man tada buvo labai dideli pinigai. Ejau dirbti vietoj to biggrin.gif
zinoma jei buciau pasilikusi butume dirbe, pasieme paskola kokiam butukui ir isimokeje iki dabar jau, bet as nenorejau tokio gvenimo.
Papildyta:
Geras, kaip prie Vilniaus sudetinga, visur kitur tai vaiku truksta biggrin.gif

Ten nesveikai išsiplėtė rajonas. Tiesiog labai daug jaunų žmonių atsikraustė su vaikais, o mokyklos randasi vangiai. Tai ir bėda

Atsakyti

Lutuke, į perpildytą mokyklą nirks nepriima iš rajonų, kuriems ji nepriklauso, nes savi netelpa. 

Tai išskirtinai Vilniaus bėda turbūt.

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 12 19, 22:40)
O kas blogo tuose senelių namuose? Dabar jie tokie, kad gyvenk ir norėk. Aš vaikam jau kada pasakiau, jei stogas pavažiuos, jokių prižiūrėjimų man nereikia, gali ateiti aplankyti ir į senelių namus ar slaugos ligoninę.

Aš negalėčiau. Priziureciau arba žmogų kokį idarbinciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 19 gruodžio 2022 - 23:11
QUOTE(uarda @ 2022 12 19, 23:10)
Aš negalėčiau. Priziureciau arba žmogų kokį idarbinciau...

neprisikalbėk
gi nežinai kokioje būklėje bus, gal nepažins, vis tave tolyn
geriau pasiruošti viskam, po to bus lengviau
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 19, 23:20)
o siaip vaikam mokykla ne vien del ziniu, as ieskojau tokios, kur vaikam bus draugiska aplinka, kur jiem bus SMAGU, o ne del superiniu kokiu akademiniu pasiekimu.

Būtent. O LT vienas iš pagrindinių geros mokyklos rodiklių – šimtukai iš egzaminų.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 12 20, 00:16)
neprisikalbėk
gi nežinai kokioje būklėje bus, gal nepažins, vis tave tolyn
geriau pasiruošti viskam, po to bus lengviau

Nesvarbu, nepalikciau. Turiu ir draugę, kuri beveik 5 metus slaugė po insulto paralizuota mama. Turėjo ir darbą, draugus, keliavo ir pan.
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 12 19, 23:20)
Būtent. O LT vienas iš pagrindinių geros mokyklos rodiklių – šimtukai iš egzaminų.

kaip man liudna del to, kad is vaiku vaiksyte atima, as niekad nespaudziau vaiku del mokslu ir mokslo jie visai gerai, patinginiauja, ypac po paskutiniu 2 metu is vis atprato mokytis biggrin.gif ai nu bet bus kaip bus, nores eis toliau studijuoti, nenores neis, siais laikais ir 70m universitetus baigia, jei noro yra. o 18-19 m dar mazai, kas zino, ka nores dirbti likusi gyvenima. Ir tikrai nebutina dabar universitetinis issilavinimas, kad susikurti gera laiminga gyvenima. Svarbu, kad patiktu veikla, kuria uzsiima algos per daug nesiskiria ar santechnikas ar gydytojas pas mus, jauciu ir Lt panasiai siais laikais biggrin.gif

Pas mus laikoma gera mokykla, kur turtingu tevu vaikai eina lotuliukas.gif o man tai ten, kur vaikai gerai jauciasi, kur turi draugu, kur geri zmoniski mokytojai.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 20, 00:29)
kaip man liudna del to, kad is vaiku vaiksyte atima, as niekad nespaudziau vaiku del mokslu ir mokslo jie visai gerai, patinginiauja, ypac po paskutiniu 2 metu is vis atprato mokytis  biggrin.gif ai nu bet bus kaip bus, nores eis toliau studijuoti, nenores neis, siais laikais ir 70m universitetus baigia, jei noro yra. o 18-19 m dar mazai, kas zino, ka nores dirbti likusi gyvenima. Ir tikrai nebutina dabar universitetinis issilavinimas, kad susikurti gera laiminga gyvenima. Svarbu, kad patiktu veikla, kuria uzsiima algos per daug nesiskiria ar santechnikas ar gydytojas pas mus, jauciu ir Lt panasiai siais laikais biggrin.gif

Pas mus laikoma gera mokykla, kur turtingu tevu vaikai eina lotuliukas.gif o man tai ten, kur vaikai gerai jauciasi, kur turi draugu, kur geri zmoniski mokytojai.

Aš irgi nespaudžiu. Šiaip jie ir mažai laiko turi mokslams, bet va dar spėja YouTube žiūrėti. Sako mokytoja mums to neaiškina, o čia taip suprantamai viskas 😆 nors aišku ir patinginiauja. Visiškai normalu... Dėl univeru tai tikra nesąmonė. Baigia, kiti dar ir pinigus nemažus sumoka už mokslus, o dirba visiškai kitoje srityje. Svarbu aukštasis išsilavinimas, nors ir dirba pardavėja. Nesuprantu sito 🙄
Atsakyti
Siaip cia tarp kitko Maskovoj zmones uz 3 k buta menesielektros moka 5 e biggrin.gif ziauriai jiem sunku nuo tu musu sankciju doh.gif

QUOTE(uarda @ 2022 12 19, 23:41)
Aš irgi nespaudžiu. Šiaip jie ir mažai laiko turi mokslams, bet va dar spėja YouTube žiūrėti. Sako mokytoja mums to neaiškina, o čia taip suprantamai viskas 😆 nors aišku ir patinginiauja. Visiškai normalu... Dėl univeru tai tikra nesąmonė. Baigia, kiti dar ir pinigus nemažus sumoka už mokslus, o dirba visiškai kitoje srityje. Svarbu aukštasis išsilavinimas, nors ir dirba pardavėja. Nesuprantu sito 🙄

tai va siais laikais tikrai galima duag geriau viska mokytis ir lengviau as youtub paga;ba antra aukstaji gavau, nes ten paprasciau viskas isdestoma biggrin.gif . Mokykloje daznai taip sudaryta programa, kad atrodo padaryta, kad tik neismoktum kazko, ypac uzsienio kalbos. Nors Airioje programa bent lengvesne nei Lietuvoje. Ziuriu kuo toliau i Azija tuo sudetingesnis mokslas, kala teoriskai daug visai nereikalingu dalyku. Vakaruose daugiau praktikos, mazai tu teoriniu mokslu, mintinai beveik nieko nesimokina. Jokiu ten eilerasciu, poemu, teoremu. biggrin.gif

Tai va butent, jei zmogus nori dirbti paprasta darba, bet tevai kisa ta aukstaji, tikrai ne visiem jis butinas ir juo labiau, ne visiem patinka.
Atsakyti
Aukstasis mokslas turi buti auditorijose, laboratorijose ir universiteto bibliotekose, cementofkėse, baluosei ir pasimatymuose. Kitaip jis praranda savo prasmę. Studentavimo metai yra patys nuostabiausi. dan.gif mamontovas.gif devil.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 20 gruodžio 2022 - 00:04

O kas blogo tuose senelių namuose? Dabar jie tokie, kad gyvenk ir norėk. Aš vaikam jau kada pasakiau, jei stogas pavažiuos, jokių prižiūrėjimų man nereikia, gali ateiti aplankyti ir į senelių namus ar slaugos ligoninę.

:) Nebent kokie privatūs superiniai. Šiaip ten baisu, kalbu apie slaugos ligonines.  Taip, švaru, nauja, bet...

Atsakyti