Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(paštininkė @ 2023 02 22, 00:13)
Pasakei, kad serga, tai neskambino, paliko prie durų, kaip liepei.

Oi, kaip gaila...

ne, žydai neskambino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 02 21, 23:14)
ne, žydai neskambino biggrin.gif

Nu baik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 02 22, 01:16)

Nu tai kai ateina, skambina, prašo blynų, nors mūsų kvartale gal 3 metai kai jokie žydukai nevaikšto.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 02 22, 00:03)
Nu tai kai ateina, skambina, prašo blynų, nors mūsų kvartale gal 3 metai kai jokie žydukai nevaikšto.

o aš pagalvojau, kad gal jau 10 metų, kaip negirdžiu to: "Mes žydukai Lietuvos, prašom blynų ir kavos"...
Atsakyti
Man patinka tokie zmones kaip pastninke, siaip galejo uzsideti nika pasakorka biggrin.gif , kuri uz visus kitus isizeidzia, jauciu cigonai smagiai sau svencia uzgavenes ir nesiparina, bet va pastininke uz juos isizeidzia lotuliukas.gif I am offended for you biggrin.gif , cia tokia moderni snaigiu banga, jie issieidzia uz visus, net pvz uz afrikeicius, jei europieciai, nesioja ju stiliaus kasytes, pasirodo tai izeidimas ir rasizmas, nezinojot? lotuliukas.gif
tuoj pastininke paaiskins, kaip ir kam ka svesti ir kokias dainas dainuoti galima biggrin.gif ....
Kaip nesuprasti, kad Uzgavenes tai tautos paveldas, tai senoves paprociu ir kulturos parodymas, tokios kokios buvo, nepagrazintos. Kad tokiu tautu, kurios islaike tas senasias tradicijas labai mazai.

Taip ir sakyk pastinike, kad tau dzin lietuviu tauta ir jos kultura ir paveldas. Pakeisit visas tradicijas nezabutkiu nesiojimu ir raudom, del kitu ir ukrainietiskom veliavom ir galesit dziaugtis..

Blynai, beja, nieko nesimbolizuoja, tai paprasciausiai maistas, sotus, riebus pries pavasario darbymeti, daug kam tai buvo gana prabangus maistas.

Dauguma svenciu senoviniu lietuviu buvo surista su Saules judejimu danguje. Kaledos, Uzgavenes, Rasos, Ilges, pagrindiniai atskaitos taskai.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 02 22, 00:27)
Taip ir sakyk pastinike, kad tau dzin lietuviu tauta ir jos kultura ir paveldas.

Niekaip negaliu taip pasakyti, nes dabar sėdžiu ir rašau: ir iš lietuvių kultūros, ir iš jos tradicijos, ir iš jos asmenybių paveldo, ir...

Bet jei rimtai, tai koks tau skirtumas, vis tiek nesuprasi.

Parašei eilinę nesąmonę apie mane ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 22 vasario 2023 - 01:27
QUOTE(lutuke123 @ 2023 02 22, 00:27)
Man patinka tokie zmones kaip pastninke, siaip galejo uzsideti nika pasakorka  biggrin.gif , kuri uz visus kitus isizeidzia, jauciu cigonai smagiai sau svencia uzgavenes ir nesiparina, bet va pastininke uz juos isizeidzia lotuliukas.gif  I am offended for you biggrin.gif , cia tokia moderni snaigiu banga, jie issieidzia uz visus, net pvz uz afrikeicius, jei europieciai, nesioja ju stiliaus kasytes, pasirodo tai izeidimas ir rasizmas, nezinojot? lotuliukas.gif

Pagalvojau, gal perskaičius tą tekstą, ką nors suprasi...

https://www.delfi.lt...s.d?id=83643973
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 22 vasario 2023 - 02:04

Pagalvojau, gal perskaičius tą tekstą, ką nors suprasi...

https://www.delfi.lt...s.d?id=83643973

Viskam visada yra priežastys... Apie romus - ne išgalvoti mitai, o istoriškai susiklostęs požiūris ir santykis.

Stereotipai kinta keičiantis aplinkybėms, o jie patys nenori integruotis, nori būti uždara bendruomene ir puoselėti savo papročius.  

Darbštiems lietuviams romai tiesiog atrodė tinginiai ir veltėdžiai...

Dabartinėje visuomenėje išskirtinumas nebėra problema. Gudresni puikiai prasisuka.

Kas dėl lietuvių, tai mes gi puikiai priimam ukrainiečius. Nepaisant bandytų paskleisti pletkų, nes jie integruojasi, aktyviai siekia mokytis, ieškosi darbų ir dirba. 

Mano nuomone l.didelė atsakomybės dalis krenta patiems romams už tai kokia jų padėtis pas mus.

Atsakyti

Nu tai matau parduotuvės sistemoje- "pristatyta"

skambink ir riaumok ; kur mano siuntinys 

Atsakyti

Šiaip "nevietoj padėti daiktai" turi savybę dingti... nors aš aiškinčiausi su kurjeriais. O gal tikrai ne ten nuvežė. Būna gi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 22 vasario 2023 - 09:22
QUOTE(paštininkė @ 2023 02 21, 20:40)
O žydukų?

Mano AA mama pasakojo apie kaima Smetonishkoj Lietuvoje. Ir ne kokiam glushkaimyje o dabartinis Kaauno rajonas.

Eidavo istorijos, kad zydai gaudo, ritualishkai zhudo ir naudoja vaiku krauja savo kepiniams. Buvo aishkinama, kaip vyksta zhudymas, kad vaika pagave kisha i backa prikalta ilgu viniu ir ta backa ridena nuo kalno. Vaikas subadomas vinismis ir ish jo ishbega kraujas.
Sako paaugus jau buvo aishku, kad visa tai nesamones, nes taip zhudant backoje butu ne tik kraujo bet ir slapimo ir visko. bet va tokie pasakojimai matyt suformuodavo tam tikra vidini nusistatyma.
Dar buvo kalbama, kad jei kuri mergina tarnauja zhydams tai ja padaro sugulove ir turi aptarnauti visus sheimos vyrus ir berniukus.
Tuo metu zhydai turejo savo mokyklas, savo religines bendruomenes ir tas uzhdarumas buvo interpretuojamas kaip samokslu baze.

Net sovietiniais laikais (Brezhnevo) kai dirbau vienoje imoneje, imones vadovas sake, dziaukites, kad nera zhydu, nes cia nebutu neii vieno lietuvio tik zhydai dirbtu, o jus dirbtumet juodus darbus.

Ta visa info einanti ish ivairiu vietu matyt kazhka suformuoja.
Asmenishkai kiek susiduriau su zhydais, tai buvo labai korektishkas bendravimas, pagalba uzh labai adekvatu atlygi. Tuo tarpu ish lietuviu neretai sulaukdavai tik nesamoniu ir niekshybiu. Net bendrauti su rusais, lenkais budavo rekomenduojama ishvykus, bet jokiu budu ne su lietuviais.

Ash zhinau, kad reikia saugotis lietuviu labiausia
Atsakyti

o aš pagalvojau, kad gal jau 10 metų, kaip negirdžiu to: "Mes žydukai Lietuvos, prašom blynų ir kavos"...

aga, jau seniai to nebėra.

Atsakyti