Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Net pasigooglinau. Viskas ok su ta švente ir jos  prasmėm:

https://www.google.l...=42865031&amp=1

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 21 vasario 2023 - 20:19
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 20:18)
<p>Net pasigooglinau.</p><p></p><p>Viskas ok su ts švente ir jos prasmėm:</p><p></p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.google.lt/amp/s/m.delfi.lt/delfi/article.php%3Fid=42865031&amp=1'>https://www.google.lt/amp/s/m.delfi.lt/delfi/article.php%3fid=42865031&amp=1</a></p>

Skaičiau. Ne. Humoro jausmas, kai žeminamos tautos, man nepriimtinas.
Atsakyti

Turbūt reik. Bet jei ta baimė, kuria atsikrato (nebūtinai degindami, užtenka ir pažeminti), yra ne tik Morė, bet ir "žydukė", "čigonė"...

Na, tai tik vienas iš aspektų ir tam tikrą prasmę jis irgi turi.

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 20:22)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="paštininkė" data-cid="73047860" data-time="1677003377"><div><p>Turbūt reik. Bet jei ta baimė, kuria atsikrato (nebūtinai degindami, užtenka ir pažeminti), yra ne tik Morė, bet ir "žydukė", "čigonė"...</p></div></blockquote><p>Na, tai tik vienas iš aspektų ir tam tikrą prasmę jis irgi turi.</p><p></p>

O kokią dar, tavo požiūriu?

Va, iš tavo pacituoto straipsnio:
Taip humoro forma pašiepiama tai, kas netoleruotina kaimo bendruomenėje kaip nukrypimas nuo normos – senbernystė ir senmergystė."

Čia tau normalu?

Monteverte, va, sakau, blynai su Saule neturi nieko bendro:

"Tuo tarpu per Užgavėnes kepami blynai su magija neturi nieko bendra. Šis patiekalas – tai šeimininkės išsigelbėjimas, kai užklupdavo nežinia kelinti persirengėliai. „Būdavo, kad šeimininkė nebeturi kuo pavaišinti, o pavaišinti reikia. Tada kepa blynus. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 21 vasario 2023 - 20:26
QUOTE(paštininkė @ 2023 02 21, 20:24)
O kokią dar, tavo požiūriu?

Va, iš tavo pacituoto straipsnio:
Taip humoro forma pašiepiama tai, kas netoleruotina kaimo bendruomenėje kaip nukrypimas nuo normos – senbernystė ir senmergystė."

Čia tau normalu?

Tuo metu tai buvo norma. Čia tik krikščionys viską pagal laikmetį keičia, kiti gi ne.
Atsakyti

Skaičiau. Ne. Humoro jausmas, kai žeminamos tautos, man nepriimtinas.

Tai ne tik. Gi iš visko

Atsakyti

Tai diena, į kurią reik žiūrėt per humoro prizmę. 

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 20:31)
<p>Tai diena, į kurią reik žiūrėt per humoro prizmę. </p><p></p><p></p>

aga, tik mane neramina tos prizmės smaigalys, kodėl jis nukreiptas į tuos, į kuriuos nukreiptas? Tradiciškai.
Atsakyti

aga, tik mane neramina tos prizmės smaigalys, kodėl jis nukreiptas į tuos, į kuriuos nukreiptas? Tradiciškai.

Todėl, kad tos tautinės mažumos nebuvo mėgiamos. Aš puikiai pamenu senesnių kaimo žmonių kalbas... Ne šiaip nemėgo.

Pvz.čigonu nemėgo dėl jų apgaulių, suktumo ir arklių vagysčių. 

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 20:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="paštininkė" data-cid="73047879" data-time="1677004373"><div><p>aga, tik mane neramina tos prizmės smaigalys, kodėl jis nukreiptas į tuos, į kuriuos nukreiptas? Tradiciškai.</p></div></blockquote><p>Todėl, kad tos tautinės mažumos nebuvo mėgiamos. Aš puikiai pamenu senesnių kaimo žmonių kalbas... Ne šiaip nemėgo.</p><p></p><p>Pvz.čigonu nemėgo dėl jų apgaulių, suktumo ir arklių vagysčių. </p>

O žydukų?
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2023 02 21, 20:26)
Tuo metu tai buvo norma.

Kada?
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 20:36)
Aš puikiai pamenu senesnių kaimo žmonių kalbas... Ne šiaip nemėgo.</p><p></p><p>Pvz.čigonu nemėgo dėl jų apgaulių, suktumo ir arklių vagysčių. </p>

Rimtai manai, kad ir dabar normalu tokį romų naratyvą plėtoti?
Atsakyti

O žydukų?

Susidariau įspūdį, kad tiesiog pavydėjo jiems verslumo. Jie visuomet turėjo pinigų, juos skolindavo (žinoma su procentais) ir taip įsigydavo priešų.

Dar prielaidą turiu, kad lengviau priimdavo visuomenė panašių, greta gyvenančių tautų žmones. 

Tiesa, tai tik mano asmeninė nuomonė :)

Čia tik mno nuomonė.  

Atsakyti

O žydukų?
Papildyta:
Kada?
Papildyta:
Rimtai manai, kad ir dabar normalu tokį romų naratyvą plėtoti?

Aš tiesiog taip spėju to priežastis. 

Faktas, kad taip buvo. Aš nesakau, kad tai gerai ar blogai

Atsakyti