Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Tai jus nuvaziuokit kur toliau nuo Vilniaus, Kauno, niekas ten niekur nesigruda, pustuscios graziausios poilsiavietes smile.gif nes tu ezereliu, upiu tai tikrai Lietuvoje gausu.

Mes kai buvom paskutini karta, tai viena nakti palapineje miegojom, norejom su vaikais paturistauti, tai seniau pamenu tokios vietos tai uzgrustos, uzsiimti reikdavo is anksto ryte anksti, tai dabar per pora dienu nei viena masina net nepravaziavo, nei vieno zmogaus nematem biggrin.gif

vanduo tikrai gana svarus buvo, na mes prie upes buvom, pasimaudem, silta tikrai buvo pakankamai biggrin.gif laukine gamta, pauksteliai, lauzas, jega. biggrin.gif Tiek, kad pasekus vasara ta upe, bet su mazesniais vaikais pats tas buvo. Krantas, dugnas smeliukas. Tiek, matyt, kad jau mazai kas tokiuose vietose poilsiauja, tai aplink tokios jau kaip dziungles, nebepjauna nei zoles, nei krumu priaugusiu, bet smagu gal dar net labiau del to.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 04 06, 17:51)
Visai nesutapo. Lietuviu teletabiams keliones pardavinedavo tokias kaip rusams, nes mantalitetas toks pat.
kadangi as su lietuvias nekeliauju ir nevaziuoju kur juo veza, tai rusus matydavau tik tam tikruose miestuose. Viesbuciuose kur budavau tai budavo vietiniai arba sveicarai vokieciai olandai. Jei budavo rusu tai is vokietijos ir labai kulturingi.

Man labiau nepatiko kinieciai. Nekulturingi laukiniai, kiek teko matyt.

siaip ir rusai skirtingi skirtinguose vietose poilsiauja. Bet jei vaziuoji i pigiausius kurortus, tai nezinau ko kito tiketis, cia gi ne tautybe esme, o zmogaus socialinis sluoksnis.

cia kaip nueiti i mcDonalda ir stebetis publika, ir dar rusiuoti pagal tautybes doh.gif

kadangi gana nemazai pradirbau su zmonem, galiu drasiai sakyti, kad buku, nemandagiu, zemos kulturos zmoniu tikrai visose tautose yra, o jei bendrauji tik su tam tikra grupe ir nelabai turi smegenu, tai gal ir susidaro ispudis, kad visi tokie toje tautoje. Cia kaip prancuzai mane, kad lietuviai visi vagys nes tik tokie dazniausiai atvaziuoavo. unsure.gif Arba kai lietuviai dirbantys visokiuose mcdonalduose mano, kad airiai visi durni, be manieru, apsileide, negrazus ir t.t. nes jie gyvena tokioje aplinkoje, kur nesutinka nei protingu, nei turtingu ir t.t.

Tai pagal tai labiau nusakai save, kur tu buni, kokiose vietose, su kuo bendrauji, kiek sugebejimo mastyti turi, o ne kita tauta.

del kinieciu per mazai pazystu ir maciau, kad kazka apibendrinciau, bet i restorana ateidavo kelios seimos, dazniausiai kartu, tai, kas labiausiai stebino, tai, kad jie viska valge kartu ir starterius ir main course ir dar viska maisydavo, uzsisako daug patiekalu ant stalo ir paskui dalinasi, na gal siek tiek panasu net i lietuviskus tradicinius balius, kai viskas sudeta ant stalu. Vakarieciai labiau iprate kitaip pirma starter, paskui main course ir jokiu dalinimosi , net per balius buna tik taip. biggrin.gif jie palamai gerima ir valgyma net atskiria, daznai ju pubose, nepavalgysi, o restorane per duag nepagersi. Ir net jei geria tai visi kas sau gerimus, jokio gerimo is to pacio butelio, na nebent aisku vyna pilsto prie pietu stalo smile.gif Lietuvoje dazniausiai viskas kartu.
tai kai lyginu vakarus ir rytus lietuviai daugiau tradiciju , kulturos is rytu turi prisigraibe, nei is vakaru, vakarai mums svetimesni, del to, gal keisciau atrodo, kol pripranti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 06 balandžio 2023 - 18:17
QUOTE(lutuke123 @ 2023 04 06, 19:10)
Tai jus nuvaziuokit kur toliau nuo Vilniaus, Kauno, niekas ten niekur nesigruda, pustuscios graziausios poilsiavietes smile.gif nes tu ezereliu, upiu tai tikrai Lietuvoje gausu.

Mes kai buvom paskutini karta, tai viena nakti palapineje miegojom, norejom su vaikais paturistauti, tai seniau pamenu tokios vietos tai uzgrustos, uzsiimti reikdavo is anksto ryte anksti, tai dabar per pora dienu nei viena masina net nepravaziavo, nei vieno zmogaus nematem  biggrin.gif

vanduo tikrai gana svarus buvo, na mes prie upes buvom, pasimaudem, silta tikrai buvo pakankamai  biggrin.gif laukine gamta, pauksteliai, lauzas, jega. biggrin.gif Tiek, kad pasekus vasara ta upe, bet su mazesniais vaikais pats tas buvo. Krantas, dugnas smeliukas. Tiek, matyt, kad jau mazai kas tokiuose vietose poilsiauja, tai aplink tokios jau kaip dziungles, nebepjauna nei zoles, nei krumu priaugusiu, bet smagu gal dar net labiau del to.

tai jei kasdien po darbo, tai kur ten tie vilniečia ar kauniečiai privažinės? todėl ir grūdasi visur
oi žinok, ir čia FB sušiko gyvenimą visiems mėgėjams manau. Pradėjo visi dalintis nuotraukomis iš turistiakų ir visi pradėjo klausinėti vienas kitų kur čia kur tu čia taip? ir taip visos geriausios vietelės jau užkimštos, vos ne muštynės būna kas pirmesnis iš ryto užims kokią gerą šašlykinę
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 04 06, 18:10)

Aha 1990 2000 tai buvo vietu nuvaziavus kur jau netoli Zarasu. Ne arciau jau tada. Moletai buvo apgulti.
Dabar jau niekur nera vietu, gal Latvijoje yra nebent.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 04 06, 19:32)
tai jei kasdien po darbo, tai kur ten tie vilniečia ar kauniečiai privažinės? todėl ir grūdasi visur
oi žinok, ir čia FB sušiko gyvenimą visiems mėgėjams manau. Pradėjo visi dalintis nuotraukomis iš turistiakų ir visi pradėjo klausinėti vienas kitų kur čia kur tu čia taip? ir taip visos geriausios vietelės jau užkimštos, vos ne muštynės būna kas pirmesnis iš ryto užims kokią gerą šašlykinę

nu va beda ta, kad visi grudasi i ta Vilniu gygvent, nes tik ten normaliausia darbai, algos, o likusi Lietuva tusteja... unsure.gif
tarybu laikais, nors i rkomunistai vadovai, bet ziurejo, ak disdlint pramone, imone spo visa Lietuva, kad nebutu sutelkta viskas tik i sostine. tai dar gerai, kad LIetuvoje sostine VIlnius ir uostas Klaipeda, o tokioje Latvijoje is vis sake liudna, viska saplink Ryga tik sukasi, jei toliau nuo ten, tai is vis gluskaimiai kaip montekrista sako, nei darbu, nei vaiku, nei ko idomaus nelike. Estijoje rgi sake panasiai viskas aplink Talina.
LIudna kai taip, per didele zmoniu koncentracija labai musa per gyvenimo kokybe...matyt del to Simasius dare pleza centre miesto... unsure.gif Kai mano gimtame miestelyje bent 3 plezai iki kuriu nuo miesto centro 10 min, kai kurie pesciomis biggrin.gif

Paziurejau as apie tuos Siegel ir Lauryna, na man taip juokas paeme, ta Viktorija panasiau primustu ta Lauryna. Man jis toks pavepes pasirode. Na bet aisku visur visko gali buti, gerai, kad policija reguoja jau galu gale i smurta seimoje. Man visgi ta Viktorija nelabai patinka, gal tik atrodo bet atrodo tokia tustuke.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 04 06, 19:39)
Aha 1990 2000 tai buvo vietu nuvaziavus kur jau netoli Zarasu. Ne arciau jau tada. Moletai buvo apgulti.
Dabar jau niekur nera vietu, gal Latvijoje yra nebent.

jsu ne i ta puse vaziuojat biggrin.gif Link zemaitijos vaziuokit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 04 06, 15:22)
Taip iseina, kad net atostogose jus sau neleidziate visko, ko norit.Skaiciuojat islaidas.
Nesuprantu tokiu 'atostogu'. Tai pazintines biudzetinės keliones, o ne atostogos.
Papildyta:

Diedas jos teliukas, montekrista negali gi viena uzdirbti tokioms kelionems.

Taip išeina, kad judvi su lerva niekur nesat išvažiavusios paatostogaut. Negalit sau leisti? Nes abi klykėt, kad per atostogas SM tikrai nelendat. O jau keli metai nėra dienos kad praleistumėt neįlindusios čia, tai išdavas pati peršasi.

QUOTE(Monteverte @ 2023 04 06, 15:29)
aš nerinkau jokio mero Vilniaus rajonui, aš ne kaime gyvenu, o mieste biggrin.gif

Tai nesuprantu tavęs, sakei kad ne Vilniuj gyveni, tai supratau kad rajone biggrin.gif

QUOTE(Montekrista.back @ 2023 04 06, 16:01)
<p>Atsiliepimus, aišku, būtina skaityti. Mes LT nesiblaškom-pajūryje kasmet savaitę atostogaujam toj pačioj vietoj. Vasaros vieną ilgąjį savaitgalį visad leidžiam toj pačioj sodyboj miške, kitos pagal poreikį.
</p><p> dabar dar rezervavomės su šunimis ir chebra kažkokią, tikiuosi, pasiteisins, bet jau rinkomės dėl šunų biggrin.gif</p>

Visada skaitau atsiliepimus. Ir pagrindinis minusas jei užsienio viešbutis- tai rusų turistai. Net agentė rekomenduodavo tuos kur jų nėra. Dabar dažniausia pati planuoju, kai ne į Turkiją ar Egiptą, nereikia užsakomųjų skrydžių.

QUOTE(Montekrista.back @ 2023 04 06, 16:14)
<p>niu man smagiau pagulėt ten, kur +35, vis įmerkiant uodegą į šiltutėlę jūrą biggrin.gif Išsinuomoji mašiniuką ir merki uodegą vis kitam paplūdimy biggrin.gif</p>

QUOTE(Montekrista.back @ 2023 04 06, 16:16)
<p>Dar idealiau, kai gali ir pasimaudyt, ir pabimbinėt kokiais antikiniais griuvėsiais, sustoti papietauti seno miesto senamiesty ar kavinėj ant jūros kranto. Na, bet čia mes taip nes vaikų turim. Jiems patinka saulė, jūra, pramogos.</p>

Man irgi wub.gif

QUOTE(Montekrista.back @ 2023 04 06, 16:39)

<p>Juokauji gal? palygino ji LT jūrą ir šiltųjų kraštų biggrin.gif Aš LT net nesimaudau, man tamsu, šalta, no no.</p>
<p>LT orai nepalyginami su piečiau.</p>
<p>Kaip tai koks tikslas? Kita aplinka, kiti restoranai, kitas dugnas, pakeliui pamatai vaizdų, bl, nu koks tikslas jai biggrin.gif </p>

Man tai vasarą ir Lietuvoj gerai, palekiam ir į Latviją ar Lenkiją 2-4 dienoms kartais. Arba prie ežerų. Aš į šiltus kraštus važiuoju kai Lietuvoj šalta ax.gif . Nors šiemet rugpjūčiui savaitei turiu bilietus dar į Ispaniją. Daugiau vasarą atostogų neturėsiu, tai savaitgaliais kažkur išleki.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 04 06, 19:48)
Tai nesuprantu tavęs, sakei kad ne Vilniuj gyveni, tai supratau kad rajone biggrin.gif

viešpats, tai be to tavo Vilniaus ką kitų miestų nėra? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 04 06, 19:51)

Jei negyveni Vilniuje, tai rajone, nu kur dar gali gyventi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 04 06, 20:51)

Tai seniau pastoviai Vilnių minavojai.... Rodei kur kokie šiukšlynai... Suprasi tave...
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 04 06, 20:16)
Tai seniau pastoviai Vilnių minavojai.... Rodei kur kokie šiukšlynai... Suprasi tave...

Iš Klaipėdos krašto jinai mirksiukas.gif, o gyvena pas sugyventinį Vilniuj.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 04 06, 20:16)

mokiausi ten, gyvenau, bet negyvenu jau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2023 04 06, 20:56)
Iš Klaipėdos krašto jinai mirksiukas.gif, o gyvena pas sugyventinį Vilniuj.

omg, made my day biggrin.gif
gerai, kad dar ne iš belarusijos ir ne gėja kokia biggrin.gif
Atsakyti
Su pergale 4u.gif Rungtynės kokios buvo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 04 06, 21:45)
Su pergale 4u.gif Rungtynės kokios buvo wub.gif

šis laimikis dar geresnis biggrin.gif tai taip niekur geriau ir nenuėjome...

Policija tikrino vilniečių blaivumą: per valandą tikrai įspūdingas „laimikis“
Atsakyti