Įkraunama...
Įkraunama...

Bananas

Na va, bananai pernešti į šiltą vietą - šiltnamį. Tikiuosi kad po šilumos bado suspras jog reikia pradėti dugti ax.gif
Atsakyti
Jei pavyks tavo eksperimentas, tuoj pat ir as savuosius grusiu i saldytuva smile.gif
Atsakyti
mano bananai isvis jokios gyvybes zenklu nerodo schmoll.gif
Atsakyti
vat būtent kad nerodo jokio noro dygti, nežinau sakau gal spyris į užpakalį jiem padės, tegu dabar dygsta nes jei ne - po kokio menesio jei nematysiu nė dygimo užuomazgu - sukišiu juos į šaldytuva visam menesiui, ir tegu kankinasi ten o po to vėl į karšį, jeigu ir taip nesusipras, tai matyt teks pamiršti visas svajones apie bananus...
Papildyta:
Nors man dar tiesą pasakius kyla tokia idėja, jei nesudygs tai pabandyti užsisakyti jau augaliuką iš užsienio... Nežinau net nenumanau ar tikrai to norėčiau, bet galbūt... Yra nemažai puslapių kuriuose siunčia augalus į lietuvą g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
bet jus seniau raset kad jusu seklos jau isburke... a mano kokias gavau tokios ir tebera blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 05 27, 20:45)
na va jau mūsų auginančių bananus skaičius didėja, sveika atvykus taip sakant smile.gif patarsim būtinai ir kartu tikrai užauginsim didelį bananą smile.gif gal gali nuotraukytę jo įdėti?

Na,jis dar labai mažytis ir kadangi gavau vaikiuką, tai reikia į vazoną normalų pasodinti,tada pabandysiu nufotografuot ax.gif

Kol kas niekas nesidaro,dar labai mažai laiko praėjo,tikiuosi,kad draugausim su bananėliu,būtinai parašysiu,kaip seksis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 05 28, 14:28)
Nors man dar tiesą pasakius kyla tokia idėja, jei nesudygs tai pabandyti užsisakyti jau augaliuką iš užsienio... Nežinau net nenumanau ar tikrai to norėčiau, bet galbūt... Yra nemažai puslapių kuriuose siunčia augalus į lietuvą  g.gif  g.gif  g.gif

Nezinia, kokios bukles jie pasiektu Lietuva unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 05 28, 13:34)
bet jus seniau raset kad jusu seklos jau isburke... a mano kokias gavau tokios ir tebera blink.gif

KAi pamirkiau vandenuke, tai jos ir išburko. O toliau žemelėj būklė nebesikeičia.
Atsakyti
o jus zinojot, kad beveik visas musa rusis reikia daiginti tokiu rezimu: apie 15h - 15C temp., 9h - apie 35 C laips., kitaip gali ir visai nesudygti... blink.gif
Atsakyti

o jus zinojot, kad beveik visas musa rusis reikia daiginti tokiu rezimu: apie 15h - 15C temp., 9h - apie 35 C laips., kitaip gali ir visai nesudygti... blink.gif

gal zinot kokiu budu, kaip tai padaryti? smile.gif
Atsakyti
Tai gal kažkas panašaus ir gaunas. Dieną ant saulutės po plėvele turėtų gerai užkilti, tik gal naktį neatšala taip. Bet galima į lauką išnešt. Jei atsiminsiu bandysiu pamatuot temp.
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 04 13, 19:14)
Štai ką aš pasirašiau pas save po viso to kiek esu skaičiusi užsienio kalbomis, tačiau tai ką parašiau yra tikslu. Bet čia būtent apie Musa Acuminata

Musa Acuminata

(mažasis bananas)
Mokslinis pavadinimas: Musa Acuminata Colla
Šeima: Musaceae, šeimoje yra 2 gentys ir 42rūšys, taip pat išvesta daug hibridų.
Kilmė: Azija, Afrika ir Australija
Tolerancija šalčiui: Lapai pažeidžiami esant 0°C (32°F).
Augimo tendencijos: Auga iki 3 metrų aukščio, lapų plotis apie 1 metrą.
Šis bei tas apie bananus:

Bananas nėra medis, tai žolė. Jiems reikia geros, humusingos žemės ir daug vandens. Augimo procesas sustoja esant 12°C (55°F) , tuo metu reikėtų mažiau laistyti, leisti žemei išdžiūti. Tačiau kol auga, ši žolė megsta labai daug vandens, šito nederėtų pamiršti. Taip pat būna laimingas dažnai nupurškiamas vandeniu. Jam reikia daug vietos augti.

Dauginimasis:

Bananas dauginamas sėklomis, kurios esant 20°C sudygsta per mėnesį, tačiau gali dygti iki 4 menesių esant nepalankioms sąlygoms.

Trešimo tendencijos:

Jauną nežydintį ir vaisių nebrandinantį augalą trešti ketvirtadaliu stiklinės amonio sulfatu kas dvi savaites laiko. Taip pat 2%-3% turinčiu magnio tirpalu kas 2 menesiai. O žydintį ar vaisius brandinantį augalą trešti ketvirtadaliu stiklinės amonio sulfatu kiekvieną savaitę. Žiemos periodu, kada temperatūra yra žemesnė nei 12°C, šios žolės augimas yra labai lėtas ir trešti patartina labai retai ir mažais kiekiais.
      Išvada tokia, kad bananas puikiai augs šiltoje aplinkoje, organiškai aprūpintoje žemėje ir  gaudamas daug vandens. Daug ir dažnai laistyti šiltuoju periodu, tręšti, o žiemą laikyti augalą ramybės būsenoje.

Žydėjimas:

Žydi baltai arba geltonai.
Vaisių vedimas:

Vaisių vedimas iš motininio augalo pareikalauja visų energijos sanaudų, dėl to bananą reikia tręšti dažniau. Augalą dažniau nupurkšti vandeniu, atidžiau prižiūrėti. Vaisiai skinami dar neprinoke, pakabinami i tamsią šiltą vietą ir paliekami prinokti. Po vaisių auginimo leiskite augalui atsigauti, palikite jį keletui dienų pilname šešėlyje, gausiai laistykite, patreškite. Žolė gali numesti lapus, neišsigaskite, atsigavęs augalas išleis naujus.

Žemė:

Žemė turi būti humusinga, geriausia ph tarp 5,5 ir 6,5 . Vazonelyje turi buti labai geras drenažas. Netoleruoja druskingos žemės.
Papildyta:
pati viską parašiau  blush2.gif

daug skaiciau kur, kad sia rusi labai sunku isdaiginti...labai spiriojasi ir jautri temperaturai ir dregmei... tai nemanau, kad bus labai lengva ir greita sudaiginti unsure.gif
Atsakyti