Įkraunama...
Įkraunama...

Bananas

QUOTE(Inexe @ 2008 05 31, 08:40)
super  drinks_cheers.gif  džiaugiuosi už tave labai, galėsi auginti savo žalumą namie  thumbup.gif tikrai smagu kad nusipirkai, tikiuosi ir mūm užaugs greičiau tie sėkliukai  bigsmile.gif

Ar kas RS skaitėt apie nebraskos bananą? Pabandykim aptart, pareiškit savo nuomones  rolleyes.gif  nes pvz man jis nepatinka, rašo kad jo žiedai yra nemalonaus kvapo ir net pats brandinamas vaisius kvepia nekaip... Aišku banas - faina, bet kad savo forma ir skoniu net nepanašus į bananą.

Bėja atradau kad pardavinėja bananus RS skelbimas ką tik įdėtas į    "turgelį" http://www.rojaussod...i...f=13&t=4492 , bet nei kainos nėra nieko, tai parašiau asmeninę žinutę kai pasakys kaina ir jum ją pasakysiu, dar žiūrėk paimsim ir šitų įsigysim  cool.gif

as kainu klausiau... mazutis augaliukas nuo 50lt, suauges augalas 500lt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 05 31, 09:46)
as kainu klausiau... mazutis augaliukas nuo 50lt, suauges augalas 500lt blink.gif

o jetau blink.gif ale jau kaina tai didelė tikrai doh.gif
Atsakyti
na vat dar ir aš su juo susirašiau, ir štai ką jis atsakė kai pasakisua jog 15-20cm dydžio auginukas yra brangoka: cituoju : "brangokai? aš manau, kad tokia kaina yra žema, įvertinus tai, kad rinkoje tokių bananų niekas negali pasiūlyti (duodančių vaisius). o monopolija visada reiškia aukštesnę kainą. kai Lietuvoj pradės auginti tokius bananus, ar bent jau Olandai pasiūlys, tai ir kaina nukris. Šiuo metu ir 100 lt. būtų pigu, nes atsipirktų per 2-3 metus. Juk toks bananas jau pirmais derliaus metais padengtų visas išlaidas, t.y. 150 vnt. yra apie 30 kg, o pinigine išraiška tai reiškia apie 150 lt. Ir taip kasmet, o įdėta būtų tik 50 lt. Tai kas čia brangu? smile.gif " g.gif
Atsakyti
O gal dėl pabandymo būtų verta nusipirkti tokį? kad ir brangu, bet veislė išvesta 1998m. tai lyg ir neseniai, kažkaip iš pradžių skeptiškai žiūrėjau o dabar jau viliojos šiuo pasiūlimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 05 31, 13:12)
O gal dėl pabandymo būtų verta nusipirkti tokį? kad ir brangu, bet veislė išvesta 1998m. tai lyg ir neseniai, kažkaip iš pradžių skeptiškai žiūrėjau o dabar jau viliojos šiuo pasiūlimu smile.gif

O kokia jo veisle? g.gif nes niekur nera pamineta...
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 05 31, 12:12)

Tik kažin kokių jam (bananui) sąlygų reikėtų, kad jis vestų vaisius. Ar įmanoma būtų paprastam kambary, be jokių papildomų priemonių g.gif
Atsakyti
hm... man, kai paziurejau,tai pagal isvaizda tai grynai dwarf cavendish, nes pas mane tokiu pat kotu, tik lapai demeti, nes dar nesubrendes augalas

manau, kad:
"nykštukinis" : musa dwarf cavendish
"super nykstukas" : musa super dwarf cavendish

gal ir klystu blush2.gif
Atsakyti
veislė tai sakė kad kijevo nykštukinis (vienas nykštukinis, kitas super nykštukinis) išvesta 1998 metais. O vaisių duoda prie minimum 16 laipsnių temp. , žiemą gali nukristi iki 10 temp, dar nieko - auga, tačiau vaisių prie tokios temp neduos tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 06 01, 10:26)
veislė tai sakė kad kijevo nykštukinis (vienas nykštukinis, kitas super nykštukinis) išvesta 1998 metais. O vaisių duoda prie minimum 16 laipsnių temp. , žiemą gali nukristi iki 10 temp, dar nieko - auga, tačiau vaisių prie tokios temp neduos tikrai.

nu kad kazkaip internete visai neradau apie tokia rusi, jei rasi, tai parasyk linka mirksiukas.gif

siaip visai buciau pirkusi, bet pradejo kvepeti tas reikalas netikrumu unsure.gif, kazkokia apgaule...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simzalyte: 01 birželio 2008 - 10:14
Siūlau labai pagalvot dėl to banano,siūlomo RS mforume:
1.Net nesiteikia parasyt lotyniško pavadinimo,kad būtų galiam normaliai paskaityt internete, nyštukas ir super nykštukas man reiškia pan.kaip mažiukas ir labai mažiukas,bet daugiau nieko smile.gif
2.Dėl 150vaisių per metus-visada rašoma,kiek max užauginama optimaliomis sąlygomis:atitinkama drėgmė,temperatūra,apšvietimas,tręšimas ir t.t.Tikrai ne kiekviena jam sudarysime optimalias sąlygas.Gal ir veda tarkim vaisius prie 16C-gal kokį vieną per žiemą ir užaugins lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Vat pvz.auginu sanpaulijas,parašyta-žiedai iki 8cm skersmens,pražydo-5cm,nor prižiūtima tikrai neblogai,sąlygos gan optimalios.

Beje,atkreipkite dėmesį į nuotraukas skelbime,kaip jie "namų sąlygom" auginama-aiškiai stovi šiltnamyje+dienos šviesos lempos.

Aišku,kiekvieno teisė rinktis,bet visgi auginukas ne 2Lt kainuoja,o pardavėjo atsakymai kažkokie tiesiog arogantiški.
Beje,aš auginu musa tropicana,skaičiau,kad ir vaisius gali vesti,bet aš jį auginu dėl grožio,man lapai gražūs,tai tie vaisiai man dzin biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campanula: 01 birželio 2008 - 10:37
palyginimui:
internete radau musa acuminata(sinonimas musa nana)-zemaugis bananas
http://pharm1.pharma...ki/yamas675.jpg
palyginimui RS parduodamas super nykstukas smile.gif
http://www.rojaussod...i...f=13&t=4492

Atsakyti
o as palyginimui smile.gif

http://www.hardytrop.....dwarf Cav.jpg

(musa super dwarf cavendish (musa acuminata kultivaras))
Atsakyti