Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

Anyta gyvena kitam mieste,kai vaikas buvo dar visai mazas tai atvaziavus pastoviai lysdavo su savo patarimais,mane tai labai nervino bash.gif .O dabar maziau kisasi,bet kai ka pasako tai nutyliu,nors ir nevisada patinka.Tiesiog supratau kad ji blogo tikrai nenori,tiesiog nori pasidalinti nuomone,patarti...
Atsakyti
kai gime sunelis nesikreipiau nei pas savo mama, nei pas anyta pagalbos. labai sauniai susitvarkem su vyru dviese. o dbr daznai bando paaiskint ar savo nuomone issako tiek viena, tiek kita. bet savaja mama tai greit nuleidziu ant zemes, sakau kai turesiu savo nauju vaiku tai galesi juos mokint kaip noresi biggrin.gif o va anytos tai tik paklausau ir stengiusoi nekreipti demesio. nes kartais kai pasako ka, tai ojojjoj, apsimetu slanga. ir dar vienas minusas - durna mada vis ka nors kisti vaikui i burna - ypatingai tokia kaip kepta duona su cesnaku (gi cesnakas lb sveika doh.gif ) ir kt. bet siaip stengiuosi nesipykti lb smile.gif
Atsakyti
Na, mano anyta praeitą sav. prisipažino, kad ji kol nepagimdžiau, netikėjo, jog viskas bu gerai su leliuku, nes... aų turėjus prieš tai 5 nesivystančius nėštumus ir man dbr pastoviai reikėjo leistis vaistukus į pilvą... Anyta jua seniai man buvo psakius, jei leisies vaistus, tai dar invalidą pagimdysi... matyt dbr per visą mano nėštumą apie tai ir galvojo doh.gif doh.gif doh.gif ir aš supratau, kad ji netiki būsima sėkme, nes kokiam 6 mano nėštumo mėn, sako- turiu medžiagų palutėms, bet dar neduosiu.... na, nesvarbu... svarbu viskas laiminbgai baigėsi ir įrodžiau, jog galiu pagimdyti sveiką mergaitę... nes irgi būdavo priekaištų, kaip anoji marti pagimdė, o tu čia negali pagimdyti... ir iš vis apie tokius dalykus kaip persileidimai anyta net neįsivaizdavo, bet man svarbiausia, kad vyras nepriekaištavo, nors jis ir niekada nėra manęs užtaręs prieš savo mamą... aš seniai jaučiu, kad anytos nesu labai ,,virškinama", nors mes ir nesipysktam... bet ji prieštarauja visiems mano ,,geriems" darbams... noriu studijuot- kam tau jos, nepanaudosi, laikiaus teises- tu nevažinėsi ir t.t.... na tiek to... baigiu pletkinti apie anytą, nes šiaip turi daug ką ir gero... aš tiek nepadirbčiau kaime, kaip ji... paremia kartais ir finansičkai, bet dažnai pagavoju- geriau supratimas, gražūs santykiai nei tie jų kruvinai uždirbti pinigai...

o tie patarimai, tai dar žiūrint kada su jais ,,lendama"... man brolienė (ne anyta, ne mama, bet irgi artima giminaitė), kaip pradėjo patarinėt atva-iavus dar į ligoninę į trečia parą, tai taip užaudrino mane, kad apsižliumbiau ir liepiau jei eiti visus šiuos patarimus perduoti seselėms ir perrašyti straipsnius bi knygas, jei ji jau taip viską geriau žino... po šiai dienai nekalbam su broliene, nes aš po jos apsilankymo pražliumbiau kelias dienas, o ir mažė klykė nedavalgydama iš stresinės mamytės... Jau tokia visažinė, kad net nežino, jog negalima lįsti lankyti į ligoninę ir juolab nervinti... čia neišpasakytas ,,ciekaunumas", o prie ko privedė... laukiu, kol paskambins atsiprašyti, o ji, kiek žianu iš savo mamos, laukia, kol aš paskambinsiu padėkoti jai u- brnagias dovanas... š... tos dovanos, prieš ramybę ir sutarimą... dar plius mano mama užtaria marčią o ne mane... kadangi tada kartu buvo ir mano mama, tai ji man dbr aiškina, kad be reikalo užpykau... aš matos kalta... ir šiaip kai būnam pas mano mamą abi kartu aš ir brolienė, tai marti mamai - Dievas...
Atsakyti
Abi močiutės mums tik padeda ir linki visa ko geriausio... labai jos šaunios, tiesiog nėra prie ko prikibt thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sidrulka laikykis 4u.gif . Svarbiausia išlaikyti gerus santykius su vyru, o visos anytos, brolienės ir t.t. tik epizodai - neimk taip stipriai į širdį - ne su jomis gyventi reikia, laimei biggrin.gif . Sveikinu sulaukus savo kūdikėlio - jis yra visų svarbiausias tau.
Atsakyti
QUOTE(milija99 @ 2010 01 25, 12:40)
Sidrulka laikykis  4u.gif . Svarbiausia išlaikyti gerus santykius su vyru, o visos anytos, brolienės ir t.t. tik epizodai - neimk taip stipriai į širdį - ne su jomis gyventi reikia, laimei  biggrin.gif . Sveikinu sulaukus savo kūdikėlio - jis yra visų svarbiausias tau.

Dėkui už supratimą ir nuoširdų palaikymą 4u.gif
kartais tai galvoji, ar čia tu pats esi dar jaunas ir žalias lotuliukas.gif ir tau reikėtų nusileisti vyresniesiems ir jų paklausyti arba dar geriau, paklausyti, o savo daryti...? ar tie vyresnieji tikrai visada teisūs? kartais tai taip noris pamokyti tuos vyresniuosius, nes atrodo esi dar jaunas, bet daug ką protingiau ir racionaliau išmąstai...

Na, išvada tokia, kad paklausykim, ir jei kas nepatinka, nesibarkim, bet savo darykim... juk neperauklėsim mes jau nei tų mamų, nei anytų...
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2010 01 25, 13:35)
Na, išvada tokia, kad paklausykim, ir jei kas nepatinka, nesibarkim, bet savo darykim...
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Čia mano vaiko auginimo taisyklė biggrin.gif Nes aplink irgi turiu "kompetetingų patarėjų" doh.gif Mano teta 4 vaikus užauginus, labai bandė savo vaikų auginimo modulį man piršti: nedaryk to, nedaryk ano, ne taip šeri ir t.t. doh.gif doh.gif Nepadėjo jokie argumentai, kad jos jaunėliui jau 18 ir auginimo metodika per tą laiką pasikeitė biggrin.gif
Gerai nors tiek, kad ir gyvenant pas tėvus į auginimą ir vaiko priežiūrą mano mama nesikišo rolleyes.gif man ji vieną mergaitę, t.y. mane užaugino ir jau pamiršo kaip kas daroma.
Atsakyti
QUOTE(Simkaa @ 2010 01 23, 01:08)
kai gime sunelis nesikreipiau nei pas savo mama, nei pas anyta pagalbos. labai sauniai susitvarkem su vyru dviese. o dbr daznai bando paaiskint ar savo nuomone issako tiek viena, tiek kita. bet savaja mama tai greit nuleidziu ant zemes, sakau kai turesiu savo nauju vaiku tai galesi juos mokint kaip noresi biggrin.gif o va anytos tai tik paklausau ir stengiusoi nekreipti demesio. nes kartais kai pasako ka, tai ojojjoj, apsimetu slanga. ir dar vienas minusas - durna mada vis ka nors kisti vaikui i burna - ypatingai tokia kaip kepta duona su cesnaku (gi cesnakas lb sveika doh.gif  ) ir kt. bet siaip stengiuosi nesipykti lb smile.gif

drinks_cheers.gif
Mes taip pat su vyru dviese sauniai tvarkomes... O anyta tai baisiai uzkinisa su savo pamokslais blink.gif doh.gif
Atsakyti
bet paklausiu, ei jau pataria ir reikalauja, kad darytum kaip ji sake, o tu pamascius nusprendi nerizikuoti(maniske siule vaikui nuo slogos alieju pilti i nosi)...o ji tuo metu stovi ir piktybiskai reikalauja ,kad darytum kaip liepta... galiausiai kai pasakai NE, uzsipuola,kad neklausai, ji gi tik rero norejo smile.gif

Atsakyti
mano mama tai labai padeda, per daug nieko neaiskina, nesikisa, o anyta tai gun_bandana.gif pofik jai yra ta anukele ar ne.nors tai pirma ir vienintele jos anuke.nesidomi ji isvis, jauciu beda istiktu tai net nepasidometu. kaledom net nieko mazei nepadovanojo, tai jauciu taip ir su pirmuoju gimtadieniu bus verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Nors gyvenam labai toli tiek nuo mano mamos tiek nuo anytos... Bet... Vos tik nuvažiuojam į svečius pas anytą, tai toji jau pradeda viską daryt savaip... Vat pavyzdžiui ji geriau žino kada vaikas alkanas ir kaip jį reikia maudyt... Aš vos širdies smūgio negavau kai ji pagriebus vaiką pradėjo jį maudyt.. Prisileido pilną vonią, tas vaikas rėkia, klykia nesavo balsu, o ji "Plauk mažiuk, plauk"... Tai pamačius kaip griebiau vaiką...Vaikas dar kelis kartus maudomas vonelėje klykė.. Na o dabar ir vėl pradėjo maudomas šypsotis.. Tai dabar kiekvienas važiavimas pas ją man kelia stresą....
Atsakyti
Na sitoje vietoja man pasiseke, anytos neturiu, uosvis nesikisa, o mama mano labai sauni, ji niekur nesikisa jei as neklausiu, siaip tai gyvena toli abieju tevai, tai tvarkomes puikiai dviese ax.gif . Siaip tai man labai mama padeda kaip atvaziuoja, o tetis is viso nesikisa niekus, nes zino, kad kaip asa pasakysiu taip ir bus. Nebeesu ta ju mazoji mergaite biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pušūnė: 27 sausio 2010 - 16:13