Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

Nors musu maziukas dar pilvelyje tuksena, bet kazkaip as jau karingai nusiteikusi. Tvirtai uzsibrezem, kad savo mazuteli auginsim patys ir niekieno pagalbos neprasysim. Mano mamukas labai supratinga, nesikisa, atsargiai pasiteirauja, bet niekada nesikisa, nevadovauja. Gailisi tik manes, nes anyta uz 5 kisasi ir nurodineja. As jau anyta is karto perspejau, kad pagalbos jokios nepriimsiu ir i svecius, maziuko aplankyti patys pakviesim. Jau anksciau ji megino nekviesta ir neprasinesusi i svecius brautis bet ivedem sava tvarka.
Vyresnio amziaus zmones vadovaujasi savais kanonais ir ju nepakeisi, jei kas nepatinka, geriausia mandagiai tiesiai sviesiai issakyti ka galvoji, kas nepatinka. Kitas reikalas yra kai pasakai, bet vistiek nesupranta doh.gif
Atsakyti
Netoli mūsų gyvena mano uošviai, tai anyta praktiškai būdavo pas mus iš pradžių, kad "padėtų", bet aš viską dariau pati ir vyro vis prašydavau, kad padėtų ką nors, kas susiję būtent su vaiku, kad nekištų savo nuomonės ir nepatarinėtų kaip jos nuomone reikia daryti, nes kiek pasakojo, tai jos laikais viskas būdavo visai kitaip ... Žodžiu, svarbiausia neapsileisti vaiko auginimo klausimais, jei nori padėti - tegul padeda namų ruošoje.
Atsakyti
o as labai dziaugiuosi, kad mano mama gyvena tam paciam mieste... nes vis del to, reikia kartais ir mums su vyru kazkur iseiti, ir reikia kazkam palikti vaika... ir dziaugiuosi, kad mano mama, o ne uosviene ziuri maziuke... lotuliukas.gif kazkaip saviskei mieliau palieku, labiau pasitikiu rolleyes.gif
Atsakyti
Į mūsų vaikų auginimą nesikišo nei vieni, nei kiti. Tiesiog klausdavome jų patarimo, jei to reikėdavo. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
tik parvažiavus iš ligoninės, bandė abi mamos savo tiesas dėstyt, bet labai gražiai buvo "nugesintos". kad nebe tie laikai ir vaikai auginami šiek tiek kitaip... biggrin.gif
Tai niekas nesupyko... Bando ir dabar, kai ką įsidedu į galvą, o ko nereikia - praleidžiu, galva palinksiu ir viskas OK thumbup.gif
O šiaip kai paprašom pagalbos pabūti, jeigu tik gali, visada sutinka...
P.s. nors anyta, kai dar apie anūkus nebuvo kalbos sakė, kad jinai dar jauna ir su anūkais tikrai nesėdės cool.gif
Atsakyti
na o pas mus taip. Mano mama niekada i jokius reikalus nesikisa, tik paskambina ir pasiteirauja kaip mes laikomes. O vat anyta doh.gif uzveikia negyvai. Ji netoli nuo musu gyvena, gal 15 kilometru ale labai daznai atvaziuoja pas mus, bent jau karta i savaite arba du, isproteti galima. O kai mazyte gime tai isvis visur prikisa.
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2010 03 09, 19:31)
na o pas mus taip. Mano mama niekada i jokius reikalus nesikisa, tik paskambina ir pasiteirauja kaip mes laikomes. O vat anyta doh.gif  uzveikia negyvai. Ji netoli nuo musu gyvena, gal 15 kilometru ale labai daznai atvaziuoja pas mus, bent jau karta i savaite arba du, isproteti galima. O kai mazyte gime tai isvis visur prikisa.

Pas mus labai panasi situacija.Mano mama stengiasi nesikisti visiskai, jei ko paklausiu pataria tada.Nu, o jau anyta doh.gif nuo pat mergytes gimimo man nuolat priekaistauja, kad as ta ar ana blogai darau.Dziaugiuosi, kad ji gyvena uz 30 kilometru, tai daznai neatvaziuoja, bet uztenka man jos ir skambuciu schmoll.gif
Atsakyti
anyta:)) gimus sunui, is nuomojamo buto persikraustem pas vyra - 4 k.butas buvo tuscias, jo tevai gyveno sodyboj, sesuo istekejusi pas vyra. gal menesi buvo ramu - atvaziavo pora kartu trumpam, tik liepe isnesti savo daiktus is buvusio sesers kambario. kokiam galui nesupratau - nes jau metus ji ten negyveno, bet nesigilinau. po to prasidejo kosmaras - siaip pries mums ten apsigyvenant dievagojosi kad gyvens sodyboj, bet vis dazniau pradejo atvaziuot i miesta. atvaziavus - kiso nosi visur ir komentuodavo kiekviena mano zingsni - lyg buciau pasauly vakar atsiradus
kodel saltibarsciai be bulviu, ar as nzn, kad prie ju bulves reikalingos?
kodel as nemaitinu vaiko krutimi - oj kaip blogai g.gif
kodel as misinuka kratau, galima svelniai ismaisyti schmoll.gif
kodel as vaika ne taip maudau doh.gif
kodel as jo stipriai nesuvystau verysad.gif
ir dar begale kodel per diena. doh.gif
galiausiai baigesi tuo, kad atsikrauste jie su vyru i savo buta. ta pacia diena pabegau pas mama, po savaites vel teko issinuomoti buta.
ps. 4 kambariu butas 2 metus stovi tuscias - jie vel gyvena sodyboje. g.gif
Atsakyti
man nei padeda, nei trukdo smile.gif pati tvarkausi su vaikais smile.gif
Atsakyti
Vakar, trecia dieną po gimdymo blink.gif , sugužėjo vyro giminės doh.gif
nu kad takto neturi nevažiuoti taip anksti, tai aišku ir reikėjo tikėtis, bet kad proto nėra klausinėti visokių nesąmonių tai jau likau apakus unsure.gif
Pvz. jau figūra atsistato? blink.gif blink.gif blink.gif
Pebėgau į miegamąjį maitinti, tai sugebėjo lįsti blink.gif ir dar su tokiom replikom "gal nėra pieno"...
Verkiau visą vakarą, tieisog isterija buvo verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, na mano lialiukas tik pakeliui, bet jau prisiklausau visokių patarimų, tiek iš mamos tiek iš uošvienės... Mama bando pasakoti kad bus taip ir anaip, o kai aš sakau, kad dabar viskas šiek tiek kitaip - pyksta baisiausia... maždaug kaip tu drįsti man prieštarauti, aš du vaikus užauginau... nu užauginai tai užauginai, bet metodai tai gal patobulėjo... kodėl aš turėčiau grįžti į gūdžius sovietmečius, kai ginekologės draudė gerti vandenį, kai troškina, o pasakiusi, kad išbėrė pilvą, rizikavai sulaukti replikos, jog praustis reikia... doh.gif
Apie uošvienę tai išvis patyliu, pagal ją turėčiau ėst po 6 cepelinus į dieną ir gimdyt 4,5 kg vaiką, nes kitaip tai šakės, nenormalu...
Kaip reiks išvengti jos vizitų nelabai įsivaizduoju, nes vyras jai nesipriešina... mama gi. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubumka+ @ 2010 03 13, 15:06)
Vakar, trecia dieną po gimdymo  blink.gif , sugužėjo vyro giminės  doh.gif
nu kad takto neturi nevažiuoti taip anksti, tai aišku ir reikėjo tikėtis, bet kad proto nėra klausinėti visokių nesąmonių tai jau likau apakus unsure.gif
Pvz. jau figūra atsistato?  blink.gif  blink.gif  blink.gif 
Pebėgau į miegamąjį maitinti, tai sugebėjo lįsti  blink.gif  ir dar su tokiom replikom "gal nėra pieno"...
Verkiau visą vakarą, tieisog isterija buvo  verysad.gif

Bubumka, uzuojauta tau dideliausia del tokiu giminiu unsure.gif zmones visai be jokio supratimo blink.gif Bet tik tu pasistenk nusiraminti ir nesinervuot.Turi maza grazuoli kukuliuka, ziurek i ji ir neleisk kad del kazkokiu idiotu tam mazuliukui reiktu matyt isterikuojancia mama cool.gif laikykis wub.gif
Atsakyti