Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(ditukas79 @ 2009 02 28, 01:26)
man po gimdymo labai padejo mama,uz ta as jai labai dekinga esu ax.gif ,o anytai ne anukelis galvoj  doh.gif na ir gerai,nes jai savo mazulio as nepalikciau,o mama labai pasitikiu 4u.gif

man mama po gimdymo daug padejo ir dabar dar padede,o anyta anukeli mate 3 kartus per pusantru metu,as jos ir neprisileidziu,ji mane labai iskaudino.kol bus mano jegose ol savo vaika laikysiu kuo toliau nuo jos schmoll.gif kaip mes tarp draugiu sakom tebunie palaimintos mociutes,tai musu mamos thumbup.gif
Atsakyti
Mama labai daug padeda,pati ateina ir sako, nu eik pasivaiksciok kur thumbup.gif
Atsakyti
Mano uosviene tai jau a.a., o kadangi apie mirusius arba gerai arba nieko, tai nieko ir nerasysiu....
O mama verztusi padet, bet as jos neprisileidziu schmoll.gif Jau man gana kad brolio vaika rukyta zuvim prisere zinodama, kad vaikas zuviai alergiskas (ir ne siaip sau alergiskas - ant viso kuno tik delnai ir padai nenuberti budavo verysad.gif ). Apie mano dukra jau irgi skiedzia kaip "Aiste greit ir silke, ir lasinius valgys" fool.gif Vakar sveciuose buvom tai atsiveziau koses savo kad pamaitint. Tai mama paklausus is ko ta kose po to pareiske "vat tu Aistei specialiai koses verdi (intonacija mazdaug pffffffff), o as tai tau specialiai neviriau - sriuba virdama is bendro puodo morka su bulve isimdavau ir sutrindavau". Nu suprantu kad anais laikais ankstyvas primaitinimas buvo iprastas, bet taip ir pagalvojau "oi aciu tau mamule kad buvai tokia man rupestinga" mega_shok.gif Ir isvis pastoviai man dukra isrikdo. Pvz. vakar tipo dukdama pradejo ta vaika visaip kratyt, purtyt. O po to aiskina kad Aiste ant jos ranku rekia, nes mamyciuke aggressive.gif Nesuprantu as kaip ji mus tris isaugino?...... doh.gif
Atsakyti
Manau šiais laikais mūsų mamoms ir ypatingai anytoms sunku susitaikyti su tuo, kad dabar vaikų auginimas yra labai pasikeitęs, juk beveik visos vaiko auginimo normos yra apverstos aukštyn kojom, palyginti su tarybinių laikų normomis, juk jos užauginę ne po vieną vaiką ir užauginę juos sveikus ir stiprius yra įsitikinusios, kad viską darė gerai, o čia jauna marti ar dukra ima ir pareiškia, kad vaikui iki 5-6 mėn neduos nieko kito, tik savo pieną ir jokių arbatėlių, vandenėlių ar košytčių, negano to, ta jauna marti maudydama kūdikėlį į vonia nebeberia kalio permanganato, kaip buvo daroma anksčiau ir t. t. būtų galima vardinti ir vardinti pasikeitusias vaiko priežiūros taisykles.

Nors mano anyta, ačiū Dievui, nėra velnio pramanyta, bet vistiek negalėčiau visiškai patikėti savo stebuklo jai, na nebent labai trumpam, valandai ar dviem,

kai ji nori man duoti kokį nors patarimą, niekada į akis nepasakau, kad tikrai taip nedarysim, tiesiog išklausau ir padarau taip kaip man reikia ax.gif

O su mama visai kitas reikalas, mama savo aš pasitikiu ir tikrai žinau, kad galiu į ją vidada kreiptis ir ji su mielu noru padės ax.gif
Atsakyti
Kaip gime maziukas tai mes gyvenom pas mano tevus, tuo metu remontavomes savo namuka ir galiu tik tiek pasakyti, kad man tai labai padejo manoji rolleyes.gif juk viskas dar taip nauja buvo, daug patare kaip, ka daryti.Pabudavo su anuku rolleyes.gif
Atsakyti
Man tai tik trukdo aš pasitikiu tik savimi tai dėlto niekam ir nepalieku savo vaikų o nuo pat gimimo visur kartu su manimi.
Atsakyti
Man auginti anyta labai padeda 4u.gif Uz tai as jai dekinga, bet jau su savo patarimais doh.gif isvaryti is proto gali blink.gif
Atsakyti
Man labai padeda mama, apskritai mano tėvai padeda, kiek gali thumbup.gif, o anyta netrukdo, nes gyvena kitam Lietuvos gale ir visai neatvažiuoja mūsų aplankyti. Ir gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi mama labai padėjo. Ir tikrai nesvarbu, kad mūsų mamos ar anytos yra ne tos kartos. Juk ne viskas kas nauja yra gerai ir tai kas sena- blogai. mirksiukas.gif Aš manau, jog mama ir anyta padeda iš visos širdies, o tai ir yra svarbiausia. smile.gif
Atsakyti
padeda,bet kartais būna nervina kai pasako,o mano laikais tai... doh.gif
Atsakyti
Mano tėvai ir uošvienė gyvena toli nuo nuo mūsų. Kaip sakoma, kuo toliau uošviai gyvena, tuo geriau sutari... smile.gif
Su uošviene santykiai tikrai nėra geri, gerai, kad retai tenka susitikti, o ir susitikus bando savo nuomonę kišti. doh.gif
O mano mama atsargiai savo nuomonę sako, neprimeta jos. thumbup.gif
Atsakyti
Mama labai padeda ir padejo, po gimdymo net atostogas pasieme smile.gif

O anyta - gal ir padetu, bet neleidziu. Tik mamai galiu patiket savo brangenybe smile.gif
Atsakyti