Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(Apsimetele @ 2009 03 01, 15:44)
kai dar buvau  nestuke.gif  maniau, kad jus pagimdziusios perdedat besiskusdamos savo anytomis ir mamomis... nu bet dabar  doh.gif  isivaizduokit antra diena po gimdymo atvaziuoja i ligonine mama manes aplankyt ir ka as girdziu: nu bet tu kokia stora, kai buvai nescia tokia neatrodei...  doh.gif  arba - uzsidek dirza po nestumo, kaip cia vaikstai...  doh.gif  dar geras buvo: kodel galvos neissiplauni?  doh.gif  nu dieve, sakau - as tik ant koju po gimdymo  atsistojau, sutinus visa, prakaitas zliaugia, vaika bijau viena palikt kad ir i tualeta iseit, o ji man tokius priekaistus zeria  doh.gif  nu zmogus nepagalvojo matyt, kad per anksti tokie patarimai...  doh.gif  anyta vos ne skandala iskele, kodel as vaikui arbatu neduodu  doh.gif  mano argumentai, kad uztenka tik MP nepadejo... dar kodel as sauskelnes naudoju... atseit reikia be sauskelniu vaika augint  doh.gif  nu zodziu  doh.gif  dar sugebejo apie mano figura pastabu duot  unsure.gif  taip liudna pasidare, galvoju, po gimdymo nei menuo nepraejo, o as jau turiu kaip menekene vaiksciot  unsure.gif  nuvarys i depresija jos mane  schmoll.gif  svarbiausia, kad sneka nepagalvojusios, o as viska i sirdi imu  unsure.gif

Kaip man tavęs gaila 4u.gif Reikėjo joms tiesiai šviesiai po tokių komentarų rėžti, kad nuo rytojaus pradedi laikytis dietos (ir nesvarbu, kad gali dingti MP), nes nuo jų kalbų tau prasideda depresija. Ir apskritai, tik pagimdžiusios moters pareiga atrodyti kaip modeliui, o tu tundra, nieko nesupratai. Ačiū, šauniosioms patarėjoms, kad nušvietė protą blink.gif

Kas liečia mamas ir anytas, aš jau dabar žinau, kad mama įkyriai savo patarinėjimų nekiš thumbup.gif ir vien dėl to aš juos priimsiu, o anyta patarinės visažinės tonu, pasakos, kaip čia taip vaikus auginam, juk anksčiau taip tikrai nereikėjo daryti ir t.t. doh.gif O blogiausia, kad visos jos istorijos, susijusios su gimdymu ir vaikų priežiūra kaip iš kokio košmaro. Jai atrodo, kad tai padės tinkamai nusiteikti, žinosiu, ko tikėtis ir t.t., bet man jos ne padeda o tik siaubą varo. Norėčiau tokių dalykų negirdėti blink.gif
Atsakyti
MAn tikrai padeda. Pati as esu prisiskaiciusi siuolaikinio auginimo technologiju, bet realiai daznai veiksmingesnes tos senovines, uz kurias esu butent mamai ir anytai dekinga.
Atsakyti
mano mama kitam mieste gyvena tai nelabai speja uzknisti patarimais, praleidziu pro ausis smile.gif uosviene stengiasi demokratiska but tipo nesikisa, bet kartais nesusilaiko lotuliukas.gif maziui buvo 2men ir 3sav kai jinai uzskele kad jau galesiu tuoj banano duot lialiui doh.gif blin blin nors ir misinuku maitinu bet tik kartais papildomai atsigerti biskiuko duodu o jai atrodo kad tas vaikas turetu triubinti arbatas vandeni kiaura diena, ypac kai verkia, nakti (kai vaikas mano nakti nesikelia ir jinai tai zino, vadinasi man deretu ji pazadinti?!), pries nakties miega (o kada pieniuka duoti?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonora_: 07 balandžio 2009 - 16:45
.... mano mama ir anyta tik pasako, kaip buvo anksčiau, klausia kaip dabar viskas apie vaiką sukasi-kaip maitinamas, rengiams- bet savo nuomonės nebruka, tuo džiaugiuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apsimetele @ 2009 03 01, 15:44)
kai dar buvau  nestuke.gif  maniau, kad jus pagimdziusios perdedat besiskusdamos savo anytomis ir mamomis... nu bet dabar  doh.gif  isivaizduokit antra diena po gimdymo atvaziuoja i ligonine mama manes aplankyt ir ka as girdziu: nu bet tu kokia stora, kai buvai nescia tokia neatrodei...  doh.gif  arba - uzsidek dirza po nestumo, kaip cia vaikstai...  doh.gif  dar geras buvo: kodel galvos neissiplauni?  doh.gif  nu dieve, sakau - as tik ant koju po gimdymo  atsistojau, sutinus visa, prakaitas zliaugia, vaika bijau viena palikt kad ir i tualeta iseit, o ji man tokius priekaistus zeria  doh.gif  nu zmogus nepagalvojo matyt, kad per anksti tokie patarimai...  doh.gif  anyta vos ne skandala iskele, kodel as vaikui arbatu neduodu  doh.gif  mano argumentai, kad uztenka tik MP nepadejo... dar kodel as sauskelnes naudoju... atseit reikia be sauskelniu vaika augint  doh.gif  nu zodziu  doh.gif  dar sugebejo apie mano figura pastabu duot  unsure.gif  taip liudna pasidare, galvoju, po gimdymo nei menuo nepraejo, o as jau turiu kaip menekene vaiksciot  unsure.gif  nuvarys i depresija jos mane  schmoll.gif  svarbiausia, kad sneka nepagalvojusios, o as viska i sirdi imu  unsure.gif

vajetau... maniau cia man vienai ta teko patirti... atrodo kad skaiciau savo parasyta istorija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bela @ 2009 02 23, 00:45)
Dar prieš metus būčiau pasakiusi, kad turiu ne tik fantastišką mamą, bet ir pakančią, nepamokslaujančią, malonią anytą, bet jau koks pusmetis anyta baigia iš kantrybės išvesti blink.gif  Praktiškai moko kiekviename žingsnyje - "aš kai savo vaikus auginau dariau taip ir taip, o va tu, darai neteisingai". Jei paprieštarauju, tai ji atremia, "tai, ką tavo knygose rašo, tai toli gražu iki tiesos, ir t.t." Iš pradžių tik išklausydavau ir darydavau kaip man reikia, bet kuo tolyn tuo daugyn mane ji erzina su savo pamokymais ir pamokslavimais unsure.gif  doh.gif. Pradėjau galvoti, gal aš tikrai viską blogai darau? Bet nemanau, daugiausia jai kliūva tai, kad aš darau viską kitaip nei ji - skaitau daug knygų, žurnalų - "ten tik visokie išmislai"- jos žodžiai, stengiuosi ištrūkti iš namų į kokius renginius, palikdama vaiką tėčiui - tai čia irgi jau nekas - "vyrai kitus darbus turi dirbti" ir pan. Negaliu nuo jos pabėgti, nes ji gyvena tame pačiame name, tai nori nenori tenka dažnai matytis. verysad.gif

rolleyes.gif VA VA TA PATI MELODIJA IR MAN,NORS AS DUKRYTE PAGIMDZIAU PRIES 10 DIENU,BET ANYTA JAU SU SAVO SAPALIOJIMAIS BAIGIA ISVEST IS KANTRYBES.VIS AISKINA KAD ANKSCIAU TAIP NEBUVO,KAD TAIP IR ANAIP,TAI DEPRESIJA VARO NEBEGALIU...VIS KISA SAVO PATARIMUS KAIP AUGINDAVO IR VYSTYDAVO VAIKUS.KAD MANO VAIKAS ATVIRU KAKLIUKU NEAPRENGTAS,O DIEVE TRUKSTA ZODZIU.BET BUVAU KELIS KARTUS PUSVALANDZIUI PALIKUS JAI,TAI PATENKINTA LIKO,IR PAMPERSA PAKEITE biggrin.gif tongue.gif KO NESITIKEJAU, lotuliukas.gif ( lotuliukas.gif JUK ANKSCIAU NEBUVO PAMPERSU)
Atsakyti
Mano mama kitam mieste gyvena, bet zinau, kad ir gyventu salia, nesikistu, nelistu ir nepatarinetu.
O anyta... kai susipazinom, ji man tokia labai "baba tank" atrode - bajava, tik lekia, tik eina, tik rekia, aiskina, kisasi, mostaguojasi, komanduoja... blink.gif Dabar kazkaip pripratau ir ji man tokia baisi nebeatrodo. Siaip yra geros dusios zmogus ir stengiasi nuosirdziai padeti, uz ka as jai dekinga esu. Bet vis tiek nebutu anyta jei neturetu savo "bajeriu", kur kartais truputi knisa ir tas "visaziniskumas" islenda.
Siuo metu laukiames leliuko. Tai vat vienas is jos kisimosi, aiskinimo epizodu, kai galvoja, kad mes su MB kokie tai naivuoliai: kalbejom apie vezimelius, koki issirinkti ir pan. Tai ji dar man nespejus kazko daugiau pasakyti eme destyti - nu bet turit ziuret ne tik isvaizda vezimelio, dizaina, bet ir kad patogus butu... ir varo savo kazka toliau blink.gif o as ja nutraukiau ir savo emiau varyt. Taip taip, sakau, dizainas ne paskutineje vietoje, bet ir ne pirmoje. As turiu savo kriterijus vezimeliui issirinkti - pirma, kad tilptu i lifta, antra - svertu ne daugiau kaip XXX kilogramu, trecia butu su tokiais ir tokias ratukais... Tai anyta maciau kaip per sekunde uzsiciaupe supratusi, kad uz ja ismanau simta kartu daugiau. Ji nemoka naudotis internetu ir nezino, kiek ten galima rasti patarimu, galu gale, koks naudingas kartais gali butu SM forumas ir kad pries pirkdama viena brangiausiu mazylio pirkiniu tikrai nezadu eiti na ura i parduotuve.
Tai va, jei netyngiu, as dazniausiai anytai tokiu budu stengiuosi isdestyti savo poziuri. Kol kas veikia.. drinks_cheers.gif matysiu, kas bus, kai gims lelius g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Mes iš ligoninės važiavome tiesiai pas mamą, nes nepasitikėjau savimi. Pagyvenome savaitę. Laabai padėjo ir iki šiol klausiu patarimų, jei kyla neaiškumų
Atsakyti
as mamai esu labai dekinga, nors ji pati neturi sveikatos ir jai sunku keleta valandu isbuti su anuke, bet ji labai stengiasi man padeti, net budama labai prastos sveikatos, ateina kasdien bent valandelei kitai, aciu tau mamyte 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
na man tai anyta padejo aisku daug ri nesaminiu patardavo, bet jau labai nesikisdavo. thumbup.gif
Atsakyti
Anyta (aciu dievui) isvis nesikisa i musu gyvenima (pabandytu kistis) ir siaip man atrodo kad jai nusisvilpt ant anukes, jokio susizavejimo jos veide nemaciau, kai isvydo savo anuke doh.gif bet tai man ir nereikia...na o mama...mama yra mama lotuliukas.gif visada kisosi ir kisis i mano gyvenima....kartais taip uzknisa kad ne tas zodis.... doh.gif pastoviai man aiskina kaip turiu vaika auginti doh.gif staugia ant manes kad vaikui arbateliu neduodu ir ttttttt, kad tipo ji augino visai kitaip nei as savo vaika auginu....o kad vaikui iki 6 men pilai pakanka MP ji su tuo KATEGORISKAI nesutinka, ir del to pastoviai pykstames.....nu vienzo siaubelis bigsmile.gif
Atsakyti
Gyvena netoli, o visai visai nepadeda tik laukia kada į svečius užeitume, pasidžiaugia vaikučiu ir ate, o mano tėvukai toliau gyvena, jie tikrai mums padėtų ir padabotų unsure.gif
Atsakyti