Įkraunama...
Įkraunama...

Persikai

na ką, galiu raportuot. 'Mairos' neradau niekur. Buvau toj prekyvietėj prie Ūkininkų turgaus (Dembavos medelyno), prie IKI šalia Senukų (Zapyškio medelyno) ir Kalvarijų turgaus.
Dembavos medelynas vakar gavo tik abrikosus Fortūna, persikų nėr jokių. Zapyškio medelyno atstovybėj nusipirkau abrikosą Raudonskruostį ir persiką Royalvee po 19,98 lt. Kalvarijų turguj abrikosų ir persikų sočiai. Mairos vis dėlto neradau. Pirkau Anykščių medelyno trejų metų persiką 'Rygos velvetas' (pirmąkart girdžiu apie tokį, bet kataloge aprašymas geras) už 40 lt ir dviejų metų abrikosą 'Harcot' už 30 lt.
Gavau velnių nuo šeimynos, kad veltui pinigus mėtau, nes vistiek jie iššąla. Nu ale nieko girdėt nenoriu - bandysiu augint, ir viskas. Šiemet geriau aptūlosiu žiemai.
Atsakyti
bandyk sodinti ,kur užuovėja.Pas mane visi gyvi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 22, 17:24)
na ką, galiu raportuot. 'Mairos' neradau niekur. Buvau toj prekyvietėj prie Ūkininkų turgaus (Dembavos medelyno), prie IKI šalia Senukų (Zapyškio medelyno) ir Kalvarijų turgaus.

g.gif hm...ten yra ir Dembavos medelynas, bet salia lauko prekyveteje augalus pardavineja "Zalia stotele" ax.gif Siandien ir as buvau, bet vyras neleido pirkti antro persiko blush2.gif , tai ir nepaklausiau ar dar yra....
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 04 22, 21:11)
g.gif  hm...ten yra ir Dembavos medelynas, bet salia lauko prekyveteje augalus pardavineja "Zalia stotele" ax.gif 

net nepagalvojau šalia dar vienos prekyvietės pasidairyt doh.gif
Na, bet jau apsipirkau, be trečio persiko teks apsieiti. Kol kas. Nes buvo pas mane trys. Jei matysiu, kad ir trečiasis tikrai negyvas (vis dar tikiuosi, nes didžiausias ir gražiausias buvo..), tai su laiku, matyt, neiškentusi vis dėlto nutversiu ir Mairą.
O šiaip tai gaila, kad tas sodas ne guminis. Ir nemažas pas mus, kokie 20 arų, gal daugiau - vien sodas su vaismedžiais. Ir vistiek man dar visko norisi, bet jau sunkiai randu vietą, kur ką įkišt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 23, 08:39)
net nepagalvojau šalia dar vienos prekyvietės pasidairyt  doh.gif
Na, bet jau apsipirkau, be trečio persiko teks apsieiti. Kol kas. Nes buvo pas mane trys. Jei matysiu, kad ir trečiasis tikrai negyvas (vis dar tikiuosi, nes didžiausias ir gražiausias buvo..), tai su  laiku, matyt, neiškentusi vis dėlto nutversiu ir Mairą.
O šiaip tai gaila, kad tas sodas ne guminis. Ir nemažas pas mus, kokie 20 arų, gal daugiau - vien sodas su vaismedžiais. Ir vistiek man dar visko norisi, bet jau sunkiai randu vietą, kur ką įkišt  biggrin.gif

Pas mane jau pumpurai sprogsta,vienas maira tikrai
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 23, 08:01)

ech, kaip tau gerai..
Na nieko, kitą pavasarį ir aš girsiuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 23, 09:27)
ech, kaip tau gerai..
Na nieko, kitą pavasarį ir aš girsiuos  biggrin.gif

tik vaisių dar neveda lotuliukas.gif
Atsakyti
O as nervinuosi, kad maniskiai jau pasodinti-o orai neaiskus pasidare doh.gif

As ir visko noriu blush2.gif
Papildyta:
Beje, kvaila tiketis, kad siemt paragausiu koki vaisiu blush2.gif g.gif unsure.gif
Atsakyti
Persikas mūsų ketvirti metai,jau pernai valgėme,gal 20 vaisių.Tik matt mūsų koks vėlyvas,labai jau vėlai sunoko persikai.Šiemet jau matau ,kad sprogsta pumpurai,kad žiedus tik šalnos nenušaldytų. g.gif
O va abrikoso nenusaugojome pernai po žiemos.Šiemet medelyne stengiausi abrikoso pusėn net nežiūrėti. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 04 23, 16:15)
O va abrikoso nenusaugojome pernai po žiemos.Šiemet medelyne stengiausi abrikoso pusėn net nežiūrėti. schmoll.gif

turguj vienas prekeivis turėjo abrikosų latviškų, kurie patys atspairiausi šalčiams. Pavadinimo nepamenu, nes nepirkau - jau turėjau prieš tai du nusipirkus.
Aplamai šiemet iš visų pardavėjų girdėjau, kad reiktų rinktis latviškas veisles būtent dėl atsparumo šaltai temperatūrai.

Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 23, 08:01)

Mano maira irgi sita ziema atlaike - maciau, kad gyvas medelis 4u.gif O po kiek metu jis derliu pradeda duoti? Sodinau 2008 rudeni... Ar jau siemet galiu tiketis paragaut? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 22, 17:24)
na ką, galiu raportuot. 'Mairos' neradau niekur.

aš šiandien skambinau į ''Zapyškio medelyną'' Kaune, tai sakė yra, po 20lt.
Jau kaip skuosiu pirmadienį... user posted image
Atsakyti