Įkraunama...
Įkraunama...

Persikai

O as jau nebezinau ka daryt su savo persiku, pasodintas gal pries kelias savaites, pirktas is medelyno. Visai gyvybes nerodo ,kaip pasodinom tai toks ir stovi, nei lapeliu nei ziedeliu, vis galvoju ,delto kad velyvas, bet visi kiti velyvi medeliai jau su lapukais? Kiekviena diena aplink ji vaikstau ,ziurineju, man jo lapeliu uzuomazgos kazkokios sumedejusios, negyvos, nesprogsta, bet jis ir nevysta,toks kaip dirbtinis atrodo. cry.gif Gal patarsit ka nors?
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2008 04 25, 21:58)
O as jau nebezinau ka daryt su savo persiku, pasodintas gal pries kelias savaites, pirktas is medelyno. Visai gyvybes nerodo ,kaip pasodinom tai toks ir stovi, nei lapeliu nei ziedeliu, vis galvoju ,delto kad velyvas, bet visi kiti velyvi medeliai jau su lapukais? Kiekviena diena aplink ji vaikstau ,ziurineju, man jo lapeliu uzuomazgos kazkokios sumedejusios, negyvos, nesprogsta, bet jis ir nevysta,toks kaip dirbtinis atrodo. cry.gif  Gal patarsit ka nors?

Bijau nuliūdint, bet verysad.gif
Mes pernai vyšnią sodinom... Na, tiesa, ji buvo Maximoj pirkta ir, kaip tada atrodė, labai graži ir ttt... Taigi, pasodinom, laistėm, žiūrėjom kiekvieną dieną, kaip ir tu savąjį..... O pumpurėliai lygiai tokie buvo, kaip ir tu aprašei, ir nesprogo... O medelis buvo nenuvytęs, pumpurėliai atrodė lyg tuoj sprogs, bet jie vis nedidėjo ir nedidėjo... Neprigijo vyšnaitė mums cry.gif , taip pralaikėm visus metus, o šiemet, kai ir vėl jokių gyvybės ženklų neparodė, aš nuėjau geriau apžiūrėt, bandžiau palenkt, o ji ėmė ir nulūžo ties spiepijimo vieta verysad.gif Lūžio vietoj matėsi, kad jau sudžiuvę buvo... verysad.gif Ai....
Na, duokdie jums gal taip nebus schmoll.gif mastau.gif - gal dar išsprogs medelis 4u.gif , bet kartais taip būna, kai iš karto neprigyja... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 25 balandžio 2008 - 21:11
QUOTE(*saulašarė* @ 2008 04 25, 21:56)
lotuliukas.gif o ko taip nustebai? biggrin.gif Juk poskiepis gali būt ir laukinukas, o skiepas kultūrinio persiko arba abrikoso ax.gif  Tad jei iš poskiepio kokios atžalos pradeda augt, tai būtų laukinuko atžalos - jas ir reikia nuskabyt, kad nenaudotų maisto medžiagų ir nesilpnintų augalo mirksiukas.gif

Dabar tai suprantu, bet kažkaip anksčiau galvojau, kad iš kauliukų augina blush2.gif
MAno 1 iš 3-jų persikų žiedelius leidžia, o sprogsta visi, nors tik savaitė mano darže rolleyes.gif
Atsakyti
aciu mergaites visos kad taip geranoriskai atsaket 4u.gif 4u.gif 4u.gif , eisiu savo persiko atkasinet, nes ir man kazkaip kilo daug abejoniu del tos pardavejos kompetencijos doh.gif , tik kazi ar ir musu persikas gyvens, kazkoks man jis irgi itartinas,buvo kelios sakeles susiraukslejusios, tai nukirpom, bet dabar vis paziuriu, kad mano medelis visas murzinas, visi pumpurai zemini blink.gif , tai idomu, ar cia ji po parodas taip 'atsakingai' veziojo, ar jis isvis nuo pernai rudens likes ir ziemojes prikastas, o siemet vel pardavime. nu kaip jau bus taip, gal prigis, lyg ir skleidziasi ziedelis. smile.gif
Atsakyti
O as jau nebezinau ka daryt su savo persiku, pasodintas gal pries kelias savaites, pirktas is medelyno. Visai gyvybes nerodo ,kaip pasodinom tai toks ir stovi, nei lapeliu nei ziedeliu, vis galvoju ,delto kad velyvas, bet visi kiti velyvi medeliai jau su lapukais? Kiekviena diena aplink ji vaikstau ,ziurineju, man jo lapeliu uzuomazgos kazkokios sumedejusios, negyvos, nesprogsta, bet jis ir nevysta,toks kaip dirbtinis atrodo. cry.gif  Gal patarsit ka nors?

Ir aš pernai dėl savo abrikoso taip pat pergyvenau, atrodė, kad niekaip nesusprogs, bet po trupučiuką atsigavo, o šiemet jau žydi thumbup.gif Turėk kantrybės.
O su vyšnaite kaip ir saulašarei buvo, pasodinom su lapeliais, o po mėnesio nudžiūvo.Šiemet iškasiau, apžiūrėjau, nieko nesupratau dėl ko unsure.gif
Atsakyti
persikus reik saugot nuo skersvėjų ir šiaurės vėjo.nes pas mus plaka vėjai iš visų pusių tai ir derliaus 4 m. kaip nėr taip nėr.tik žiedai tai gražūs bigsmile.gif o abrikosą reik purkšti nes lb kirmija
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2008 04 26, 13:02)
o abrikosą reik purkšti nes lb kirmija

O kada juos purkšti? Perkant nuodus sakė, kad purkšti vaismedžius dar nesusprogus, bet pažiūrėjau, kenkėjų nesimatė ir palikau,tai gal dabar jau laikas? Ir iš viso, abrikosas mažas, dar vaisių turbūt nebus.Kažin kelintais metais pradeda derėti?
Atsakyti

Nenoriu nuliūdint, bet... g.gif iš viso aprašymo galima suprasti, kad tavo medelis jau negyvas. schmoll.gif Man irgi buvo taip du metus iš eilės. blush2.gif Rudenį nusiperku laukiu to pavasario labiausiai vaikštau į dieną po kelis kartus prie jo atrodo kad neturėčiau ką daugiau veikti, o tos gyvybės kaip nėr taip nėr. schmoll.gif Pas kui po truputį laužydavau šakeles ir jos būdavo sausos. blink.gif Ir tekdavo išmesti. cry.gif Niekaip nepasidaviau, tik trečią kartą nusprendžiau pirkti pavasarį. bigsmile.gif Ir žiūrėjau, kad būtų gyvybingas, ta prasme, kad matytūs pumpurėliai. wub.gif Nu ir dabar auga tas persikas, tik vaisių kažkodėl nėra. g.gif
Ir dar klausiau tik niekas neatsakė, kuom puršti juk dabar būtų pats laikas. rolleyes.gif Persiko lapai būna raukšlėti ir išversti tokiais bombardavais guzais. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 27, 17:52)

Ir dar klausiau tik niekas neatsakė, kuom puršti juk dabar būtų pats laikas. rolleyes.gif Persiko lapai būna raukšlėti ir išversti tokiais bombardavais guzais. g.gif

Tokie guzai gali būti nuo amarų. Pasiklausk pardavėjų, duos arba fungicidų (yra įvairių, gali tikti Bordo skiedinys) arba nuo kenkėjų, populiariausi dabar Aktaras, Karate ir pan.
Atsakyti
o mano abrikosas va kokioje stadijoje bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 27, 17:52)
Nenoriu nuliūdint, bet... g.gif iš viso aprašymo galima suprasti, kad tavo medelis jau negyvas. schmoll.gif Man irgi buvo taip du metus iš eilės. blush2.gif  Rudenį nusiperku laukiu to pavasario labiausiai vaikštau į dieną po kelis kartus prie jo atrodo kad neturėčiau ką daugiau veikti, o tos gyvybės kaip nėr taip nėr. schmoll.gif Pas kui po truputį laužydavau šakeles ir jos būdavo sausos. blink.gif  Ir tekdavo išmesti. cry.gif Niekaip nepasidaviau, tik trečią kartą nusprendžiau pirkti pavasarį. bigsmile.gif Ir žiūrėjau, kad būtų gyvybingas, ta prasme, kad matytūs pumpurėliai. wub.gif  Nu ir dabar auga tas persikas, tik vaisių kažkodėl nėra. g.gif

Na, kažkaip labai įdomiai g.gif Mes rudenį, kai mugėj ieškojom persiko, tai pardavėjai sakė net nesivarginti, nes nerasim. Persikus tik pavasarį pardavinėja smile.gif Tai vat, mes šį pavasarį ir nusipirkom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 04 27, 22:44)
Na, kažkaip labai įdomiai g.gif Mes rudenį, kai mugėj ieškojom persiko, tai pardavėjai sakė net nesivarginti, nes nerasim. Persikus tik pavasarį pardavinėja smile.gif Tai vat, mes šį pavasarį ir nusipirkom ax.gif

Tai čia dabar taip.O kai jų buvo tik naujovė, matomai juos pardavinėdavo ir rudenį. Aš gal pakliuvau bandymų laikotarpį. blush2.gif Gal žmonės pretenzijas reiškė, gal patys suprato...dabar čia teisybės nerasi. schmoll.gif O kad rudenį pirkau tai faktas. bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 04 27, 22:34)
o mano abrikosas va kokioje stadijoje bigsmile.gif

O čia kaip suprast? g.gif Viena šaka nulinko ar nulūžo? schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 28 balandžio 2008 - 10:55