Įkraunama...
Įkraunama...

Persikai

Vakar aplankiau savo persika bigsmile.gif Gerai perziemojo pirma ziema, nenusalo, jau pumpurus krauna bigsmile.gif
Atsakyti
o mano persikai irgi peržiemojo, bet taip įdomiai: turiu tris ir visų pumpurai skirtingo dydžio, gal čia pagal derliaus vėlyvumą tie pumpuriukai sprogsta? Pirmą žiemą pas mane žiemojo smile.gif
Atsakyti
O kokios jūsų persikiukų veislės? Ar po vieną sodinot ar kelis (savidulkiai, nesavidulkiai)? Kada sodinot: rudenį ar pavasarį?
Atsakyti
nežinau pavadinimų, bet sakė, kai pirkau, kad reikia kelis šalia sodinti ir skirtingo ankstyvumo. Praeitą pavasarį sodinau, tai žydėjo ir ant dviejų medelių po 3 persikus buvo. O skanūs kokie, sultingi.
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 04 14, 10:22)
O kokios jūsų persikiukų veislės? Ar po vieną sodinot ar kelis (savidulkiai, nesavidulkiai)? Kada sodinot: rudenį ar pavasarį?

As rudeni pirkau "Maira", viena medeli. Skaiciau, kad si veisle savidulkiai.
Todel ir dziaugiuosi, kad nenusalo, nes tik praeita rudeni sodintas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2009 04 14, 17:52)
nežinau pavadinimų, bet sakė, kai pirkau, kad reikia kelis šalia sodinti ir skirtingo ankstyvumo. Praeitą pavasarį sodinau, tai žydėjo ir ant dviejų medelių po 3 persikus buvo. O skanūs kokie, sultingi.

O man pardavejas sake, jog pirmais metais reikia visus ziedus nuskinti. Kad medelis sustipretu bigsmile.gif Tad siemet vaisiu paragauti dar neteks g.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2009 04 14, 19:43)
As rudeni pirkau "Maira", viena medeli. Skaiciau, kad si veisle savidulkiai.
Todel ir dziaugiuosi, kad nenusalo, nes tik praeita rudeni sodintas 4u.gif

apie "Mairą" ir aš pamąstau, bet niekur nerandu info, ar ji savidulkė ar kryžmadulkė g.gif Jei dar atsimeni, kur skaitei, ta mestelk info, a? bigsmile.gif please 4u.gif
Atsakyti
Per anksti dziaugiates,kad perziemojo tongue.gif Persikam labiau pavojingos velesnes salnos.Kada jie pradeda zydeti,daznai buna salnu doh.gif Ir tada medeliai suserga, jei ir ziedeliai nenukrenta,medeliai labai megsta siluma.Gerai,jei siltas pavasaris, o jei ne- bus nekas.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 04 14, 19:22)
Per anksti dziaugiates,kad perziemojo  tongue.gif Persikam labiau pavojingos velesnes salnos.Kada jie pradeda zydeti,daznai buna salnu  doh.gif Ir tada medeliai suserga, jei ir ziedeliai nenukrenta,medeliai labai megsta siluma.Gerai,jei siltas pavasaris, o jei ne- bus nekas.

Paguodei schmoll.gif
Per anksti apsidziaugiau, matyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 04 14, 19:04)
apie "Mairą" ir aš pamąstau, bet niekur nerandu info, ar ji savidulkė ar kryžmadulkė g.gif Jei dar atsimeni, kur skaitei, ta mestelk info, a? bigsmile.gif please 4u.gif

Nerandu schmoll.gif
Atsakyti
o kur pirkot savo persikus bei abrikosus? Turguj kažkaip man baugu pirkt. O medelynų aplink Vilnių internete nerandu, kurie turėtų šių vaismedžių. Gal mugė kokia bus greit, kur suveš augintojai savo medelius?

Radau jau, kad mugė bus jau šį savaitgalį prie 'Banginio' bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 16 balandžio 2009 - 12:25
Labutis, pasirodysiu ir aš savo persikiuką , kurį ruošiausi išraut praeitasi metais , bet taip gražiai pavasarį smulkiais ružavais žiedeliais sužydėjo , o paskui dar ir vaisių davė thumbup.gif , nors jie nekokie rūgštoki biggrin.gif Tik nežinau , kaip juos prižiūrėti , gal tręšiat kuom ar ką darot jiems bigsmile.gif 4u.gif user posted image
Atsakyti