Įkraunama...
Įkraunama...

Persikai

QUOTE(PERLEN @ 2008 08 13, 20:44)
O ką darot su vaisiais kas auginat persikus? blush2.gif  verysad.gif Aš dariau kompotus ir visus iššaudė  doh.gif  bash.gif  cray.gif

Pirmi metai mano persikams, pirkau 3 vnt, vienas medelis davė 3 vaisius, nedidukus, bet koks skonis ir gana anksti - liepos pabaigoje.
Nejaugi nieks abrikoso neaugina? Mano 4-ių metų abrikosas pirmą kart derlių davė smile.gif Ir kompotui ir džemui užteko tongue.gif
Nerandu temos apie abrikosą g.gif Juk šioks toks persiko giminaitis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PERLEN @ 2008 08 13, 20:44)
O ką darot su vaisiais kas auginat persikus? blush2.gif  verysad.gif Aš dariau kompotus ir visus iššaudė  doh.gif  bash.gif  cray.gif

o juk galima virti tokią košę ir į slovikus, na kaip verda obuolienę
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2008 08 27, 23:39)
Pirmi metai mano persikams, pirkau 3 vnt, vienas medelis davė 3 vaisius, nedidukus, bet koks skonis ir gana anksti - liepos pabaigoje.
  Nejaugi nieks abrikoso neaugina? Mano 4-ių metų abrikosas pirmą kart derlių davė  smile.gif  Ir kompotui ir džemui užteko  tongue.gif
  Nerandu temos apie abrikosą  g.gif  Juk šioks toks persiko giminaitis mirksiukas.gif

Mano abrikosas pirktas kartu su persiku,bet vaisių dar nebuvo schmoll.gif ,pas mane jis jau 3 m.,o kiek jam buvo kai pirkau nežinau doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2008 08 29, 15:02)

Tai kad nebėra iš ko virt ir dėt į slovikus blush2.gif ,o mes uogienių ir nelabai mėgėjai schmoll.gif ,dar keli 1 l stiklainiai laikosi thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos retų vaismedžių gerbėjos,
pasidalinsiu savo patirtimi persikų auginime. Įsigijau prieš 12 metų pavasarį Raudondvario medelyne pabandymui 1 medelį, kuris buvo ūgtelėjęs. Labai gražiai augo, nesirgo, žydėjo ir kelis labai didelius raudonšonius taškuotus didelius ir skanius persikus davė. Todėl sekantį pavasarį įsigijau dar 2 medelius ten pat. Visi augo labai greitai, kasmet derėjo. Pirmasis išaugo į stambų didelį medį, kasmet duodavo virš 100 kg vaisių, antrieji medeliai buvo mažesni, bet vijosi. Net šalnos žiedams nekenkdavo, tik paryčiais su šlanga vandeniu apipurkšdavom. Ir ligos nepuolė, išskyrus vaisių puvinį, kuris dalį vaisių pasiglemždavo lietingom vasarom. Nei tręšėm, nei kokių chemikalų prieš ligas naudojom. Viskas natūraliai.
Bet... mūsų džiaugsmas baigėsi berods prieš 4 metus. Tokia šalta žiema buvo, virš 30 laipsnių. Iš sodo iššalo 27 daugiamečiai augalai: visos slyvos, rožės, 1 graikinis riešutas ir, aišku, visi mūsų persikai. Žiūriu dabar ir žaviuosi jūsų entuziazmu. Ir svarstau, ar dar kartą bandyti šiuos gražuolius auginti? Bet taip dar širdį skauda prisiminus, kokie dideli buvo išaugę medžiai, kaip gausiai kasmet derėjo. O visgi iššalo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 12 rugsėjo 2008 - 21:41
Si rudeni pasodinom persika. "Maira", jeigu teisingai pamenu. O dabar, kiek skaitau, visi raso, kad geriausia sodinti pavasary... Gal kas sodinote rudeni ir galite pasidalinti patirtim g.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2008 11 30, 18:35)
Si rudeni pasodinom persika. "Maira", jeigu teisingai pamenu. O dabar, kiek skaitau, visi raso, kad geriausia sodinti pavasary... Gal kas sodinote rudeni ir galite pasidalinti patirtim g.gif

Negi visi pavasari sodinat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlen @ 2008 08 13, 20:44)

is persiku uogiene?? doh.gif kompota?? doh.gif
turbut kiek butu ant medziu, tiek valgyciau bigsmile.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 08 13, 23:04)
Valgiau, valgiau...bet gaila kad valgysiu jau tik kitamet lotuliukas.gif Is persiku virti uogiene ar kompota man dar mistika doh.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(aistutėlė @ 2008 08 29, 14:02)

kazkaip man nesuvokiama blink.gif , as pirma kart matau tokius vaisius musu kraste....o cia "obuoliene" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 01 03, 23:44)
is persiku uogiene?? doh.gif kompota?? doh.gif
turbut kiek butu ant medziu, tiek valgyciau bigsmile.gif
drinks_cheers.gif
kazkaip man nesuvokiama blink.gif , as pirma kart matau tokius vaisius musu kraste....o cia "obuoliene" doh.gif

Taigi nieko nuostabaus. Persikai derlūs ir greit gendantys, be to beveik vienu metu sunokstantys. O kai dideli medeliai, vaisių keliolika kibirų, uogienė-persikienė geriausiai gaunasi. Atsivalgai ir žalių. Tinka ir kompotams. Beveik pasiryžau pakartoti auginimą, todėlįsigysiu pavasarį kokius 3 medelius. Šaltos žiemos kartojasi maždaug kas 10 meų, bet galvoju, kad gal jau išvestos atsparesnės veislės, negu mano buvo prieš 13 metų. Parašykit kas, kur pirkot Ševčenkos persikus ir ar jie vertingi auginimui? O gal yra kitų gerų veislių? Didelių, skanių, atsparių?
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 01 04, 00:12)
Taigi nieko nuostabaus. Persikai derlūs ir greit gendantys, be to beveik vienu metu sunokstantys. O kai dideli medeliai, vaisių keliolika kibirų, uogienė-persikienė geriausiai gaunasi. Atsivalgai ir žalių. Tinka ir kompotams.

viskas gerai thumbup.gif , tik, man taip atrodo (kaip neauginu), kad daryt kompotus is persiku, tai doh.gif
as tai valgyciau .....valgyciau... biggrin.gif
Atsakyti
Idomu, ar persikai prie -20 neissalo? Mano tik rudeni pasodinti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2009 02 13, 22:48)
Idomu, ar persikai prie -20 neissalo? Mano tik rudeni pasodinti bigsmile.gif

Neturėtų.Nors man medelyne patarė sodinti arčiau namo ir ,kad būtų užuovėja.Tai abrikosas ir persikas vos nepalangėje pasodinti.Abrikosas prieš du metus,tai apšąlo,o persikas auga kaip pasiūtęs. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 13 vasario 2009 - 22:52
As irgi pergyvenu ,kad persikiukas butu gerai perziemojas. Musu irgi tik pavasari sodintas, veisle atspari salciams. Tik po pasodinimo atsigavo tik i vasaros pabaiga, kazkodel ilgai gyvybes nerode. O ar galima dabar paziurejus i medeli pasakyti ar jis nenusalo? ar laukt pavasario? doh.gif
Atsakyti