Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

[quote=wetta,2009 03 06, 18:28]
geriau is mamyte23 pirkti substrata mirksiukas.gif
[/quote]
o kuom jie skiriasi?tai ka pasiulytumet dabar man daryt,tai taip suprantu kad siame substrate ji neisgyvens,ar yra vilciu?
[/quote]

Geriau persodint į tinkamą, užsisakyk iš mamytės23 arba nusipirk maximoj "extra" substrato (iš orchidėjos.lt) (jis bus tokiam permatomam maišelyje, tamsiom raidėm užrašai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2009 03 06, 18:36)
Junkis, junkis, tik perspėju, kad gali tapti ligone  biggrin.gif Aš prisijungiau ir tapau  blush2.gif
Graži spalvytė  4u.gif Pati pražydinai ar neseniai įsigyta?

Jau tapus ir taip manau didesne nebeiseis tapti blush2.gif lotuliukas.gif
Praeiti nei pro veina negaliu,bvisas nusipirkt reikia,turejua 10 ,bet susirgo,numire kazkaip,taaaip gaila buvo... verysad.gif
O,si orchideja jau antra karta zydi,kai aprsinesiua zydejo,poto pailsejo,dabar vel zydi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=wetta,2009 03 06, 17:57]
augina keiki Jusu gelyte, daryti nereikia nieko, kai isleis sakneles apie 5 cm ilgio, atskirkit ir turesit dar viena jauna geliuka thumbup.gif
[/quote]
dekui uz atsakyma,bet as jau ja persodinau i lietuviska "zemes orchidejoms",po to perskaiciau kazkur cia kad jos blogos,ar tiesa?ar niekoblogo jei persodinau beauginant keiki? [/quote]

aš tai persodinau savo dar turintį šaknų phaleonopsį į tą ŽEMĘ, paskui teko į reanimatorių visai kelt, nes supuvo paskutinės, net nelaistomos.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wetta @ 2009 03 06, 17:57)
dekui uz atsakyma,bet as jau ja persodinau i lietuviska "zemes orchidejoms",po to perskaiciau kazkur cia kad jos blogos,ar tiesa?ar niekoblogo jei persodinau beauginant keiki?dabar ja laikau tokiam plastikiniam uzsegamam apvalkale,bet nezinau ar laistyt ar ne?beje tas keikis jau senokai tuos lapus isleides,bet jokiu saknu pozymiu nera.

idekit nuotrauka jeigu yra galimybe, bus aiskiau tada. o del zemes tai supus Jusu gelyte jeigu durpese laikysit

QUOTE(Metija @ 2009 03 06, 18:00)
Naujute, man tai tavoji ne ružava, o gal labiau violetinė smile.gif Na, kaip bepavadinsi - spalvytė ir pati gėlytė  thumbup.gif

O aš vakar nuo mamos dovanų gavau štai tokią:

nea ji grynai ruzava, tokia ryskiai tamsiai ruzava, bet mano fotoaparatas nepadaro tokios spalvos, kaip ir cimbidi kur buvau idejus tai daug sodresne spalvyte realiai
o gelyte Jusu tai super! thumbup.gif
P.S o kiek uz cimbidi mokejot?kokia spalva? kada pamatysim foto? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naujute: 06 kovo 2009 - 18:14
[quote=naujute,2009 03 06, 19:12]
idekit nuotrauka jeigu yra galimybe, bus aiskiau tada. o del zemes tai supus Jusu gelyte jeigu durpese laikysit
aisku,na tai vadinas apgaule ta zeme orchidejoms doh.gif ,nors parasyta buvo ,kad tinka specialiai phalaenopsis ir kitom kazkokiom orchidejom,ten medzio drozles matosi,putplastis,ir dar kazkas.vakare bandysiu ikelt savo gelytes nuotrauka ir tos zemes,gal kas gales pagelbet,nes nebezinau kaip elgtis sioj situacijoj ir ko imtis book.gif
ir aciu

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 03 06, 18:12)
P.S o kiek uz cimbidi mokejot?kokia spalva? kada pamatysim foto? smile.gif

Spalva tokia tamsiai bordo ar violetinė (nu, dabar prieš akis neturiu tai negaliu tiksliai pasakyt). Kainavo 50Lt, bet dar nusiderėjau 5Lt. ax.gif Tai kainavo 45 Lt. Tiesiog pasvarsčiau, kad važiuot į Kauną bus ir išlaidos kurui ir dar sugaištas laikas. Bet, manau, kad nedaug mokėjau už gražų augalą. Foto pasistengsiu įdėt kai tik vyras parveš gėlę. Jis važiuos pro parduotuvę ne vienas, tai bus kam ją palaikyt mašinoj smile.gif

P.S. dar beklaidžiodama po parduotuves nusižiūrėjau stovą gėlėms už 174 Lt... Jaučiu, vyrui nepatiks... doh.gif Bet man jo taip reikia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 06 kovo 2009 - 18:47
QUOTE(wetta @ 2009 03 06, 19:35)
aisku,na tai vadinas apgaule ta zeme orchidejoms  doh.gif  ,nors parasyta buvo ,kad tinka specialiai phalaenopsis ir kitom kazkokiom orchidejom,ten medzio drozles matosi,putplastis,ir dar kazkas.vakare bandysiu ikelt savo gelytes nuotrauka ir tos zemes,gal kas gales pagelbet,nes nebezinau kaip elgtis sioj situacijoj ir ko imtis    book.gif
ir aciu

geriausdiu atveju isrinkti tas drozles ir putplasti is to misinio ir tik i ji sodinti, ta prasmer be tu durpiu, bet kiek esu susidurus ai nelabai apsimoka, nes is viso maiso atrinkus stambesius gabalus geriausiu atveju 2 augaliukus persodint tik iseina doh.gif

QUOTE(Metija @ 2009 03 06, 19:42)
Spalva tokia tamsiai bordo ar violetinė (nu, dabar prieš akis neturiu tai negaliu tiksliai pasakyt). Kainavo 50Lt, bet dar nusiderėjau 5Lt.  ax.gif  Tai kainavo 45 Lt. Tiesiog pasvarsčiau, kad važiuot į Kauną bus ir išlaidos kurui ir dar sugaištas laikas. Bet, manau, kad nedaug mokėjau už gražų augalą. Foto pasistengsiu įdėt kai tik vyras parveš gėlę. Jis važiuos pro parduotuvę ne vienas, tai bus kam ją palaikyt mašinoj smile.gif

tai dar nedaug, kurioj vietoj pirkot??labai idomu paziureti bus, nes as irgi cimba turiu 2 dienas dar tik, foto buvo anoj temoj smile.gif jeigu domins galesiu ideti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naujute: 06 kovo 2009 - 18:53
Įdedu parodyt, ką mano viena kvietka išdarinėja:
Pradžioj augino kartu ir pumpurus ir lapus:
user posted image

Pražydo pumpurai ant kekio (tuo metu ant pagrindinio stiebo jau buvo nužydėję) - ant keikio žiedstiebio nebuvo, žiedai tiesiai iš viduriuko:
user posted image

Dabar atrodo štai taip:
user posted image

O čiai šiaip įdedu palyginimui - žiedų forma ta pati, tik skirtingų spalvų augalai:
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 03 06, 20:24)

Nu bet jau žiedlapių formos įdomumas bigsmile.gif "gyvai: dar niekad nesu tokių užmačius bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 03 06, 19:33)
Nu bet jau žiedlapių formos įdomumas  bigsmile.gif  "gyvai: dar niekad nesu tokių užmačius  bigsmile.gif

Aš pati nebuvau mačius, ir kas įdomiausi, tai ta rausvoji pirkta nukainuota, neturint net supratimo, kaip žydės.
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 03 06, 20:36)
Aš pati nebuvau mačius, ir kas įdomiausi, tai ta rausvoji pirkta nukainuota, neturint net supratimo, kaip žydės.

bigsmile.gif oho bigsmile.gif
mano raibuolė bus nežiniukas, neklausiau ir neklausiu, koks bus žiedukas (aišku, jei sugebėsiu pražydint) smile.gif Kaip laukiu, kol namo parsitempsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 03 06, 19:24)
Įdedu parodyt, ką mano viena kvietka išdarinėja:

O čiai šiaip įdedu palyginimui - žiedų forma ta pati, tik skirtingų spalvų augalai:

Simre, bet fainus "šposus" tavo kvietka išdarinėja thumbup.gif O tos "karpytais" žiedlapiais - tai itin gražios... Net negaliu atsirinkti kuri spalva gražesnė, nes abi wub.gif

Na, o mes su naujuoju cimbidžiu pasirodom. Jau kaip jis man patinka!!! Negaliu atsidžiaugt... blush2.gif Šiaip gyva dar ryškesnė, tokia sodri sodri spalva. Foto nelabai ryški... Pabandysiu ryt dienos šviesoj nufotkint, gal matysis geriau...

user posted image

Pirkau Elektrėnuose, gėlių parduotuvėlėj Draugystės g.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 06 kovo 2009 - 19:58