Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(simre @ 2009 03 06, 21:34)
Aš ne liūdnai  mirksiukas.gif Buvo laikas, kai ir apie raibuoles taip galvojau. Ir sulaukiau  blush2.gif Tikiuosi ir iš cimbidžių SAVO žiedų sulauksiu, kad tik užtektų kantrybės ir supratimo, ko iš manęs gėlėms reikia.

Va šito tai tikrai noris labiausiai! Aš dabar patiriu tikrą katarsį, kai matau jau pas mane "prigijusias" ir imančias žydėti orchidėjas...

Raibuolė - viena iš vis aiškėjančių ligos simptomų... blush2.gif
Atsakyti
Įsigyjau orchytę Kaune, hyper maximoje, kaip tikra moteriškė neatsilaikiau nuolaidai lotuliukas.gif o šeip tai planuoju įsigyti dar bent dvi smile.gif ir kuo greičiau wub.gif ryju jūsų diskusijų informaciją smile.gif beje ji labai naudinga ax.gif Ačiū Jums thumbup.gif O ar tarp jūsų yra bandžiusių siųstis orchidėjas iš užsienio? blush2.gif
Ir ar tai išvis įmanoma?
Atsakyti
buvau idejus nuotrauka ,bet gavosi toookia didele,kad teko viska istrinti,eisiu aiskintis kaip jas sumazint,na dar taip man nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wetta: 07 kovo 2009 - 01:05
Šaunuolė SKM, kad orchių reanimavimą į tėmelės pradžią įdėjo, paskaičiau, lygtais viską teisingai padariau, belieka laukti rezultatų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 03 07, 01:20)
g.gif  g.gif  g.gif
toks gan primityvus budas lempa ant zemes deti tam kad ziedai  kabetu    lotuliukas.gif
siaip tai ziedstiebio stuktura ir kitokie fiziniai duomenys lemia ar jis tiesiai auga ,ar svyra.  rolleyes.gif

butent, nes pats ziedstiebis turi buti atitinkamas - kietas arba lankstus...
idedu pavyzdzius
http://www.sborchid....p?ocode=CYM8171
cia vienas is zaliaziedziu cibbidziu wub.gif (paspaudus ant pasirinktos augalo foto yra parodomas visas augalas su stovinciu arba svyranciu ziedstiebiu).

http://www.sborchid....p?ocode=CYM5245
sis akivaizdziai svyrantis, skiriasi ir stiebas, ir siaip ziedeliai vos smulkesni buna mirksiukas.gif

ir siaip paziurekite puslapio kaireje puseje, pamatysite sarase atskira rusi - CYMBIDIUM ir kategorijas Albas, April, August, Cascading....
Atsakyti
labai gražus puslpiukas, tik man iškilo klusimas- negi maniškė iš kaskadinių - smulkiažiedė, o stiebai tiesiog griūna žemyn, jų neįmanoma sutvirtinti, o jaunos šakos išvis nenori stiebtis, ne taip kaip stambiažiedžių, įdedu foto - nelabai matysis blush2.gif o jau tų žalių grožis wub.gif
http://public.fotki....s/p1010965.html
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 03 07, 00:20)
g.gif  g.gif  g.gif
toks gan primityvus budas lempa ant zemes deti tam kad ziedai  kabetu    lotuliukas.gif
siaip tai ziedstiebio stuktura ir kitokie fiziniai duomenys lemia ar jis tiesiai auga ,ar svyra.  rolleyes.gif

na su cimbidziu dar galiu sutikti, nes as jo neturiu tai nezinau, o su phaloenopsiais taip padaryti lengva
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2009 03 07, 09:51)
na su cimbidziu dar galiu sutikti, nes as jo neturiu tai nezinau, o su phaloenopsiais taip padaryti lengva

kalba buvo apie kaskadinius/svyrancius cymbydzius tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(pabirze @ 2009 03 07, 09:28)
labai gražus puslpiukas, tik man iškilo klusimas- negi maniškė iš kaskadinių - smulkiažiedė, o stiebai tiesiog griūna žemyn, jų neįmanoma sutvirtinti, o jaunos šakos išvis nenori stiebtis, ne taip kaip stambiažiedžių, įdedu foto - nelabai matysis blush2.gif  o jau tų žalių grožis  wub.gif

paprastas , nesvyrantis cymbidium. ziedstiebiai kad ir kokie jie atrodytu tvirti kol bresta, paskui nebeatlaiko ziedu svorio ir linksta, reiktu tvirtinti su ilgesniais pagaliukais , nes jei nesi laistyti gali belinguodami nuluzti.
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 03 07, 10:28)
labai gražus puslpiukas, tik man iškilo klusimas- negi maniškė iš kaskadinių - smulkiažiedė, o stiebai tiesiog griūna žemyn, jų neįmanoma sutvirtinti, o jaunos šakos išvis nenori stiebtis, ne taip kaip stambiažiedžių, įdedu foto - nelabai matysis blush2.gif  o jau tų žalių grožis  wub.gif

pabirze, as itariau, kad tavo cimbis gali buti kaskadinis bigsmile.gif tu ji pakelk auksciau, tegu svyra thumbup.gif
baltai pavydziu wub.gif
Papildyta:
misterija sako, kad nesvyrantis blink.gif o as tai juk tiksliai nezinau blush2.gif vaje, nebekomentuosiu biggrin.gif
Atsakyti
jo nereikia net kelt- tik pagaliukus ištraukt ir visi žiedkočiai nusvirs iškart - gaila kad mano buto kambariai nera dideli- tada jau padaryčiau iš jo grožį, kaip bebūtų svyrantis ar ne, vis tiek wub.gif , bet dar netsisakau ir žalio lotuliukas.gif
Atsakyti
Kas dar nori phaleanopsių, kooperuokitės ir atvažiuokit į Šiaulių Akropolį biggrin.gif . Parduotuvė lūžta nuo spalvų, taškuotumo, dydžių, formų 4u.gif . Pirmą kartą pamačiau dideliuose vazonuose, labai dideliais žiedais phaleanopsius, įspūdingai atrodo, net jei ten pats paprasčiausias phal., ir kaina įspūdinga - virš 200. Cimbidžių nėra, bet Miltonia buvo, smulkiau nežiūrinėjau, bet jūros orchidėjų, vaizdialisssss thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbarux: 07 kovo 2009 - 10:40
ne, tik ne miltonija! doh.gif siauliams pasiseke... verysad.gif
rengiuosi, gal ka laimesiu geliu bazej lotuliukas.gif
Atsakyti