Įkraunama...
Įkraunama...

Kepta karka

Kabas vakarėlis. Prisiskaičiau apie karkas prieš miegą, tai pilvas maršą pradėjo groti biggrin.gif Bėgsiu rytoj nusipirkti, tik nežinau kaip daryt: ar pirma išvirti ir po to kept, ar iškart šauti į orkaitę g.gif Patarkit kaip skaniau.
Atsakyti
Va,dariau neseniai karką, tai tikrai skanu buvo thumbup.gif aš pirmiausiai išviriau paskui garstyčiom ištryniau, o tada pusvalandžiui į orkaitę. Tokia apskrudusi gavosi, tai ir man ir vyrui labai jau patiko...
Atsakyti
user posted image
QUOTE(viva @ 2004 03 20, 18:34)
Vyras nupirko 3 (!) karkas. Kaip jas paruosti (marinuoti), ar reikia pries kepant apvirti. Nori, kad butu traski skurele - niekad tokio dalyko negaminau sad.gif  Padekit!

Gera tema uzvedei. Mano vyras beproto megsta karka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kaip gerai kad radau šį skyrelį, jau visas mėnesis kaip šaldytuve stovi garstyčios - nu netriu kur jas ikišti o išmesti gaila schmoll.gif
Ryt butinai nusipirksiu karkute tai sekmadienį bus essen.gif essen.gif essen.gif
O kaip iki sekmadienio ištverti, jau dabar seilės tysta blush2.gif
Atsakyti
Prie čia išvardintų prieskonių mano mama ,jei marinuoja ,o ne verda,tai su vienkartiniu švirkštu prišvirkščia alaus arba raudono vyno ir dar naudoja minkšinančią druską.Prieš vartodamos pasitarkite su gydytoju arba vaistininku(juokauju)
Atsakyti
As pati niekada nebandziau kept karkos...bet laaabai daznai perku jau gatava iskepta,tik pasisildau...karkos pavirsius apteptas medum..ir aisku apkepta dar ...nu tas karkos su medum skonis..niam niam..tikrai super thumbup.gif
Atsakyti
As karka geriausia uzpakaline{daugiau mesos} pamarinuoju su prieskoniais itrinu garstyciomis ir majonezu prispaudziu cesnako nemazai ir pamarinuoju para. Viska padarau vakare o kita diena supjaustau karka eziuku dedu i maisa skirta kepimui ir kepa ji savo sultyseJei norite kad apskrustu gerai maisa i pabaiga kepimo ipjaukite. Jei kepu skardoje pridedu bulviu.Nusipirkite dar alucio duokit vyram tokius pietus patikekit bus laimingi drinks_cheers.gif
Atsakyti
nežinau, gal ir buvo kur receptukų, bet man nepavyko rasti. Turiu šaldiklyje dvi karkas (kiaules kojos "blauzda") ir nelabai žinau ka iš jos skanaus galima padaryti. Būtų galima ištrinti prieskoniais ir kepti orkaitėje, bet norėčiau ką nors įdomesnio pagaminti.
Atsakyti
QUOTE(Gilute @ 2007 04 04, 11:45)
nežinau, gal ir buvo kur receptukų, bet man nepavyko rasti. Turiu šaldiklyje dvi karkas (kiaules kojos "blauzda") ir nelabai žinau ka iš jos skanaus galima padaryti. Būtų galima ištrinti prieskoniais ir kepti orkaitėje, bet norėčiau ką nors įdomesnio pagaminti.

buvo temoj antri patiekalai. reik žiūrėti 6 puslapį.
Atsakyti
na va per velai atsiverciau sita tema 4u.gif , neseniai issikepiau karka , neviriau pries tai o tik marinavau, idejau i skarda ,o ant virsaus pripjausciau bulvyciu ,morkyciu pritarkavau ir svoguneliu uzbarsciau . viska uzdengiau folija ir kepiau gan ilgokai , i pabaiga nuemiau folija kad apskrustu pavirsius ir uzpyliau grietine rolleyes.gif . leidau siek tiek pasitroskinti kad suminkstetu mesyte , visai skanu ax.gif
Atsakyti
nu jau skonis karkos su sojos padazu,medum ir cesnakais.Pasaka,vyras buvo apstulbes.
Atsakyti
QUOTE(dopa @ 2006 01 14, 17:59)
Mano SUPERINIS variantas naudojamas kavinėse.
Nemarinuota karka dedi į puodą ir būtinai nugraibai putas tik po to dedi prieskuonius. Bet kokius, kokius tik norit. Svarbiausia vanduo turi būti posūris. Paverdat apie valandą (nors priklauso nuo dydžio, žodžiu mėsa turi būti minkštoka). Tada pasiruošiat aptepimą. Valgomas šaukštas medaus. šaukštas sojos ir česnako skiltelė. Viską sumaišyti ir aptepti karką, tada dėti i orkaitę ir kepti apie 30 min. (aš paleidžiu grilių). Nu ir viskas. Skanaus.

darysiu ir as siandien pagal si recepta,tikiuos bus skanu ax.gif
Atsakyti