Įkraunama...
Įkraunama...

Gnosticizmas

respect už atsakymą. kitas tavo vietoje būtų puolęs neigti.
Atsakyti
o tamstos nuorodėle "nemokamai dalinuosi" nebeveikia - negi vėl "iššlavė" ?
Atsakyti
nu. nuolatos ištrina. bet dabar jau nauja tema yra: Ka padarysi
Atsakyti
Tai kur pradingo manicheju pasekejai g.gif
Atsakyti
medituoja
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 02 23, 16:02)
Pagal gnostikus, ir pasaulis, ir žmonija serga ir to priežastis viena – nežinojimas. Atmetame tikrąsias gyvenimo vertybes pakeisdami kitomis, didžiąja dalimi, fizinėmis ar mąstymo. Tikime, kad mums reikia daiktų (pinigų, valdžios ir prestižo ženklų, malonumų). Taipogi prisirišame prie idėjų ir minčių abstrakcijų. Materialių paskatų visumą gnostikai vadino hyleticism'u (materialaus garbinimu), o intelektualių ir dorovės – psychism'u (minčių ir emocijų garbinimu). Tad Jėzus ir kiti pasiuntiniai turėjo padėti išsivaduoti iš jų pažįstant pneumą (dvasią).

į budizmą labai panašu smile.gif
Atsakyti
pasakysiu labai atvirai: man gnosticizmas viena vertus labai zavus ir imponuoja (kaip beje ir kabala, manau rozmarinas turetu dabar ir ja dometis wink.gif ), bet kita vertus man toks grieztas visko sudeliojimas i protinius loginius remus kvepia perdetu racionalizmu... kaip mano pazistamas gnosticizmu besidomintis asmuo po ilgu pasnekesiu pakomentavo - matyt moterys kitaip viska supranta. (na turiu galvoje tokias,kaip as, kurios remiasi daugiau intuicija nuojauta ir vengia pasiduoti vyriskos logikos išmastymams, kurie daznai viska tik komplikuoja, bet cia aisku mano nuomone, sorry uz tuos skliaustelius rolleyes.gif )
Atsakyti
tu labai klysti, kabala as nesidomejau, ja as studijavau ir ne vienus metus. bet tas buvo seniai.

bet esu labai nustebinta, kad gnosticizme sugebėjai atrasti protinius-loginius rėmus. nejaugi ir kabaloje juos suradai? na ką gi, sveikinu, iki tavęs dar niekas to nebuvo padaręs.
Atsakyti
protinius-loginius remus galima atrasti visur - tai yra musu saveikos su pasauliu defektas naudojantis iprastiniais nformacijos ivedimo/isvedimo bei jos perdirbimo organais.
Atsakyti
tokius rėmus sugeba surasti tik asmenys, kuriems dar per anksti gilintis giliau.
Atsakyti
tokiu remu nemato tik tie, kam per anksti gilintis toliau smile.gif nors nebutinai smile.gif o ir gilintis giliau galima neatsizvelgiant i remus. juk tai procesui netrukdo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxl: 06 gegužės 2009 - 08:52
QUOTE(rozmarinas @ 2009 05 06, 08:48)
tu labai klysti, kabala as nesidomejau, ja as studijavau ir ne vienus metus. bet tas buvo seniai.

bet esu labai nustebinta, kad gnosticizme sugebėjai atrasti protinius-loginius rėmus. nejaugi ir kabaloje juos suradai? na ką gi, sveikinu, iki tavęs dar niekas to nebuvo padaręs.

kartais atrodo, jog zmones nesusisneka tik del to, kad tiems patiems zodizams suteikia skirtingas prasmes arba tiesiog nenori susisneketi smile.gif
beje kuo domejimasisi tavo galva skiriasi nuo studijavimo? ar tai duomiuosi tuo ka studijuoju ir studijuoju tai, kad mane domina t.y. tai kuo domiuosi.
Atsakyti