Įkraunama...
Įkraunama...

Jis musulmonas, ji katalikė

QUOTE(_Ruby_ @ 2009 04 22, 21:21)
Girdejai ta istorija, kai viena moteris genciu kontroliuojamose teritorijose buvo isprievartauta grupes vyru del to, kad jo brolis kazkokia mergaite suviliojo? Bet turbut praleidai pro ausis istorijos pabaiga - toji moteris kreipesi i policija ir dauguma jos prievartautoju buvo nuteisti mirties bausme. Va taip. Zinoma, kai nori, issitrauki is konteksto kokia minti ir rekauji apie prievartavima kaip bausmes buda.
drinks_cheers.gif

sakai ta moteris rado 8 liudininkus vyrus? Kurie mate ivyki ir paliudijo jos naudai? Manau sio ivykio pabaigos pasakojimas - tai propaganda..
Paskutinis straipsniukas "apie laiva ir laiminga moteri islamo pasaulyje":
http://gyvenimas.del...php?id=21842518

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 04 28, 20:04)
sakai ta moteris rado 8 liudininkus vyrus? Kurie mate ivyki ir paliudijo jos naudai? Manau sio ivykio pabaigos pasakojimas -  tai propaganda..
  Paskutinis straipsniukas "apie laiva ir laiminga moteri islamo pasaulyje":
http://gyvenimas.del...php?id=21842518

lotuliukas.gif

Pagal sariata 3 liudininkai reikalingi, bet va, Pakistane ne sariato istatymai. O propaganda kokia? Paskatinti moteris nebijoti ir kreiptis pagalbos tokiais atvejais? Argi tokia propaganda bloga?

O del to straipsniuko, tai ten apie Saudo Arabijos (apie kurios issigimusius istatymus dauguma girdejo) fundamentalistus. Tai dabar lyginti visus musulmonus su tais fundamentalistais? Tas pats, kas lyginti visus lietuvius su vagimis, Pravieniskese sedinciais.

Tikrai ne viena karta yra taip nutike kai zmonai tenka atsakyti uz vyro nuodemes savo uzpakaliu,dar plius kiek atveju nera iskile i viesuma.Nepaisant JAV kisamu milijardu talibai ima valdzia Pakistane,tai netrukus isgirsime apie naujas ziaurias bausmes.Islamas grista prie savo saknu.

Buvo nutike, bet ar tai buvo nutike del religijos, del tautybes, ar tiesiog del nesveiku tradiciju? Ir jeigu tavo zodziais talibai ima valdzia, vadinasi pripazisti skirtuma tarp talibo ir musulmono? Juk dabar Pakistana musulmonai valdo. Tai gal nereikia visu ant vieno kurpalio maustyti?
Atsakyti
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 21, 22:45)
g.gif  mano vyras pakistanietis, bet jis kazkodel negalvoja, kad apskritai moteri galima prievartauti.  tai, mano galva, priezastis, kodel tie svolaciai  prievartavo butu kazkokia kita,nei ju kilmes salis,  cia manau nuo zmogaus asmens viskas priklauso.
ir seip tai jau visose musulmoniskose salyse per daug atsidangsciusi moteris nebus laikoma pernelyg dorovinga. Tai speju ir tavo vyras turbut, jei jau apibendrinam, taip apie neapsivyniojusias moteris galvoja.

As negeneralizuoju visu pakistanieciu, atsiprasau, jei taip pasirode.. Visokiu zmoniu yra.. Kaip ir Turkijoj.. Realiai cia pas mus ramu ir grazu, bet traukiant labiau i Rytus, link Irano pasienio, i kurdu teritorijas dar ir zudo del garbes ir t.t... Tai nereiskia, kad visi turkai tokie mirksiukas.gif

MB nemegsta apsivyniojusu moteru isvis.. biggrin.gif juolab, kad TR dabar vyksta kova tarp Ataturko remeju ir Islamistu.. MB uz pasaulietine valstybe ir uz neskaruotas moteris biggrin.gif vaikstau ir TR su giliom iskirptem jei noriu, jei jau kur buna, kur kas nors gali pakomentuoti, tai ispeja, bet jokiu liepimu nebuna.. schmoll.gif

QUOTE(_Ruby_ @ 2009 04 22, 08:44)
Na, o as su savo musulmonu vyru atvaziavusi i Lietuva, devejau miniaka. Ir jis man ne zodeliu neuzsimine apie tai, kad as galiu atrodyti kaip laisvo elgesio moteris.
Man irgi uzgime klausimas - kodel jus manote, kad jeigu jau nesi nusistates pries musulmonus, tai reiskia, kad nori matyti Lietuva kaip musulmoniska krasta?

drinks_cheers.gif saunus vyras! 4u.gif
Ir man idomu.. As didziuojuosi Lt tokia kokia yra! biggrin.gif Su MB esam sutare, kad vaikai augdami pazins abi religijas ir saliu tradicijas, o ka pasirinks, cia jau ju bus reikalas rolleyes.gif

QUOTE(Shirin @ 2009 04 22, 16:36)
Lietuva kriscioniskas krastas ir niekada netaps musulmonisku-visu pirma. Visu antra- krikscionybe yra islamo atsaka.  Visu trecia- Koranas parasytas arabu kalba, ir tie kurie nemoka sios kalbos tai ir nesupranta Korano, o interpretuoja kiekvienas savaip.

Tau tavo musulmonas papasakojo, kad krikscionybe yra islamo atsaka? lotuliukas.gif griuk negyvas.. O beje, visa Europa krikscioniska, bet deja, protingesni zmones jau kyla i kova su Europos islamizacija, mergyt! Tik istorikai kalba, kad jei Europa taps musulmoniska, Lietuva tokia taps paskutine, kaip buvo ir su krikscionybe smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiki: 30 balandžio 2009 - 17:01
QUOTE(aiki @ 2009 04 30, 16:01)
Ir man idomu.. As didziuojuosi Lt tokia kokia yra!  biggrin.gif Su MB esam sutare, kad vaikai augdami pazins abi religijas ir saliu tradicijas, o ka pasirinks, cia jau ju bus reikalas  rolleyes.gif

mes irgi taip nusprende, bet man, vis tik, kartais neramu, kaip tai praktiskai atrodys... bijau, kad vaikai galiausiai visai bedieviai neliktu... unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 30, 15:55)
mes irgi taip nusprende, bet man, vis tik, kartais neramu, kaip tai praktiskai atrodys... bijau, kad vaikai galiausiai visai bedieviai neliktu...  unsure.gif  biggrin.gif

na sunkokas toks atvejis, kad ir paemus pvz tas pacias Sv. Velykas rolleyes.gif kuria versija vaikui aiskinti? reiktu tuomet tokiu temu vengti hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 30, 17:55)
mes irgi taip nusprende, bet man, vis tik, kartais neramu, kaip tai praktiskai atrodys... bijau, kad vaikai galiausiai visai bedieviai neliktu...  unsure.gif  biggrin.gif

As krikscioniskoj seimoj augau, jeigu galima taip pavadinti, religija niekas nesidomejo.. g.gif sventes svenciam ir tiek.. biggrin.gif

QUOTE(mzheartless @ 2009 04 30, 17:59)
na sunkokas toks atvejis, kad ir paemus pvz tas pacias Sv. Velykas  rolleyes.gif kuria versija vaikui aiskinti? reiktu tuomet tokiu temu vengti hihihi.gif

hihihi.gif as pati nezinau.. doh.gif manau ir MB nelabai ka zino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 30, 17:55)

Argi svarbu uzdeti religijai varda ,tiek islamas, tiek krikscionybe moko tik padoriu dalyku jei patys neeperlenksit lazdos.
Mano vaikai tikriausiai vieni iş didziausiu Lietuvoje, gimusiu musulmono-katolikes seimoje. Niekas man nei mano vaikams neperse islamo. As pamokau kriscionybes tiesu , vyro puse islamo( vyras pats nelabai ka ismano apie savo tikejima doh.gif ) ,mokykloje priklausomai nuo to ,kurioj salyje gyvenam, moko islamo ar krikscionybes pagrindu... Vaikai patys nuspres koki tikejima ispazinti , svarbu jiems duoti pagrinda be prievartos rinkimuisi ta ar ana religija, nebus jie bedieviai, o atvirksciai mano nuomone daug daugiau zinos apie abi religijas.
Atsakyti
Musulmonisku vestuviu ir paprociu aprasymas is sios dienos delfio:
Reuters/Scanpix
Įvykių liudininkai pasakojo naujienų agentūrai AFP matę, kaip keturi kaukėti vyrai, kurie visi puolė iš skirtingų krypčių, metė rankines granatas ir pradėjo į kaimo aikštėje susirinkusią minią, kai musulmonų dvasininkas imamas atliko religines apeigas.

Vėliau užpuolikai įsiveržė į keletą namų, nuolat šaudydami, pridūrė liudininkai.

Vienas vietos pareigūnas citavo vieną per ataką likusią gyvą 19-metę, kuri pasakojo, jog užpuolikai suvarė moteris ir vaikus į vieno namo kambarį ir juos iššaudė.

Dauguma atakos aukų buvo moterys ir vaikai, nurodė saugumo šaltiniai.

Temstant užpuolikai sugebėjo pasprukti, kai matomumą dar labiau pablogino dulkių audra, kilusi regione, kuris yra už kelių dešimčių kilometrų nuo Sirijos sienos.

Giminių karai būdingi Turkijos regionams, kuriuose daugiausiai gyvena kurdai. Juose iki šiol gyvuoja viduramžių tradicijos, o vietos gyventojų išsilavinimas menkas, todėl daugelis ginklus laiko teisėta priemone sąskaitoms suvesti arba garbei apginti.
AFP/Scanpix

Žudynes gali išprovokuoti įvairios priežastys: ginčai dėl žemės, negrąžinamų skolų, pagrobimų arba merginoms pabėgus su nepageidaujamais jaunikiais.Po šio incidento Bilgę apsupo armijos pajėgos, kurios pradėjo didelę užpuolikų paieškos operaciją.Mardino miesto į kaimą ir atgal siuvo greitosios pagalbos automobiliai, veždami sužeistuosius ir žuvusiųjų kūnus.Televizija rodė prie ligoninės raudančius artimuosius. Kai kurie iš jų krito ant žemės apimti sielvarto.

Atsakyti
ır ka tu tuo norı pasakyt? gal dar karta ıdemıaı perskaıtyk kur butent taı ıvyko ır kokıe tame kraste paprocıaı.

aısku lıudnı ır be galo nemalonus dalykaı, bet panasıu ıvykıu nutınka ır kıtose salyse ( neturıu omeny europos ar dıdzıuju valstybıu ), gal suprataı ka turıu omenı.
Atsakyti
Kad jie zudosi - juk nieko nuostabaus - laukine ta tauta, kur moteri po paklode kisa.. Bet nuostabu kai kas kita, cituoju: "Iš pradžių nuotaka, kuri yra kaimo viršininko dukra, turėjo ištekėti už tolimo giminaičio. Tačiau galiausiai giminės nusprendė, kad mergina taps vyro iš kito šeimos klano žmona. Po tokio sprendimo tarp šeimų galvų kilo aršus ginčas, kuris dar paaštrino ir taip 20 metų trunkančius klanų nesutarimu"...
Cia laisva moteriske musulmone, pati pasirinko uz ko teketi..

Arba auksciau kazkuri rase - matai vyras jai sake, kad krikscionybe - islamo atsaka.. Dieve dieve.. krikscionybe juk 2000 metu jau skaiciuoja, kai islamas - tik 600.. Cia tas mususlmonas nieko nezino ar zino kad zmona nieko nezino ir pasakas seka?
Korana vercia i kitas kalbas patys musulmonai. Kaip supranta - taip ir vercia.. Net lietuviskai galite paskaityti.. http://www.islamas.lt/
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 05 05, 18:32)
krikscionybe juk 2000 metu jau skaiciuoja, kai islamas - tik 600.. Cia tas mususlmonas nieko nezino ar zino kad zmona nieko nezino ir pasakas seka?

Kažkaip man kitokie skaičiai gaunasi g.gif Sakyčiau islamas 600 m. jaunesnis už krikščionybę, t.y. islamui 1400 metų tongue.gif

Pasirodo, ne tik musulmonai, bet ir krikščionys pasakas seka (arba su skaičiais nedraugauja) cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2009 05 05, 15:32)
  krikscionybe juk 2000 metu jau skaiciuoja, kai islamas - tik 600 .. 

dieve dieve, kokia neismanele hihihi.gif slepkis biggrin.gif
Atsakyti