Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

Sveikos, moterys smile.gif

Labai džiaugiuosi , atradusi šią temą, turėsiu ką veikti, ir jei klausimų kils, manau rasiu čia daugelį atsakymų smile.gif, nes tik vakar paleista po skydliaukės operacijos. Operavo praeitą ketvirtadienį LSMU klinikose Kymantas.
Buvo baisu, nes pirma operacija su narkoze, bet to ir baimė ėmė, kaip čia reikės gyventi visą likusį gyvenimą geriant hormonus, bet po truputį suvokiu, jog teks susigyventi smile.gif
Skydliaukę šalino visą, nes 4 metus nesėkmingai kovojau su sunkaus laipsnio tirotoksikoze, skydliaukė didėjo, vos sutvarkius hormonus, vėl tekdavo grįžti prie Metizolio, kuris kaip žinia, sveikatos tikrai negerina.
Viskas rodos praėjo gerai, jaučiuosi šiuo metu normaliai, pradėjau šiandien gerti tiroksiną, pagal Kymanto pateiktą schemą.
Pjūvis atrodo tikrai nepergražiausiai, bet manau laikina, nes dabar dar smarkiai patinę.

Jei kam kils klausimų kokių apie operaciją mielai rašykit, pasistengsiu atsakyti smile.gif

O šiaip esu dėkinga visiems prisidėjusiems prie operacijos, kolektyvas ten linksmas, gerai nuteikia prieš operaciją, gydytojas nėra iš itin kalbių, bet rūpinasi labai ir jei kyla klausimų niekada nepaliks nežinioje smile.gif

Tai tiek, o dabar nedarbingumas ir mokymasis gyventi be skydliaukės...
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2015 08 11, 17:59)
Sveikos, moterys smile.gif

Labai džiaugiuosi , atradusi šią temą, turėsiu ką veikti, ir jei klausimų kils, manau rasiu čia daugelį atsakymų smile.gif, nes tik vakar paleista po skydliaukės operacijos. Operavo praeitą ketvirtadienį LSMU klinikose Kymantas.
Buvo baisu, nes pirma operacija su narkoze, bet to ir baimė ėmė, kaip čia reikės gyventi visą likusį gyvenimą geriant hormonus, bet po truputį suvokiu, jog teks susigyventi smile.gif
Skydliaukę šalino visą, nes 4 metus nesėkmingai kovojau su sunkaus laipsnio tirotoksikoze, skydliaukė didėjo, vos sutvarkius hormonus, vėl tekdavo grįžti prie Metizolio, kuris kaip žinia, sveikatos tikrai negerina.
Viskas rodos praėjo gerai, jaučiuosi šiuo metu normaliai, pradėjau šiandien gerti tiroksiną, pagal Kymanto pateiktą schemą.
Pjūvis atrodo tikrai nepergražiausiai, bet manau laikina, nes dabar dar smarkiai patinę.

Jei kam kils klausimų kokių apie operaciją mielai rašykit, pasistengsiu atsakyti smile.gif

O šiaip esu dėkinga visiems prisidėjusiems prie operacijos, kolektyvas ten linksmas, gerai nuteikia prieš operaciją, gydytojas nėra iš itin kalbių, bet rūpinasi labai ir jei kyla klausimų niekada nepaliks nežinioje smile.gif

Tai tiek, o dabar nedarbingumas ir mokymasis gyventi be skydliaukės...

Saugokite randa nuo saules, as skaryte risau, na kaip stiliukas atrode:)
Musu tokiu daugiau yra temoje- skydliaukes problemos.
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 11, 18:29)

Noriu pasidometi. O gydymo jodu jums nesiule?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 11, 18:32)
Papildyta:
Noriu pasidometi. O gydymo jodu jums nesiule?

Maskatuk, sakyk man tu smile.gif Aš dar labai jauna jaučiuosi (na ir esu pakankamai) smile.gif Kymantas perspėjo, jog randą reikėtų pasaugoti nuo saulės, kad gražesnis būtų smile.gif Taip ir darau, nešioju skarelę, tik per karščius, net nuo natūralaus šilko vis tiek karšta, tai ir dėl to ir šiaip stengiuos labiau namie pasėdėt, nors sunku man, norisi eiti ir eiti, žmogus aš toks smile.gif

Paskaitinėsiu ir aną temutę 4u.gif

Kalbėjome su gydytoja apie jodą, bet kai pasakiau, jog ateityje dar norėčiau vaikučių, tai ji labiau patarė operaciją, o ir teta su lygiai ta pačia diagnoze, labai panašia jos eiga, savo laiku gydėsi ir jodu, bet jai jis kažkodėl buvo neveiksmingas (nesigilinau iš tiesų kas ir kaip), todėl ir ji man nepatarė.

Kažkaip man apskritai trūko info apie gydymą jodu unsure.gif Gal vis tik tai būtų buvus geresnė išeitis g.gif Bet gi laiko neatsuksi smile.gif Gyvensim su tuo ką turim (geriau pasakius, ko jau neturim biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2015 08 11, 22:01)
Maskatuk, sakyk man tu smile.gif Aš dar labai jauna jaučiuosi (na ir esu pakankamai) smile.gif Kymantas perspėjo, jog randą reikėtų pasaugoti nuo saulės, kad gražesnis būtų smile.gif Taip ir darau, nešioju skarelę, tik per karščius, net nuo natūralaus šilko vis tiek karšta, tai ir dėl to ir šiaip stengiuos labiau namie pasėdėt, nors sunku man, norisi eiti ir eiti, žmogus aš toks smile.gif

Paskaitinėsiu ir aną temutę  4u.gif

Kalbėjome su gydytoja apie jodą, bet kai pasakiau, jog ateityje dar norėčiau vaikučių, tai ji labiau patarė operaciją, o ir teta su lygiai ta pačia diagnoze, labai panašia jos eiga, savo laiku gydėsi ir jodu, bet jai jis kažkodėl buvo neveiksmingas (nesigilinau iš tiesų kas ir kaip), todėl ir ji man nepatarė.

Kažkaip man apskritai trūko info apie gydymą jodu  unsure.gif  Gal vis tik tai būtų buvus geresnė išeitis  g.gif Bet gi laiko neatsuksi smile.gif Gyvensim su tuo ką turim (geriau pasakius, ko jau neturim  biggrin.gif )

Tiesiai sviesiai pasakysiu-jei jau skydliauke rokenrola soka, tai ar verta vargti ir gyventi su ja. O kada pas endokrinologa pasirodyti liepe?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 11, 22:51)
Tiesiai sviesiai pasakysiu-jei jau skydliauke rokenrola soka, tai ar verta vargti ir gyventi su ja. O kada pas endokrinologa pasirodyti liepe?

Ačiū, Maskatuk, aš irgi taip manau, bet po operacijos pirmą naktį, net pašokau iš miego, kai susapnavau šalia savo lovos nematytą gydytoją, kuri vis kartojo, kad viskas čia blogai padaryta ir nereikėjo taip skubėti lotuliukas.gif Tada apėmė kvailos abejonės, kad gal vertėjo dar laukti, na bet čia matyt mano sąmonė ar pasąmonė tiesiog suveikė.
Pas endo kaip supratau apie 3-4 savaitę po operacijos, va dabar ėmiau ir pasimečiau, kada gi tiksliai, bet nurodė 1-2 savaitę gerti tiroksiną po 50mg kartą dienoje, 3-4sav. po 100mg, kadangi nedarbingumas iki 20d. tai gal kai eisiu pas šeimos gydytoją, jau bus išrašas gautas ir pasiklausiu, bet man atrodo, jog po 4 savaičių liepė tyrimus darytis.
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2015 08 11, 23:23)
Ačiū, Maskatuk, aš irgi taip manau, bet po operacijos pirmą naktį, net pašokau iš miego, kai susapnavau šalia savo lovos nematytą gydytoją, kuri vis kartojo, kad viskas čia blogai padaryta ir nereikėjo taip skubėti  lotuliukas.gif Tada apėmė kvailos abejonės, kad gal vertėjo dar laukti, na bet čia matyt mano sąmonė ar pasąmonė tiesiog suveikė.
Pas endo kaip supratau apie 3-4 savaitę po operacijos, va dabar ėmiau ir pasimečiau, kada gi tiksliai, bet nurodė 1-2 savaitę gerti tiroksiną po 50mg kartą dienoje, 3-4sav. po 100mg, kadangi nedarbingumas iki 20d. tai gal kai eisiu pas šeimos gydytoją, jau bus išrašas gautas ir pasiklausiu, bet man atrodo, jog po 4 savaičių liepė tyrimus darytis.

Kiek chirurgu tiek nuomoniu. Man paskyre gerti 10 d po operacijos. Ir paskyre nuolatine doze ir tikrintis po 1,5 men pas endokrinologa. Man viska israse surase kai is ligonines isejau. Juk dar ir atsakyma turi gauti-kas pas tave ten sedejo:)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 12, 00:07)
Kiek chirurgu tiek nuomoniu. Man paskyre gerti 10 d po operacijos. Ir paskyre nuolatine doze ir tikrintis po 1,5 men pas endokrinologa. Man viska israse surase kai is ligonines isejau. Juk dar ir atsakyma turi gauti-kas pas tave ten sedejo:)

Mums daugeliui ten išrašus į namus ketina atsiųsti, nežinau pas ten per praktika, bet sakė gausim tikrai, tik vėliau.
O ir gerti vienodai taip liepė daugeliui, kurių visa skydliaukė pašalinta, nes kol gulėjau, nemažai iš palatos išleido, o aš viena ausim vis klausiau, ką sako biggrin.gif tai beveik visi taip vienodai smile.gif Na tik, pas ką suvėžėjimai tai dar apie jodą pasakojo.
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2015 08 12, 11:10)
Mums daugeliui ten išrašus į namus ketina atsiųsti, nežinau pas ten per praktika, bet sakė gausim tikrai, tik vėliau.
O ir gerti vienodai taip liepė daugeliui, kurių visa skydliaukė pašalinta, nes kol gulėjau, nemažai iš palatos išleido, o aš viena ausim vis klausiau, ką sako  biggrin.gif tai beveik visi taip vienodai smile.gif Na tik, pas ką suvėžėjimai tai dar apie jodą pasakojo.

Neukiskai medikai tvarkosi. Nejau sunku israsyti ir atiduoti. Aisku. Kai gausi , parasyk ka ten rado.
Atsakyti
Na štai pagaliau gavau išrašą apie savo operaciją:
Diagnozė: struma diffusa II (laipsnio) thyrotoxica
Pašalinta visa 44g svorio skydliaukė. Pat. histologinio tyrimo išvada: Hašimoto tipo toksikozė. Prognozė gera smile.gif

Vis dar jaučiuosi neblogai. Truputį jaučiu svoris auga, tai stengiuosi prisilaikyti... nežinau ką kaltinti smile.gif Visada buvau linkusi į apvalumą (na tik tirotoksikozė šiek tiek buvo padėjusi tuo klausimu biggrin.gif- 30kg nukrito pirmą kartą ją diagnozavus). Bet sureguliuota mityba tikiuosi padės išspręsti šį klausimą, nes manau sėdėjimas namie, atostogos, skanumynai tikrai nepadeda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2015 08 26, 15:02)
Pašalinta visa 44g svorio skydliaukė. Pat. histologinio tyrimo išvada: Hašimoto tipo toksikozė. Prognozė gera smile.gif

Vis dar jaučiuosi neblogai. Truputį jaučiu svoris auga, tai stengiuosi prisilaikyti... nežinau ką kaltinti smile.gif Visada buvau linkusi į apvalumą (na tik tirotoksikozė šiek tiek buvo padėjusi tuo klausimu biggrin.gif- 30kg nukrito pirmą kartą ją diagnozavus). Bet sureguliuota mityba tikiuosi padės išspręsti šį klausimą, nes manau sėdėjimas namie, atostogos, skanumynai tikrai nepadeda biggrin.gif

Sveiki, džiugu, kad viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2015 08 26, 14:02)

Normali skydliauke sveria 35 gr. Maniske svere 209gr. Medikai kai kurie netiki. Nu geras mesos kepsniukas. Israsa seimos gyd kai pamate , akinius pamete. Dziugu , kad viskas ok. Gyvensi tikrai.
Atsakyti
Sveiki, noriu paklausti tų kas susidūrėte su pilna skydliaukės šalinimo operacija - kaip jaučiatės po skydliaukės operacijos? Ar nebuvo problemų su pastojimu? kaip greit įmanoma pastoti? Ar yra neigiamų dalykų? Ar neauga svoris nuo tiroksino? Ar yra dalykų kurių negalite daryti? Kiap ten su tuo kalciu buvo po operacijos?

Man operacija numatyta rugsėjo 14d, bijau ir nežinau kaip su tuo reikės susigyventi smile.gif
Iš anksto dėkoju visoms atsiliepusioms smile.gif
Atsakyti