Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

Sveikos, atsiprasau kad isibraunu i tema, aciau man reikia santariskiu prof. Beisos telefono, gal kas turite? Kazkur praganiau, o pazistama nori pas ji operuotis.
AZ jei galima blush2.gif

Atsakyti
Sveikos, merginos,
serganciom linkiu kuo greiciau pasveikti !

o as su klausimeliu; ziuriu cia kitos temos pasibaigusios, tad rasau cia;

labai ilga posta prirasysiu, stengsiuos kuo trumpiau;

su skydliaukes bedom susiduuaiu pries 5 m, kai pagimdziau: buvo LABAI bloga, sirdis katalojos, drebejimai, rankos, ir kt.meciau rukyti, kad tik pageretu;
apejau visu gydytojus, kuriuos zinojau(endokrinologus); buvo guzeliu, viena sdidesnis, bet nieko neoperavo, sake, geri hormonai; pries 3 m kazkur netycia vien gyd. pasiule issitirti vit D;nors kiti skeptiskai i ji ziuri, atseit musu zonos gyventojams visiem jo truksta, man padejo; beto ir trukumas jo buvo man kritinis: 7 vnt ( 50-100 norma);
dabar praejus trim metam vel pasidare man ypac blogai; prisidejo prie to ir nervo uzspaudimas kakle, pradejo atrofuotis kojos raumenys, tirpsta ranka, veidas; geriu vaistus siuo metu;
tuo paciu nuvaziavau pas Navicka vakar;(buvau buvusi pas ji irgi pires 3 m); istyre , sako guzas padidejes ( buvo 0.9 mm, dbr 1.3 mm); bet atseit jei hormonai geri, nieko nepadarysim;
as jauciu kakle kai guliu, arba galva uzverciu, kazka istrigus; ir siaip esu ziauriai nervinga, nerimas, pyktis, ir kt; prakaituoja rankos,sutrikes ciklas, neniriu sekso, ir kt. pozymiai;
TTH ir FT4 vel lygtais norma; (su gyd dar nekalbejau, tik pati susizinojau atsakymus);
gydytoja sako, kad padidejo , nes buvo kokiu stresu ir pan. na taip, mano stresinis darbas buvo, dbr nedirbu; tikiu, kad nuo to gali ir padidet guzelis, ir kaklo nervai uzsispaude;

mano klausimas butu toks:
1.kada operuoja guzelius? kas yra max ju dydis? ar operuojant guzelius, pasalina dali skydliaukes, todel taip nenori jie operuoti?
2.mano ginekologe pasiule issitirti jonizuota kali, bei kazkokius poskydliaukes hormonus, gal zinot kas tai? gal tirkai yra koks hormonas, kuri retai kada tiria, o jis yra sutrikes;

apskritai, mane kazkaip neigiamai nuteike navickas, ta prasme, labai abejingai; ar man tik taip atrodo?
4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Na nepažįstu aš to Navicko, bet gal pasikonsuoltuokit su kokiu kitu gydytoju, jei šituo nepasitikit. o dėl operacijos tai reikia pačiai nuspręsti. Gydytojai šiuo atveju tik patarėjai. bet jei siūlo kokius tyrimus darytis, tai ir darykitės, gal atrasit kur kas ne taip.
Operacija ir yra operacija, ji jau paskutiniu atveju. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 09 sausio 2014 - 15:59
QUOTE(vertimai.plunge @ 2014 01 09, 16:01)
Sveikos, merginos,
serganciom linkiu kuo greiciau pasveikti !

o as su klausimeliu; ziuriu cia kitos temos pasibaigusios, tad rasau cia;

labai ilga posta prirasysiu, stengsiuos kuo trumpiau;

su skydliaukes bedom susiduuaiu pries 5 m, kai pagimdziau: buvo LABAI bloga, sirdis katalojos, drebejimai, rankos, ir kt.meciau rukyti, kad tik pageretu;
apejau visu gydytojus, kuriuos zinojau(endokrinologus); buvo guzeliu, viena sdidesnis, bet nieko neoperavo, sake, geri hormonai; pries  3 m kazkur  netycia vien gyd. pasiule issitirti vit D;nors kiti skeptiskai i ji ziuri, atseit musu zonos gyventojams visiem jo truksta, man padejo; beto ir trukumas jo buvo man kritinis: 7 vnt ( 50-100 norma);
dabar praejus trim metam vel pasidare man ypac blogai; prisidejo prie to  ir nervo uzspaudimas kakle, pradejo atrofuotis kojos raumenys, tirpsta ranka, veidas; geriu vaistus siuo metu;
tuo paciu nuvaziavau pas Navicka vakar;(buvau buvusi pas ji irgi pires 3 m); istyre , sako guzas padidejes ( buvo 0.9 mm, dbr 1.3 mm); bet atseit jei hormonai geri, nieko nepadarysim;
as jauciu kakle kai guliu, arba galva uzverciu, kazka istrigus; ir siaip esu ziauriai nervinga, nerimas, pyktis, ir kt; prakaituoja rankos,sutrikes ciklas, neniriu sekso, ir kt. pozymiai;
TTH ir FT4  vel lygtais norma;  (su gyd dar nekalbejau, tik pati susizinojau atsakymus); 
gydytoja sako, kad padidejo , nes buvo kokiu stresu ir pan. na taip, mano stresinis darbas buvo, dbr nedirbu; tikiu, kad nuo to gali ir padidet guzelis, ir kaklo nervai uzsispaude;

mano klausimas butu toks:
1.kada operuoja guzelius? kas yra max ju dydis? ar operuojant guzelius, pasalina dali skydliaukes, todel taip nenori jie operuoti?
2.mano ginekologe pasiule issitirti jonizuota kali, bei kazkokius poskydliaukes hormonus, gal zinot kas tai? gal tirkai yra koks hormonas, kuri retai kada tiria, o jis yra sutrikes;

apskritai, mane kazkaip neigiamai nuteike navickas, ta prasme, labai abejingai; ar man tik taip atrodo?
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sveiki,

Man labai panašiai buvo, ir mazgeliai nedideli, ir tyrimai normos ribose. Savijauta siaubinga : ir nervai pašliję, jėgų nėra, apatija, tirpo ir tino rankos bei kojos ir t.t. Nu siaubas kažkoks. Gydytojas bandė su tiroksinu pareguliuoti, nieko nepavyko, tai pasiūlė išsioperuoti. Aš sutikau nedvejodama. Operacijos metu pašalino puse skydliaukės. Šiuo metu geriu tiroksiną. Savijauta, puiki, nuotaika puiki. Net nenoriu prisiminti kokia buvau ir kokia dabar esu. Jokiu būdu neagituoju daryti operacija, tik parašiau savo patirti. Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
tai as kaip suprantu,jeigu yra guzas nemazas, jo vieno negalima pasalinti? bet jeigu hormonai normos ribose, vadinasi ji funkcionuoja gerai?tai kodel jum pagerejo , kai dali jos pasalino?

daug nuomoniu prisiklausiau irgi, pazystamos mama 19 (!) metu su guzais vaiskciojo, o hormonai- norma; tik po to isoperavo, tai jinai keikesi irgi, sake, kam mane kankinot tiek metu;
Atsakyti
QUOTE(vertimai.plunge @ 2014 01 09, 18:43)
tai as kaip suprantu,jeigu yra guzas nemazas, jo vieno negalima pasalinti? bet jeigu hormonai normos ribose, vadinasi ji funkcionuoja gerai?tai kodel jum pagerejo , kai dali jos pasalino?
daug nuomoniu prisiklausiau irgi, pazystamos mama 19 (!) metu su guzais vaiskciojo, o hormonai- norma; tik po to isoperavo, tai jinai keikesi irgi, sake, kam mane kankinot tiek metu;

Guziukas nebuvo didelis, 26 mm. Kiek žinau, rekomenduoja operuoti, kai būna virš 30 mm. Nors hormonai ir normos ribose buvo, bet pagal savijautą, pagal tai, kad man svoris augo nežinia nuo ko, tai matyt jie kažkaip keistai veikė mano organizmą. Tikrai negaliu paaiškinti, nes gydytojai kurie n metų kremta mokslus apie skydliauke ir gi negalėjo paaiškinti, kodėl ji taip išderina organizmą. Tik faktas, kad operacija šiuo atveju pasiteisino.
Dabar turiu puse skydliaukės, bet tiroksiną geriu tikrai nemažą dozę 125 mg. Pažystamai išoperuota visa skydliaukė, o dozė tokia pati, taip kad tas organizmas mūsų tikras stebuklas smile.gif
Atsakyti
Pavasarį išoperavo puse skydliaukės, bet pas mane buvo daugiau kosmetinė problema (bent taip maniau prieš operacijos).Hormonai tvarkoje, tik kažkodėl ji vis didėjo. Iš išorės atrodė, kad kiaušinį prarijusi buvau.
Jaučiuosi dabar puikiai, hormonų gerti nereikia. Viena skydliaukės pusė susitvarko. man kartais atrodo, kad patys gydytojai nežino priežasčių, kodėl tie mazgai atsiranda, ir kaip pristabdyti be operacijos jos augimą. Mėnesį po operacijos buvau išvykusi į šiltus kraštu, kur +36C buvo. Iki operacijos būčiau neištvėrus tokio karščio. schmoll.gif
Vilniaus gydytojai superiniai thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, o po operacijos nusiemus klijus, kaip randa priziurejot? Nepaklausiau gydytoju. Ar tepet kuo nors? Gal pleistra klijavot? Kada slapinti pradejot? Aciu.
Atsakyti
Merginos, pastebėjau, kad praėjus 2 sav. Po operacijos, virs rando nedidelis gumbas atsirado, kurio pries tai nebuvo. Ar cia normalu?
Atsakyti
QUOTE(Jurgaaa @ 2014 01 20, 20:57)
Merginos, pastebėjau, kad praėjus 2 sav. Po operacijos, virs rando nedidelis  gumbas atsirado, kurio pries tai nebuvo. Ar cia normalu?

Man irgi buvo viename šone gumbiukas. Randas keitėsi, kol šašiukai nukrito, paskui buvo sukietėjęs. Dabar viskas gerai, dar kolkas matosi, bet vis šviesėja, šviesėja. Tikiuosi, kad iki vasaros nebebus matomas visai smile.gif
Bet kokiu atveju jei neramu, visada pasikonsultuok su gydytoju, nesiremk kitų patirtimi. Mes gi visi skirtingi, ir sveikstam skirtingai.
Randa patepliodavau iš vaistinės nusipirktu kremuku randams gydyti. Vienai pažystamai gydytojas patarė su ūkiško muilo putomis minkštinti randą t.y. tokių putų uždėti, palaikyti minutėlę ir nuvalyti. Jai randukas po 8 mėn. vos matomas buvo. Gal nuo to gal ne nuo to nežinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemura @ 2014 01 21, 10:40)
Man irgi buvo viename šone gumbiukas. Randas keitėsi, kol šašiukai nukrito, paskui buvo sukietėjęs. Dabar viskas gerai, dar kolkas matosi, bet vis šviesėja, šviesėja. Tikiuosi, kad iki vasaros nebebus matomas visai smile.gif
Bet kokiu atveju jei neramu, visada pasikonsultuok su gydytoju, nesiremk kitų patirtimi. Mes gi visi skirtingi, ir sveikstam skirtingai.
Randa patepliodavau iš vaistinės nusipirktu kremuku randams gydyti. Vienai pažystamai gydytojas patarė su ūkiško muilo putomis minkštinti randą t.y. tokių putų uždėti, palaikyti minutėlę ir nuvalyti. Jai randukas po 8 mėn. vos matomas buvo. Gal nuo to gal ne nuo to nežinau smile.gif

Ačiū, tik man tas gumbas virs rando, buvusioje skydliaukes vietoje, ne ant pačio rando (atrodo toks issokes kalniukas, kaip, kad skydliauke buna padidejusi, tai va toks vaizdas). sad.gif reikės gydytojui paskambint.
Atsakyti
Gal kokie skysčiai susikaupė, kurie turi išsivaikščioti g.gif
Paskambinkit gydytojui, ir bus ramu 4u.gif
Atsakyti