Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų veislės, tinkamos auginti lauke

Škotų aviganis arba koli, na šiais laikais surasti sargų šį pūkų kamuolį sunku, ypač kai jie dar toki mėgėjai paloti dėl nieko, mano pirmasis šuo buvo koli, su vokiečiu nepalygint, bent jau man, nes norėjosi apsaugos.
Šiaip jai domina ir turite voljerą galiu duoti palaikyti 9 mėnesių jaunuolį pora dienų, pamatysit kas tai yra vokietis, ir vaikai tas pora dienų turės draugą smile.gif . Šitaip geriausiai įsitikinsit ar tinka jums toks šuo ar ne. Pas mane žmonės kai ima paaugintus šunis visada jiems tai pasiūlau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 02 27, 11:13)
Škotų aviganis arba koli, na šiais laikais surasti sargų šį pūkų kamuolį sunku, ypač kai jie dar toki mėgėjai paloti dėl nieko, mano pirmasis šuo buvo koli, su vokiečiu nepalygint, bent jau man, nes norėjosi apsaugos.
Šiaip jai domina ir turite voljerą galiu duoti palaikyti 9 mėnesių jaunuolį pora dienų, pamatysit kas tai yra vokietis, ir vaikai tas pora dienų turės draugą  smile.gif . Šitaip geriausiai įsitikinsit ar tinka jums toks šuo ar ne. Pas mane žmonės kai ima paaugintus šunis visada jiems tai pasiūlau  smile.gif
Stebuosi,suo voljere.Visu pirma reike ji uzauginti seimoje su meile,mano gyliu isitykinimu,atvezus i namus mazgi ir uzdarius i voljera bet kokios veisles suo uzauks ,bet ar tai bus seimos ar voljero suo ABEJOJU.Koli turi buti kaip Lese.VA kaip Muhtaras,Sarikas.Auganciam suneliui reikalingas bendravimas ,netik kai jus sumanysit isleisti is voljero, o pastovus.Esu maciusi suneli,kuri paleido is voljero tai tas kaip isprotejas puole prie visu,paklausiau kodel,atsake kad jis neprates buti laisvas ir durnas nes saugo tik savo voljera o teritorija jam nerupi.Ir prasidejo-kokie durni tie vokietukai.
Atsakyti
QUOTE(gautama @ 2009 02 27, 09:30)
Stebuosi,suo voljere.Visu pirma reike ji uzauginti seimoje su meile,mano gyliu isitykinimu,atvezus i namus mazgi ir uzdarius i voljera bet kokios veisles suo uzauks ,bet ar tai bus seimos ar voljero suo ABEJOJU.Koli turi buti kaip Lese.VA kaip Muhtaras,Sarikas.Auganciam suneliui reikalingas bendravimas ,netik kai jus sumanysit isleisti is voljero, o pastovus.Esu maciusi suneli,kuri paleido is voljero tai tas kaip isprotejas puole prie visu,paklausiau kodel,atsake kad jis neprates buti laisvas ir durnas nes saugo tik savo voljera o teritorija jam nerupi.Ir prasidejo-kokie durni tie vokietukai.

Visiska nesamone doh.gif Trecias VA gyvena pas mus - nu sis treciasis, pas tevus, nes as dabar atskirai, du pirmieji nuo 3 men voljere. Nakvoja naktimis kambaryje, is ryto pasilakstymas ilgas, i voljera, pusryciai, per pietus ilgas pasivaiksciojimas, voljeras, po darbo - visiskai laisvas, kieme, namie. Uzaugo puikus sunys, sargus, meilus, protingi, visa savo ilga amziu - vienas 15,5m., kita 8m. (liga), taip gyveno, jokiu nukrypimu neatsirado, zinojo, kada jie voljere, kada bendraujam ir dirbam.

O kai suo salia visada, bet is tiesu narve kambaryje, tai manot geriau g.gif Nes dazniausiai taip buna....

Uztat mano VA nuo 5men. i teritorija geruoju nieko neileisdavo, taip auginamas mirksiukas.gif
Atsakyti
Taigi, būtent bus reikalingi ir pasivaikščiojimai (ne teritorijoje), nes kitaip rinksite š... savo teritorijoje. Būtina atsižvelgti į tai, kokią patirtį Jūs ar vyras turite gyvenant su šunimis?
Atsakyti
VA vienaip ar kitaip yra sargas ir tarnybinis šuo, o ne šeimos. Todėl kai rašot apie gerą meilų šunyti, tai tuo labai abejoju, nes genai jo kitoki. Buvo neseniai toks nutikimas, kai pas mano vieną pažystamą parvažiavo iš miestą sūnus. Tas VA laikomas palaidas ir saugo sodybą. Netyčia besidarbuodamas eidamas atbulas tas sūnus užmynė VA ant letenėlės, nes anas pastoviai trinas apie žmones. Tuo gerumas ir baigėsi. Pargriovė ant žemės, draskė nagais ir kandžiojo, tik nelabai stipriai. Net savininkas vos su pagaliais atmušė. O šiaip tą šunį ir aš dažnai glostydavau ir atrodydavo meilus toks. Taip kad nežinia kada genai išlys. Jei mažam vaikui tokie pakandžiojimai gali būt ir mirtini. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ciceronas @ 2009 02 27, 10:01)
Taigi, būtent bus reikalingi ir pasivaikščiojimai (ne teritorijoje), nes kitaip rinksite š... savo teritorijoje. Būtina atsižvelgti į tai, kokią patirtį Jūs ar vyras turite gyvenant su šunimis?

Tai kad ir be pasivaiksciojimu reikia rinkti s... savo ir kitose teritorijose tongue.gif
Pas mane trys sunys - rytas - vakaras, reik su kibireliu ir kastuveliu praeit tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Almiox @ 2009 02 27, 10:08)
VA vienaip ar kitaip yra sargas ir tarnybinis šuo, o ne šeimos. Todėl kai rašot apie gerą meilų šunyti, tai tuo labai abejoju, nes genai jo kitoki. Buvo neseniai toks nutikimas, kai pas mano vieną pažystamą parvažiavo iš miestą sūnus. Tas VA laikomas palaidas ir saugo sodybą. Netyčia besidarbuodamas eidamas atbulas tas sūnus užmynė VA ant letenėlės, nes anas pastoviai trinas apie žmones. Tuo gerumas ir baigėsi. Pargriovė ant žemės, draskė nagais ir kandžiojo, tik nelabai stipriai. Net savininkas vos su pagaliais atmušė. O šiaip tą šunį ir aš dažnai glostydavau ir atrodydavo meilus toks. Taip kad nežinia kada genai išlys. Jei mažam vaikui tokie pakandžiojimai gali būt ir mirtini.  schmoll.gif

O tas VA su kilmes dokumentais g.gif Ar tik panasus i VA, nes tai yra visiskai skirtingi dalykai, as saviskiui galedavau pulinius isvalyt, kaulus is gerkles istraukti, kai pasivogdavo, ne karta svetimas vaikas yra uz ausu, nosies skaudziai paemes, i voljera ilekes, kai suo eda - niekada net nesuurzge, tiesiog iseidavo, pasitraukdavo is jam nemalonios situacijos, ir cia genai visai ne prie ko - beje, jorksyrai isteriski daug daugiau zmoni apkandzioja, negu dideli sunys, vat jeigu prie mano vaiko jorkas begtu - tada issigasciau, o ne VA schmoll.gif (as turiu galvoje tikra, dokumentini, geru tevu)
Atsakyti
QUOTE(Almiox @ 2009 02 27, 11:08)
VA vienaip ar kitaip yra sargas ir tarnybinis šuo, o ne šeimos. Todėl kai rašot apie gerą meilų šunyti, tai tuo labai abejoju, nes genai jo kitoki. Buvo neseniai toks nutikimas, kai pas mano vieną pažystamą parvažiavo iš miestą sūnus. Tas VA laikomas palaidas ir saugo sodybą. Netyčia besidarbuodamas eidamas atbulas tas sūnus užmynė VA ant letenėlės, nes anas pastoviai trinas apie žmones. Tuo gerumas ir baigėsi. Pargriovė ant žemės, draskė nagais ir kandžiojo, tik nelabai stipriai. Net savininkas vos su pagaliais atmušė. O šiaip tą šunį ir aš dažnai glostydavau ir atrodydavo meilus toks. Taip kad nežinia kada genai išlys. Jei mažam vaikui tokie pakandžiojimai gali būt ir mirtini.  schmoll.gif

Pagal vieną įvykį spręsti apie veislę negalima. Normaliai auginamas VA bus geras šeimai ir nepasitikės svetimais. Nepasitikėjimas tai nereiškia, kad pjaus visus svetimus. Jeigu gyvenčiau nuosavame name, turėčiau VA, bet tai nereiškia, kad jis pažinotų tik savo teritoriją ir daugiau nieko. Pasivaikščiojimas, dresūra ir pan "reikalai" reikalingi tiek voljere gyvenantiems, tiek name/bute, šunims. Tiesiog manau, kad VA turi turėti darbo. Pagrindinis galėtų būti teritorijos apsauga. Bet tai ir reikia suprasti kaip apsaugą, kurios dar ir mokyti reikia, o ne kaip - paleidžiu šunį kieme ir tegu valgo visus iš eilės, bus apsauga.

Rašote, kad VA negali būti šeimos šuo. Nežinau kaip suprantate sąvoką "šeimos šuo". Mano MB turėjo VA kalę. Nekalbėsiu apie tai, kad žinių tuo metu buvo nerasta ir klaidų pridaryta begalė. Bet ta VA kalė buvo tikras šeimos šuo, kuris net ir saugojo tik šeimą, ne teritoriją. Jeigu teritorijoje nebūdavo jos šeimos narių, tai galėjo eiti kas tik nori. Jeigu yra - be šeimos "leidimo" neužeidavo niekas.

Apskritai - koks yra "šeimos šuo"? Kas įeina į tą sąvoką?
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 02 27, 12:34)
Tai kad ir be pasivaiksciojimu reikia rinkti s... savo ir kitose teritorijose tongue.gif
Pas mane trys sunys - rytas - vakaras, reik su kibireliu ir kastuveliu praeit tongue.gif
Papildyta:
O tas VA su kilmes dokumentais g.gif Ar tik panasus i VA, nes tai yra visiskai skirtingi dalykai, as saviskiui galedavau pulinius isvalyt, kaulus is gerkles istraukti, kai pasivogdavo, ne karta svetimas vaikas yra uz ausu, nosies skaudziai paemes, i voljera ilekes, kai suo eda - niekada net nesuurzge, tiesiog iseidavo, pasitraukdavo is jam nemalonios situacijos, ir cia genai visai ne prie ko - beje, jorksyrai isteriski daug daugiau zmoni apkandzioja, negu dideli sunys, vat jeigu prie mano vaiko jorkas begtu - tada issigasciau, o ne VA schmoll.gif (as turiu galvoje tikra, dokumentini, geru tevu)

Tas šuo greičiausiai be dokumentų, bet manau pakankamai protingas, tik esmė šiuo atveju gal tame, kad jis neturėjo laiko pagalvot. Tiesiog šuniui buvo netikėtas staigus skausmas ir viskas gal gavos instinktyviai, kai suveikia instinktai gintis ir genai. Panašiai ir žmogus pasielgtum jei netikėtai užpultų, arba bėgtum, arba pultum pats, nes puolimas-geriausia gynyba. g.gif Šeimos šuniu aš laikyčiau tokį, kuris yra saugus ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Net jeigu sakykim vaikas jam netyčia kokia kaladėle durtų į akį ar padarytų dar ką nors skausminga. Arba sakykim suaugęs spirdamas į kokį kamuolį netyčia įspirtų jam į „gerą vietą“. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almiox: 27 vasario 2009 - 11:08
Ir man altuali tema 4u.gif Turim 5 su puse mėn stafuką - dar reikia šuns laukui . Intensyviai galvoju apie kaukazą g.gif Tik kad visi turėti šunys buvo - naminiai . Tai net nežinau kaip nusipirkus tokį mažulką rektų lauke palikt - būdoj ... Na bet tokios veislės šuniukus turbūt retai namie augina rolleyes.gif Dar Tibetas prie dūšios būtų . Vat tokie mano pamastymai .
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 02 27, 10:36)
Normaliai auginamas VA bus geras šeimai ir nepasitikės svetimais.

Ten juk ir buvo svetimas smile.gif
Žiūrim:
mano vieną pažystamą parvažiavo iš miestą sūnus.

Taigi, pašalinis, negyventis tuose namuose, kuris maža to, kad šeimininkavo įsibrovęs, bet dar ir šunį užpuolė:
besidarbuodamas eidamas atbulas tas sūnus užmynė VA ant letenėlės

O šuo pasirodė besąs humaniškas, tik parodė įsibrovėliui jo vietą, visai nesistengdamas nužudyti:
Pargriovė ant žemės, draskė nagais ir kandžiojo, tik nelabai stipriai.

Na, o šeimininkas su šiuo šuniu visiškai nemoka tvarkytis, šuo, be abejo, nedresuotas:
Net savininkas vos su pagaliais atmušė.

Labai keista, kai rašoma
Taip kad nežinia kada genai išlys.

Ir prie ko čia genai? Čia tik žmonių žioplumas. Vis dėlto laikant šunį derėtų nors kiek išmanyti jo elgseną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 27 vasario 2009 - 12:38
Vokietis yra šuo plastelinas-kokį auginsit tokį ir turėsit, tuo ši veislė ir pakeri, jis gali būti nuo mylino lovinio šunelio besibučiuojančio su kiekvienu svečiu, neįgalių žmonių palydovo, o toki šunys negali būti pikti iki aktyviai dirbančio labai agresyvaus šuns. Iš mano šunų yra visokių, mano tarnybinė kalė nesvyruodama puola mano vyrą kai jis lipa į mašiną jei nesudraudžiu, nes aš esu jos vienintelė, o tuo tarpu su vaikais labai švelni ir nerodo agresijos, parodiniai šunys iš vis geriečiai, su suaugusiu patinu einu į susitikimus su sutrikusio elgesio vaikais, o žinot kaip ten-vaikai neprognozuojamai spygčioja, žestikulioja, net staiga ramiai sėdėję griebia staiga ir apkabina šunį. Tuo tarpu tas pats šuo miške kai mane užsipuolė girtas vyras be komandos jį kaip reikiant papurtė. Mano žinios ne iš nuogirdų, atsitikimų, dirbdama su šunimis jau greit 20 metų aš tikrai nesiūlyčiau "aliems" žmonėms palaikyti neprognozuojamo šuns. Pas mane kaip ik yra labai minkštas, super meilus šuniukas, kuris savo teritoriją saugo lodamas. Jis nieko nemokintas, bet nepabėginėja, ateina kviečiamas, klauso. Šuniukas aišku jis protu, bet dydziu jau beveik šuo smile.gif . Dėl laikymo voljere kas rašė, net nekomentuosiu, kaip tai .......atsiprašau kvaila. Mačius daugybę šunų daug labiau apleistų laikomų butuose nei daugelis šunų voljeruose. Voljeras yra puiki vieta šuniui. Visada kai žmonės tikrai domisi-sakau atvažiuokit, pasižiūrėkit, pačiupinėkit ir nereikės internete klausyti daugybės prieštaringų nuomonių, kurios dažniau tik išmuša iš vėžių nei padeda. Nors klausti visada gerai, tik labai reikia atsirinkti atsakymus, nes kai paskaitai kartais patarėjai būna mažiau žinantys už klausiantį. Beja netaikau niekam asmeniškai, šiaip filosofuoju.
Atsakyti
Labai dziaugiuosiu sulaukus tiek pasisakymu smile.gif

Pries kuriant sia tema turejau kelis sunu variantus tai ryzensnauceris ir berno zenenhundas.
Susizavejau jais todel kad jei visu pirma yra sargai , dideli sunys, kas dazniausiai sukele baime, taciau yra gerieciai ir seimos sunys, pakenciantys vaikus.
Ryzensnauceriu savybe, kad neturi spec suniui kvapo is vis suzavejo.
Svarbu jie tinkami lauke auginti ir nebijo salciu.
Bet jiems reikia daug bendravimo ir demesio.ka tikrai zinau kad nevisda tam suneliui galesi skirti tiek laiko kiek reikia istikruju. todel bijau kad galim nusivilti siuo sprendimu, nes bus blogai ir suniui ir mums. Gal as klystu....... g.gif
Todel vis labiau linkstam prie VA.
Kadangi suo bus pirktas is veislyno ,bus vezamas dresiruoti , tad manau bus geras sragas ir puikus vaiku draugas.
Nes norim ne tik sunio voljere, norim kad suo leistu su mums laika kieme , bendrautu su vaikais. o naktimis pataptu kiemo sargu.
Bet to manau dabar kaip tik tinkamas laikas isigyti suni kai ateina pavasaris, vasara, kai laiko lauke praleisim daug daugiau. tai vaikai ir suo tures puikia galimybe susipazinti ir pazinti . O nuo mazumes augdamas sunelis vaiku draugijoje nekels rupesciu ir susirupinimo kai suaugs...
Man labai svarbu kad tarp suns ir vaiku butu geri santykiai... todel kad nebus baisu kai jie grizines is mokyklu , bus namie vieni ir drasiai gales pasirupinti suniu.
o suo ju apsauga...
Atsakyti