QUOTE(zay @ 2009 02 28, 19:29)
Man labai nepriimtinas per didelis bet kokių šunų popinimas, visų pirma tai šunys ir mes privalome jiems leisti tokiais būti. Aš esu mačiusi be problemų mūsų sąlygomis voljere gyvenančių stafų, puikiai gyvenantys, sveiki nešalantys šunys. Labradoras iš vis yra ir dabar medžioklinis šuo, žinau ne vieną ir dabar medžiojantį dokumentuotą šunį, ir jei tūlas pilietis nori daryti iš jo lialką, nu tai problemų turi ne šuo, o žmogus. Tai sportiškas, stiprus, kantrus, jokiu būdu ne lepus šuo, kuris visiškai bus laimingas gyvendamas voljere ir miegodamas būdoje. Prie -28 mūsų labradorai net nelabai skuba į būdas miegoti. Labradorai labai imlūs dresūrai, ne veltui jie toki populiarūs tarp tarnybinių paieškos šunų. Visi šunys turi mokėti vaikščioti su pavadėliu, nors aš einu su 8 šunimis, o pavadį nešuosi 1
, nėra tikslo-vis vien jų neišlaikyčiau jei jie sumąstytų manęs neklausyti. Teisingai auginamas šuo žinoma, kad gali būti vedžiojamas be pavadžio, mane asmeniškai labai erzina ir labai nepatinka šunys kurių neįmanoma paleisti nuo pavadžių
. Patinas gražiau, bet kalė klusniau, meiliau ir tų problemų su kale per rujas mažiau, joms stogai nevažiuoja kaip patinams. Man asmeniškai pats pačiausias maitinimas RAW
-natūralus mėsa.
Malonu bendraut su panašiai mąstančiais. Aš gan liberalus ir man asmeniškai niekuo netrukdo, kad kažkas laiko šunis butuos, nes matyt neturi kito pasirinkimo, o šuns nori. Bet tegu bent neperša visiems savo nuomonės, kaip vienintėlės ir teisingos bei neginčyjamos. Kiekvienas turim savo situaciją, galimybes ir norus. Pagal jūsų visus nusakymus, galėčiau ir labradorą matyt laikyti kokiam garaže ar kitam pastate be skersvėjų. O ar jis nebėgtų iš namų, jei tai pvz patelė ir kaip dėl pasiklydimo jei miške grybaujant ir pan.