Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų veislės, tinkamos auginti lauke

QUOTE(zay @ 2009 02 28, 19:29)
Man labai nepriimtinas per didelis bet kokių šunų popinimas, visų pirma tai šunys ir mes privalome jiems leisti tokiais būti. Aš esu mačiusi be problemų mūsų sąlygomis voljere gyvenančių stafų, puikiai gyvenantys, sveiki nešalantys šunys. Labradoras iš vis yra ir dabar medžioklinis šuo, žinau ne vieną ir dabar medžiojantį dokumentuotą šunį,  ir jei tūlas pilietis nori daryti iš jo lialką, nu tai problemų turi ne šuo, o žmogus. Tai sportiškas, stiprus, kantrus, jokiu būdu ne lepus šuo, kuris visiškai bus laimingas gyvendamas voljere ir miegodamas būdoje. Prie -28 mūsų labradorai net nelabai skuba į būdas miegoti. Labradorai labai imlūs dresūrai, ne veltui jie toki populiarūs tarp tarnybinių paieškos šunų. Visi šunys turi mokėti vaikščioti su pavadėliu, nors aš einu su 8 šunimis, o pavadį nešuosi 1  biggrin.gif , nėra tikslo-vis vien jų neišlaikyčiau jei jie sumąstytų manęs neklausyti. Teisingai auginamas šuo žinoma, kad gali būti vedžiojamas be pavadžio, mane asmeniškai labai erzina ir labai nepatinka šunys kurių neįmanoma paleisti nuo pavadžių  schmoll.gif . Patinas gražiau, bet kalė klusniau, meiliau ir tų problemų su kale per rujas mažiau, joms stogai nevažiuoja kaip patinams. Man asmeniškai pats pačiausias maitinimas RAW smile.gif -natūralus mėsa.

Malonu bendraut su panašiai mąstančiais. Aš gan liberalus ir man asmeniškai niekuo netrukdo, kad kažkas laiko šunis butuos, nes matyt neturi kito pasirinkimo, o šuns nori. Bet tegu bent neperša visiems savo nuomonės, kaip vienintėlės ir teisingos bei neginčyjamos. Kiekvienas turim savo situaciją, galimybes ir norus. Pagal jūsų visus nusakymus, galėčiau ir labradorą matyt laikyti kokiam garaže ar kitam pastate be skersvėjų. O ar jis nebėgtų iš namų, jei tai pvz patelė ir kaip dėl pasiklydimo jei miške grybaujant ir pan. g.gif Kiek laiko tokiems šunims reikia skirt pasibėgiojimui, jei pvz laikant voljere. mirksiukas.gif
Atsakyti
nu tada turbut mano ir mano pazistamu sunys idiotai, nes nors ir turedami diiideli kiema kas kiek laiko verziasi namo nors 5 minutem pabuti su seimininku ir miegoti renkasi vieta salia lovos o ne lauke ant pievutes.
aisku patogiau suo voljere namuose gi svaru sunim nedvokia, bet, na zay - jos gyvenimas sunys, o Jusu- kiek laiko namuose bunat? 3 valandas ar daugiau rasit per diena suniui kai bus suauges o suniukui ir daugiau laiko reikes, jei voljere gyvens.

aisku cia mano nuomone, man ir kt pazistamiems voljeras tai laikina priemone riboti suns judejima, taciau visas gyvenimas su juo vyksta namuose, nors ir 5 ha plotas butu aplinkui.

p.s. o tuos stafus pries paroda triminguodavo?
Atsakyti
QUOTE(wolfin @ 2009 03 01, 00:57)
nu tada turbut mano ir mano pazistamu sunys idiotai, nes nors ir turedami diiideli kiema kas kiek laiko verziasi namo nors 5 minutem pabuti su seimininku ir miegoti renkasi vieta salia lovos o ne lauke ant pievutes.
aisku patogiau suo voljere namuose gi svaru sunim nedvokia, bet, na zay  - jos gyvenimas sunys, o Jusu- kiek laiko namuose bunat? 3 valandas ar daugiau rasit per diena suniui kai bus suauges o suniukui ir daugiau laiko reikes, jei  voljere gyvens.

aisku cia mano nuomone, man ir kt pazistamiems voljeras tai laikina priemone riboti suns judejima, taciau visas gyvenimas su juo vyksta namuose, nors ir 5 ha plotas butu aplinkui.

p.s. o tuos stafus pries paroda triminguodavo?

Man atrodo. kad bendravimo su šuniu laikas nebūtinai susijęs su tuo kaip jį laikysi. Gali ir su voljeriniu šuniu praleist nemažai laiko, be to kalbu apie jo laikymą uždaroj patalpoj (nebūtinai voljere) tik naktį. Šiaip gali lakstyt ir palaidas. ax.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Norėčiau ir aš pasidalinti savo mintimis dėl šuniuko, auginamo apsaugai ir kieme smile.gif Turiu Vokiečių ir Vidurinės Azijos aviganes - Erą ir Šeilą. Abiems suėjo po 9 metus. Iki jų turėjau taip pat vokietukę ir aziatukę - jos jau amžinos medžioklės plotuose verysad.gif Gyvenam nuosavame name, aptverta teritorija. Tai va, nors ir kaip bebūtų liūdna, tačiau toje teritorijoje mūsų išauklėta aziatė pririšta ant "lenciūgo", turi voljerą, paleisti - be šansų, nes merginai jokia tvora ne problema, jei nutrūksta, tai taip ir lauk, kad ių kaimo su višta dantyse nepareitų doh.gif Ir šauk nešaukęs, kol neišsilaksto, tol nepareina. Su vokiete jokių problemų, jei ir išeina kartais pasilakstyti, tai tyliai ir be skandalų, net jei vištą kokią ir parsineša, tai gėlių darželyje užkasa, kad niekas ant smūgio nerastų lotuliukas.gif Radom netyčia, o Erutė tai tipo ne prie ko. lotuliukas.gif Abi kartais pabėga, bet vis tik vokietukę prisišaukti lengva, klauso be išlygų, eina net be pavadžio greta prie žingsnio derindamasi, antsnukis irgi ne problema smile.gif Tiesa, Era niekada nepabėga nei nuo žmogaus, nei per vartus, tik kai mūsų nebūna namie, tai tada kartais per tvorą perlipa doh.gif Dar skylę neseniai rado ... doh.gif

Dėl apsaugos - nežinau kaip pas kitas, bet mūsų aziatė tai kaip katė gera saviems, o kaimo zulusus (tokie pagėrę piliečiai) tai suėstų ant smūgio, jei pasiektų. Jos išvaizda atbaido. O vokietė tai žiauriai loja ant tų, kurie per tvorą ją erzina. Nors ji irgi gerutė, bet balsas labai stiprus, tai kaip ir saugu mums. Nors iš kitos pusės, gal mes blogai išauklėjom, bet Era (vokietė) net be mūsų žinios atvykusius mūsų pažįstamus be problemų kieman įleidžia.

Dabar statom naują namą, reikės kažkada naujo šuns apsaugai, nes merginos jau užsitarnavo poilsio, pati irgi galvoju ką imti g.gif MB mąsto apie juodąjį rusų terjerą, sako, kad labai gerai apsaugai ir šiaip jie faini, tik kiek žinau, jiems su kailiu reikia daug priežiūros.

Tiesa, apie priežiūrą ir buvimą namie - to pas mus nėra, nuo pirmos dienos pas mus abi lauke gyvena, turi būdas, nors Era palaida, bet miega vienoje būdoje su Šeila. Vilkšunė Era mėgsta priešpirtyje su mumis ant sofkutės pasivolioti, kai pajūrin vežamės, tai ten be problemų namie gyvena, o va Šeilai namie per karšta. Ji pas mus griežtai kieminė, tik labai retai namo parsivedam, o šiaip kieme ją pamylim, su vaikais pasivaikščioti išeina lotuliukas.gif

Na va, pasidalinau mintimis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubinele: 02 kovo 2009 - 18:04
Sveiki 4u.gif 4u.gif

Nezinau ar cia i tema pataikysiu blush2.gif blush2.gif Bet atsitiko tokia situacija - del tam tikru priezasciu visai netiketai priglausime suaugusi suni - mes ji gerai pazistame ir dabartiniai seimininkai jo nebenori ir planuoja migdyti. O suo labai draugiskas ir mielas, tai mes nutareme ji priglausti. Tik iskilo klausimas - ar jis gales gyventi lauke. Iki siol suo buvo naminis, t.y. ziema miegojo kambaryje, o vasara - diena lakstydavo po teritorija, bet nakti eidavo miegoti taip pat i vidu. Suo trumpaplaukis.
Ar galima trumpaplauki suni laikyti lauke? Nes butent ta mes ir planuotume daryti. Kambaryje jo laikyti nera salygu. g.gif

Labai busiu dekinga uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Teoriskai galima, zinau zmoniu, laikanciu trumpaplaukius sunis lauke net ir ziema. Siaip ir nuo veislies dar priklauso. Gal kas daugiau ziniu turintis pasidalins patirtimi. Galiu pasidziaugti tik tuo, kad pratinti suni gyventi lauke galite pradeti dar vasara - turetu buti paprasciau
Atsakyti
koks trumpaplaukis-ar kaip dobermanas ar rotveileris. Nes jei kaip rotvikas tai laisvai gali sėdėti voljere. Nors kaip aukščiau minėjau-geram voljere ir stafai puikiai mūsų sąlygomis žiemoja. Pas mano pažįstamą Latvijoje pati mačiau ior buvau nustebinta. Nu bet šuo puikiai jautėsi šaltą žiemos dieną.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 06 18, 17:49)
koks trumpaplaukis-ar kaip dobermanas ar rotveileris.

Na musu busimas suo - misrunas. Pagal plauka labiau kaip dobermanas atrodo.
Atsakyti
nu reikia labai gero voljero, o tokį nepigu pastatyti. Jau geriau namie laikyti tokį šunį....
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 06 18, 18:34)
nu reikia labai gero voljero, o tokį nepigu pastatyti. Jau geriau namie laikyti tokį šunį....

Na nebent tada apšiltinti ir grindis ir būdą, ir padaryt tris sienas,kad nebūtų vėjo.Tačiau žiemą manau vis vien į namus reiktų pasiimti...
Atsakyti
QUOTE(Eskalibur @ 2009 06 18, 18:38)
Na nebent tada apšiltinti ir grindis ir būdą, ir padaryt tris sienas,kad nebūtų vėjo.Tačiau žiemą manau vis vien į namus reiktų pasiimti...

Na nezinau - tada galbut reiketu ieskoti suniukui nauju namu, nes kaip ir minejau jo seimininkai zada ji migdyti, o mes norim priglausti, taciau kambaryje jau gyvena vienas suo ir tikrai nebus galimybes tureti juos du. Ir jei toks suo negali gyventi lauke, tai tad manau reikia pradeti ieskoti kitu namu verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
sveiki prisidedu prie temos

gal kas laikot boserona kaip sargini shuni. mes turim doga iplanuojam keltis i nama nes gyvenam bute. Namas privaciu namu kvartaliuke uz mano mishkelis ir laukai visi turi shunis ... vokieciu aviganius. Mes nuo seno svajojom apie Boserona ir mastom isigyti šios veiles šunį kaip "slenkančio grafiko" sargybini -kuomet nera šaimininku kartu su dogu, žvarbesniais orais vienas ir naktimis. Aisku teritorija aptverta plius patys irenginetume gerai apsiltinta nuo zemes pakelta budą ir suo butų lygus narys su dogu. Apseitume ir su dogu bet dogas saltame ore negali buti verysad.gif Tai vat ir mastom apie boserona... rolleyes.gif

Atsakyti