Įkraunama...
Įkraunama...

Valdorfo lėlytės

QUOTE(Coccinela @ 2009 03 04, 15:45)

O ką jūs dėjot savo lėlytėms į vidų? kaupiuosi naujai lėlytei, tad svarstau, ką čia į vidų įdėt smile.gif

Ir dar norėčiau pasiūlyti pasidalinti rūbelių schemutėmis ax.gif Va, aš galėčiau paltuko, bet tik tiek, kad man rodos reik dar padirbėt prie jo, prasitampė ir apykaklė visai kitokia gavos nei siuvau..

Aš lėlytę kimšau vilna-karšiniu ir vilnos rutuliukais (kuriuos pirkau ČIA).Rankas ir kojas kimšau vien tik tais rutuliukais, jie labai gerai susipaudžia, nesudarydami jokių gumulų ir guzų, labai tolygiai pasiskirsto, lengavi išsimasažuoja. Labai geras daiktas thumbup.gif O kūnelio išorinis sluoksnis-karšinys, kuris sudarė tarsi kokį vamzdį, o į jo vidų jau prigrūdau tų rutuliukų.Galvytę dariau iš vilnonių siūlų kamuoliuko, kurį apsukau baltu karšiniu.

O rūbelius siuvau be jokių iškarpų, kirpau iš akies, bet ir prasikankinau, kol atitaikiau, ypač sunku buvo su palaidinės rankovėmis doh.gif Berankovė suknelė-tai jau be problemų smile.gif
Atsakyti
iš tikrųjų esu sužavėta šitomis lėlytėmis, o jūs panos tiesiog šaunuolės tokį darbą atlikti thumbup.gif , gal ir surizikuosiu savo krikšto dukrytei gimtadieniui pasiūti gal spėčiau g.gif , bet man ten dar daug neaiškumų dėl eigos, bet matau čia yra nemažai jau patyrusių gal sakau reiklaui esant pakonsultuosit 4u.gif
QUOTE(ievuschka @ 2009 03 04, 21:02)
Aš lėlytę kimšau vilna-karšiniu ir vilnos rutuliukais (kuriuos pirkau ČIA).Rankas ir kojas kimšau vien tik tais rutuliukais, jie labai gerai susipaudžia, nesudarydami jokių gumulų ir guzų, labai tolygiai pasiskirsto, lengavi išsimasažuoja. Labai geras daiktas  thumbup.gif O kūnelio išorinis sluoksnis-karšinys, kuris sudarė tarsi kokį vamzdį, o į jo vidų jau prigrūdau tų rutuliukų.Galvytę dariau iš vilnonių siūlų kamuoliuko, kurį apsukau baltu karšiniu.

o jie siunčia paštu g.gif , nes nesuprantu ten daugiau jokios info neduota unsure.gif , man reiktų tik nežinau kaip parsigabenti , ir kiek maždaug suėjo kamšalo tokiai lėlytei, kad orentuočiausi , ačiū už atsakymą biggrin.gif
Atsakyti
Aš kimšau tik vilnos karšiniu, tai sunaudojau apie 200 g. Priklausomai nuo dydžio gali kiek daugiau ar mažiau reikėti. Nežinau, to kamšalo daugiau ar mažiau sueina.
O vilnos fabriko pradiniame puslapyje daugiau info apie siuntimą ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 04 kovo 2009 - 21:57
QUOTE(balta varna @ 2009 03 04, 22:31)
user posted image

AS siuvau Tita.

Įgudusios akys pastebėjo jo galvos problema, ir įkirto mano sprendimą - padauginti jam plaukuoseną. ax.gif
Kelnes siuvau pati - tik kai kurias detales nukirpau iš vaikišku kelnių.
Man buvo garbe dalyvauti konkurse, nors ir turbūt ne į savo ratus iššokt mėginau....  rolleyes.gif  Ech, vis tas azartas pasirodyt  doh.gif

ax.gif

Labai šaunu, kad dalyvavai, matai turi puikią lėlę, pati įsitikinai, kokia ji yra vaikų mylima wub.gif

O aš savąsias lėlytes kimšau ir vilna, ir sinteponu, nes vilnos neužteko, tai kad užtektų dariau taip: sinteponą apvyniojau vilna, o tada bandžiau įkišti į detalę, labai sunkiai šitaip grūdau ir Lunkei matosi viena ranka gumbuota doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 03 04, 21:25)

o jie siunčia paštu  g.gif , nes nesuprantu ten daugiau jokios info neduota  unsure.gif , man reiktų tik nežinau kaip parsigabenti , ir kiek maždaug suėjo kamšalo tokiai lėlytei, kad orentuočiausi , ačiū už atsakymą  biggrin.gif

Paštu jie siunčia, ir gana greit ateina siuntinukas. O pirkau aš tų vilnos rutuliukų 200g, tai liko daugiau nei pusė, nes kaip minėjau-galvytėje-vilnos karšinys (ir turbūt daug patogiau su juo, nes geriau aiškiau užsiveržia siūlai ant vidinės galvytės), o jei kimšti ir visą kūnelį, ir rankas bei kojas-tai manau-turėtų tikrai užtekti. Žinoma, jei lėlės labai neišdidinsi, o siūsi maždaug pagal tokius išmatavimus, kaip Zidudu pateikė.
Tiesa-į kumštelius ir kojų galus kišau kietai susuktą vilnos karšinio rutuliuką, (kumšteliuose-netgi ant mažyčio kietai susukto kiliminių siūlų kamuoliuko apsukau vilna ir tokį sunkesnį-tvirtesnį kamuolėlį sugrūdau.)
Atsakyti
pasirodysiu su savo paskutiniaja lelyte, cia ta kuria man dukryte padejo siuti smile.gif , bet ji su ja visai nezaidzia, tik pasiguldzius ja i savo lovyte ir su ja miega, taip rupestingai vakarais apkloja smile.gif rolleyes.gif , o dienomis net nepajudina doh.gif , manau pavelavau su tokia lelyte, mano panos jau sugadintos visokiomis barbemis, bratsemis, poniais ir dar ten kaskokiais litle petsopais doh.gif , nu bet pati kalta blush2.gif
user posted image

ir dar, man patiko ideja su iskarpu rubeliams pasidalinimu blush2.gif as cia turiu keleta iskarpu, bet dar keleta paruosiu veliau ir ikelsiu, kai nustosiu tinginiauti blush2.gif
Atsakyti
LINUTUKĖ-kokia graži lėlytė, tokia šviesi, pasipuošusi, panaši į Kąstytį, kaip sesutė biggrin.gif Ir vėl-daili apykaklaitė bigsmile.gif
O kad dieną nežaidžia-tai nieko, mažiau nutrins mirksiukas.gif
Bet negali gi nepatikti tokia gražuolė-baltai rožiniais rūbeliais, su nėrinukais...

Mano didžioji, nors niekada neturėjo jokių barbių, bratsių (mums su vyru jos patiems nepatinka, tai ir vaikams nepirkom), su lėlėm apskritai nelabai žaidžia, jai labiau patinka riedlentės, dviračiai, kamuoliai ir laipioti po medžius lotuliukas.gif O namie-visokios dėlionės, mozaikos ir piešimai. Na-ir meškinai, šunys, gyvūnai minšti. Tik dabar , kai pasiuvau Korneliją (kurią ji vadina Ugne, nes Kornelijos vardas-netinkamas)-nešiojasi, plaukus pina, į darželį nusinešė parodyt.
O vakar mano mažoji pirmą kartą liko pietų miego miegoti, tai pasiprašė, kad Korneliją šalia paguldytų... pamalonino man širdelę rolleyes.gif

Dėl batukų: norėjau paklausti, kaip jums užsideda batukai? ar nelieka tuščias galas? Nes kojytė tai tokia tarsi šiek tiek apvaloka, išsipūtusi ir ties pėdutės tariamais pirščiukais ji nesuplonėja.
Atsakyti
LINUTUKĖ

kokia grazi lelyte wub.gif

skaitau dabar temute, nes labai susidomejau lelytemis siomis..o gal ir paciai prireiks rudeni ... wub.gif
Atsakyti
Aš ne apie vilną klausiau, apie tą kamuoliuką. Būsiu neteisingai klausimą suformulavusi blush2.gif Aš pati dėjau įvairių medžiagos skiautelių, bet jūs buvot iškėlusios džiuvimo klausimą, tad susimąsčiau dabar..

Man batukai niekaip nesisekė.. ir turbūt todėl, kad kaip zidudu sakė, mažai pėdutės išformuotos. Jos tikrai neužsirietusios stačiu kampu, kaip kažkurios mačiau mastau.gif tai gal reiktų daugiau ties ta vieta sukabint
Atsakyti
LINUTUKĖ-kokia graži lėlytė, tokia šviesi, pasipuošusi, panaši į Kąstytį, kaip sesutė  biggrin.gif Ir vėl-daili apykaklaitė  bigsmile.gif
O kad dieną nežaidžia-tai nieko, mažiau nutrins  mirksiukas.gif
Bet negali gi nepatikti tokia gražuolė-baltai rožiniais rūbeliais, su nėrinukais
aciu 4u.gif , bet gi kai paminejai kad sesute, tai apsiziurejau, kad gi tikrosios sesutes ir neparodziau dar doh.gif , taisausi, ir rodausi dar karteli su Kastycio sesute Jurate blush2.gif , kad tik neatsibosciau unsure.gif
user posted image
Mano didžioji, nors niekada neturėjo jokių barbių, bratsių (mums su vyru jos patiems nepatinka, tai ir vaikams nepirkom), su lėlėm apskritai nelabai žaidžia, jai labiau patinka riedlentės, dviračiai, kamuoliai ir laipioti po medžius  lotuliukas.gif O namie-visokios dėlionės, mozaikos ir piešimai. Na-ir meškinai, šunys, gyvūnai minšti. Tik dabar , kai pasiuvau Korneliją (kurią ji vadina Ugne, nes Kornelijos vardas-netinkamas)-nešiojasi, plaukus pina, į darželį nusinešė parodyt.
O vakar mano mažoji pirmą kartą liko pietų miego miegoti, tai pasiprašė, kad Korneliją šalia paguldytų... pamalonino man širdelę  rolleyes.gif
mano mazoji irgi nelabai su lelemis zaidzia, jai visokie kaciukai suniukai, juos net aprengdineja kartais biggrin.gif , tai beveik ir tikejausiu siudama kad taip ir bus, bet guodzia tai nors salia saves pasiguldo ax.gif

Dėl batukų: norėjau paklausti, kaip jums užsideda batukai? ar nelieka tuščias galas? Nes kojytė tai tokia tarsi šiek tiek apvaloka, išsipūtusi ir ties pėdutės tariamais pirščiukais ji nesuplonėja.
, man dviem pirmom lelytem, tai kulnas liko tuscias, o siai treciai, tai pirstu galiukai tusti doh.gif , pedutes mazesnes padariau ax.gif
Atsakyti
As i galva dejau tik karshini, standzhiai suvyniota i kamuoli.
Turiu toki kaip ir sarasha, kiek kokio dydzhio leles galvai reikia vilnos ir kokia turi buti galvos apimtis. Jei kam praverstu, galiu chia perrashyt ax.gif nors nzn ar labai naudinga info g.gif
drabuzeliu ishkarpos mano negudrios, turbut nera ka nei rodyt irnesakyk.gif

Linutuke,- labai grazi naujoji lelyte thumbup.gif
Atsakyti
As i galva dejau tik karshini, standzhiai suvyniota i kamuoli.
Turiu toki kaip ir sarasha, kiek kokio dydzhio leles galvai reikia vilnos ir kokia turi buti galvos apimtis. Jei kam praverstu, galiu chia perrashyt  ax.gif nors nzn ar labai naudinga info  g.gif
aisku parasyk, man ydomu, nes as kaskaip viska is akies dariau, kas man labai nebudinga
drabuzeliu ishkarpos mano negudrios, turbut nera ka nei rodyt irnesakyk.gif
nu kodel, tau gal negudrios, o kitiems gal ir labai gudrios mirksiukas.gif
Linutuke,- labai grazi naujoji lelyte thumbup.gif
4u.gif aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LINUTUKĖ: 05 kovo 2009 - 10:34