Kokios mielos lėlytės
Labai labai noriu pati pasiūti savo mažulei. Pasidalinkite prašau, kur perkate vilną?
Nes rankos oi kaip niežti, noris kuo greičiau viską susipirkti ir pradėti...
QUOTE(eling @ 2011 02 16, 01:05)
Kokios mielos lėlytės
Labai labai noriu pati pasiūti savo mažulei. Pasidalinkite prašau, kur perkate vilną?
Nes rankos oi kaip niežti, noris kuo greičiau viską susipirkti ir pradėti...
www.wool.lt
ten kilogramas kainuoja 20 lt, gali ir pristatyti į namus. aš pasiuvau pusmetinuko dydžio lėlę ir dar pusė maišo liko
QUOTE(xena @ 2011 02 16, 13:18)
www.wool.lt
ten kilogramas kainuoja 20 lt, gali ir pristatyti į namus. aš pasiuvau pusmetinuko dydžio lėlę ir dar pusė maišo liko
Dėkui, xena
QUOTE(Im-bear @ 2011 02 14, 01:48)
Labukas, merginos
Pasirodysiu ir aš su savo siūta lėlyte Frosia
Siūvau dukrytei gimtadienio proga - atrodo, kad mažajai lėlytė patiko
Tik nespejau batukų jokių sutaisyti, nes labai skubėjau, o laiko turėjau mažoka. Bet, manau dar tikrai ką nors sugalvosim
kokia grazi lelytuke
o kuneli is trikotazo darei?
[quote=Im-bear,2011 02 14, 02:48]
Labukas, merginos
Siūvau dukrytei gimtadienio proga - atrodo, kad mažajai lėlytė patiko
Gal galiu paklausti kokio amziaus vaikui siuvote?
galvoju ar patiktu 3 metu mergytei?
Labukas, merginos
Gal galiu paklausti kokio amziaus vaikui siuvote?
galvoju ar patiktu 3 metu mergytei?
QUOTE(Im-bear @ 2011 02 14, 01:48)
Labukas, merginos
Im-bear, labai graži Frosia.
mama_gulbe, ačiūkas
Taip, kūnelį iš trikotažo siuvau
rasaraseles, 3 metukai suėjo mano mažylei
Ruginė, dėkui - suknelę sumeistravau iš dviejų dukrytes išaugtų suknelių
rasaraseles, 3 metukai suėjo mano mažylei
Ruginė, dėkui - suknelę sumeistravau iš dviejų dukrytes išaugtų suknelių
[QUOTE]1. Imam vidine lelytes dali ir viename gale dygsneliu apeinam aplink (plonu dvigubu siulu). Siulo neuzmezgam, o paliekam jo gala kysoti. Tada imam siula uz galu ir sutraukiam medziaga. Dar keleta kartu toje vietoje siula apsukam apie medziaga ir sumezgam. Vienu zodziu, gaunasi tvirtai surauktas galas. Tada sita detale jau isverciame i geraja puse.
2. Dabar arba is vilnos, arba is kokios medziagos skiautes (marskineliu, megztuko, svarbu, kad nedazytu ir ne juoda butu juk smegeneles ir sirdute juodi negali buti!) reikes suformuoti rutuli galva! Jis turi buti kuo kietesnis!!! Lengviau tai padaryti su medziagos skiaute nei grynai is vilnos. Taigi, imam medziagos gabala ir stipriai ji suspaudus apvyniojam irisiniu siulu formuodami rutuli. Rutulys turi nesunkiai listi i 1punkte gauta vidine lelytes dali.
Tai va, pradedu pradėt, ir jau susidūriau su neaiškumais - paaiškinkit prašau, kaip po to sukišti tą rutulį, jeigu galas surauktas ir sumegztas?
Ir dar klausimukas toms, kurios dažė audinį arbatoje - kokiu santykiu daryti tirpalą, kad nesigautų negras
ir kaip po to tą spalvą išsaugoti, kad ji nesusiskalautų?
2. Dabar arba is vilnos, arba is kokios medziagos skiautes (marskineliu, megztuko, svarbu, kad nedazytu ir ne juoda butu juk smegeneles ir sirdute juodi negali buti!) reikes suformuoti rutuli galva! Jis turi buti kuo kietesnis!!! Lengviau tai padaryti su medziagos skiaute nei grynai is vilnos. Taigi, imam medziagos gabala ir stipriai ji suspaudus apvyniojam irisiniu siulu formuodami rutuli. Rutulys turi nesunkiai listi i 1punkte gauta vidine lelytes dali.
Tai va, pradedu pradėt, ir jau susidūriau su neaiškumais - paaiškinkit prašau, kaip po to sukišti tą rutulį, jeigu galas surauktas ir sumegztas?
Ir dar klausimukas toms, kurios dažė audinį arbatoje - kokiu santykiu daryti tirpalą, kad nesigautų negras
QUOTE(eling @ 2011 02 18, 11:49)
[/b]
Padėkite, mergaites, nes darbukas stovi
Aš nelabai suprantu, kas neaišku..
ten reik tik vieną galą stipriai užraukt, tada išverst į kitą pusę, kad guziukas būtų viduje. Tai bus lėlytės viršugalvis, o antras tubelės galas turi būti atviras, neužsiūtas, tai pro jį ir kiši viską 
Jei bus smagiau, aš irgi norėč visai prisijungt į siuvimą, virtualiai, žinoma
Jei bus smagiau, aš irgi norėč visai prisijungt į siuvimą, virtualiai, žinoma
QUOTE(eling @ 2011 02 18, 10:49)
[Tai va, pradedu pradėt, ir jau susidūriau su neaiškumais - paaiškinkit prašau, kaip po to sukišti tą rutulį, jeigu galas surauktas ir sumegztas?
ir kaip po to tą spalvą išsaugoti, kad ji nesusiskalautų? 
Bandau paaiškinti
Imamas stačiakampis audinio gabalas, susiuvamas ilgasis šonas, gaunasi a la kiauras maišelis. Tuomet eina kaip aprašyme - vienas iš kiaurųjų galų sudaigstomas, sutraukiamas už paliktų siūlo galų, sutraukiamas, po to keletą kartų apvyniojama, kad tvirčiau būtų ir užrišama. Tai visa atliekama blogojoje pusėje, po to "maišelis" su jau vienu uždaru galu išverčiama į gerąją pusę. Toliau pro kitą galą (laisvąjį) sukemšam galvytės formą pagamintą iš audinio ir vilnos. (Žiūrėk pieštą paveikslėlį su užrašu 3 žingsnis. GALVA
Tikiuosi, supratai
Arbata bandžiau dažyti, bet man nevienodai nusidažė, audinys gavosi dėmėtas, tai atsisakiau šios idėjos.
QUOTE(Coccinela @ 2011 02 18, 21:46)
QUOTE(NerLin @ 2011 02 18, 22:04)
Coccinela, žinoma galima kartu bandyt virtualiai siūti. Bus drąsiau abiems