Įkraunama...
Įkraunama...

Valdorfo lėlytės

Kokios mielos lėlytės wub.gif Labai labai noriu pati pasiūti savo mažulei. Pasidalinkite prašau, kur perkate vilną? 4u.gif Nes rankos oi kaip niežti, noris kuo greičiau viską susipirkti ir pradėti...
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2011 02 16, 01:05)
Kokios mielos lėlytės  wub.gif  Labai labai noriu pati pasiūti savo mažulei. Pasidalinkite prašau, kur perkate vilną?  4u.gif  Nes rankos oi kaip niežti, noris kuo greičiau viską susipirkti ir pradėti...

www.wool.lt
ten kilogramas kainuoja 20 lt, gali ir pristatyti į namus. aš pasiuvau pusmetinuko dydžio lėlę ir dar pusė maišo liko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2011 02 16, 13:18)
www.wool.lt
ten kilogramas kainuoja 20 lt, gali ir pristatyti į namus. aš pasiuvau pusmetinuko dydžio lėlę ir dar pusė maišo liko  doh.gif

Dėkui, xena 4u.gif ... o po mažiau ir pigiau gal kur parduoda? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Im-bear @ 2011 02 14, 01:48)
Labukas, merginos  4u.gif
Pasirodysiu ir aš su savo siūta lėlyte Frosia  biggrin.gif  Siūvau dukrytei gimtadienio proga - atrodo, kad mažajai lėlytė patiko  ax.gif Tik nespejau batukų jokių sutaisyti, nes labai skubėjau, o laiko turėjau mažoka. Bet, manau dar tikrai ką nors sugalvosim  smile.gif

kokia grazi lelytuke wub.gif
o kuneli is trikotazo darei?
Atsakyti
[quote=Im-bear,2011 02 14, 02:48]
Labukas, merginos 4u.gif
Pasirodysiu ir aš su savo siūta lėlyte Frosia biggrin.gif Siūvau dukrytei gimtadienio proga - atrodo, kad mažajai lėlytė patiko ax.gif

Gal galiu paklausti kokio amziaus vaikui siuvote? rolleyes.gif

galvoju ar patiktu 3 metu mergytei?
Atsakyti
QUOTE(Im-bear @ 2011 02 14, 01:48)
Labukas, merginos  4u.gif
Pasirodysiu ir aš su savo siūta lėlyte Frosia 

Im-bear, labai graži Frosia. bigsmile.gif O ypač man rūbeliai patiko. mirksiukas.gif
Atsakyti
mama_gulbe, ačiūkas 4u.gif Taip, kūnelį iš trikotažo siuvau smile.gif

rasaraseles, 3 metukai suėjo mano mažylei smile.gif

Ruginė, dėkui - suknelę sumeistravau iš dviejų dukrytes išaugtų suknelių biggrin.gif
Atsakyti
[QUOTE]1. Imam vidine lelytes dali ir viename gale dygsneliu apeinam aplink (plonu dvigubu siulu). Siulo neuzmezgam, o paliekam jo gala kysoti. Tada imam siula uz galu ir sutraukiam medziaga. Dar keleta kartu toje vietoje siula apsukam apie medziaga ir sumezgam. Vienu zodziu, gaunasi tvirtai surauktas galas. Tada sita detale jau isverciame i geraja puse.
2. Dabar arba is vilnos, arba is kokios medziagos skiautes (marskineliu, megztuko, svarbu, kad nedazytu ir ne juoda butu – juk smegeneles ir sirdute juodi negali buti!) reikes suformuoti rutuli – galva! Jis turi buti kuo kietesnis!!! Lengviau tai padaryti su medziagos skiaute nei grynai is vilnos. Taigi, imam medziagos gabala ir stipriai ji suspaudus apvyniojam irisiniu siulu formuodami rutuli. Rutulys turi nesunkiai listi i 1punkte gauta vidine lelytes dali.

Tai va, pradedu pradėt, ir jau susidūriau su neaiškumais - paaiškinkit prašau, kaip po to sukišti tą rutulį, jeigu galas surauktas ir sumegztas? doh.gif mastau.gif

Ir dar klausimukas toms, kurios dažė audinį arbatoje - kokiu santykiu daryti tirpalą, kad nesigautų negras biggrin.gif ir kaip po to tą spalvą išsaugoti, kad ji nesusiskalautų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2011 02 18, 11:49)

[/b]

Tai va, pradedu pradėt, ir jau susidūriau su neaiškumais - paaiškinkit prašau, kaip po to sukišti tą rutulį, jeigu galas surauktas ir sumegztas?  doh.gif  mastau.gif

Ir dar klausimukas toms, kurios dažė audinį arbatoje - kokiu santykiu daryti tirpalą, kad nesigautų negras  biggrin.gif  ir kaip po to tą spalvą išsaugoti, kad ji nesusiskalautų?  4u.gif

Padėkite, mergaites, nes darbukas stovi 4u.gif
Atsakyti
Aš nelabai suprantu, kas neaišku.. unsure.gif ten reik tik vieną galą stipriai užraukt, tada išverst į kitą pusę, kad guziukas būtų viduje. Tai bus lėlytės viršugalvis, o antras tubelės galas turi būti atviras, neužsiūtas, tai pro jį ir kiši viską mirksiukas.gif

Jei bus smagiau, aš irgi norėč visai prisijungt į siuvimą, virtualiai, žinoma ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 18 vasario 2011 - 20:47
QUOTE(eling @ 2011 02 18, 10:49)
[Tai va, pradedu pradėt, ir jau susidūriau su neaiškumais - paaiškinkit prašau, kaip po to sukišti tą rutulį, jeigu galas surauktas ir sumegztas?  doh.gif  mastau.gif

Ir dar klausimukas toms, kurios dažė audinį arbatoje - kokiu santykiu daryti tirpalą, kad nesigautų negras  biggrin.gif  ir kaip po to tą spalvą išsaugoti, kad ji nesusiskalautų?  4u.gif

Bandau paaiškinti smile.gif.
Imamas stačiakampis audinio gabalas, susiuvamas ilgasis šonas, gaunasi a la kiauras maišelis. Tuomet eina kaip aprašyme - vienas iš kiaurųjų galų sudaigstomas, sutraukiamas už paliktų siūlo galų, sutraukiamas, po to keletą kartų apvyniojama, kad tvirčiau būtų ir užrišama. Tai visa atliekama blogojoje pusėje, po to "maišelis" su jau vienu uždaru galu išverčiama į gerąją pusę. Toliau pro kitą galą (laisvąjį) sukemšam galvytės formą pagamintą iš audinio ir vilnos. (Žiūrėk pieštą paveikslėlį su užrašu 3 žingsnis. GALVA smile.gif )

Tikiuosi, supratai smile.gif, jei ne - klausk ko konkrečiai nesupratai, bandysiu dar kartą paaiškinti wink.gif.

Arbata bandžiau dažyti, bet man nevienodai nusidažė, audinys gavosi dėmėtas, tai atsisakiau šios idėjos.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 02 18, 21:46)

QUOTE(NerLin @ 2011 02 18, 22:04)

4u.gif Dėkui, mergaitės, o aš įsivaizdavau, kad vienas galas jau dėl lenkimo automatiškai uždaras doh.gif doh.gif doh.gif , ir kai skaičiau, jog kitas (tipo antras), užsisiūna, tai ir nesupratau, kaip kištį tą rutulį frusty.gif . Dabar jau aiškiau negu aišku biggrin.gif .
Coccinela, žinoma galima kartu bandyt virtualiai siūti. Bus drąsiau abiems tongue.gif Nors,kai aš tokia "siuvėja", prisižiūrėjus tokių nuostabių lėlyčių ir jų kruopščiai pasiūtų apdarėlių, kažin, ar išdrįsiu savo kūrinį paviešinti - čia mamytės tiesiog tobulai siūna thumbup.gif . Aš pati nusprendžiau savo pupai savom rankom lėlyčiukę pasiūti, nes labai jau norisi, kad prie savęs glaustųsi tik natūralų, meile ir šiluma dvelkiantį žaisliuką. Nežinau ar kas matėt, per kažkokią rusų Tv transliavo laidą, kaip mergaitę vos atgaivino nuo anafilaksinio šoko, kurį ji, pasirodo, patyrė žaisdama su kinietiška lėle blink.gif , arba kaip berniukas nusidegino žandą piešdamas flomasteriais, nuo gų garų... Tei va,nežinau kokia gražuolė man gausis, bet ji bus mano rankomis mano dukrutei kurta ax.gif Dabar dar klausimas, iš kur medžiagytės gauti , pas mus provincijoj tokio audinuko nėra (iš vis nėra audinių parduotuvės), g.gif kada į sostinę pateksiu irgi nežinau, o arbata savo baltą trikotažą jau po NerLin patirties dažyt nesiryšiu. Kitus variantus esu išdalinusi (turiu minty išaugtus dukriuko rūbelius, dabar truputį gaila...) Na, bet pasistengsiu išspręst šį klausimą, ir galima bus raitotis rankoves biggrin.gif
Atsakyti