Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai-3

taip, is tiesu, lazuritas yra padirbinejamas ir net labai... del to ir klausiu smile.gif jis nera is pigiuju smile.gif
bzykai, ta nuoroda esu skaicius, turiu ir ilgevicienes knygas visas apie akmenis, bet konkreciai kaip atskirti ten nera parasyta smile.gif
bet pasinaudojau patarimu ir perbraukiau per popieriu, aciu dievui, zymiu nepaliko smile.gif

kitas klausimas... ar cia tikrai labradoritas?smile.gif) nes lygiai tokius pacius nusipirkau ir kazkodel sudvejojau ar negali taip pat atrodyti ir spektrolitas (labradorito atmaina)?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(shushushkin @ 2011 12 02, 21:48)
taip, is tiesu, lazuritas yra padirbinejamas ir net labai... del to ir klausiu smile.gif jis nera is pigiuju smile.gif
bzykai, ta nuoroda esu skaicius, turiu ir ilgevicienes knygas visas apie akmenis, bet konkreciai kaip atskirti ten nera parasyta smile.gif
bet pasinaudojau patarimu ir perbraukiau per popieriu, aciu dievui, zymiu nepaliko smile.gif

kitas klausimas... ar cia tikrai labradoritas?smile.gif)

g.gif sudetingas klausimas, nes spektrolitas yra labradorito atmaina,
zinoma savybes ju skiriasi.O del lazurito, tai cia pas mane buvo tiesiog gal kalcitas ar rekonstruotas is kalcio (ta prasme is minkstu akmenu) del to breziant rezi ir palikdavo, o jei bus padirbtas is kietesnio akmens tai tada rezio nepaliks. jei is dirbtines dervos, tada patrynus ji ilgiau jauciamas (pauoscius) toks dervos , sintetikos kvapas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bzykas: 02 gruodžio 2011 - 22:43
Suintrigavot dėl lazurito, atkreipsiu dėmesį, pasižvalgysiu padirbinių. g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 12 03, 00:17)
Suintrigavot dėl lazurito, atkreipsiu dėmesį, pasižvalgysiu padirbinių.  g.gif

as pirkau silver city biggrin.gif, daugiau nebeperku ten ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bzykas: 02 gruodžio 2011 - 23:21
vsigi nusprendziau, kad ne spektrolitas biggrin.gif spektrolitas atrodo taip:
user posted image
zymiai tamsesnis su juodu atspalviu. pasiskaiciau Ilgevicienes knygoje, kad labradoritas gali buti pagal spalva nuo pilkos iki juodos, baltas su ivairiaspalviu sviesos zaismu. na labai tikiuosi manasis ir bus tikrasis labradotitas... biggrin.gif
ir gal kas pasakys ar cia tikrai zalias jaspis? as kazkaip galvojau, kad jaspio permatomo nebuna... kazkodel labai noriu abejoti, kad cia jaspis...
user posted image

Atsakyti
QUOTE(shushushkin @ 2011 12 03, 12:06)
vsigi nusprendziau, kad ne spektrolitas biggrin.gif
zymiai tamsesnis su juodu atspalviu. pasiskaiciau Ilgevicienes knygoje, kad labradoritas gali buti pagal spalva nuo pilkos iki juodos, baltas su ivairiaspalviu sviesos zaismu. na labai tikiuosi manasis ir bus tikrasis labradotitas... biggrin.gif
ir gal kas pasakys ar cia tikrai zalias jaspis? as kazkaip galvojau, kad jaspio permatomo nebuna... kazkodel labai noriu abejoti, kad cia jaspis...

Tu teisi, nes jaspiai neskaidrūs, matiniai, išmarginti įvairiais dėmių raštais, kurie susidaro dėl priemaišų.Man cia labiau panasu i samamini agata tik prastesnes kokybes
Atsakyti
tai prakiso man kazka kita biggrin.gif
Atsakyti
user posted image . stai ce yra naturalus spektrolitas, jis skiriasi nuo labradorito tuo, kad turi daugiau spalvu, viename akmenuke gali mainytis oranzine ,geltona,ruzava,zalia ir melyna. tuo tarpu labradoritas /spektrolito atmaina/, daugiaisia turi 2 spalvas melyna ir zalia ,dar geltona buna kartais. o pats akmenukas atrodo pilkas , spalvas keicia pavarcius pries sviesa. tai labai grazus akmenys. thumbup.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
manyciau, kad tas zalias galetu buti zadeitas g.gif ju visokiu spalvu buna smile.gif
bet siaip tai man atrodo reiktu kitoje temoje klausti, prie rankdarbiu skyrelio 4u.gif
Atsakyti
Sveikos supermamos,
Gal žinote kur Kaune galima įsigyti tikrų akmenų?
Vilniuje, kaip suprantu yra astromineralogijos centras, tai ten ko gero padirbiniais neprekiauja. O Kaune kur perkate?
Atsakyti
QUOTE(vabite @ 2011 12 12, 14:02)
Sveikos supermamos,
Gal žinote kur Kaune galima įsigyti tikrų akmenų?
Vilniuje, kaip suprantu yra astromineralogijos centras, tai ten ko gero padirbiniais neprekiauja. O Kaune kur perkate?

Kiek zinau yra parduotuve"Šapas" http://www.sapas.lt/
Atsakyti
pasirodo cia samaninis agatas smile.gif o pries tai rodytas tai tikras labradoritas
user posted image
[/quote]
Atsakyti