Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai-3

Sveikos, labai reiketu jusu pagalbos. Gal kuri nors gerai pazysta akmenelius ir galetu pasakyti kaip vadinasi sis? http://public.fotki....amia/akmenelis/
Nusipirkau si pakabuka pries 2 metus, kainavo apie 100lt (todel manau kad jis tikrai naturalus), dar pardaveja sake pavadinima, bet niekaip neatsimenu doh.gif pasidare labai idomu, nes ji isigijusi labai dziaugiausi, o nesiot nelabai yra noro... Manyciau, jog jis man netinka, bet del visa ko noriu suzinoti koks tai akmuo, o gal visgi tiks... 4u.gif
Atsakyti
Beje, nuotraukose nesimato, bet jis nera visas juodas. Jis su vos sviesesniais, tai vos tamsesniais apskritimais, einanciais pagal jo apvalia forma. Lyg dryzuotas, bet tie dryziai tik is labai arti matomi. Dar tiksliau pasakius, tai ovalas su dar keliais ovalais viduryje
Atsakyti
Greičiausiai obsidianas. Vaivorykštinis. smile.gif
Labai sudėtingas akmuo, ištraukia visus kompleksus, blogybas iš pasamonės... Aš bijau jį nešiot, pradedu labai graužtis... doh.gif
Atsakyti
Tai vat kiek ziurejau is akmeneliu internete, labiausiai panasu i obsidiana ir oniksa, gal netgi labiau i oniksa. Bet neesu eksperte, tai net neisivaizduoju ar klystu ar ne blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Zosse @ 2013 02 19, 14:22)
Greičiausiai obsidianas. Vaivorykštinis. smile.gif
Labai sudėtingas akmuo, ištraukia visus kompleksus, blogybas iš pasamonės... Aš bijau jį nešiot, pradedu labai graužtis...  doh.gif

Nezinau ar sutapimas ar ne, bet kai ji isigijau, nors nesioju ir retai, mano gyvenimas pasidare keistas. Viduje visada jauciuosi prastai, prislegta, nors rupesciu nera. To niekada nebudavo, nes siaip esu labai didele optimiste, net nemoku paaiskinti sios busenos. Ir butent taip atsitiko ji isigijus g.gif gal tikrai jis man netinka ir tai nera sutapimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *melodia*: 19 vasario 2013 - 13:25
sveikos,

merginos, kaip atskiriat citrina nuo kaitinto duminio kvarco? kad 90 proc. parduodamu LT yra kaitintas ametistas, tai aisku, o ir atskirt nesunku. o kaip su duminiu kvarcu- forma identiska citrino kristalui, tik spalva telieka...
Ar gali but kaitintas kvarccas geltonas, tegul ir murzinai? uzsisakiau citrina, bet itariu , kad geltonumas kazkoks drumzlinas....

daug kas cia giriat Sapa, bet tn citrinai irgi nemanau, kad tikri, tiek spalva, tiek kaina labai abejotina g.gif

p.s. gal kas netycia zinot, kiek kainuoja Astrominerologijos centre citrino akute ziedui?
Ten tikri, ar ne? pati buvau, man kiek keista, kad visi akmenukai ir akutes tokie ryskus ir tolygios spalvos , kiek zinau, dabar randami citrinai, jei nekaitinti , blyskiai geltoni turi but?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 19 vasario 2013 - 14:02
Yra būdas nustatyti ar tai tikras citrinas, Astromineralogijos centre Rimvydas tikrai moka. Yra kažkoks efektas, kuris matosi žiūrint per mikroskopą.
nepamenu pavadinimo.
Priklausomai nuo dydžio pas juos citrino akutės nuo 20-30 litų. Tikrai tikros. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2013 03 15, 14:48)
Yra būdas nustatyti ar tai tikras citrinas, Astromineralogijos centre Rimvydas tikrai moka. Yra kažkoks efektas, kuris matosi žiūrint per mikroskopą.
nepamenu pavadinimo.
Priklausomai nuo dydžio pas juos citrino akutės nuo 20-30 litų. Tikrai tikros. smile.gif

O kur Vilniuje, be astrominerologijos centro, galima isyti tikrai nepadirbtu akmenuku? Koks dar yra patikimas akmeneliu pardavejas? Juk turi buti ju ir daugiau. Astrominerologijos centre oj kokie jie brangus verysad.gif Zinoma, na ten 100 proc. zinai kad akmenukai nepadirbti. Bet kitose parduotuvese kai paziuri tu akmeneliu kainas, na jos 3 kartus mazesnes yra - tame pacioje Sapas parduotuveje blush2.gif O taip norisi tu akmenuku smile.gif
Atsakyti
Žinoma yra. Kristalų pasauly pavyzdžiui. smile.gif
Bet yra akmenų, kurių kitur nepirkčiau- citrino, turkio, karneolio...
Atsakyti
QUOTE(ramintaj @ 2013 03 17, 11:40)
O kur Vilniuje, be astrominerologijos centro, galima isyti tikrai nepadirbtu akmenuku? Koks dar yra patikimas akmeneliu pardavejas? Juk turi buti ju ir daugiau. Astrominerologijos centre oj kokie jie brangus  verysad.gif  Zinoma, na ten 100 proc. zinai kad akmenukai nepadirbti. Bet kitose parduotuvese kai paziuri tu akmeneliu kainas, na jos 3 kartus mazesnes yra - tame pacioje Sapas parduotuveje  blush2.gif  O taip norisi tu akmenuku  smile.gif

Na, dar yra Vilniuje "Kristalų pasaulis"
Pylimo g. 12, as ten kartais kazka nusiperku ax.gif
Jau atsake, kol rasiau atsakyma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bzykas: 17 kovo 2013 - 10:47
QUOTE(Zosse @ 2013 03 17, 11:45)
Žinoma yra. Kristalų pasauly pavyzdžiui. smile.gif
Bet yra akmenų, kurių kitur nepirkčiau- citrino, turkio, karneolio...

O kokiu dar nepirktumete akmenu kitur? Tik siu triju? Siaip as butent noriu citrino - tai del sio akmens jau susidariau nuomone, kad tik astrominerologijos centre reiks pirkti smile.gif
Dar noriu sau lazurito, lauko spato, kalnu kristolo, malachito na ir kitu dar visokiu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(bzykas @ 2013 03 17, 11:46)
Na, dar yra Vilniuje "Kristalų pasaulis"
Pylimo g. 12, as ten kartais kazka nusiperku  ax.gif
Jau atsake, kol rasiau atsakyma  biggrin.gif

Ten irgi ziurinejausi akmenukus, bet vat mane tas kainu skirtumas sukrete kristalu pasaulyje ir astrominerologijos - na ziauriai didelis skirtumas, ir susipainiojau pati kur kuom tiketi blink.gif
Papildyta:
QUOTE(ramintaj @ 2013 03 17, 17:05)
O kokiu  dar nepirktumete akmenu kitur? Tik siu triju? Siaip as butent noriu citrino - tai del sio akmens jau susidariau nuomone, kad tik astrominerologijos centre reiks pirkti smile.gif
Dar noriu sau lazurito, lauko spato, kalnu kristolo, malachito na ir kitu dar visokiu  doh.gif
Papildyta:

Ten irgi ziurinejausi akmenukus, bet vat mane tas kainu skirtumas sukrete kristalu pasaulyje ir astrominerologijos - na ziauriai didelis skirtumas, ir susipainiojau pati kur kuom tiketi  blink.gif

Ir kad nepermoketi, nes na ir kristalu pasaulyje gal tikri tie akmenukai, vat ir abejones drasko g.gif Citrina tai viskas tikrai nusprendziau pirkti astrominerologijos centre, bet del kitu akmenuku ir nzn. Ai dar snieginio obsidiano noreciau meditacijoms smile.gif
Atsakyti
Kristalų pasauly normalūs akmenukai, paklausus jie pasako, ar tikras, neapdorotas...
Citriną siūlyčiau tik astromineralogijos centre prikti.
Lazuritas dažnai, labai dažnai padažomas... Sintetinį malachitą gamina Rusija, o lauko špatų grupei priklauso saulės akmuo, mėnulio akmuo, labradoritas ir dar gal kas... Kurio norite? smile.gif
Žodžiu, geriausia eiti pas profus. wink.gif
Atsakyti
Kiek esu įsigijusi akmenukų, vienintelio ametisto poveikį realiai pajutau - net per didžiąsias šventes nebegaliu žiūrėti į alkoholinius gėrimus, na ir ačiū dievui biggrin.gif Bet nei karneolis, nei rož.kvarcas nepritraukia man meilės, na tik tiek, kad nerimtus gerbėjus atsijojo. Gal ką nors kitą patartumėt (tiesiog taip kas ant liežuvio, ilgai nemąstant)?
(Visi akmenukai įsigyti Astromin. centre Pamėnkalnio g., tikrumu neabejoju).
Atsakyti