Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji Gimdymo Namai 4 dalis

Sveikos,

Nebepamenu, ar komentavau, ar ne apie siuos gimdymo namus, taciau parasysiu dar karteli - blogiau nebus mirksiukas.gif

As asmeniskai siose gimdymo namuose negimdziau, bet jie buvo vieni is mano pasirenkamuju. Bet, vis delto, pasirinkau ir gimdziau klinikose. Kodel? Todel, kad pries gimdyma lankiausi abiejuose GN. Pati esu is Vilniaus, bet net nesvarsciau cia gimdyti, kadangi vos viena ligonine yra palanki naujagimiui.
Taigi po kliniku nuvaziavome apziureti Krikscioniskuju GN - norejome apziureti gimdyklas, pabendrauti su personalu, suzinoti ju poziuri. Ir ka gi. Buvome nuo pirmos minutes labai nustebinti "draugisku" personalu (gaila, nepaziurejo tos akuseres vardo ir pavardes). Vos tik iejus, buvome apsaukti, kad cia esam nelaukiami ir isvis, ko mes cia norim. Graziai su sypsena bandziau paaiskinti, kad greitu laiku gimdysiu ir renkames gimdymo namus. Kuomet pasakeme, kad nesame is Kauno, siek tiek atsileido. Nuvede i gimdyklas. Akusere teige, kad KGN pasizymi tuo, jog toleruoja ir priima visomis gimdymo pozomis. Man pasakius, kad noreciau kitokia nei tradicine poza gimdyti, mane akusere uzsipuole, klausdama, kaip as isivaizduoju, gimdymas tokioj pozoj turetu buti priimtas. As juokaudama pasakiau, kad gydytojas tiesiog gaudys leliuka. Tai atsakymas buvo toks: koks dar gydytojas, cia mes, akuseres, gimdyma priiminejam blink.gif Tuomet seke klausimas, ar zinom, kodel si poza yra negera? Na, as manydama, kad ji papasakos, jog si poza yra kazkuo nepatogi fiziologiskai mamai ir kudikiui ar pan. (nors pati gerai zinojau, kad si poza yra viena palankiausiu mamai ir kudikiui, ir kad lengviausiai ir sklandziausiai gimdymas einasi), pasakiau, kad nezinau. Tai ji atreze: si poza yra visiskai nepatogi man priimti gimdymui ir as visiskai nesiruosiu jusu gimdymo sitaip priimineti blink.gif Mes su vyru tyliai ramiai pastovejom su sypsenom, palinksejom be jokiu komentaru, nes giliai zinojom, ko norim, taciau nesigincijom. Praktiskai taip musu vizitas ir baigesi. Gale vizito ji patikino, kad KGN yra ivairias pozas toleruojantys GN, bet tik ne musu pasirinktaja ir esame cia be galo laukiami.
Realiai vizitas siuose GN truko gal 5-10 min., per kurias ivyko tik si diskusija. Palyginti su KMUK, mes prabuvome min pusvalandi, buvo issamiai paaiskinta apie ju poziuri i epiduras, gimdymo pozas, vaiko prieziura po gimdymo ir t.t.
Visgi, atgrasus ir nemalonus KGN personalas atbaide mus nuo siu GN pasirinkimo (beje, akusere visa laika kalbedama su mumis rankas laike... kisenese blink.gif ). Tikiu, kad cia yra vienetai nemalonaus personalo ir tiesiog mes pataikem tokiu metu, bet, pagalvojus, jeigu nesitari ir vaziuoji gimdyti ir pas tokia akusere pataikai, tai gimdymo metu tik is kojos ir spirti i kakta uz nemalonu bendravima.
Sekmes visoms gimdancioms ir besirenkancioms GN 4u.gif Linkiu, kad personalas butu malonus ir gimdymas butu lengvas ir sklandus 4u.gif
Atsakyti
Dar vienas klausimas jau gimdziusioms 4u.gif Sakykit, atejo laikas, jau reikia vaziuoti. Nuvaziavus, kaip toliau viskas vyksta? Einat su visom tasem, skambinat i duris? Kas toliau? Palata duoda pries gimdyma ar po? Kur daiktus pasiliekat, juk reikia persirengti ligonines naktiniais, ar ne? Maziuka rengia jusu ar ligonines rubeliais? 4u.gif
Paskutines dienos o nieko nezinau ax.gif

Demettriuke, manau tau tiesiog nepasiseke... Taip paciai galejai pataikyti ant nekokios akuseres ir KMUK 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2009 11 28, 17:11)
Dar vienas klausimas jau gimdziusioms 4u.gif  Sakykit, atejo laikas, jau reikia vaziuoti. Nuvaziavus, kaip toliau viskas vyksta? Einat su visom tasem, skambinat i duris? Kas toliau? Palata duoda pries gimdyma ar po? Kur daiktus pasiliekat, juk reikia persirengti ligonines naktiniais, ar ne? Maziuka rengia jusu ar ligonines rubeliais? 4u.gif
Paskutines dienos o nieko nezinau ax.gif
Demettriuke, manau tau tiesiog nepasiseke... Taip paciai galejai pataikyti ant nekokios akuseres ir KMUK 4u.gif

pabandysiu atsakyt smile.gif nuvaziuoji su visom tasem, eini i priimamaji, ten apziures gydytojas, ivertins situacija, paklausys vaisiaus sirdies tonu ir tada arba i priesgimdyvine palata, arba i kokia kita, priklausomai nuo situacijos. Ten ir persirengi, siaip jei nera vyro, akuseres daiktus pernesa. Is pradziu vaika rengia ligonines rubais, o po to kaip nori. savo reikia turet vilnones kojinytes.
Atsakyti
QUOTE(Saldu444 @ 2009 11 29, 19:54)
pabandysiu atsakyt  smile.gif 

4u.gif Labai aciu ax.gif , kazkiek aiskiau, o tai atrodo, kad viska zinai, o kai reikia tai tos zinios isgaruoja
Atsakyti
Beje, ligoninėse karantinas, tai jokių lankytojų nebus dar gal visą gruodį galima. Mamos su vaikučiais ramiai ilsėsis be jokio šurmulio perdėto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 11 30, 13:41)
Beje, ligoninėse karantinas, tai jokių lankytojų nebus dar gal visą gruodį galima. Mamos su vaikučiais ramiai ilsėsis be jokio šurmulio perdėto.  4u.gif

na taip, vargina dideles lankytoju eiles, bet kaip bus su tom mamytem, kurios po operaciju ir tada teveliai tampa didziausiais pagalbininkais nors diena?
Atsakyti
QUOTE(Saldu444 @ 2009 12 01, 13:39)
na taip, vargina dideles lankytoju eiles, bet kaip bus su tom mamytem, kurios po operaciju ir tada teveliai tampa didziausiais pagalbininkais nors diena?

Gal padaro tokiu atveju išimtį? g.gif
Atsakyti
kursu irgi visa gruodi neves del karantino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2009 11 25, 17:28)
Per visus gimdymus akušerė priėma vaiką. Gydytoja tik siuva ir daro kitus baisius darbus, stebi vaikučio būklę, taip pat priima sprendimus, jei kas ne taip ...

Aš KGN pas Kriauzienę gimdžiau, tai ji nuolat gimdykloj buvo ir aktyviai gimdyme dalyvavo. Dar ir prieš gimdymą į priešgimdyminę vis ateidavo pažiūrėt, kaip jaučiuosi, patart, kaip ten su tuo pripučiamu kamuoliu sąrėmių skausmus sumažint ir pan. Na ir šiaip man nusisekė, kad tuo metu tik aš viena gimdžiau, tai visas tą naktį budėjęs personalas buvo sulėkęs. Net slaugė vis kalbino ir ranką glostė (nors tam ir buvo vyras atsivežtas smile.gif). Gimdant šiek tiek plyšau, tai Kriauzienei dar Banga atėjo padėti siūti. Akušerė Vikšnaitienė buvo, tai labai maloniai padėjo lėliuką pamaitint, kol abi daktarytės mane siuvo. Na ir apskritai tiek dėl šito personalo, tiek dėl naujagimių skyriaus nusiskundimų neturiu.
Atsakyti
o kaip idomu su ta mokama palata, ji tik viena? rodos kazkas minejo kad pirma para 100lt, o paskui po 50lt. tai cia po gimdymo reikia pasakyti kad į ją nori? nes šiaip iš anksto juk neužsisakysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2009 12 06, 20:22)
o kaip idomu su ta mokama palata, ji tik viena? rodos kazkas minejo kad pirma para 100lt, o paskui po 50lt. tai cia po gimdymo reikia pasakyti kad į ją nori? nes šiaip iš anksto juk neužsisakysi  smile.gif

taip ji viena ir pasakyti, kad jos nori reikia is karto po gimdymo.
man ji buvo super abu kartus po gimdymo joje buvau. ten ir lova normali, ir saldytuvas, mikrobange, virdulys, indai, WC bei dusas cia pat, jokiu pasaliniu thumbup.gif
Atsakyti
Kai aš gimdžiau ta palata kaip tik buvo laisva, norėjau į ją, bet gydytoja draugiškai patarė gerai pagalvoti gal geriau eiti į paprastą, nes: visas personalas toli ir neaplanko taip dažnai kaip lanko paprastas palatas; kai reikės pagalbos ji bus ne taip greitai; žinant naujagimių sesučių "geranoriškumą" jų ten kaži ar sulauksi g.gif
Atsakyti