Įkraunama...
Įkraunama...

7 nėštumo mėnuo

As irgi treciam trimestre tapau nervingesne, viskuo rupinuosi ir nerimauju. Turbut tokios jau mes, nestuke.gif ... Kartais pykstu ant saves, kad lakstau visur nuo ryto iki vakaro, o namo grizus pasijuntu pervargus... Kartais galvoju, gal lialiui kazkas nepatinka, nes visa laika labai daug ir stipriai juda... Anksciau laukdavau kiekvienio svelnaus kruptelejimo, o dabar neramu - gal as per aktyviai gyvenu, kad mazoji tokia nerami, kartais atrodo, kad daugiau juda, nei miega... g.gif Ir siaip as pasidariau tokia jautri, kaip nestumo pradzioj, tai vyras neitinka, tai nuotaika bloga nezinia del ko... O siaip sveikata skustis negaliu, visi tyrimai geri, jauciuosi puikiai, pilvukas tik dabar tikrai sparciai augt eme. mirksiukas.gif
''Nestumo biblijoj'' radau lentele, kiek normalu priaugt per nestuma. Pasirodo, kuo moteris buvo lieknesne iki nestumo, tuo daugiau priaugt reikia. Pagal mano KMI, kuris buvo 17, turiu priaugt 12,5 - 18 kg. Dabar jau turiu kokius +9. Nepastorejau niekur, tik per pilvuka. Veidas dar labiau sudziuvo, kojos kaip pagaliukai, visi stebisi, kad jei ne pilvas, atrodyciau net nepanasi i nestuke... 4u.gif
Atsakyti
O as vis dar jauciuosi puikiai, nors tas atsiles oras jegu kazkaip visai neprideda blink.gif Bet nuotaika del to man nesikeicia - nuo ryto iki vakaro, beveik kasdien - puiki ir pakili thumbup.gif
Kartais pamaudzia pilvo apacia, bet taip ir turi buti, dar niekur nieks neskauda, vienu zodziu - nestumas man vis dar jega
thumbup.gif nestuke.gif
Tik pasisvert bijau blush2.gif
Atsakyti
As irgi jauciuosi puikiai, maziukas vis spardosi thumbup.gif Nuotaika kaip ir daugeliui kitu visada puiki, tik i darbo pabaiga jau sunku pasidaro... Gerai, kad jau greitai atostogos mirksiukas.gif O priaugau jau 7 kg... blush2.gif nemazai, bet gi del maziuko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(det @ 2008 05 29, 19:02)
Mane kankina tas pats klausimas del svorio... priaugau as tuos 5 kg, bet nzn ar tikrai viskas ok su vaikuciu, nes 2 besilaukiancios pazistamos mazesniu nestumu jau dvigubai tiek turi... aisku cia ne rodiklis. Maziuko judesiukus jauciu, jie dazni bet nera tokie stiprus kokie buvo... visokiu ikyriu minciu lenda... mastau apie echo, nors gydytoja sako, kad kaip ir nera tikslo (buvo 21 savaite).
Kaip Jusu gydytojos? Ar skiria dar echo po 21?

SIandein buvau pas savo bendros praktikos gydytoja, pasakiau jog nerimauju, kad per mazai priaugau ir kad mazylis labai stipriai juda, tai man iskarto dave siuntima darytis echo, nors visi tyrimai geri thumbup.gif ir jauciuosi as puikiai nestuke.gif . manau jei tu nerimauji tai tau turetu duoti siuntima tirtis 4u.gif
Atsakyti
as jau priaugau 15 kg, mums 32 sav. nestuke.gif Mano leliukas itariu bus ramesnis, spardosi ir makaluojasi kaip jam reikia, bet ne taip stipriai kaip pas kitas, bet gydytoja sako kad viskas ok smile.gif tai as ir nesijaudinu labai del to smile.gif
Atsakyti
Sveikos nestukes 4u.gif

Mums eina 28 sav., priaugau 8.7 kg blink.gif ir pilvelis auga i prieki visu pajegumu, net baisoka. Kazkaip atrodo nebuvo nebuvo, o dabar kaip arbuza isikisusi vaikstau lotuliukas.gif

Pamenu, pries kelis menesius besimatuojant drabuzius nestukems pardaveja pasiule uzsideti dirbtini pilva, kad geriau isivaizduociau, kaip suknele atrodys. Tai taip juokinga buvo ta pilva pasirisus i veidrodi ziureti smile.gif O dabar jau tikra pilvelis arteja prie to dydzio...

Svarbu, kad viskas leliui gerai wub.gif , o visi nepatogumai juk laikini. Nors jau tiesa pasakius po truputi pradedu laukti 'didziojo sprogimo" bigsmile.gif

Sekems visoms 4u.gif
Atsakyti
man niekas nepasikeite per daug, jokiu negro juostu, jokiu atsikisusiu bambikiu ., atvirksciai. labai gyli skylute vietoj bambo, ar yra kam noors taip atsitike? o priaugau 8 kg.mums jau 28.5 sav
Atsakyti
QUOTE(vekoni @ 2008 07 10, 16:05)
man niekas nepasikeite per daug, jokiu negro juostu, jokiu atsikisusiu bambikiu ., atvirksciai. labai gyli skylute vietoj bambo, ar yra kam noors taip atsitike? o priaugau 8 kg.mums jau 28.5 sav

Na kas del negro juostu, tai pas mane yra, bet nelabai jau juoda, tik kad matosi, bet ji nuo pat krutinkaulio iki apacios, o bambute tai irgi ne sagute o skylute biggrin.gif na nelabai gili, bet skylute... kaip girdejau strijos NEATSIRANDA tik tuomet kai yra kur bambytei temptis - pvz pas mane striju kolkas nera ir tikiuosi ju nebus (tiesa naudoju nuo 12 savaites "Pregnacare" kremuka nuo striju) o bambyte dar skylute - turi kur temptis, tai ir striju nera. o kam jau pasidare kaip sagute tai manau toms nestukems nelabai pasiseke isvengti tu "vagu". taip kad del bambytes nepergyvenk lotuliukas.gif
svoris, svoris, svoris.... esu priaugusi jau 5.5 kg, bet gydytojai sako, kad vaiks sveikas, normalaus dydzio, viskas vystosi gerai smile.gif tai as ir nepergyvenu biggrin.gif
mums jau mazai liko - jau pradejau galvoti ne kaip reikes gimdyti, bet kaip as sugebesiu buti SUPER MAMA thumbup.gif juk pagimdyti vienokiu ar kitokiu budu vistiek turesime visos nestuke.gif o SUPERMAMA reikia stengtis buti biggrin.gif
sekmes visoms augancioms nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos, koleges,

mums jau 30 savaitele i viduri eina. Priaugom 8 kg (tiesa pirma trimestra buvom numetusios 6 kg). mazoka, bet paskutinius 2 kg. priaugom per dvi savaites! prognozes ryskiai svorio didejimo link smile.gif. pilvukas didelis. labiausiai jauciasi nakti: pagalvikes ne tik sau, bet ir pilvukui turiu ispurenti ir padeti. vartytis nebeiseina, tai ir miegam iki ausros ant vieno soniuko, o veliau ant kito. Pilvukas apaugo plaukeliais, rodos man vietoj tamsios linijos plaukeliu linija atsirado:) problemu su sveikata rodos ryskesniu nera (na isskyrus labai jau nemalunu nestumo palydova viduriu uzkietejima). II trimestra gulejom kelis kartus ligoninej, o dabar rodos, viskas taisosi: planuojam istupeti iki galo.

sekmes visoms nestukems!
Atsakyti
sveikos nestuke.gif
as jau judu link astunto menesiuko, kuo maziau liko laiko tuo sunkiau atrodo darosi, bet istversim biggrin.gif kojos ir rankos netynsta, tik retkarciais atbundu nakti nuo labai skausmingo koju meslungio, tai kol ismasazuoju tai ir galima sakyt prabundu, bet seip retai pokolkas nemiga kankina, bet bus matyt kas bus toliau, seip lakstymas i wc kaip ir visoms naktimis yra problema, ir jau skauda viena sona nuo gulejimo nuo vieno sono ant kito, ir sonkauliai nesmagiai jau senokai jaucias, kai "pareina" klecko spyrei po jais, ojojoij jokio smagumo nebuna tada doh.gif , bet isgyventi galima kartu ir malonumas kad taip duodasi, kartais pagalvoju, kad galetu svelniau savo busima mamyte spardyti lotuliukas.gif , o del svorio jau turiu 11,5 kg ir valgau uz viena, bet sako akusere pas mane didelis vaikas gyvena, tai nzn kaip bus taip labai nepergyvenu del svorio, kaip pagimdysiu tada reiks pergyvent jei sunku bus juos isnaikint doh.gif turiu striju ant pilvo ir ant krutines, nors tepuosi kremais nuo pat nestum pr., bet cia ir nieko nepakeisiu linkes kunas i "plysimus", toks jau tas musu nestukiu gyvenimas, lelius padaro mamytes kuna taip kaip jam geriausia, niu bet paskui turimas dziaugsmelis soske.gif viska atperka mirksiukas.gif
sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vekoni @ 2008 07 10, 17:05)

Ir man tas pats, nera nei striju, nei juostos nei atsikisusios bambos, giliai ji kaip ir pries tai. O mums jau 31 savaite, priagau 8.5kg blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veneta: 12 rugsėjo 2008 - 06:43
sveikos mamytes, pas mane ir nera jokiu negro juostu, bambyte tik vos pasikeitusi, bet tai nerukdo net auskareli nesioti, aisku specialiai pritaikyta nesciom., dabar yra tokiu ir galima nesioti. rolleyes.gif
pirmajame nestume buvo ta vadinama negro juosta ir gan labai ryski., bet dabar puosia tik mazas atsikises kamuolelis nestuke.gif
Atsakyti