
Tagliatelle - švieži makaronai pievagrybių/kumpio ( šoninės) grietinės padaže su tarkuotu parmezano sūriu.
2 porcijoms :
* 200-250 g šviežių tagliatelle makaronų,
* 150 g kumpio arba šaltai rūkytos šoninės
* 200 g grietinėlės (10 % riebumo)
* 1/2 poro ( galima keisti į svogūną)
* 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo
* 1 arbat. š. pieno ( arba tos pačios grietinėlės)
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
Eiga:
Užvirti vandenį makaronams, pasūdyti.
Kumpį arba šoninę supjautyti plonais griežinėliais ir sudėti į įkaitintą keptuvę, kepti iki mėsa dailiai apskrus. Papildomai riebalų dėti nereikia.
Supjaustyti smulkiai porą (arba svogūną) ir sudėti į kepintus spirgučius/mėsytę, palikti kaisti vis pavartant iki poras suminkštės/sukeps. Supilti grietinėlę ir užvirti , vis pamaišant. Sumažinti ugnį iki silpnos suberti pjaustytus pievagrybius ir palikti troškintis iki 5 min.
Indelyje sumaišyti pieną su krakmolu iki jis ištirps ir supilti į padažą, viską išmaišyti, kaitinti iki padažas sutirštės.
Kai padažas jau paruoštas, sudėti makaronus į verdantį sūdytą vandenį ir virti max 4-5 minutes. Išvirusius makaronus perkošti, nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nuvarvinti ir sudėti į keptuvėje paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti, kad makaronai įsigertų padažo ir iš karto patiekti. Ant viršaus užtarkuoti parmezano sūrio.
Apsivalgymas garantuotas


Patiekiant su šviežių daržovių salotomis iš vis pasaka
