Nerealus ir itint paprastas bei super greitai paruošiamas patiekalas (tiems, kas laikosi dietos, sudėtingiau )
Tagliatelle - švieži makaronai pievagrybių/kumpio ( šoninės) grietinės padaže su tarkuotu parmezano sūriu.
2 porcijoms :
* 200-250 g šviežių tagliatelle makaronų,
* 150 g kumpio arba šaltai rūkytos šoninės
* 200 g grietinėlės (10 % riebumo)
* 1/2 poro ( galima keisti į svogūną)
* 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo
* 1 arbat. š. pieno ( arba tos pačios grietinėlės)
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
Eiga:
Užvirti vandenį makaronams, pasūdyti.
Kumpį arba šoninę supjautyti plonais griežinėliais ir sudėti į įkaitintą keptuvę, kepti iki mėsa dailiai apskrus. Papildomai riebalų dėti nereikia.
Supjaustyti smulkiai porą (arba svogūną) ir sudėti į kepintus spirgučius/mėsytę, palikti kaisti vis pavartant iki poras suminkštės/sukeps. Supilti grietinėlę ir užvirti , vis pamaišant. Sumažinti ugnį iki silpnos suberti pjaustytus pievagrybius ir palikti troškintis iki 5 min.
Indelyje sumaišyti pieną su krakmolu iki jis ištirps ir supilti į padažą, viską išmaišyti, kaitinti iki padažas sutirštės.
Kai padažas jau paruoštas, sudėti makaronus į verdantį sūdytą vandenį ir virti max 4-5 minutes. Išvirusius makaronus perkošti, nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nuvarvinti ir sudėti į keptuvėje paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti, kad makaronai įsigertų padažo ir iš karto patiekti. Ant viršaus užtarkuoti parmezano sūrio.
Apsivalgymas garantuotas : pirmą kartą ragavau FR, po to karto gaminu namie Visiems patinka : sotu, greitai paruošiama, gan lengvai virškinama.
Patiekiant su šviežių daržovių salotomis iš vis pasaka
O mes šiandien ryte supjaustėm pieniškas dešreles, į jas privėrėm spagečių ir virėm. Paprasta ir skanu. Valdėm su pomidoru ir kečiupu.
Va, googlėj radau kaip atrodo tos "nudūrtosios sasyskos"
https://lh4.googleus...-desrelemis.jpg
Va, googlėj radau kaip atrodo tos "nudūrtosios sasyskos"
https://lh4.googleus...-desrelemis.jpg
Patys skaniausi ir patys paprasciausi makaronai su pomidoru padazu. Pakepinu svoguna is leto, idedu cesnako, tuomet pomidorus savo sultyse, balzamiko acto slakeli, cukraus jei reikia, dziovinto arba sviezio baziliko jei turiu, druskos, pipiru ir leidziu pasikunkuliuoti siam padazui 10-15min, kartais pagardinu pesto arba juodomis alyvuogemis. Telieka sumaisyti su spageciais, bei apslakstyti geru alyvuogiu aliejumi
Mergaites, kiek laiko mazdaug galioja makaronai? Pazystamas, dirbantis gamykloje, atveze 25kg maisa ju, dali isdalinau pazystamiems, dalis liko, nesuvalgysim taip greit tokio kiekio, neramu, kad suges, t.y sukirmis...
QUOTE(Violettta @ 2012 09 28, 18:26)
Mergaites, kiek laiko mazdaug galioja makaronai? Pazystamas, dirbantis gamykloje, atveze 25kg maisa ju, dali isdalinau pazystamiems, dalis liko, nesuvalgysim taip greit tokio kiekio, neramu, kad suges, t.y sukirmis...
Pasižiūrėkit parduotuvėj nes skiriasi... mano turimi vieni galioja iki 2014 12 mėn, kiti iki 2013 11
Siandien gaminau makaronus pagal Oliverio recepta, cepsejo net mano mylimiausias, kuriam siaip makaronai nera megstamiausias valgis I virtuvini kombaina meciau sauja baziliku, gabala dziugo surio (siaip reikejo parmezano ), saujele migdolu riesutu, cili pipiriuka, 3 anciuvius ir truputi aliejuko nuo ju. Si padaziuka uzpyliau ant isvirtu makaronu, dar truputi uzpyliau alyvuogiu aliejaus, patarkavau dar surio ant virsaus ir pridejau skiltelem pjaustytu pomidoru.
Man visur, kur dedamas parmezanas ar koks kitas panašus sūris, tai kelias link apsivalgymo.
as va su makaronais "atradau" toki padaziuka: cesnakas, dziugas, bazilikas ir aliejus, su blenderiu padarau kosele ant makaronu ir niam, niam visi labai megsta
Nesame dideli makaronų fanai, bet šitie ir nesudėtingi pagaminti ir skonis puikus CANNELLONI
maximoje 250g cannelloni makaronų (vamzdelių) dėžutė kainuoja 3,5Lt o ant jos netgi yra receptas. Dariau taip: faršą sutaisytą su prieskoniais sukišau į žalius makaronus, suguldžiaus į skardelę, tada užpyliau pusę litro kečupo (kad apsemtų) ir pašoviau į orkaitę, po 25-30min užtarkavau sūrio ir dar pakepiau gerų 10min... paprasta greita ir skanu...
p.s. skarda mano 21x25,5cm keli makaronai lieka nes netelpa, faršo sunaudoju gera puskilogramį, 200g sūrio (naudojau koks buvo šaldytuve) nors ant dėžės rašo parmezano.
maximoje 250g cannelloni makaronų (vamzdelių) dėžutė kainuoja 3,5Lt o ant jos netgi yra receptas. Dariau taip: faršą sutaisytą su prieskoniais sukišau į žalius makaronus, suguldžiaus į skardelę, tada užpyliau pusę litro kečupo (kad apsemtų) ir pašoviau į orkaitę, po 25-30min užtarkavau sūrio ir dar pakepiau gerų 10min... paprasta greita ir skanu...
p.s. skarda mano 21x25,5cm keli makaronai lieka nes netelpa, faršo sunaudoju gera puskilogramį, 200g sūrio (naudojau koks buvo šaldytuve) nors ant dėžės rašo parmezano.
siandien dariausi pievagrybius su svoguniuku apkepinau idejau gretines gerai negailiedama,baziliko,prieskoniuku ,tada tarkota suri vis po biski beriau ir maisiau kad issiliditu ir viska sumaisiau su spageciais ummm skanumielis
QUOTE(irmulia @ 2012 09 15, 10:03)
Nerealus ir itint paprastas bei super greitai paruošiamas patiekalas (tiems, kas laikosi dietos, sudėtingiau )
Tagliatelle - švieži makaronai pievagrybių/kumpio ( šoninės) grietinės padaže su tarkuotu parmezano sūriu.
Tagliatelle - švieži makaronai pievagrybių/kumpio ( šoninės) grietinės padaže su tarkuotu parmezano sūriu.
papildymas šio receptėlio - 1/2 jaunos žalios cukinijos sutarkuoti stambia tarka ir patroškinti su sutrinta česnako skiltele, tada sudėti supjaustytus pievagrybius ( kokias geras 5-6 galvas), vėliau sudėti pjaustytą rūkytą šoninę ir patroškinti, supilti grietinėlę kaitinti iki sutirštės. Pagardinti druska, maltu muskato riešutu ir juodais pipirais. O kitą cukinijos pusę supjaustyti plonytėmis juostomis ir likus 1 minutei iki makaronų virimo laiko pabaigos sudėti į verdančius makaronus - išvirus nuvarvinti, sudėti į lėkštes, užpilti padažukiu , užberti saujelę tarkuoto Parnidžio sūrio ... - gardumėlis
Cukinija šiems makaronais suteikia papildomą skonį, malonų traškumą + labai dailiai atrodo
Gal ir nelabai isvaizdziai atrodo, bet buvo tikrai skanu.. Pakepint svogunus, deti desreles ( mes dejom "kaimiskas" desreles ), smulkiai pjaustytus pomidorus savo sultyse is skardines, druska, pipirus, o veliau ant jau paruostu makaronu