Įkraunama...
Įkraunama...

Paveldimas/Dovanojamas turtas

Laba diena,
Turiu labai skaudu klausima mums.
Anyta gavo 1/2 namo dovanu nuo savo tevelio pries 7 metus, o kita 1/2 namo anytos mama padovanojo kitai dukrai pries 10metu.Siuo metu anytos sesuo 1/2dali pardave ir padave su savo mama(anytos mama) mus i teisma del dovanojimo uzprotestavimo
Dvi detales:
1. Abiejuose dovanojimuose nebuvo kito sutuoktinio sutikimo
2. Anytos mama visa laika gyvena su mumim, visi mokesciai anytos vardu, taciau dabar ji nori atimti is anytos tevo dovanota 1/2 namo ir perrasyti kitai dukrai
Kokios galimybes laimeti teisma
Atsakyti
QUOTE (jurgeliuke @ 2004 11 11, 11:27)
Sveiki,norejau ir as paklausti,padovanojo man tevai buta po vestuviu,o dabar statomes nama,pirkom jau,kaip sutuoktiniu nuosavybe,bet,kad pabaigt namo apdaila reikia parduot buta,o jei kada atsitiktu taip,kad reiktu skirtis(3*thu),negi per puse butu dalijamas namas,juk didesne dali mes idejom i ji,pardave buta.Ir pernai tevai pas notare padovanojo 45 tukst.litu,o siemet nori dar tiek pat,tik gal reiktu rasyti,jog namo statybai?
aciu

pasirašykite povedybinę sutartį, pas notarą tėvai gali parašyti, kokia pinigų paskirtis, bet tai nebus įrodymas, kad Jūs tikrai taip juos panaudojote.
Atsakyti
Tenelga, manau, kad labai realu teismą laimėti. bet būtinai kreipkitės į advokatą, galbūt jis pasiūlys pateikti priešieškinį ir t.t. nemačiau ieškovų ieškinio, kuo jie vadovaujasi, todėl sunku pasakyti, kiek jis pagrįstas, bet manau šansų turite nemažai. bet advokato būtinai reikia.
Atsakyti
aciu uz atsakyma.
i advokata mes jau kreipemes tik vis tiek labai neramu. Tai dar vieno kvalifikuoto teisininko nuomone padeda.Aciu
Atsakyti
dar norejau pasakyt Jurgeliukei, kad tuos dovanotus pinigus geriausia dėti į sąskaitą asmeninę Jūsų vardu, ir visus mokėjimu atlikti pavedimu, nurodant kokiam tikslui pinigai pervedami ir beabejo kaupti kiekvieno pavedimo išrašus.
Atsakyti
Turtas paveldetas esant santuokoje: as jis priklauso tik paveldetojui, ar tampa seimos jungtine nuosavybe, jei tame bute apsigyvenama?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 12 lapkričio 2004 - 19:57
Aš jau daug metų gyvenu bute ,kuris teisiškai yra mamos. Bet suprantama tokia padėtis negali būti ,mžinai, maža kas atsitiktų . Mama šį butą buvo išsipirkusi jau prieš santuoką (ji ištekėjo už patėvio ir gyvena jo name). Kaip sutvarkyti teisiškai kad butas būtų mano ir kuo pigiau. Ar nepretenduos patėvis į tą butą, tvarkant dokumentus? Jei galima atsakykite kiek tai kainuotų, gal pigiau surašyti testamentą?
Atsakyti
jei butas yra igytas pries santuoka, tai sutuoktinis i ji neturi jokiu teisiu, nebent prisidejo prie jo kainos pagerinimo pvz remontu, bet tai jisai turi irodyti.
O mama ta ugali paprasciausiai padovabnoti buta, tik tai reiektu, kad pas notara butu patvirtinta, kad tai dovana yra tik tai tavo ( tada ir tavo vyras i ji negales pretenduoti).
Abejoju, ar testamentas bus pigiau, nes nuo paveldeto turto yra mokesciai, o nuo pirmos eiels giminaiciu dovanoto nera - mokesite tik uz dokumentu tvarkyma ir uz notara.
Atsakyti
Pala pala, taigi temoje apie paveldima turta buvo rasyta, kad vaikai ir likes gyvas sutuoktinis paveldedami turta nemoka mokesciu??? Tai kaip cia yra is tikruju"?
Atsakyti
QUOTE (Foxenas @ 2004 11 13, 21:03)
Pala pala, taigi temoje apie paveldima turta buvo rasyta, kad vaikai ir likes gyvas sutuoktinis paveldedami turta nemoka mokesciu??? Tai kaip cia yra is tikruju"?

Is tikruju, taip vadinamu pirmos eiles giminaiciu paveldimo ir dovanoto turto mokesciu nera.
Atsakyti
tik paveldėtojui, nebent testamente nurodyta, kad tai jungtinė sutuoktinių nuosavybė.
Atsakyti
Paveldejau buta is mociutes testamentu. Tame bute esu registruota 12metu. Poryt vaziuoju pas notara priimti palikimo. Bet viena bendradarbe labai isgasdino su savo istorija. Pries keleta metu, ji taip pat testamentu paveldejo buta is savo mociutes, bet jai atiteko tik dalis, nes turejo pasidalinti su palikejos vaikais. Mano nuomone, zmogus rasydamas testamenta, nurodo, kam jis nori palikti buta, ir jokie teisininkai negali paskirstyti kitaip. Juk tai palikejo valia. Labai prasau atsakykit, kokiais atvejais man gali tekti dalintis buta su tetom ir dedem. Jie visi darbingi. Testamentas buvo sudarytas pries 8metus. Ir visus siuos metus as zinojau, kad buta mociute palieka tik MAN, o dabar jau abejoju ar man jis atiteks. ACIU
Atsakyti