Įkraunama...
Įkraunama...

Paveldimas/Dovanojamas turtas

QUOTE (paiduke @ 2004 07 09, 15:40)
As turiu sklypa kitam rajone ir jis tikrai nepriklauso mano vyrui,tai pabreze ir notare kai surasinejom dovanojimo sutarti.ir mes mokejom gana nemazai uz dovanojima,ji tik veliau pasake,kad dovanojimas brangiau iseina,bet mano tevai nenorejo butent padovanoti,o ne kad as pas juos pirkciau,o jei buciau pirkusi,tai butu ir mano vyro tas sklypas buves,o dabar mano vienos,bet tevai taip norejo,kad butu mano vienos,kad as daryciau su ja ka noriu

Su tais dovanojimais irgi nera saugu. Mano tevas man buvo apdovanojes garaza. Tai kai as norejau ji parduoti, notare reikalavo mano ex vyro sutikimo, nes dovanota buvo santuokos metu. Gal koki pusvalandi as su ja gincijausi, kol ji pagaliau nusileido, ai tipo ne gyvenamas plotas, tai gal nieko.
Atsakyti
shiaip iki santuokos ygytas turtas ir po skyrybu lieka to sutuoktinio. bet dar yra tox dalykas, kad jei kazhkas, nesvarbu kas, investavo y tavo turta kazkiek pinigu, kad ir darydamas elementariausia remonta, teismas gali priteisti ir tam zhmogui daly turto. taip kaimuose sugyventiniai apknisineja moterishkes biggrin.gif tai va, o shiaip turtai dalinami su ta salyga, kad nekenkia vaiku interesams. o jei vaikai lieka su mama, kaip dazhniausiai buna, tai ir mama tikrai nebus nuskriausta. tik tiek, kad nors ir ishsiskyrusi, tu gali buti priversta kenteti vyra shalia, jei jis irgi neturetu kur isheiti. kazkaip panashiai bent jau smile.gif galvoju, ar gerai darau, nezhinodama wisko 100proc aishkinu kas kur kaip laugh.gif

o shiaip tikrai sunku galvoti apie skyrybas tokiu atveju. beto, kai finansai bendri, labai sunku dalyti kur mano dalis, kur vyro. mano tevai padejo mums buta ysigyti, kelias mashinas dovanojo, bet mus ishlaiko mano vyras, ash nedirbu. neysivaizduoju kaip dabar reiketu padalinti skyrybu atveju. nors ash laikausi nuostatos, kad viskas sheimoje yra bendra, o jei jau skiriesi, dalink po lygiai, nezhiurint y tai, po kiek anxhciau buvo.
Atsakyti
QUOTE (silvijak @ 2004 07 09, 14:47)
as galiu pasakyti tik tai kad jei sklypas bus uosvio neduos joks bankas paskolos jums statyti ant to sklypo nama.

Manau, kad taip nėra.Bankui visai nesvarbu, kieno tas sklypas, nors ir pono Dievo wink.gif Visvien, imant paskolą, tas sklypas, kaip ir statomas namas bus įkeičiamas banko naudai.O sklypo savininkas (uošvis ar kas nors) turės pasirašyt hipotekos lakšte ir tiek. Jei ta paskola nebus grąžinta - keliaus iš varžytinių viskas - ir namelis, ir žemė, o bankui tas pats, kieno tas turtas.
Atsakyti
itariu, kad uosvcis gali buti forminamas kaip laiduotojas, o vienas is jusu paskolos gaveju. Taigis, reikes uosvio sutikimo ir ji tampytis kartu tvarkant dokumentus.
Atsakyti
kokie dokumentai reikalingi iforminant buto paveldejima, kur apie tai galima pasiskaityti?
Atsakyti
Norejau paklausti, kokia bus procedura tokiu atveju: promociute testamentu uzrase vieno kambario buta Vilniuje. Siuo metu ji labai silpna, prie mirties slenkscio. Ka reikia daryti po jos mirties? Kokios proceduros? Kokie mokesciai? Ar galesiu ji parduoti is karto po mociutes mirties?
Aciu!
Atsakyti
Labas vakaras.Turiu tokį klausimą:Jau 10 mėnesių,kai palaidojau savo Tėvuką.Susitvarkiau visus dokumentus dėl žemės kompensacijos.Tėvukui ir 3 jo broliams, 1 kartą į metus,perveda kažkokią sumą pinigų.Ar nepriklausytų man,kaip paveldėtojai,išmokėti visą likusią sumą iš karto?
Ir dar vienas klausimas:po Tėvuko mirties,praėjus 5 mėn.,Mamai buvo operuotas galvos auglys.Iki šio laiko,ji beveik neprotaujanti.Mama turi banke pasidėjusi terminuotą indėlį,kurio terminas jau baigėsi.Ką aš turėčiau padaryti,kad galėčiau arba pratęsti tą indėlį,arba paimti tuos pinigus iš banko?Kiek suprantu,notaro pas Mamą į namus vežti negaliu,kadangi ji nėra psichiškai sveika?Ar privalo notarė atvažiuoti?
Iš anksto Dėkoju už atskymą.
Atsakyti
teismas turi nustatyti, kad Jūsų mama neveiksni arba ribotai veiksni ir paskirti jai globėją, kuriuo galite būti pvz.: Jūs.
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 10 12, 08:46)
teismas turi nustatyti, kad Jūsų mama neveiksni arba ribotai veiksni ir paskirti jai globėją, kuriuo galite būti pvz.: Jūs.

Bet Mamai nedavė invalidumo grupės su visiška negalia.Tokiu atveju,kiek suprantu,negaliu kreiptis į teismą dėl globos?O jei galiu,tai gal galėtumėt patarti kur man kreiptis,nuo ko pradėti?
Ačiū.
Atsakyti
negaliu atsakyt, niekada tokių reikalų nesu tvarkiusi. manau, bet nesu tikra, kad, jei teisme įrodytumėte, kad jūsų mama pati nebesugeba mąstyti, tuomet būtų pripažinta neveiksnia.
Atsakyti
sveiki,
turiu toki kl.,:
kaip atidalinamas ir ivertinamas paveldetas turtas? konkreciai: brolis ir sesuo paveldejo buta(yra dar ir kitas turtas) lygiomis dalimis, bet negali graziuoju atsidalinti - vienas is ju nori labai dideles sumos uz savo dali, kitas ten jau seniai gyvena ir nenori/negali parduoti savo dalies. ar pirmasis turi teise reikalauti tiek, kiek jam norisi? reikalas stovi antri metai, kokie galimi sprendimo budai? dekoju is anksto.
Atsakyti
kreipkitės į turto vertintojus, kad būtų įvertintas turtas, jeigu tai nebuvo padaryta anksciau. lygiomis dalimis reiskia per pusę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobo: 14 spalio 2004 - 12:31