taip, nes senele nera tavo pirmos eiles giminaite... ir turi teise atsisakyti paveldejimo.
O tai ka dabar mums daryti?kadangi, kiek zinau, senele parase testamenta man...
nesinoretu moketi tiek valstybei...
Tai kaip dabar isvengti tokio mokejimo?ar reikia daryti koki pardavima ,senele-parduoda man, ar dovanojima, ar kaip?
nesinoretu moketi tiek valstybei...
Tai kaip dabar isvengti tokio mokejimo?ar reikia daryti koki pardavima ,senele-parduoda man, ar dovanojima, ar kaip?
QUOTE (Gudri lape @ 2004 06 29, 22:16) |
Tai kaip dabar isvengti tokio mokejimo?ar reikia daryti koki pardavima ,senele-parduoda man, ar dovanojima, ar kaip? |
Galima daryt dovanojima - senele tavo tevam, tevai - tau

Ne visai taip. Mokesčio tarifai - 5 ir 10 proc (priklauso nuo vertės). Vaikaičių - senelių paveldimas turtas neapmokestinamas, todėl paveldimas senelės butas neapmokestinamas.
Labas. Zinau toki atveji kai senele norejo anukui dovanoti buta. Tai jis kad nereiketu moketi tokiu mokesciu pirko ta buta kaip paprastas pirkejas. Nezinau smulkmenu bet tikriausiai jis nieko jai nemokejo ir apiformino uz mazesne suma.
Del to, kad daryti pardavima man, ar dar kazkaip suktis-tai net nezinau, kaip tai padaryti-ar uzvesti tema-bijau, kad galiu gauti nekoki atsakyma is seneles-tarkim, kad as cia jau jos turta dalinuosi, ar noriu jos mirties, ir , kad man jos piniguciai rupi-na, gal taip senele ir nepasakys, bet bent jau, kad pagalvos tai tikrai...tikriausiai, reiks prasyti, kad pasalinis zmogus jai isaiskintu...
Dar tikriausiai galima daryti dovanojima su panaudos sutartim-kad senele naudosis savo turtais iki gyvenimo pabaigos, ir tik veliau man tas turtas visas atiteks-bet vel gi, dilema-kaip graziau ir supratingiau tai isaiskinti mano senelei...
Mokesčiu neapmokestinama:
vienam sutuoktiniui mirus, kito sutuoktinio paveldimas turtas;
vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių), globėjų (rūpintojų), globotinių (rūpintinių), senelių, vaikaičių, brolių, seserų paveldimas turtas;
paveldimo turto apmokestinamoji vertė, ne didesnė kaip 10 tūkst. litų.
(Paveldimo turto mokesčio įstatymas, įsigaliojo nuo 2003-01-01. (Žin., 2002, Nr. 123-5531).
taigi kiek supratau, tau nereikes nieko moketi.
vienam sutuoktiniui mirus, kito sutuoktinio paveldimas turtas;
vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių), globėjų (rūpintojų), globotinių (rūpintinių), senelių, vaikaičių, brolių, seserų paveldimas turtas;
paveldimo turto apmokestinamoji vertė, ne didesnė kaip 10 tūkst. litų.
(Paveldimo turto mokesčio įstatymas, įsigaliojo nuo 2003-01-01. (Žin., 2002, Nr. 123-5531).
taigi kiek supratau, tau nereikes nieko moketi.

Uz turta paveldima is seneliu nieko moketi nereikia. Si tema jau buvo nagrineta placiau
Iskilo klausimelis...
Kaip bus jeigu kas nors bus:skirybos ,mirtis ar kt. nenumatomi dalykai?
Taigi zeme mano vyro tecio.Norime statyti nama siame sklype,ruosiames imti busto paskola.As reikalauju,kad sklypas butu perrasomas mano vyro vardu(nes is tikro taip ir yra,mes ji isigijome savo lesomis,bet del kai kuriu priezasciu forminome uosvio vardu)Pigiausia butu jei uosvis ji padovanotu savo sunui-mano vyrui.Ka tai reikstu skirybu atveju?Paskola ememe tai mes abu,o sklypas dovanotas mano vyrui.O berods kas dovanota yra nedaloma.Turime du vaikus.Reikia man greitai apsispresti ka ir kaip daryti,nes paskola ilgai nelauks,o nuosprendzio sau pasirasyti nenoriu...
Tikiuosi nera labai painu,aciu uz konsultacija.
Kaip bus jeigu kas nors bus:skirybos ,mirtis ar kt. nenumatomi dalykai?
Taigi zeme mano vyro tecio.Norime statyti nama siame sklype,ruosiames imti busto paskola.As reikalauju,kad sklypas butu perrasomas mano vyro vardu(nes is tikro taip ir yra,mes ji isigijome savo lesomis,bet del kai kuriu priezasciu forminome uosvio vardu)Pigiausia butu jei uosvis ji padovanotu savo sunui-mano vyrui.Ka tai reikstu skirybu atveju?Paskola ememe tai mes abu,o sklypas dovanotas mano vyrui.O berods kas dovanota yra nedaloma.Turime du vaikus.Reikia man greitai apsispresti ka ir kaip daryti,nes paskola ilgai nelauks,o nuosprendzio sau pasirasyti nenoriu...
Tikiuosi nera labai painu,aciu uz konsultacija.
Teisingai, dovanotas turtas yra ne jusu bendra nuosavybe, ir jis skyrybu atveju nebus dalinamas.
beje, kad gauti paskola namui statyti, sklypas ant kurio jis bus statomas irgi turi priklausyti jums. ir tas sklypas negali buti ykeistas niekam kitam.
gal geriausia butu kad senelis anukams dovanotu? aishku, jei taip galima. kitu atveju, visur reikalauk kad butum bendrasavininke. Su tais uoshviais ir vyrais visko buna, del viso pikto geriau apsidrausti
Papildyta @ [mergetime]1089357712[/mergetime]
beje, man atrodo, jeigu sklypas bus paprastai perrashytas, na be jokiu oficialiu dovanojimo aktu, man atrodo kad jis irgi skaitysis jusu abieju. kazhkada skaichiau sheimos teise
tai ten kazhkaip ydomiai buvo parashyta, kad koky turta po vestuviu beysigytumete kartu, ar kiekvienas atskirai, jis vistiek skaitysis jusu abieju ir skyrybu atveju dalinamas po lygiai.
paskolas dabar labai lengvai visur duoda, manau kad geriau sugaishk kazhkiek laiko, bet viska gerai ishsiaishkink, negu pasimti paskola ir paskui drebeti, o kas jeigu..
beje, kad gauti paskola namui statyti, sklypas ant kurio jis bus statomas irgi turi priklausyti jums. ir tas sklypas negali buti ykeistas niekam kitam.
gal geriausia butu kad senelis anukams dovanotu? aishku, jei taip galima. kitu atveju, visur reikalauk kad butum bendrasavininke. Su tais uoshviais ir vyrais visko buna, del viso pikto geriau apsidrausti

Papildyta @ [mergetime]1089357712[/mergetime]
beje, man atrodo, jeigu sklypas bus paprastai perrashytas, na be jokiu oficialiu dovanojimo aktu, man atrodo kad jis irgi skaitysis jusu abieju. kazhkada skaichiau sheimos teise

paskolas dabar labai lengvai visur duoda, manau kad geriau sugaishk kazhkiek laiko, bet viska gerai ishsiaishkink, negu pasimti paskola ir paskui drebeti, o kas jeigu..
Na to nezinojau,kad norint paskola bustui paimt sklypas turi buti jau turimas
O skubame todel,kad pretenduojame i lengvatine paskola,bet kol cia aiskinomes kas kur kada lesu nebeliko
(na lengvatinems paskoloms )belieka tik laukti,kad finansu ministerija jas papildytu
beveik priemem kompromisa,kad sklypas dovanojamas lygiomis teisemis visai seimai,bet skyrybu atveju sklypas ir jame esantys statiniai nebus dalomi,o atitenka vaikam ligiomis dalimis.O ta seimos teise keiciasi ar pasipildo naujovemis dazniau nei oras
Ai,nizinau kaip cia bus
zinau tik viena ,kad niekas taip lengvai nasigauna
ir retai kada viskas klostosi kaip noretusi ar kaip planuoji...

O skubame todel,kad pretenduojame i lengvatine paskola,bet kol cia aiskinomes kas kur kada lesu nebeliko

QUOTE (Liorka @ 2004 07 09, 09:16) |
Teisingai, dovanotas turtas yra ne jusu bendra nuosavybe, ir jis skyrybu atveju nebus dalinamas. beje, kad gauti paskola namui statyti, sklypas ant kurio jis bus statomas irgi turi priklausyti jums. ir tas sklypas negali buti ykeistas niekam kitam. gal geriausia butu kad senelis anukams dovanotu? aishku, jei taip galima. kitu atveju, visur reikalauk kad butum bendrasavininke. Su tais uoshviais ir vyrais visko buna, del viso pikto geriau apsidrausti ![]() Papildyta @ [mergetime]1089357712[[b]*Jolanta26 rgetime] [/b] beje, man atrodo, jeigu sklypas bus paprastai perrashytas, na be jokiu oficialiu dovanojimo aktu, man atrodo kad jis irgi skaitysis jusu abieju. kazhkada skaichiau sheimos teise ![]() paskolas dabar labai lengvai visur duoda, manau kad geriau sugaishk kazhkiek laiko, bet viska gerai ishsiaishkink, negu pasimti paskola ir paskui drebeti, o kas jeigu.. |
Liorka,aciu uz minciu pasidalinima man svarbia tema